Kozijnen Gelderland

Denkt u erover na om uw verouderde kozijnen te vervangen door een kozijnspecialist uit Gelderland? Wij helpen u graag. Schakel een specialist in voor het monteren van een kunststof, houten of aluminium kozijn. U bent verzekerd van een hoge kwaliteit en perfecte plaatsing. Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden en de voordelen van de verschillende materiaalsoorten. Daarnaast geven we meer informatie over de gemiddelde prijzen.

Wilt u meer weten over de prijzen voor het plaatsen van een kunststof, houten of aluminium raamkozijn? Aarzel dan niet om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen. U ontvangt op korte termijn maximaal 5 offertes, die u (zonder verplichting) kunt vergelijken op basis van prijs en aanbod.

Kozijnen Gelderland

Wilt u uw kozijnen vervangen door een specialist uit Gelderland?

Vul het offerteformulier in voor gratis en vrijblijvende prijsoffertes. Vergelijk en bespaar!

Offertes aanvragen

De voordelen van onze dienstverlening

 • Scherpe prijzen
 • Bespaar door vrijblijvende offertes te vergelijken
 • Zowel kunststof, houten, stalen en aluminium raamkozijnen
 • Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend

Betere isolatie en veiligheid

Wilt u het warmteverlies uit uw woning beperken en de isolatie verbeteren? Kies er dan voor om de raamkozijnen te vernieuwen. Verouderde raamkozijnen voldoen niet meer aan de huidige eisen op het gebied van isolatie. Hierdoor verliest u veel warmte.

Door vernieuwde kozijnen te monteren vermindert u het warmteverlies en heeft u geen last van tocht of condensvorming. Dit merkt u meteen in het wooncomfort en op uw lagere energierekening. Daarnaast is er tegenwoordig veel meer mogelijk op het gebied van veiligheid, zoals afsluitbare raamuitzetters en raamkrukken met sleutel.

Besparen? Offertes vergelijken

Wilt u nieuwe raamkozijnen laten plaatsen door een specialist uit Gelderland? Dan hebben wij nog een tip voor u om te besparen op de kosten!

Vul het offerteformulier in voor offertes met scherpe prijzen. U ontvangt spoedig meerdere aanbiedingen van specialisten uit de regio Gelderland. Deze dienst is geheel kosteloos en vrijblijvend. U zit nergens aan vast en de offertes zijn gratis. Let bij het vergelijken o.a. op de totaalprijs, welke prijzen zijn inbegrepen en hoe hoog zijn de voorrijkosten, het aanbod en de voorwaarden. Zo weet u zeker dat u de beste raamspecialist uit Gelderland kiest en niet teveel betaald voor de klus.

Gratis offertes vergelijken

Werkzaamheden (*)

Waarvoor wilt u offertes aanvragen?
KozijnenDakkapelSchuifpuiDeurenGevelbekleding

Materiaalsoort kozijnen (*)


Materiaalsoort schuifpui (*)
Betreft het buiten- of binnendeuren? (*)
BuitendeurenBinnendeuren
Materiaalsoort deuren (*)

Is de woning in bezit? (*)

Gewenst uitvoermoment (*)

Wanneer kozijnen vervangen?

Door uw kozijnen te vervangen is het mogelijk om de stijl en uitstraling te bepalen. Bent u niet meer tevreden over de kleur van uw kunststof kozijnen of zien ze er niet meer netjes uit door beschadigingen? Kies dan voor gloednieuwe exemplaren. Het is noodzakelijk om te kiezen voor vervanging als het houten kozijn teveel is aangetast door houtrot. Reparaties zijn dan niet meer mogelijk.

Daarnaast is het verstandig om te kiezen voor vervanging als uw kozijnen niet meer voldoen aan de huidige eisen op het gebied van isoleren en veiligheid. Vervang uw kozijnen:

 • wanneer de isolatie verouderd is;
 • het hout is beschadigd door houtrot of door andere beschadigingen;
 • u een vernieuwde stijl en uitstraling wilt.
vervangen kozijnen

Kozijnen kopen, waar op letten?

