Kozijnen Maastricht

Wilt u de isolatiewaarde van uw woning in Maastricht verbeteren? Is het hoognodig de kozijnen te vervangen? Of wil u het onderhoud aan het buitentimmerwerk beperken? Overweeg dan om kunststof raamkozijnen aan te schaffen. Een kunststof raamkozijn heeft een aantal voordelen ten opzichte van de houten en aluminium variant. Zo vereist het weinig onderhoud en is de isolatiewaarde zeer hoog. Het nadeel van kunststof ten opzichte van hardhout is wel dat reparatie bij (kleine) beschadigingen lastiger is, en daardoor meer kosten met zich meebrengt.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan voor bijvoorbeeld kantelramen of draaikiepramen van bedrijven uit Maastricht. U ontvangt op korte termijn diverse reacties om te vergelijken. Kies de kozijnspecialist uit Maastricht die het beste bij uw wensen past. Geen geschikt aanbod gevonden? Geen probleem, de aanvragen zijn geheel vrijblijvend.

Kozijnen Maastricht

Op zoek naar een specialist voor het vervangen van uw kozijnen?

Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan en bespaar tot wel 40%!

Offertes aanvragen

De voordelen van onze dienstverlening

 • Scherpe prijzen
 • Bespaar door vrijblijvende offertes te vergelijken
 • Zowel kunststof, houten, stalen en aluminium raamkozijnen
 • Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend

Betere isolatie en veiligheid

Door uw kozijnen te vervangen verbetert u de isolatie en de veiligheid. Vroeger had aluminium een slechte isolatie. Tegenwoordig is dit sterk verbeterd en isoleert aluminium bijna net zo goed als andere materialen.

Een goede isolatie merkt u niet alleen in het wooncomfort, maar ook op uw energierekening. Kunststof en aluminium zijn daarnaast erg sterk. Hierdoor vermindert u de kans op een inbraak. U kunt ook nog speciaal raambeslag aanbrengen om de veiligheid te verhogen. Denk hierbij aan een raamkruk met sleutel of afsluitbare raamuitzetters.

Besparen? Offertes vergelijken

Wilt u nieuwe kozijnen laten plaatsen? Op deze pagina vertellen we u meer over de kosten voor nieuwe ramen. Kies bijvoorbeeld voor een houten vast raam of een kunststof draai-kiepraam. Bespaar op de kosten door prijsoffertes te vergelijken.

Vul het offerteformulier in om spoedig meerdere gratis en vrijblijvende prijsoffertes met scherpe prijzen te ontvangen. Vergelijk de aanbiedingen op basis van totaalprijs en voorwaarden. Kies eenvoudig en snel de beste specialist voor het monteren van de ramen. U bent verzekerd van een snelle en probleemloze plaatsing en hoogwaardige kwaliteit.

Gratis offertes vergelijken

Werkzaamheden (*)

Waarvoor wilt u offertes aanvragen?
KozijnenDakkapelSchuifpuiDeurenGevelbekleding

Materiaalsoort kozijnen (*)


Materiaalsoort schuifpui (*)
Betreft het buiten- of binnendeuren? (*)
BuitendeurenBinnendeuren
Materiaalsoort deuren (*)

Is de woning in bezit? (*)

Gewenst uitvoermoment (*)

Wanneer kozijnen vervangen?

Om de levensduur van uw kozijnen te verlengen is het belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen, toch ontkomt u er niet aan om na verloop van tijd de ramen te vernieuwen. Oude raamkozijnen voldoen vaak niet meer aan de huidige eisen op het gebied van isolatie.

Zijn uw houten kozijnen aangetast door houtrot of zijn ze ernstig beschadigd? Vervang uw kozijnen dan door nieuwe exemplaren. Voordeel is dat u zelf de stijl en de uitstraling kunt bepalen. U kunt uw kozijnen het beste vervangen wanneer:

 • de kozijnen verouderd zijn of een slechte isolatie hebben;
 • het hout is aangetast door rot of bij ernstige beschadigingen;
 • u de stijl en de uitstraling van de ramen wilt verbeteren.
kozijnen in Maastricht vervangen

Kozijnen kopen, waar op letten?

Weet u niet precies waar u op moet letten bij het kopen van kozijnen? Wij geven u een aantal tips. Bedenk voor het aanschaffen welk materiaal u wilt gebruiken. Op deze pagina leest u meer over de voordelen van elke materiaalsoort.

Daarnaast is het verstandig om te besluiten welk soort kozijn u wilt kopen. U heeft bijvoorbeeld de keuze uit verschillende soorten als u op zoekt ben naar ramen die open kunnen.Let ook op de isolatiewaardes van de beglazing. U profiteert altijd van een verlaagd btw-tarief op isolatieglas. Op de website van De Belastingdienst vindt u meer informatie en vindt u alle voorwaarden terug.

