Kozijnen Hilversum

Om het verplichte energielabel van uw pand in Hilversum te verbeteren bestaan er diverse opties. Eén daarvan is de installatie van kunststof kozijnen. Dergelijke kozijnen hebben een hogere isolatiewaarde dan zowel houten als aluminium kozijnen. Zoekt u al tijden naar kunststof kozijnen tegen aantrekkelijke prijzen? Bij ons bent u aan het juiste adres. U vindt hier meer informatie over de beschikbare keurmerken voor (hardhouten) raamkozijnen, en de verscheidene opties voor reparatie en onderhoud.

Wilt u meer weten over prijzen of mogelijkheden voor het installeren van draaikiepramen, kantel- of vaste ramen bij uw woning in Hilversum? Aarzel dan niet om ons offerteformulier in te vullen. U ontvangt dan op korte termijn gratis en vrijblijvend tot 5 offertes van experts uit ons netwerk. Vergelijk de prijzen en voorwaarden en kies zelf welke vakman bij u langskomt in Hilversum.

Kozijnen Hilversum

Nieuwe kozijnen laten plaatsen?

Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan en bespaar op de kosten!

Offertes aanvragen

De voordelen van onze dienstverlening

 • Bespaar door vrijblijvende offertes te vergelijken
 • Zowel kunststof, houten, stalen en aluminium raamkozijnen
 • Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend

Betere isolatie en veiligheid

Als u kiest voor kwalitatieve raamprofielen, dan profiteert u van een betere isolatie. Dit merkt u vooral ’s winters doordat: er minder warmte via het kozijn verloren gaat, het langer warm blijft en u minder hoeft te stoken. Dit levert u een jaarlijkse besparing van de stookkosten op, waardoor u de investering na verloop van tijd weer terugverdient!

Ook zijn de sterke kozijnen inbraakwerend. Omdat het voor inbrekers moeilijker is om uw huis binnen te dringen, is de kans op een geslaagde inbraak vele malen kleiner!

Besparen? Offertes vergelijken

Niemand wil teveel betalen voor zijn nieuwe raamkozijnen. Of u nu kiest voor aluminium of kunststof: via ons netwerk bent u verzekerd van de beste prijs!

Hoe dit werkt?

U geeft via het offerteformulier uw wensen door, waarna u zo snel mogelijk tot wel 5 vrijblijvende offertes ontvangt. Vergelijk de verschillende tarieven en kies zo voor de kozijnenspecialist die u het beste aanbod doet! Ervaring leert dat u op deze manier tot wel 40% op de kosten bespaart. Deze service is gratis en geheel vrijblijvend. Dat houdt in dat u helemaal nergens aan vastzit, ook niet als er geen geschikt aanbod tussen de prijsopgaven zit!

Gratis offertes vergelijken

Werkzaamheden (*)

Waarvoor wilt u offertes aanvragen?
KozijnenDakkapelSchuifpuiDeurenGevelbekleding

Materiaalsoort kozijnen (*)


Materiaalsoort schuifpui (*)
Betreft het buiten- of binnendeuren? (*)
BuitendeurenBinnendeuren
Materiaalsoort deuren (*)

Is de woning in bezit? (*)

Gewenst uitvoermoment (*)

Wanneer kozijnen vervangen?

Als uw oude, houten kozijnen het slachtoffer zijn geworden van houtrot, dan is het duidelijk dat u het raamkozijn moet vervangen. Naast een beschadigd kozijn, zijn er nog meer redenen om te kiezen voor kwalitatieve raamprofielen.

De belangrijkste redenen zijn:

 • Wanneer u de isolatie van het pand in Hilversum wilt vergroten.
 • Wanneer u het aanzicht van uw woning wilt verbeteren.
 • Wanneer uw oude kozijnen beschadigd zijn geraakt.
kozijnen vervangen Hilversum

Kozijnen kopen, waar op letten?