Wij geven u graag een aantal tips waar u op moet letten bij de aanschaf van kozijnen. Zo is het verstandig om van tevoren te bepalen welk soort raamkozijn u wilt laten installeren en van welk materiaal. Een draai-kiepraam biedt u bijvoorbeeld veel mogelijkheden en een valraam is erg geschikt voor de badkamer. Door te kiezen voor isolatieglas hoeft u minder belasting te betalen. Op de website van de Belastingdienst leest u meer over het verlaagde btw-tarief op isolatiebeglazing. Let daarnaast op belangrijke keurmerken. Het FSC-keurmerk wordt bijvoorbeeld gegeven aan duurzaam hout en het Politie Keurmerk Veilig Wonen aan producten die voldoen aan de strenge eisen van de politie op het gebied van veiligheid.

Diverse materiaalsoorten, structuren en kleuren

Wanneer u gloednieuwe kozijnen gaat kopen, heeft u de keuze uit diverse materiaalsoorten, structuren en kleuren. Kunststof is bijvoorbeeld te koop met een effen kleur, maar ook met structuurfolie voor een houtlook. Aluminium geeft uw ramen een elegante uitstraling en is ook verkrijgbaar met een ‘steel look’, hierdoor lijkt het op staal. Het voordeel van een zacht- of hardhouten kozijn is dat het in elke gewenste kleur is te schilderen. De kleur kunt u later dus eenvoudig veranderen. Op deze pagina leest u meer over de voor- en nadelen van elke materiaalsoort. Laat u adviseren over de mogelijkheden door een expert uit Gelderland.


kozijnen kunststof

Kunststof kozijnen

Nu de Nederlandse overheid steeds meer aandacht besteedt aan het belang van duurzaamheid en het verminderen van het verbruik van fossiele brandstoffen zijn kunststof kozijnen zeer geschikt. Kunststof wordt ook voor andere bouwproducten steeds vaker gekozen als basismateriaal. Dit komt doordat kunststoffen bouwproducten verschillende voordelen met zich meebrengen. Het grootste voordeel van kunststof naast een hoge isolatiewaarde is de lange levensduur van het materiaal. Gemiddeld gaat kunststof 40 jaar mee. Daarnaast zijn kunststoffen kozijnen in vele soorten, maten en designs verkrijgbaar. Bijvoorbeeld draaikiepramen, vaste ramen of kantelramen met een moderne antraciet kleur of houtlook.

Het nadeel van kunststof is de vrij lastige kozijn reparatie, hoewel het materiaal weinig onderhoud vraagt, zal bij het repareren vaak het hele oppervlak moeten worden behandeld. Hierdoor liggen de kosten voor repareren een stuk hoger dan bij houten en aluminium raamkozijnen.

kunststof kozijnen voordelen

Voordelen kunststof kozijnen

Twijfelt u nog tussen houten of kunststof kozijnen? Door te kiezen voor PVC met een houtlook profiteert u van alle voordelen, maar heeft u de warme uitstraling van een hardhouten kozijn. De houtlook met nerf is niet te onderscheiden van echte houten kozijnen.

Andere voordelen van kunststof zijn:

 • de lage aanschafprijs, duurzaamheid en lange levensduur;
 • de uiteenlopende keuzes voor stijlen en kleuren: ook houtlook!
 • de mate van onderhoud dat er nodig is.

Prijzen

Bent u benieuwd naar de prijzen voor kunststof kozijnen? Wij geven u graag een aantal gemiddelde prijzen. Een vast raam van 60 bij 60 cm kost gemiddeld €95,- tot €110,-. Een valraam is duurder, maar biedt u meer mogelijkheden voor ventilatie. Een raam van 50 bij 40 cm heeft een gemiddelde prijs van €100,- tot €160,-. De prijzen zijn inclusief isolatieglas en btw, maar zonder montage. In onderstaande prijstabel vindt u meer gemiddelde prijzen. De totaalprijs wordt naast het soort raam ook beïnvloed door de grootte van het raam, de extra opties zoals ventilatieroosters en de stijl. Vraag gratis offertes aan om inzicht te krijgen in de prijzen die voor uw situatie gelden.

