Traprenovatie Eindhoven

Door slijtage is het gemiddeld eens in de 15 jaar noodzakelijk om uw trap opnieuw te bekleden. Hoewel de meeste mensen kiezen voor het stofferen van (houten) treden, is het tegenwoordig ook mogelijk om uw trap te bekleden met laminaat. Daarnaast kunt u niet alleen kiezen voor een eenvoudige traprenovatie door een nieuwe trapbekleding, het is ook mogelijk om een volledig nieuwe trap te plaatsen van bijvoorbeeld beton of natuursteen. Woont u in Eindhoven of de omgeving van Eindhoven, en bent u op zoek naar een specialist op het gebied van traprenovatie? Bij Van der Kolk trappen en kozijnen proberen wij u op basis van uw hulpvraag te verbinden aan een trappen specialist of trappenfabriek uit Eindhoven die het beste bij u past.

Traprenovatie Eindhoven

Van der Kolk, vakkundig in trappen. Gegarandeerd scherpe prijzen!

Wij staan voor u klaar op het gebied van traprenovatie, trapbekleding, en maken kunststof en houten kozijnen en trappen.

Van der Kolk trapbekleding

Trap bekleden EindhovenKwaliteit en betrouwbaarheid, dat is waar wij ons bij Van der Kolk op voorstaan. Door ons landelijke netwerk van specialisten in traprenovatie en trapbekleding, en onze contacten met menig gerenommeerd trappenfabriek, garanderen wij een hoge kwaliteit en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van traprenovatie. Onze specialisten uit Eindhoven kunnen uw trap stofferen of bekleden met verschillende materialen. Daarnaast zijn zij beschikbaar voor al uw vragen omtrent trapbekleding en het monteren van een nieuwe trap.

Stofferen of laminaat?

Trap stofferen EindhovenWanneer u de trap opnieuw wilt bekleden, dan is het belangrijk te kiezen tussen stofferen van de treden, of het opnieuw bekleden met laminaat. Over het algemeen kiezen de meeste klanten voor het stofferen van de trappen. Dit heeft als voordeel dat er een goede geluidsdemping ontstaat, en met stofferen voorkomt u tevens dat uw gezinsleden uitglijden. Het grote voordeel van het bekleden met laminaat is echter het eenvoudige onderhoud. Welke vorm van trapbekleding geschikt is voor u, is afhankelijk van uw wensen. Het is aan te raden om hiervoor eerst deskundig advies in te winnen bij een specialist uit Eindhoven.

Werkzaamheden trappenfabriek

Trappenfabriek EindhovenIn een trappenfabriek worden doorgaans nieuwe trappen ontworpen, en nieuwe vormen van traprenovatie en trapbekleding ontwikkeld. Denk hierbij aan de ontwikkeling van het trap opzetstuk. Dankzij dit ontwerp werd traprenovatie zonder ingrijpend breek- en hakwerk mogelijk. Daarnaast worden in een trappenfabriek trappen geproduceerd en getest op gebruiksgemak. Denk hierbij aan de hoogte van de leuning, of de afstand tussen trap treden. Hebt u specifieke eisen voor een (open of dichte) trap in uw bedrijfspand of woning? Bij menig trappenfabriek is men bereid om trappen op maat te maken. Hier komen natuurlijk wel extra kosten bij kijken.

Vergelijk diverse offertes

Traprenovatie of nieuwe trap (*)

Gewenst materiaal (*)

Omschrijving (*)

Gelieve dit veld leeg te laten.


Bij Van Der Kolk is de klant nog koning

Trappenspecialist Van der Kolk
Heeft u interesse in het opnieuw bekleden van uw trap? Wilt u weten wat beter past in uw woning; trappen van natuursteen, of een houten model? Heeft u behoefte aan meer informatie over het stofferen van uw huidige trap, of trapbekleding door middel van linoleum? Bij van der Kolk bent u aan het juiste adres. Wij proberen zo goed mogelijk uw wensen voor traprenovatie uit te laten komen, door u in contact te brengen met een specialist uit Eindhoven die aan de gestelde eisen voldoet. Uw wensen staan voorop!