Bij het kopen van een nieuw raamkozijn is het verstandig om van tevoren goed onderzoek te doen. U koopt natuurlijk niet iedere dag een kozijn, dus het is belangrijk om te weten waar u op moet letten. Vraag uzelf eerst af welk soort kozijn u wilt laten plaatsen. Wilt u graag een vast raam of een bewegend raam? Houd er rekening mee dat een draaikiepraam niet geschikt is voor iedere locatie. Daarnaast is het slim om rekening te houden met de keurmerken van het raamkozijn. Een belangrijk keurmerk is het SKG-keurmerk. Deze geeft een indicatie van de veiligheid van het raam.

Materiaalsoorten, structuren en kleuren

Er is keuze uit veel verschillende soorten ramen, materialen en kleuren. Zo kiest u gemakkelijk iets dat perfect aansluit op de uitstraling van uw woning in Hilversum. De meest gekozen materialen in Hilversum zijn hout, aluminium en kunststof. Daarnaast is het ook een optie om bijvoorbeeld stalen kozijnen te kiezen. Elk materiaal heeft z’n voor- en nadelen. Waar u hardhout gemakkelijk zelf van kleur verandert, is dit bij kunststof en aluminium niet het geval. Daarom zijn deze materialen verkrijgbaar in vele kleuren en patronen. Zo is kunststof verkrijgbaar met een houtlook. De houtlook bootst echte houtnerven na, waardoor u profiteert van dezelfde warme uitstraling.


kunststof kozijnen in Hilversum

Kunststof kozijnen

Als u kiest voor kunststof kozijnen, dan profiteert u niet alleen van een hoge isolatiewaarde, maar ook van diverse andere voordelen. Zo is dit materiaal zeer gemakkelijk te onderhouden, en vereist het weinig schoonmaakwerk. Met kunststof raamkozijnen, wanneer gecombineerd met dubbelglas, beperkt u bovendien de geluidsoverlast van buiten. De kunststoffen kozijnen worden dan ook regelmatig gekozen door klanten met kleine kinderen. De combinatie kunststof en HR++ isolatieglas is niet alleen van groot voordeel op de geluidsisolatie, u beperkt hiermee tevens het warmteverlies.

Kunststof is mogelijk bij verschillende soorten ramen: vaste ramen, valramen en draaikiepramen. Vooral de laatste soort is in Hilversum populair. Ook is kunststof sterk genoeg om zware beglazing te dragen. Het is dus ook een goede keuze wanneer u driedubbel glas wilt laten plaatsen.

montage kunststof kozijnen

Voordelen kunststof kozijnen

Kunststof heeft belangrijke voordelen. Zo is het verkrijgbaar met een houtlook waarmee de warme uitstraling van echte houtnerven wordt nagebootst en wordt het niet aangetast door het weer. Hierdoor heeft het nauwelijks onderhoud nodig en blijft de kwaliteit toch erg goed!

Dit zijn de belangrijkste voordelen van een kunststof raamkozijn:

 • Kunststof is bijna onderhoudsvrij.
 • Het materiaal is voordelig in aanschaf.
 • Het is verkrijgbaar in een breed aanbod aan kleuren en patronen, zoals houtlook.

Prijzen

Het plaatsen van een kunststof raamkozijn is een goede investering, omdat u dit op de lange termijn weer terugverdient. Daarbij is de kunststoffen variant voordeliger dan andere materialen. Het verschil in prijzen tussen de kunststof varianten wordt met name bepaald door het soort design dat u kiest. Een standaard wit kozijn kost over het algemeen minder dan een kunststoffen raamprofiel met een houtdesign. Daarnaast variëren de prijzen naar gelang het soort raam dat u wens. Draaikiepramen kennen over het algemeen hogere prijzen dan kantelramen en vaste kozijnen. In onderstaande tabel vindt u een overzicht met gemiddelde prijzen en bijbehorende afmetingen. Dit is een prijs inclusief btw.

Zijn kunststof kozijnen duurzaam?

Tabel: prijzen van kunststof kozijnen

Kunststof raamsoortAfmetingenGemiddelde prijs*
Vast raam60cm x 60cm€95,- tot €110,-
Vast raam100 x 100 cm€155,- tot €165,-
Draai-/kiepraam60 x 60 cm€165,- tot €220,-
Draai-/kiepraam100cm x 100cm€235,- tot €250,-
Valraam50cm x 40cm€100,- tot €160,-
Valraam100cm x 80cm€200,- tot €235,-
* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en HR++ glas. Het is echter excl. de montage. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan vrijblijvend offertes aan.