Zijn kunststof kozijnen duurzaam?

Tabel: prijzen van kunststof kozijnen

Kunststof raamsoortAfmetingenGemiddelde prijs*
Vast raam60cm x 60cm€95,- tot €110,-
Vast raam100 x 100 cm€155,- tot €165,-
Draai-/kiepraam60 x 60 cm€165,- tot €220,-
Draai-/kiepraam100cm x 100cm€235,- tot €250,-
Valraam50cm x 40cm€100,- tot €160,-
Valraam100cm x 80cm€200,- tot €235,-
* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en HR++ glas. Het is echter excl. de montage. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan vrijblijvend offertes aan.

Interesse in nieuwe kunststof kozijnen voor uw woning in Gelderland?

Kies eenvoudig de beste specialist voor hoge kwaliteit. Vergelijk gratis offertes!

Gratis offertes

montage houten kozijnen Gelderland

Houten kozijnen

De natuurlijke uitstraling van houten raamkozijnen zorgt ervoor dat het materiaal veel wordt gebruikt in Gelderland. U heeft vele mogelijkheden qua raamsoort en kleuren. Bent u de kleur na een paar jaar zat? Dan verft u het gemakkelijk over in een nieuwe kleur. Hout heeft van nature goede isolatiewaardes. Combineer het met isolatieglas voor een optimale isolatie. Hierdoor beperkt u het warmteverlies via de kozijnen enorm.

Het nadeel is dat u er regelmatig onderhoud aan moet plegen. U moet het bijvoorbeeld ongeveer om de 5 jaar opnieuw schuren en schilderen. Hierdoor voorkomt u vochtproblemen. Maak de kozijnen daarnaast regelmatig schoon en controleer deze dan direct op houtrot. Het voordeel is dat beschadigingen eenvoudig te repareren zijn.

voordelen houten kozijnen Gelderland

Voordelen houten kozijnen

De reden dat er vaak voor houten raamkozijnen wordt gekozen is de warme uitstraling. Deze uitstraling past niet alleen bij klassieke en monumentale woningen in Gelderland, maar ook bij moderne woningen. Daarnaast heeft dit materiaal uitstekende isolatiewaardes en is het in tegenstelling tot kunststof eenvoudig te repareren. De belangrijkste voordelen:

 • Uiteenlopende stijlen en kleuren mogelijk.
 • Eenvoudig te repareren en goede isolatiewaarde.
 • Warme en natuurlijke uitstraling.

Prijzen

De prijzen voor een houten raamprofiel hangen sterk af van de houtsoort waarvoor u kiest. Hardhout is bijvoorbeeld duurder dan zachthout, maar gaat veel langer mee en vergt minder onderhoud. De prijs is ook afhankelijk van het type raam dat u kiest. De gemiddelde prijs per vierkante meter voor een vast raam is ongeveer €300,- tot €450,-. Een valraam kost gemiddeld €550,- tot €800,- per vierkante meter. Dit is inclusief btw en hoogrendementsglas, maar zonder de montage. Extra opties, zoals een vliegenhor of ventilatierooster, zijn daarnaast ook van invloed op de prijs. Wilt u meer weten over de kosten? Vul dan direct het offerteformulier in en u ontvangt spoedig offertes met scherpe prijzen.

Tabel: houten kozijnen prijzen

Houten raamsoortGemiddelde prijs (per 1 m²)*
Vast raam€300,- tot €450,-
Draai/kiepraam€475,- tot €750,-
Valraam€550,- tot €800,-
* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw en HR++ glas, maar excl. montage.
Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Wilt u besparen op uw houten kozijnen?

Vraag gratis offertes aan. Vergelijk en bespaar op de kosten!

Vergelijk offertes

montage aluminium kozijnen Gelderland

Aluminium kozijnen

Naast houten en kunststoffen oplossingen is ook aluminium een basismateriaal voor gloednieuwe kozijnen. Vroeger had aluminium een lage isolatiewaarde, waardoor er veel warmte ontsnapte via de kozijnen. Tegenwoordig is dit geen probleem meer omdat er isolerende materialen aan aluminium kozijnen zijn toegevoegd. Aluminium heeft daarnaast een grote draagkracht. Dit betekent dat u grote ramen kunt plaatsen, zonder dat daarvoor een onderbreking nodig is. Aluminium is voor bedrijven in Gelderland. Want de elegante grote ramen geven een bedrijfspand een erg mooie en strakke uitstraling.