Vrijblijvend offertes aanvragen

Trapbekleding offerte
Vraag via het contactformulier geheel gratis en vrijblijvend verschillende offertes aan. Wij zoeken op basis van de geleverde informatie enkele aan ons gelieerde bedrijven in Eindhoven uit, die een speciale offerte voor u opstellen. Deze offertes kunt u persoonlijk vergelijken op basis van prijzen en aanbiedingen. Zo kiest u zelf voor een vakman of trappenfabriek uit de omgeving van Eindhoven die bij u past. Door het vergelijken van de offertes kiest u voor een bedrijf dat bij uw wensen en voorwaarden past.

Laminaat / HPL of CPL

HPL trapbekleding
Bent u op zoek naar een nieuwe trapbekleding die gemakkelijk schoon te houden is, weinig kost en een lange levensduur heeft? Dan is laminaat de beste keuze voor u. Laminaat is een zeer duurzaam materiaal, en zal niet snel slijtplekken of beschadigingen tonen. Een ander voordeel van het product is dat u het kunt hergebruiken? Blijkt na een tijdje dat uw trap bekleden met laminaat (CPL/HPL) toch geen goed plan was, dan kunt u de planken gemakkelijk ergens anders toepassen. Laminaatplanken voor het stofferen van trappen zijn in twee varianten verkrijgbaar: HPL en CPL. HPL producten hebben een zeer sterke bovenlaag, die goed bestand is tegen vallende voorwerpen. In tegenstelling tot HPL planken kentt CPL trapbekleding een dunnere bovenlaag. CPL is echter flexibeler en daardoor gemakkelijker te leggen. Zowel CPL als HPL producten zijn in vergelijking met andere materialen relatief goedkoop.

Vinyl / PVC

PVC trapbekleding
Wanneer u de trappen van uw pand in Eindhoven gaat stofferen, dan moet u een keuze maken uit diverse materialen. Naast laminaat, houten planken en tapijt is het ook mogelijk te kiezen voor het stofferen van een trap met PVC of Vinyl. Deze twee producten lijken sterk op elkaar, maar er zit wel degelijk een verschil tussen. Zo zijn zowel vinyl en PVC beide zeer onderhoudsvriendelijke vormen van bekleding, en zijn beide ook zeer vochtbestendig. PVC heeft daarnaast nog enkele extra voordelen. Zo is het product zeer kleurvast, en kunt u hier uw trap makkelijker mee bekleden. Een ander voordeel van PVC ten opzichte van vinyl is dat het een zeer duurzaam product is. Bij vinyl is dit afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal. Deze kwaliteit is tevens van invloed op de prijzen. Vinyl kan zeer aantrekkelijke prijzen hebben, maar zal dan over het algemeen een stuk minder lang meegaan dan PVC.

Linoleum

Linoleum traprenovatie Eindhoven
Linoleum is een zeer geschikt om uw trappen mee te stofferen bij een traprenovatie. Linoleum is een zeer uniek product dat gemaakt wordt van jute, lijnzaadolie en kurk of houtmeel. Dit betekent dat het een natuurlijk product is, met weinig invloed op het milieu. Wanneer het linoleum verwijderd wordt, dan kan het bijvoorbeeld gerecycled worden tegen lage kosten. Dankzij de diverse grondstoffen is linoleum zeer sterk en stootvast. Dit leidt ertoe dat het ook een zeer geschikt product is voor het bekleden van vloeren van openbare ruimtes. Andere voordelige eigenschappen van linoleum als trapbekleding zijn de geluidsdemping, luxe uitstraling en de lange levensduur. Kiest u voor linoleum als basismateriaal voor een traprenovatie? Dan moet u vervolgens kiezen uit twee verschillende vormen: stroken of tegels. Hiermee kunt u eenvoudig en snel zelf de trap bekleden. Met name de stroken worden door onze experts uit Eindhoven aangeraden als materiaal voor de trapbekleding.