Kwalitatieve kunststof kozijnen in Hilversum.

Vergelijk meerdere offertes en betaal de beste prijs voor uw nieuwe raamkozijn!

Gratis offertes

monteren houten kozijnen Hilversum

Houten kozijnen

Tot een aantal jaar geleden plaatsten de specialisten nog voornamelijk houten raamkozijnen. De isolatiewaarde van een houten kozijn is iets minder dan de isolatie van de kunststoffen variant, maar hout biedt wel vele andere voordelen. Veel mensen in Hilversum kiezen daarom nog steeds voor een hardhouten kozijn wanneer zij een historisch of monumentaal pand willen renoveren. Ook is hout geschikt om een woning een authentieke uitstraling te geven. Een ander voordeel van hardhouten kozijnen is dat u een beschadiging gemakkelijk kunt repareren. Om de levensduur van houten raamkozijnen te kunnen waarborgen is het wel noodzakelijk dat u deze van het juiste onderhoud voorziet. Zo is het minimaal eens in de vijf jaar schuren en verven nodig. Op deze manier verlaagt u de kans op rot en andere vochtproblemen. Wilt u uw houten raamkozijn laten vervangen of repareren? Schakel dan een specialist uit Hilversum in, zodat u verzekerd bent van de beste kwaliteit.

hout kozijn Hilversum

Voordelen houten kozijnen

Hoewel kunststof in Hilversum steeds populairder wordt, zijn er nog steeds veel mensen die gecharmeerd zijn van echt hout. Dit heeft een unieke uitstraling, die zeker bij authentieke en klassieke woningen tot z’n recht komt. Twijfelt u nog over de keuze van het materiaal?

Dit zijn de belangrijkste voordelen van een houten raamkozijn:

 • Hout is gemakkelijk te repareren bij beschadigingen.
 • Het heeft een warme en charmante uitstraling.
 • Hout heeft een lange levensduur.

Prijzen

Bent u van plan om hardhouten raamkozijnen te plaatsen in uw woning of bedrijfspand in Hilversum? Dan moet u rekening houden met gemiddelde prijzen tussen de €300,- en €800,-. De prijzen zijn onder meer afhankelijk van het soort raam dat u kiest. Een vast raam kost ongeveer €300,- tot €450,- terwijl een valraam een hogere kostprijs van gemiddeld €550,- tot €800,- kent. De uiteindelijke prijzen hangen af van een aantal factoren, zoals de exacte afmeting van het raam, en het soort beglazing dat u kiest. Een derde invloedsfactor is de dikte van het raamprofiel. Bij de onderstaande prijzen is de btw en beglazing al inbegrepen. Houd er rekening mee dat er nog kosten voor de montage bijkomen, deze zijn ongeveer net zo hoog als de materiaalkosten.

Tabel: houten kozijnen prijzen

Houten raamsoortGemiddelde prijs (per 1 m²)*
Vast raam€300,- tot €450,-
Draai/kiepraam€475,- tot €750,-
Valraam€550,- tot €800,-
* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw en HR++ glas, maar excl. montage.
Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Houten kozijnen met een lange levensduur!

Vind goedkope specialisten uit Hilversum en bespaar tot 40% op de kosten.

Vergelijk offertes

kozijnen aluminium Hilversum

Aluminium kozijnen

Hoewel de meeste van onze particuliere klanten uit Hilversum kiezen voor hardhout of kunststof als basismateriaal voor hun raamkozijnen, is onder zakelijke klanten aluminium een zeer populair product. Dit komt met name doordat aluminium een heel grote draagkracht heeft. Wil u graag brede ramen bij uw kantoor, maar heeft u geen zin in dikke raamprofielen? Dan vormen aluminium kozijnen een uitstekende keuze. Naast voordelen bestaan er tevens enkele nadelen voor het product. De industriële uitstraling valt bijvoorbeeld niet bij iedereen in de smaak. Zo wordt de elegante uitstraling door sommige mensen als ‘kil’ beschouwd. Ook heeft het materiaal een relatief hoge aanschafprijs, zeker vergeleken met de overige materialen.