Het nadeel van aluminium is dat het kostbaar is. De prijzen voor het materiaal zijn hoger dan die van kunststof of houten profielen. Het is verstandig om een vakman in te schakelen voor het bevestigen van aluminium raamkozijnen. Dan bent u namelijk verzekerd van een perfecte plaatsing en natuurlijk zorgt de expert voor een nette afwerking aan de binnen- en buitenkant.

voordelen aluminium kozijnen Gelderland

Voordelen aluminium kozijnen

Aluminium is zeer licht en erg sterk. Het heeft een grote draagkracht, waardoor het mogelijk is om grote ramen te plaatsen met slanke profielen. U profiteert van veel lichtinval. Daarnaast zorgen de slanke profielen voor een elegante uitstraling. Net als kunststof hoeft u maar weinig onderhoud te plegen aan aluminium.

Alle voordelen van dit materiaal:

 • Sterk en een hoge draagkracht.
 • Lange levensduur en duurzaam.
 • Weinig onderhoud nodig.

Prijzen

De prijzen voor het bevestigen van aluminium kozijnen zijn relatief hoog. De kostprijs van het materiaal is hoger dan voor een kunststof of houten kozijn. De prijs wordt onder andere beïnvloed door het soort raam. Een draai-kiepraam kost gemiddeld €630,- tot €700,- per vierkante meter, terwijl een vast raam een gemiddelde prijs heeft van €420,- tot €500,- per vierkante meter. Deze prijzen zijn exclusief montage, maar inclusief btw en HR++- glas. De totaalprijs is daarnaast nog afhankelijk van de montagekosten, eventuele extra opties zoals een ventilatierooster en het design en de kleur. Uiteraard speelt de grootte van het raam ook een rol bij het bepalen van de prijs.

Tabel: aluminium kozijnen prijzen

Aluminium kozijnGemiddelde prijs (per 1 m²)*
Vast raam€420,- tot €500,-
Draai/kiepraam€630,- tot €700,-
* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw en HR++ glas, maar excl. montage.
Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Benieuwd naar de prijzen voor aluminium kozijnen?

Vul het offerteformulier in om gratis scherp geprijsde offertes te ontvangen.

Gratis offertes

isolatiewaarde kozijn

Kozijnen met isolerende werking

Wist u dat u veel warmte verliest uit uw woning in Gelderland wanneer de isolatie van uw kozijnen slecht is? Gelukkig is dit eenvoudig te voorkomen. Door te kiezen voor kozijnen met een isolerende werking voorkomt u warmteverlies. Dit heeft een positief effect op de hoogte van uw energierekening en het wooncomfort.

Daarnaast zorgt het voor een waardeverhoging van uw woning. Verouderde kozijnen hebben vaak slechte isolerende eigenschappen. Zeker in het geval van oude aluminium kozijnen. Tegenwoordig zijn de materialen sterk verbeterd en worden er meerdere isolerende materialen in de kozijnen aangebracht.

isolatie kozijnen Gelderland

U-waarde kozijnen

De U-waarde geeft aan hoe goed het materiaal isoleert. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het kozijn isoleert. De isolatiewaarde van een raamkozijn bestaat uit twee onderdelen: de isolatiewaarde van de beglazing en de waarde van het raamprofiel. Een kunststof profiel heeft een uitstekende waarde van 1.72. Hout en aluminium is vergelijkbaar. Houten kozijnen hebben een waarde van 1.78 en aluminium 1.8. Wilt u een optimale isolatie? Kies dan voor HR++ of HR+++ glas. Deze beglazing bestaat uit twee of drie glasplaten met een ruimte ertussen. Deze spouw is gevuld met gas en daarnaast is er een speciale coating aangebracht. Hierdoor wordt het warmteverlies tot een minimum beperkt.