Tapijt

Trap bekleden met tapijt
Tapijt is van oudsher één van de meest gebruikelijke producten om uw vloeren en trap mee te bekleden. Hoewel dit vaak uit gewoonte gebeurt, bezit tapijt vele voordelen. Ten eerste is het materiaal in zeer veel verschillende kleuren en designs verkrijgbaar: het past daarom altijd binnen het interieur van uw pand in Eindhoven. Een tweede positieve eigenschap is dat u met tapijt altijd warme voeten houdt, en dat het een goede isolerende werking kent. Aan tapijt als trapbekleding zit nog een derde voordeel verbonden, namelijk dat u niet snel van de traptreden zult glijden. Dit is zeker aan te raden in een gezin met kinderen. Wilt u uw trap zelf stofferen en is tapijt het materiaal van uw keuze? Zorg er dan voor dat u minimaal een halve meter extra stof heeft, om ook de naden goed af te dekken. De kosten voor het product zijn afhankelijk van diverse factoren zoals de hoogte van de pooldraden en het gekozen design. Zelf de treden stofferen? Onderaan deze pagina vindt u een eenvoudig stappenplan.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan. Wij renoveren en bekleden jaarlijks voor vele klanten de trap.

Trappen offerte

Trap bekleden met hout

hout trapbekleding
In de meeste Nederlandse huishoudens is het nodig om eens in de 15 jaar de trapbekleding te vervangen door nieuw materiaal. Dit komt onder andere doordat veelvuldig gebruik de bovenzijde van de trapbekleding doet slijten. Hoewel u de keus heeft uit de vele materialen, zoals vinyl, pvc en laminaat, is het ook een optie om hout te gebruiken om uw trap mee te bekleden. Er zijn diverse houtsoorten geschikt voor een dergelijke klus. Kies bijvoorbeeld voor licht esdoornhout voor een modern resultaat, of creëer een geheel nieuwe stijl met behulp van één van de donkere houtsoorten uit ons assortiment.

Traprenovatie prijzen

trapbekleding prijzen
De kosten voor een traprenovatie verschillen per specialist in de regio Eindhoven. De prijzen worden onder andere bepaald door de keuze voor het materiaal, hoeveel verbouwtijd er nodig is voor het bekleden van de trap, en de vraag of uw trap open dan wel gesloten is. Zo is een open trap gemakkelijk te stofferen met tapijt, terwijl de kosten voor het bekleden van een gesloten trap met hout een stuk goedkoper is. Uw wensen zijn dan ook van invloed op de prijs. Over het algemeen gaan wij uit van gemiddelde prijzen tussen de €15,- en €40,- per traptrede. Vraag de trapspecialist naar de exacte prijsofferte voor uw klus.

open trap bekleden Eindhoven

Open trap bekleden

Open trappen worden steeds populairder bij onze klanten uit Eindhoven. Dit komt doordat een open trap een ruimtelijke aanblik biedt, die zeker in bedrijfsruimten zeer gewaardeerd wordt. Hoewel een open trap dus vele positieve eigenschappen heeft op het gebied van uitstraling, kunnen ze een risico vormen voor de veiligheid van kinderen, deze kunnen gemakkelijk door de open trede wegglijden. Daarnaast zijn open trappen nadelig op het gebied van de stookkosten. Dit ondervangt u door het plaatsen van een tussendeur bovenaan de trap. Het stofferen en bekleden van open trappen kan het beste door een erkend specialist van een trappenfabriek worden uitgevoerd voor een optimaal resultaat.