Wil u bijdragen aan een goed milieu? Kies dan zeker voor aluminium. Het product is eenvoudig te vinden en bovendien te recyclen mocht u het willen hergebruiken. Repareren is relatief lastig, waardoor u het sneller moet vervangen bij een beschadiging.

aluminium kozijnen voordeel

Voordelen aluminium kozijnen

Hoewel aluminium een relatief hoge aanschafprijs kent, heeft dit materiaal ook vele voordelen. Daarom kiezen steeds meer mensen voor Hilversum voor de slanke, aluminium raamprofielen. Net als Kunststof is het praktisch onderhoudsvrij en heeft het een lange levensduur.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van een aluminium raamprofiel:

 • Aluminium heeft slanke raamprofielen met een elegante uitstraling.
 • Het raamkozijn heeft een lange levensduur.
 • Het materiaal is praktisch onderhoudsvrij.

Prijzen

De kosten voor een aluminium raamkozijn liggen hoger dan de prijs van de andere materialen. Dat heeft onder meer te maken met het feit dat de productie van de raamprofielen erg arbeidsintensief is. Wanneer het in uw budget past, dan is de aanschaaf van een aluminium raamprofiel zeker het overwegen waard. Voor een vast raam van één vierkante meter betaalt u gemiddeld €420,- tot €500,-. Kiest u voor een draaikiepraam van hetzelfde formaat, dan liggen de kosten iets hoger: gemiddeld tussen de €630,- tot €700,-. Deze prijzen zijn inclusief btw en beglazing. Er is vanuit gegaan dat u gebruik maakt van HR++ beglazing. Wilt u liever driedubbel glas, dan loopt de prijs verder op. De montagekosten zijn er niet bij inbegrepen.

Tabel: aluminium kozijnen prijzen

Aluminium kozijnGemiddelde prijs (per 1 m²)*
Vast raam€420,- tot €500,-
Draai/kiepraam€630,- tot €700,-
* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw en HR++ glas, maar excl. montage.
Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Elegante en industriële kozijnen? Kies aluminium!

Ontvang scherpe aanbiedingen en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes

isolatie van kozijnen

Kozijnen met isolerende werking

Het plaatsen van nieuwe kozijnen is een goede manier om de isolatie van uw huis in Hilversum flink te verbeteren. Nieuwere kozijnen verliezen namelijk minder warmte dan kozijnen van tien of twintig jaar geleden. De keuze voor het materiaal is een belangrijke invloed op de totale isolatiewaarde, maar er is nog een factor waar u rekening mee moet houden: de beglazing.

Het grootste oppervlak van het raam bestaat namelijk uit beglazing. Door te kiezen voor isolatieglas vergroot u de isolatiewaarde van het raam enorm! Zo heeft standaard dubbel glas een gemiddelde U-waarde van 3W/m²K terwijl HR++ beglazing een gemiddelde waarde heeft van 1,6 W/m²K. Hoe lager deze waarde, hoe minder warmte het materiaal lekt.

isolatiewaarde kozijnen Hilversum

U-waarde kozijnen

De isolatiewaarde van kozijnen wordt weergegeven door middel van de U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter kozijnen isoleren. Als u twijfelt tussen een houten, aluminium en kunststof kozijn, en u vindt isolatie erg belangrijk, dan kunt u het beste voor kunststof kiezen. De U-waarde hiervan is nog iets lager dan die van de andere materialen:

 • Een aluminium kozijn heeft een waarde van 1.8 W/m²K .
 • Een houten kozijn heeft een waarde van 1.78 W/m²K.
 • Een kunststof kozijn heeft een waarde van 1.72 W/m²K.
 • Een kunststoffen raamkozijn is hol van binnen. Door het gebruik van tussenschotten ontstaan kamers. Hoe meer kamers een kozijn heeft, hoe beter deze isoleert. Wilt u een raamkozijn met de beste isolatiewaarde? Dan is het verstandig om een kunststof raamkozijn met minimaal 5 kamers te kiezen.