 • Hout: 1.78 W/(m²·K)
 • Aluminium: 1.8 W/(m²·K)
 • Kunststof: 1.72 W/(m²·K)
hardhouten kozijnen Gelderland

Hardhouten kozijnen

Een laatst materiaal waar wij u graag verder over willen informeren is hardhout. Wij spraken hierboven al over het verschil tussen zachthout en hardhouten oplossingen: zachthout is gevoeliger voor de weersomstandigheden, maar kent ook lagere prijzen. De term hardhout is van toepassing op alle houtsoorten van loofbomen. Een aantal keer per jaar krijgen wij de vraag wat het verschil is tussen de hardhouten en houten oplossingen. Het antwoord hierop is: vrijwel niets. Meestal worden de termen door elkaar gebruikt. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het plaatsen van houten raamkozijnen bij u thuis in Gelderland? Aarzel dan niet om het contactformulier in te vullen.

plaatsen kozijnen

Kozijnen plaatsen

Over het algemeen zal u worden aangeraden om voor het plaatsen van nieuwe kozijnen de hulp van een erkend specialist uit Gelderland in te schakelen. De professional zal niet alleen de raamprofielen monteren, maar tevens de oude verwijderen en waarnodig kozijnonderhoud plegen aan de sponningen. Na de plaatsing kijkt een expert uit ons netwerk bovendien altijd naar eventuele naden en kieren, en zal deze desnoods dichten met speciale rubbers of kit. Zo weet u zeker dat u geen last zult hebben van vochtproblemen als houtrot of schimmel. De kosten voor het laten installeren van kunststof kozijnen, hangen af van de vereiste mate van voorbereiding.

vervangen kozijn

Kozijnen vervangen

Van oudsher werden vooral houten kozijnen bij de panden in Gelderland geplaatst. Woont u al meer dan 15 jaar in hetzelfde pand, en hebt u nog nooit de raamkozijnen vervangen? Dan is het zeer waarschijnlijk dat er nog houten raamprofielen in zitten. Om de isolatiewaarde van uw woning te verbeteren, is het dan verstandig om nieuwe raamkozijnen te monteren. Hebt u regelmatig last van condens of van tocht in huis? Ook dan is het aan te raden te kiezen voor het vernieuwen van de raamkozijnen. In sommige gevallen is vervanging echter niet noodzakelijk, dan is repareren voldoende om eventuele problemen te verhelpen. Hebt u vragen over het verschil in prijs tussen reparatie, onderhoud en vervanging? Een vakman informeert u met alle plezier.


onderhouden kozijnen

Onderhoud en reparatie

Voor alle houten kozijnen geldt dat het noodzakelijk is deze regelmatig te onderhouden. Het standaard onderhoud van kunststoffen raamprofielen bestaat uit een jaarlijkse schoonmaak, en een periodieke controle van het oppervlak op eventuele beschadigingen. Houten woononderdelen vereisen meer onderhoud. U dient deze eens in de vijf jaar te schuren en schilderen, en daarnaast houtrot direct te verwijderen. Positief aan hardhout is wel dat het repareren vrij eenvoudig is, gemakkelijk dan bij kunststof. Wilt u zeker weten dat u profiteert van het beste onderhoud, en weinig geld betalen voor reparaties? Overweeg dan om een onderhoudscontract af te sluiten. Met een onderhoudscontract behoudt u bovendien de fabrieksgarantie, wat betekent dat u bij een complete vervanging door beschadiging (een deel van) de kosten vergoed zult krijgen.

schoonmaak kozijnen Gelderland

Kozijnen schoonmaken

Het schoonmaken van de raamprofielen valt onder het onderhoudswerk dat u zelf moet uitvoeren. Het reinigen van een kunststoffen kozijn is relatief eenvoudig, maar vereist jaarlijks wel enige tijd en moeite. Gebruik hiervoor een standaard sopje en een zachte doek. Verwijder alle vuil en groene aanslag uit de naden en randen, en u zult de levensduur van het materiaal aanzienlijk verlengen. Is er sprake van hardnekkig vuil? Schaf dan bij een kozijnspecialist uit Gelderland een speciaal reinigingsmiddel aan. Maak nooit gebruik van een schuurmiddel of schuursponsje bij het reinigingswerk. Dit zal het kozijnoppervlak beschadigen en de kans op vochtproblemen vergroten.

