Antislip trap

Iedereen maakt het wel eens mee: gehaast de trap oplopen en per ongeluk wegglijden. Een veilige trap is daarom cruciaal. Monteer een stevige leuning en laat nooit rommel op de traptreden slingeren. Wilt u een nog hogere veiligheid garanderen? Laat gleuven in uw traptreden frezen zodat u in elke trede een antislip trapstrip of traprubber kunt aanbrengen. Benieuwd naar de prijzen van het aanbrengen van antislip? Wilt u liever een trapprofiel van rubber of RVS op de treden laten plaatsen? of bent u toe aan een volledige traprenovatie?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Vul het offerteformulier in en ontvang tot vijf gratis offertes van vakmannen uit de regio. Vergelijk op prijs, aanbod en garantievoorwaarden. Zo weet u zeker dat u de beste prijs betaalt.

antislip trap

Antislip toevoegen aan uw trap? De experts helpen u graag!

De experts uit ons netwerk frezen bijvoorbeeld een trapstrip in uw trap. Vergelijk offertes & bespaar!

trap

Soorten trapstrips

De veiligheid van een trap is van groot belang, maar het is logisch dat u een mooie trap wilt. Gelukkig is een trapstrip in verschillende soorten verkrijgbaar, zodat er altijd iets is dat u bevalt. Laat een traprenovatie uitvoeren door antislip trapbekleding te plaatsen. Hier is hout, RVS, stof en zelfs leer geschikt voor. Heeft u geen budget voor een volledige traprenovatie of zijn uw traptreden in goede staat en is een renovatie overbodig? Zelf plaatst u eenvoudig zelfklevend tape van rubber of trapmaantjes. Zolang dit goed op de treden bevestigd is, is dit minstens zo veilig als een trapprofiel of trapstrip.

Veilige trap

De veiligheid hangt grotendeels af van twee belangrijke aspecten: de traptreden en de trapleuning. De leuning moet stevig aan de wand verankerd zijn. Het is ook belangrijk dat deze niet glad is, zodat u bij het traplopen een goede grip heeft. Uitglijden voorkomt u met grote, stroeve traptreden. De veiligheid van de traptreden wordt op een aantal manieren gewaarborgd. Het gebruik van een antislipverf is een goede eerste stap voor een veilige trap. Daarnaast is allerlei antislip trapbekleding verkrijgbaar dat niet alleen veilig, maar ook esthetisch verantwoord is. Met een eenvoudige trapstrip of antislip mat is een volledige traprenovatie overbodig.

Antislip trap frezen

Een veel gekozen optie is een antislipstrip op het uiteinde van de traptreden. Deze zijn erg subtiel maar verhogen toch de veiligheid en is voordeliger dan een traprenovatie. Bijvoorbeeld door het bevestigen van zelfklevend antislip tape. Een andere mogelijkheid is het frezen van gleuven in de treden. Door het frezen ligt de antislip trapstrip van rubber of RVS in uw traptrede, in plaats van erop. Hij rubber steekt een paar millimeter boven het oppervlak uit. Dankzij het profiel aan de zijden van het rubber wordt het niet zomaar uit de trap gelopen. Daarom heeft het een langere levensduur dan iets dat op de traptrede geplakt wordt.

Antislip trap zelfklevend

Zoals eerder al beschreven werd, is het ook mogelijk om zelf een zelfklevend antislip tape aan te brengen op de traptreden. Dit is een populaire keuze, omdat het voordelig is en u het eenvoudig zelf bevestigd. Zo bespaart u de kosten van een traprenovatie. De antisliptape komt ook in vele uitvoeringen. Wilt u een trapstrip die niet opvalt? Kies dan een kleur die bij uw trap past. De tape is ook verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals rubber. Het nadeel van zelfklevend antisliptape is echter dat het minder lang meegaat dan een trapstrip die u in de treden laat frezen. Daarbij verwijdert u zelfklevend tape niet heel gemakkelijk en blijven er vaak lijmresten achter.

Antislipverf

Antislipverf is een goede basis voor een veilige trap. Hoewel de naam anders doet vermoeden is antislipverf niet een verfsoort, maar een coating voor over de verflagen heen. Door de antislipverf krijgt het oppervlak een stroeve ondergrond. Dit verkleint de kans op uitglijden op de trap. Het is relatief eenvoudig om zelf de antislipverf aan te brengen, al kost dit wel wat tijd en energie. Een nadeel van een antislip coating is dat het met veel gebruik langzaam slijt. Daarom zal u de traptreden op den duur nogmaals moeten verven met antislipverf. Voor extra veiligheid brengt u ook een trapstrip aan. Het is goed mogelijk om deze basis te combineren met het frezen van gleuven voor een trapstrip op de treden.

antislip stickers

Antislip stickers

Vergelijkbaar met zelfklevend tape zijn antislipstickers. Dit zijn stickers die u aanbrengt op de traptreden om uitglijden te voorkomen. Deze zijn, net als zelfklevend tape, in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Wilt u een dunne trapstrip op het uiteinde van de trede? Deze is zonder traprenovatie eenvoudig en snel geplakt. Een groot voordeel van antislip stickers is dat deze ook kleurloos geplakt kunnen worden. Zo heeft u geen lelijke trapstrips in het oog. Het nadeel van antislip stickers is echter dat deze ook geen eeuwig leven hebben en op den duur vervangen moeten worden. Wanneer u er toch voor kiest de antislip stickers te verwijderen dan kunnen ook hierbij lijmresten achterblijven.

trapprofiel

Trapmaantjes en -profielen

Trapmaantjes kennen wij allemaal. Een traprenovatie waarbij de treden bekleed worden met vloerbedekking is uiteraard mogelijk, maar het plaatsen van trapmaantjes biedt dezelfde voordelen. Een geluidsdempende werking, bescherming tegen slijtage en, niet geheel onbelangrijk: het verlagen van de kans op uitglijden. Trapmaantjes worden eenvoudig bevestigd, dankzij de zelfklevende tape op de onderkant. Ze zijn in allerlei kleuren en materialen beschikbaar, zodat u deze eenvoudig matcht met uw trap. Kiest u RVS of aluminium? Een trapprofiel wordt tevens op de neus van de traptreden bevestigd. Door de ribbels aan de bovenkant van het trapprofiel, heeft het RVS een antislip werking en zijn uw traptreden een stuk veiliger.

Besparen? Offertes vergelijken!

Wilt u niet langer uitglijden op uw traptreden? Er is geen volledige traprenovatie nodig om ervoor te zorgen dat u veilig op en af de trap kan lopen. Één van de beste manieren om uw veiligheid op de traptreden te garanderen is door het frezen van gleuven. Vul deze met een antislip trapstrip van rubber zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u of iemand anders wegglijdt. Vul snel ons contactformulier in voor meerdere offertes van trap specialisten bij u uit de buurt. Doordat u precies weet wat u bij de verschillende vakmannen betaalt, weet u zeker dat u nooit teveel betaalt!