hardhouten kozijnen Hilversum

Hardhouten kozijnen

Wanneer wij spreken over de diverse materialen waarvan woononderdelen kunnen worden gemaakt, gaat het vrijwel altijd over houten producten. De correcte term hiervoor is echter hardhouten artikelen. Dit komt doordat er eigenlijk altijd hardhout aan de basis ligt van een bouwonderdeel. Hardhouten kozijnen kennen nu eenmaal een langere levensduur, en grotere stevigheid dan de naaldhout variant. Daarnaast is het onderhouden van hardhouten producten eenvoudiger dan de zachtere variant. Er bestaan wel een aantal naaldhoutvarianten die een even stevige basis bieden als het hardhout, om welke naaldhoutsoorten het gaat kunt u het beste navragen bij de lokale leverancier uit Hilversum.

houten kozijnen plaatsen Hilversum

Kozijnen plaatsen

Bent u begonnen aan de renovatie van uw woonhuis in Hilversum, en is het tijd om de kozijnen te plaatsen? Wij raden aan om voor het vervangen altijd de hulp van een erkend vakman in te schakelen. Deze zorgt ervoor dat het kozijn in korte tijd geplaatst is, en kan direct de noodzaak van een eventuele reparatie nagaan.

Wilt u toch zelf de kozijnen plaatsen? Hou er dan rekening mee dat u eventueel de sponning moet herstellen, en dat het nodig is de oude materialen voorzichtig te verwijderen. Zorg ervoor dat u voldoende heeft om het raamkozijn op de juiste plaats te tillen.

kozijnen vernieuwen

Kozijnen vervangen

Hoewel traditioneel meestal houten kozijnen werden geplaatst bij panden in Hilversum, wordt er tegenwoordig veelal gekozen voor raamkozijnen van kunststof. Dit komt doordat dit materiaal vele voordelen kent als een betere isolatiewaarde en langere levensduur. Wil u binnenkort de kozijnen van uw woning in Hilversum vervangen voor een betere isolatiewaarde? Kijk dan eerst naar de voor- en nadelen van alle beschikbare materialen. Bij de meeste kozijnenleveranciers hebt u de keuze uit zowel houten als aluminium en kunststof producten. Een enkeling verkoopt daarnaast stalen raamkozijnen. Een raamkozijn van staal heeft een redelijke mate van isolatie, maar biedt vooral veel mogelijkheden op het gebied van vorm en stijl. Naast stalen raamprofielen leveren wij tevens diverse stalen deurprofielen. Met name voor schuifdeuren vormt staal een uitstekende optie.


onderhouden kozijnen

Onderhoud en reparatie

Om ervoor te zorgen dat de kozijnen van uw woning in Hilversum in goede staat blijven, en dat de isolatiewaarde of draagkracht niet vermindert, is het belangrijk dat u ze van goed onderhoud voorziet. Wat er precies onder het minimale onderhoud wordt verstaan is afhankelijk van het basismateriaal. Zo is het voor een kunststof kozijn voldoende om deze periodiek te reinigen met water en allesreiniger, maar moeten houten producten in ieder geval jaarlijks worden geschuurd en geverfd. Hiertegenover staat dat houten kozijnen redelijk eenvoudig van een reparatie kunnen worden voorzien, terwijl kunststof raamkozijnen niet eenvoudig te repareren zijn. De prijzen voor het repareren zullen dan ook relatief hoog uitvallen. Wilt u meer weten over onderhoud en reparatie? Wij ondersteunen u met alle plezier en voorzien u graag van informatie.

kozijnen reiniging Hilversum

Kozijnen schoonmaken

Wilt u de levensduur van uw kozijnen verlengen? (Buiten)kozijnen worden blootgesteld aan vele factoren zoals zand, insecten, zonlicht en neerslag. Het is daarom verstandig om in ieder geval eens per jaar uw kozijnen schoon te maken. Het schoonmaken doet u het beste met een zachte doek, warm water en een milde zeep zonder schuurmiddel of bleek. Spoel de kozijnen na het schoonmaken altijd goed na met water. Aluminium en sommige kunststof kozijnen kunt u na het schoonmaken insmeren met een wax. Dit biedt bescherming tegen invloeden van buitenaf waardoor schoonmaken minder vaak nodig is. Bij houten kozijnen is dit niet mogelijk.