rubbers van kozijn

Kozijn rubbers

Veel mensen uit Gelderland die de isolatiewaarde van hun pand willen vergroten zullen hiervoor kijken naar grote investeringen, zoals andere beglazing of gevelonderdelen met een hogere isolatiewaarde. Het is echter ook een optie om door het vervangen van de rubbers rondom de ramen de isolatiewaarde te doen stijgen. Deze rubbers zullen na verloop van tijd verouderen, poreus worden of hun elasticiteit verliezen. Hierdoor ontstaan er kieren, waardoor de warmte verloren kan gaan. Het vervangen van de kozijnrubbers is een klus voor een ervaren specialist uit Gelderland. U weet dan zeker dat u de komende jaren profiteert van een verbeterd wooncomfort.


vaste raamkozijn

Vaste kozijnen

Op het moment dat u nieuwe raamprofielen bestelt bij een kozijnspecialist uit Gelderland, dan krijgt u de keus uit een ruim assortiment aan maten en modellen. De meeste grote ramen noemen wij ook wel vaste ruiten. Vaste raamprofielen beschikken over een grotere draagkracht, en de ruiten laten dan ook over het algemeen meer zonlicht door. Het voordeel van vaste profielen is bovendien dat u hiervoor lagere prijzen betaalt. Doordat het een optie is de raamkozijnen in één keer te plaatsen, en wanneer men de bestaande aansluitpunten kan gebruiken, dan is de klus zelfs binnen een dag af te ronden. Wij helpen u graag.

kantelramen in Gelderland

Kantelramen

Een volgende raamsoort waar wij u meer informatie over willen geven is het kantelraam. Kantelramen vormen de meest gebruikte ramen binnen de dakvensterbranche. Het grote voordeel van kantelramen is dat deze om hun eigen as draaien. Hierdoor bieden zij van beide zijden ventilatie, en zorgen zij tevens voor een gemakkelijke bediening. Het vervangen van een vast raam door één van de vele kantelramen is vrij lastig, maar zal het wooncomfort wel aanzienlijk verhogen. Met name voor zolderkamers die u ombouwt naar een slaapkamer is dit een aanrader. Bij de offerteaanvraag voor een kantelraam moet u rekening houden met hoge installatiekosten.

draaikiepramen in Gelderland

Draaikiepramen

Een laatste variant binnen de raamsoorten die uw aandacht verdient is het draaikiepraam. Draaikiepramen hebben als positieve eigenschap dat ze zowel volledig als op een kier te openen zijn. Dit betekent dat u zelf bepaalt in hoeverre u de ruimte wil ventileren. Draaikiepramen vormen hiermee een goede optie voor scholen, kantoren en particuliere woningen. De plaatsing van de draaikiepramen kunt u het beste overlaten aan een ervaren kozijnspecialist uit Gelderland. U weet dan zeker dat de installatie op de juiste wijze wordt uitgevoerd, en zult u lang genieten van de voordelen van deze raamsoort. Vraag desgewenst via het contactformulier om meer informatie.

houtrot zelf verwijderen

Zelf houtrot verwijderen

Eén van de mogelijke problemen bij een hardhouten kozijn is het optreden van houtrot. Houtrot ontstaat op het moment dat onbeschermd hout in aanraking komt met de weersinvloeden. Dit is bijvoorbeeld hardhout met afbladderende verf, of ongelakt hardhout. Het verwijderen van de houtrot is een klusje dat u zelf mag afhandelen. U kunt de beschadigde delen gemakkelijk verwijderen met behulp van een aardappelschilmesje. Zorg ervoor dat u daadwerkelijk al het aangetaste houtwerk verwijdert, om verdere verspreiding van de rot te voorkomen. Vul daarna het gat met speciale houtvuller. Deze is tegen lage prijzen verkrijgbaar bij elke bouwmarkt en timmerman uit Gelderland.