dichte trap bekleden

Dichte trap bekleden

Het bekleden van een dichte trap is gemakkelijker dan een open trap. Toch moet ook bij het aanbrengen van een trapbekleding op dichte trappen nauwkeurig te werk worden gegaan. Wanneer de bekleding namelijk te los wordt aangebracht, dan kan dit tot gevolg hebben dat er mensen uitglijden over de treden. Wilt u uw dichte trap niet alleen stofferen maar van een complete renovatie voorzien? Dan kunt u de klussen het beste combineren. Zo zult u aanzienlijk op de prijzen besparen en ondervindt u maar een relatief korte tijd overlast van de werkzaamheden. Desgewenst kunt u er ook voor kiezen om zelf de dichte trap te stofferen.

trap zelf bekleden

Zelf een trap bekleden

Steeds meer mensen uit Eindhoven kiezen voor een traprenovatie. Dankzij de renovatie wordt niet alleen het gebruiksgemak groter, ook de aanblik van een hal of woonkamer kan verbeteren door het renoveren van de trap. Een traprenovatie, maar ook enkel het aanbrengen van de trapbekleding kan echter hoge prijzen met zich mee brengen. Wilt u besparen op het bekleden of stofferen van de traptreden? Dan is het mogelijk om dit zelf uit te voeren. De specialisten van een trappenfabriek uit ons netwerk hebben hiervoor een eenvoudig stappenplan opgesteld dat u gemakkelijk kunt volgen voor een snel en vakkundig resultaat. Dit stappenplan is specifiek gericht op het stofferen van de trap, maar kan ook als basis worden gebruikt voor het aanbrengen van laminaat of linoleum.

Stappenplan

  • Stap 1. Verwijder de oude trapbekleding. Zorg daarbij dat tevens de lijmresten verwijderd worden. Dit kan met behulp van stoom, een mesje of een speciaal reinigingsmiddel.
  • Stap 2. Bestel de juiste hoeveelheid tapijt en ondertapijt. Ondertapijt wordt enkel op de treden en neuslatten geplaatst om zo meer vering in het materiaal te hebben. Meet voor de bovenlaag altijd de diepte van de traptreden (op het diepste punt), de hoogte van de stootborden op het hoogste punt, en de hoogte van de neuslatten. Neem altijd een halve meter tot een meter extra om problemen te voorkomen.
  • Stap 3. Breng eerst het ondertapijt op de treden aan. Meet hiervoor de treden uit in papier, en snijdt het tapijt. Neem ongeveer 2 centimeter extra zodat alles goed bedekt wordt.
  • Stap 4. Smeer met een lijmkam lijm op de treden en neuslatten en plaats het ondertapijt. Verwijder overtollige randen met behulp van een hobbymes.
  • Stap 5. Meet daarna het boventapijt uit dat nodig is voor het bedekken van de treden. Dit dient u opnieuw te doen omdat het ondertapijt hier enige verandering in zal hebben gebracht.
  • Stap 6. Lijm de bovenlaag vast, en zorg er hierbij voor dat de tapijtlaag goed in de hoeken wordt gedrukt. Dit kan eventueel met behulp van een hamer.
  • Stap 7. Meet daarna het tapijt uit voor de stootborden. Ook hierbij is het weer van belang dat u voldoende extra materiaal snijdt.
  • Stap 8. Lijm de trapbekleding vast, en controleer of alle onderdelen bedekt zijn. Vervolgens kunt u de losse draden en onderdelen wegknippen voor een optimale aanblik.

Wij helpen u graag!

Wilt u graag weten wat er allemaal mogelijk is op het gebied van traprenovatie en trapbekleding? Hebt u behoefte aan een rechtstreekse verbinding met de medewerkers van een trappenfabriek? Of hebt u vragen over de prijzen voor het bekleden van uw trap met natuursteen? Vul dan vandaag nog het contactformulier in. Geef hierop uw wensen zo nauwkeurig mogelijk aan, en wij beantwoorden uw hulpvraag binnen korte tijd. Desgewenst sturen wij u bovendien enkele offertes toe van specialisten uit de regio Eindhoven die u zelf kunt vergelijken op basis van prijzen en aanbod. Wij zijn u met alle plezier van dienst!

trapbekleding offerte Eindhoven