rubbers van kozijnen

Kozijn rubbers

Naast kozijnen worden ook de rubbers blootgesteld aan invloeden van buitenaf. Het is daardoor mogelijk dat de rubbers kapot gaan of niet meer elastisch zijn. Als dit het geval is dan kunt u de rubbers het beste zo snel mogelijk vervangen. Als een rubber niet meer de gewenste kwaliteit heeft, dan is het namelijk mogelijk dat uw raamkozijn gaat lekken of tochten. Om ervoor te zorgen dat een rubber lang mee gaat kunt u deze schoonmaken met een zachte doek. Voordat de winter begint kunt u eventueel de rubbers insmeren met vaseline. Hierdoor blijven ze soepel en ontstaan er geen scheuren wanneer het vriest.


vast kozijn

Vaste kozijnen

Vaste kozijnen hebben, zoals de naam al zegt, geen draaiende delen. Dit betekent onder andere dat het mogelijk wordt om de glaslatten aan de binnenzijde van het kozijn te monteren. Hierdoor biedt het vaste raamkozijn een hoge inbraakwerende werking, en is er relatief weinig onderhoud nodig. De bescherming tegen geluidsoverlast, de relatief eenvoudige reparatie en de goede energiebesparende werking vormen andere voordelen van vaste kozijnen. Ondanks goed onderhoud zullen ook vaste raamkozijnen eens in de 20 tot 40 jaar moeten worden vervangen (afhankelijk van het basismateriaal). Op deze manier voorkomt u dat er lekkages en andere problemen zoals schimmel en houtrot ontstaan.

kantelramen in Hilversum

Kantelramen

Een systeem dat vergelijkbaar is aan het draai- en kiepsysteem is het kantelsysteem. Kantelramen hebben een centrale as waarover zij kantelen. Deze as kan exact in het midden van het raam zitten, maar ook meer richting de bovenzijde. Kantelramen worden over het algemeen toegepast bij dakramen, doordat zij hiervoor de meest geschikt oplossing vormen. Dankzij het kantelraam komt er veel frisse lucht de woning binnen, zelfs bij een kleiner model, en blijft het eenvoudig om het raam weer te sluiten. Zoekt u een hor voor uw kantelramen in Hilversum? Overweeg dan een inklemhor. Hierdoor blijft het mogelijk de kantelramen te openen, terwijl insecten niet meer naar binnen komen.

draaikiepramen montage

Draaikiepramen

Draaikiepramen zijn naar binnen draaiende kozijnen die zowel op een kleine kier als wagenwijd open kunnen staan. De ramen die u bij de leveranciers uit ons netwerk in Hilversum bestelt bieden allen producten aan die het Politiekeurmerk Veilig Wonen dragen. Zo weet u zeker dat u zelfs met openklappende ramen beschermd bent tegen inbraak. Om geluidsoverlast te voorkomen worden de meeste draaikiepramen bovendien voorzien van een speciaal kaderprofiel. Niet alleen de vele mogelijkheden voor ventilatie, vormen een voordeel van draaikiepramen, ook het onderhoud wordt dankzij dit systeem een stuk eenvoudiger, doordat u makkelijk de buitenzijde bereikt.

verwijdering houtrot

Zelf houtrot verwijderen

Hebt u last van houtrot bij één van uw houten kozijnen? Dan dient u dit zo snel mogelijk te verwijderen om te voorkomen dat de houtrot zich verder verspreidt. Het makkelijkst is om de houtrot te verwijderen met behulp van een aardappelschilmesje. Haal daadwerkelijk alle rot weg, snij eventueel zelfs iets van het goede hout weg. Plaats daarna een goed aansluitend houtblokje in het gat, en dicht alles met vulmiddel. Schilder daarna het hele kozijn voor een uitstekende afwerking. Uw kozijn kan op deze manier nog jarenlang meegaan. Hebt u geen tijd voor het verwijderen van de houtrot? Schakel dan een vakman uit Hilversum in.