Wij leveren nagenoeg alle merken

Op het moment dat u andere kozijnen uitzoekt, dan moet u niet alleen een keus maken tussen de verschillende raamsoorten en materialen, maar ook tussen de verscheidene merken. De leveranciers uit ons netwerk bieden een ruim assortiment aan zowel A-merken als huismerken aan. Bij de huismerken profiteert u van lage prijzen, en een snelle levering. Bij de A-merken bent u verzekerd van een hoogwaardige kwaliteit en uitstekende garantievoorwaarden. Het is afhankelijk van uw budget en de eisen die u aan de kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid stelt, welke variant het beste bij u past. Wij garanderen bij elk merk directe ondersteuning bij installatie, onderhoud en reparatie.

Weru

Eén van de merken waarmee wij graag samenwerken is Weru. Weru heeft zich de afgelopen jaren gericht op het maken van kunststof woononderdelen die het wooncomfort verhogen, tegen lage tarieven. Een kenmerkend onderdeel van het aanbod van Weru is de combinatie van kunststof met hardhout. Hierdoor creëert u een hoogwaardige kwaliteit, maar ook de authentieke uitstraling van de traditionele raamkozijnen.

Ploeg

Een tweede bedrijf dat uw aandacht verdient is Ploeg. Bij Ploeg werkt men met name met kunststof als basismateriaal, waarvan men diverse raamsoorten maakt. Zowel een draaikiepraam, als kantelraam en tuimelraam is via deze fabrikant verkrijgbaar. Ook speciale varianten als een stolpraam of een raam met bloemkozijn biedt men aan. U krijgt bovendien de keus uit een ruim scala aan kleuren.

Schüco

Een Duits bedrijf dat al vele jaren actief is binnen de kozijnenbranche is Schüco. Deze leverancier biedt producten aan die geschikt zijn voor zowel nieuwbouw als renovatie. Daarnaast houdt men bij Schüco niet alleen rekening met de energiebesparende werking van de raamkozijnen, ook de esthetische waarde is van belang. Dit heeft tot gevolg dat zij raambeslag in verscheidene designs leveren.

HBI

Stelt u hoge eisen aan de inbraakveiligheid van uw woning of bedrijfspand in Gelderland? Dan is het verstandig te kijken naar kozijnen met een hoge inbraakveiligheid. Eén van de fabrikanten die hier veel aandacht aan besteedt is HBI. Alle producten die men bij HBI levert worden daarom ook voorzien van speciaal veiligheidsbeslag, wat de kans op een gelegenheidsinbraak sterk verlaagd.

kozijnmerken

Deceuninck

In verband met de steeds strengere eisen op het gebied van isolatie en duurzaamheid, richten verschillende bedrijven zich op het ontwerpen van energiebesparende raamkozijnen. Ook bij Deceuninck heeft men zich in energiebesparing gespecialiseerd. U vindt bij hen raamprofielen met isolatiewaarden variërend tussen de 1.1 W/m2K tot 0.65. Dit betekent dat de profielen zelfs geschikt zijn voor toepassing bij passieve woonhuizen.

Schipper

Een volgend merk is Schipper. Dit merk ontwerpt men niet alleen kozijnen, ook tuindeuren, schuifdeuren en dakkapellen kunt u bij hen bestellen. Bij Schipper werkt men zowel met kunststof als aluminium. Daarnaast garandeert men dat een expert van Schipper bij u langskomt voor de installatie. Ook profiteert u van de levenslange servicegarantie van de monteurs. Zo blijft de kwaliteit optimaal.

Gealan

De reden voor het vervangen van de kozijnen ligt meestal op het gebied van isolatie, maar een verbeterde isolering hoeft geen nadelige gevolgen te hebben op de aanblik van de gevel. Bij Gaelan werkt men daarom hard aan het ontwikkelen van raamonderdelen met een uitstekende esthetiek. Daarom krijgt u bij Gaelan ook de mogelijkheid om zelf het design te bepalen.