Wij leveren nagenoeg alle merken

Wanneer u op zoek gaat naar kozijnen voor uw woning in Hilversum, dan zult u ondervinden dat er zeer veel verschillende merken aangeboden worden. Bekende merken zijn onder andere Veka, Kroon en Hebo. Dergelijke A-merken garanderen een hoge kwaliteit, lange levensduur en kennen vaak uitstekende garantievoorwaarden. Naast de bekendere merken zijn er ook vele huismerken verkrijgbaar bij de lokale bouwmarkt. Deze producten kennen lage kosten maar ook een iets mindere kwaliteit.

Weru

Wie kiest voor één van de woonproducten van Weru, kiest voor een aantal voordelen. Zo is het goed mogelijk om de kunststoffen onderdelen te combineren met oude houten kozijnen, en profiteert u van een betaalbare maar hoogwaardige kwaliteit. Een derde voordeel bij Weru is dat u zeker energiezuiniger zult leven. Tot slot is elk product zeer stevig dankzij de inwendige stalen versterking.

Ploeg

Een volgende fabrikant waar wij uw aandacht op willen vestigen is Ploeg. Deze leverancier van kunststof kozijnen staat voor kwaliteit en duurzaamheid en biedt een snelle service. Naast particuliere klanten hebben ook bedrijven een ruime keus uit het assortiment. Ploeg levert onder meer brandwerende kozijnen en kan luchtdichte oplossingen bouwen. Wilt u weinig overlast van de verbouwing? Kies dan voor prefab raamkozijnen.

Schüco

Gaat u aan de slag met de renovatie van uw woonhuis, of is het hoogtijd voor het vervangen van uw raamprofielen? Bij Schüco heeft men woonoplossingen voor allerlei zaken. Zo bent u hier aan het juiste adres voor huisdeuren en schuifdeuren, maar tevens voor raamkozijnen. Elk kozijn dat Schüco levert in Hilversum, is gebouwd met het oog op duurzaamheid en kostenbesparing.

HBI

Een voor de meeste mensen wat onbekender merk voor ramen en deuren is HBI. Dit is een van oorsprong Duitse fabrikant, die als zeer betrouwbaar bekend staat. Bij HBI produceert men diverse modellen inbraakwerende en geluidswerende kozijnen, die voldoen aan Europese richtlijnen. Zo voorzien zij alle raamprofielen van veiligheidsbeslag, en kijken zij tevens naar de eisen die het Politiekeurmerk Veilig Wonen stelt.

aluminium kozijn merken

Deceuninck

Iedereen weet ondertussen dat kunststof woononderdelen de hoogste isolatiewaarde bieden, maar wist u ook dat er diverse soorten kunststof raamprofielen bestaan? Bij Deceuninck hebt u de keus uit basis, standaard en premium kunststoffen raamprofielen. Het verschil zit hem in de hoeveelheid kamers in het profiel, en de hoeveelheid warmte die deze doorlaten. Dit verschil zit tussen de 1.1 en 0.65 W/m2K.

Schipper

Wilt u liever uw kozijnen aanschaffen bij een meer lokaal of landelijk georiënteerd bedrijf? Overweeg dan om eens te kijken bij de producten van Schipper. Schipper is gestart als een klein familiebedrijf, maar is tegenwoordig over heel het land te vinden. Bij Schipper verkoopt men zowel kunststoffen als aluminium raamkozijnen, maar kunt u tevens een dakkapel, schuifdeur, winkelpuien en vliesgevels bestellen.

Gealan

Een ander Duits merk waar wij regelmatig mee samenwerken in Hilversum is Gaelan. Dit merk staat met name voor innovatie en projectontwikkeling. Zij houden de eisen waaraan kunststof raamprofielen moeten voldoen goed in het oog, en ontwikkelen hiervoor verschillende systemen. Voorbeelden hiervan zijn de intensieve kern-isolatie, het automatische ventilatiesysteem en de statische droge beglazing. Vraag via het contactformulier desgewenst naar de mogelijkheden.

Hebo

Bent u op zoek naar een specialist die voor u houten kozijnen op maat kan maken? Overweeg dan om uw raamkozijnen te bestellen bij Hebo. Hebo is een fabrikant die zich richt op het maken van zowel houten als aluminium raamkozijnen, en welke staat voor een goede energiezuinigheid. Dankzij een prefab concept zal de verbouwtijd bovendien aanzienlijk verlaagd worden.

Kroon

In Nederland zijn er vele aanbieders van kunststof kozijnen. Kroon Kozijn is hiervan al sinds 1975 de grootste. U kunt bij Kroon echter niet alleen terecht voor raamkozijnen, ook voor deuren, gevelbekleding en rolluiken zit u bij hen op de goede plek. Koopt u een product bij Kroon Kozijn dan profiteert u in ieder geval van 15 jaar garantie, en verschillende keurmerken.

Veka

Eén van de bekende merken op het gebied van kunststof kozijnprofielen is Veka. Veka is een bedrijf dat sinds 1969 een enorme groei heeft doorgemaakt, en nu marktleider is over heel de wereld. Bij Veka richt men zich met name op het ontwikkelen van nieuwe technieken waardoor de prestaties van de producten verbeteren en stelt men tevens hoge eisen aan kwaliteit. Onze kozijn specialist informeert u graag over de prijzen.

Finstral

Finstral is van mening dat kozijnen voor een groot gedeelte de stijl van uw woning in Hilversum bepalen. Het merk biedt dan ook voor iedere woning een passend kozijn. U hebt bij Finstral de keuze uit kozijnen met verschillende vormen, materialen, kleuren en opties, geschikt voor zowel renovatie als nieuwbouw. Het bedrijf, wat inmiddels al meer dan 45 jaar bestaat, stelt de wens van de klant altijd voorop.

Keurmerken

Wanneer u overweegt om raamkozijnen aan te schaffen voor uw pand in Hilversum, dan dient u tevens aandacht te besteden aan de verschillende mogelijke keurmerken. Wilt u graag dat een duurzaam productieproces gewaarborgd is bij uw houten kozijnen? Kies dan voor artikelen met een PEFC– of FSC-keurmerk. Deze keurmerken staan voor een verantwoord bosbeheer en duurzaam rooien van het hout. Voor kunststof producten bestaan er eveneens diverse keurmerken. De meest gebruikelijke is het SKG-keurmerk, dat staat voor veiligheid van de productie en de kwaliteit van het materiaal. Tot slot bestaan er ook keurmerken voor aluminium kozijnen. Deze moeten onder andere voldoen aan de eisen van het PKVW en VMRG.

Voordelen kozijnspecialist Hilversum

Het inschakelen van een kozijnspecialist heeft een aantal belangrijke voordelen. U bespaart uzelf tijd en energie én u bent verzekerd van een optimale plaatsing. Door het professionele afwerken weet u zeker dat u profiteert van de beste isolatie en dat er geen lekkages zullen ontstaan. Daarnaast geeft een kozijnspecialist garantie op het materiaal én de montage. Mocht er onverhoopt toch iets verkeerd gaan, dan is de vakman verantwoordelijk voor eventuele extra kosten.

 • De specialist heel veel ervaring en vakkennis.
 • Perfecte montage en afwerking.
 • U hoeft geen gereedschap aan te schaffen.
gratis kozijn offertes

Vrijblijvend offertes vergelijken

Zoekt u een vakman in Hilversum die houtrot kan verwijderen? Wilt u weten wat de prijzen zijn van kantelramen, draaikiepramen of vaste ramen? Of is het tijd voor onderhoud aan één van uw hardhouten kozijnen? Aarzel dan niet om vandaag nog diverse offertes aan te vragen. Nadat wij uw offerteaanvraag hebben ontvangen sturen wij deze door naar diverse bedrijven (max. 5) uit Hilversum en nabije omgeving. U ontvangt op korte termijn meerdere offertes.

Vergelijk op uw gemak het aanbod en de prijzen en maak een keuze voor de beste aanbieder. Door de offertes op een rijtje te leggen en te vergelijken bespaart u aanzienlijk op uw investering. Een specialist uit ons netwerk is u graag van dienst! Trap laten renoveren? Neem dan ook contact op!