Hebo

Vindt u duurzaamheid en een kleine ecologische voetstap belangrijk? Dan is een kozijn van Hebo een goede optie voor u. Bij Hebo werkt men enkel met artikelen die een keurmerk dragen, bijvoorbeeld de FSC certificering. Ook kunt u bij hen het zogeheten thermokozijn aanschaffen. Bij Hebo staat men onder meer voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, een grote klanttevredenheid en aantrekkelijke tarieven.

Kroon

Vervolgens willen wij u ook informeren over de artikelen van Kroon Kozijn. Dit bedrijf is sinds 1975 één van de grootste kozijnaanbieders in Nederland. Naast raamkozijnen vindt u hier ook gevelbekleding, rolluiken en dakkapellen in vele soorten en maten. Bij Kroon krijgt u bovendien 15 jaar garantie, en altijd hulp bij de montage van een erkend professional uit Gelderland.

Veka

Veka is wellicht het meest bekende merk op het gebied van deur- en raamprofielen. Veka is dan ook een wereldwijde professional, die in meer dan 30 landen haar woonoplossingen aanbiedt. Elk product van Veka is ontwikkeld met aandacht voor isolerende materialen, veiligheid, milieubewustzijn en levensduur. Bovendien voldoen alle artikelen aan de Duitse eisen voor kunststof woononderdelen. Vraag vrijblijvend meer informatie aan.

Finstral

Bent u bezig met de renovatie van uw woning, van traprenovatie tot woningisolatie? Dan zit u bij Finstral goed voor het aanschaffen van kozijnen. De medewerkers van Finstral helpen u bij het verwijderen van de oude materialen, en installeren vervolgens de moderne artikelen. Ook voor innovatieve technologieën en duurzame ontwikkelingen voor de nieuwbouw bent u bij Finstral aan het juiste adres.

Keurmerken

Binnen de nieuwbouw- en renovatiebranche is het steeds gebruikelijker om te werken met keurmerken. Een keurmerk is een kwaliteitslabel, dat de veiligheid, duurzaamheid of klasse van een bepaald product aanduid. Ook de specialisten uit Gelderland leveren vrijwel alleen raamkozijnen met één of meerdere keurmerken. Het meest gebruikte kwaliteitslabel voor kunststof bouwproducten is het SKG label. Ook het KOMO keurmerk is een veel toegepast label. Voor houten woononderdelen dient u te zoeken naar artikelen met een FSC of PEFC label. Zo weet u zeker dat het hardhout duurzaam gerooid is. Wenst u aluminium kozijnen te installeren bij uw woning of bedrijfspand? Dan is het verstandig te kijken naar kwaliteitslabels als PKVW en VMRG.

Voordelen kozijnspecialist Gelderland

Door een vakman uit Gelderland in te schakelen bent u verzekerd van een hoogwaardige kwaliteit en perfecte plaatsing. Het monteren van kozijnen is niet eenvoudig zeer zwaar werk. Een verkeerde plaatsing zorgt daarnaast voor beschadigingen en een verslechterde isolatie. Schakel daarom altijd een raamspecialist in. U hoeft zelf dan niet het zware werk te doen of gereedschap aan te schaffen. Alles wordt voor u geregeld. De belangrijkste voordelen van een kozijnspecialist uit Gelderland:

 • Ervaring en vakkennis
 • Perfecte plaatsing en afwerking
 • Alles wordt voor u geregeld
prijsoffertes kozijnen

Vrijblijvend offertes vergelijken

Bent u op zoek naar een vakman uit Gelderland voor het plaatsen van nieuwe houten raamkozijnen? Wilt u de oude kozijnen in uw dakkapel vervangen door kunststof? Of wilt u graag meer weten over de mogelijkheden van aluminium? Vul dan vandaag nog het offerteformulier in om gratis en vrijblijvende offertes te ontvangen!

Het aanvragen van gratis offertes is binnen 2 minuten geregeld. U ontvangt snel meerdere vrijblijvende offertes van erkende specialisten. De aanbiedingen zijn geheel kosteloos. Het is aan u om de prijsopgaven met elkaar te vergelijken, en te kiezen voor de professional die bij u past. Wij hebben al veel mensen in hun zoektocht naar een kozijnenspecialist geholpen en zijn u graag van dienst. Ook voor traprenovaties!