Materiaalsoorten, structuren en kleuren

Bij het aanschaffen van nieuwe raamkozijnen heeft u de keuze uit verschillende soorten materiaal, structuren en stijlen. Kies bijvoorbeeld voor een houten kozijn of plaats een groot en breed kozijn van aluminium. Of ga voor het onderhoudsarme kunststof. Elk materiaalsoort heeft zijn eigen voor- en nadelen. De kozijnspecialist uit Maastricht geeft u deskundig advies en helpt u bij de keuze. Het voordeel van nieuwe kozijnen is dat u zelf de stijl en kleur bepaalt. Kies bijvoorbeeld voor de warme uitstraling van hardhout. Twijfelt u nog tussen een hout profiel of PVC? Plaats dan bijvoorbeeld PVC met een houtlook. Houten profielen verft u eenvoudig in de gewenste kleur, maar ook voor aluminium en PVC heeft u een uitgebreide keuze.


kunststof kozijnen Maastricht

Kunststof kozijnen

Tegenwoordig wordt er in Maastricht steeds vaker gekozen voor kunststof als basismateriaal voor bouwproducten. Zo ook voor kozijnen. Dit komt met name door de lange levensduur van kunststof; gemiddeld gaat het materiaal zo’n 40 jaar mee voordat het nodig is het bouwproduct te vervangen. Naast een lange levensduur is kunststof onderhoudsarm, en is het gemakkelijk te reinigen. Een derde voordeel is de hoge isolatiewaarde. Zeker in vergelijking met houten producten is de waarde aanzienlijk beter, wat ervoor zorgt dat u op termijn de installatiekosten zult terugverdienen. Een kunststof raamprofiel is verkrijgbaar in vele soorten en maten. De kozijnspecialist uit Maastricht geeft u graag advies. Natuurlijk zitten er ook nadelen verbonden aan de aanschaf van kunststof raamkozijnen. Met name de weinige mogelijkheden voor reparaties vormen een nadeel. Is het raamkozijn kapot, dan zult u deze in de meeste gevallen volledig moeten laten vernieuwen. De kosten voor eventuele reparaties vallen daarbij hoger uit dan voor houten modellen.

kunststof kozijnen

Voordelen kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn zeer populair en met goede redenen. Zo is het materiaal onderhoudsarm, heeft het een goede isolatie en heeft u een uitgebreide keuze uit verschillende kleuren en designs.

Kies bijvoorbeeld voor een houtlook voor de natuurlijke uitstraling van hardhout of ga voor modern antraciet. De voordelen op een rijtje:

 • Goedkoop in aanschaf
 • Lange levensduur
 • Uitgebreid assortiment kleuren
 • Verschillende stijlen, waaronder houtlook
 • Weinig onderhoud

Prijzen

De prijzen voor kunststof kozijnen zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zo is het type raam van invloed op de prijs, maar ook de beglazing en de montage. Voor een vast raam van 60 bij 60 cm moet u rekening houden met een gemiddelde prijs van €95,- tot €110,-. Een draai-kiepraam met dezelfde afmetingen is duurder. Denk dan aan een gemiddelde kostprijs tussen de €165,- tot €220,-.

Deze prijzen zijn inclusief isolatieglas en btw. Er komen nog wel kosten bij voor de montage door een kozijnspecialist en het design zoals een houtlook. Vraag direct gratis en vrijblijvende prijsoffertes aan om te besparen op de kosten!

Zijn kunststof kozijnen duurzaam?

Tabel: prijzen van kunststof kozijnen

Kunststof raamsoortAfmetingenGemiddelde prijs*
Vast raam60cm x 60cm€95,- tot €110,-
Vast raam100 x 100 cm€155,- tot €165,-
Draai-/kiepraam60 x 60 cm€165,- tot €220,-
Draai-/kiepraam100cm x 100cm€235,- tot €250,-
Valraam50cm x 40cm€100,- tot €160,-
Valraam100cm x 80cm€200,- tot €235,-
* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en HR++ glas. Het is echter excl. de montage. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan vrijblijvend offertes aan.

Wilt u uw oude kozijnen vervangen door kunststof kozijnen?

Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes

houten kozijnen Maastricht

Houten kozijnen

Hoewel steeds meer klanten uit Maastricht kiezen voor het gemak van kunststof, kiezen nog steeds velen voor hardhout als basismateriaal. Houten raamkozijnen kan men bijvoorbeeld gemakkelijk vervangen, en bij beschadiging van repareren. Een ander voordeel van houten raamkozijnen is dat u deze eenvoudig kunt verven op het moment dat u het aanzicht van uw woning of bedrijfspand wil wijzigen. De levensduur van houten kozijnen is afhankelijk van de houtsoort, hardhout gaat gemiddeld 40 tot 75 jaar mee.

Er zitten niet alleen voordelen, maar ook een aantal nadelen aan het plaatsen van houten raamkozijnen. Het grootste nadeel is dat het meer moet onderhouden. Denk hierbij aan het schuren en verven van de raamkozijnen om rot en andere vochtproblemen te voorkomen. Maak de kozijnen daarnaast regelmatig schoon, zodat vuil en andere aanslag de raamprofielen niet beschadigen.

houten kozijnen Maastricht

Voordelen houten kozijnen

Houten kozijnen blijven populair. De warme en authentieke uitstraling van houten raamprofielen zorgt ervoor dat veel klanten uit Maastricht kiezen voor dit materiaal. Het past niet alleen bij klassieke woningen, maar ook bij moderne woningen.

Een ander voordeel is dat u het op elk moment in een andere kleur kunt verven. De belangrijkste voordelen:

 • Warme en natuurlijke uitstraling
 • Uitstekende isolatiewaarde
 • Gemakkelijk te repareren
 • Verkrijgbaar in elke kleur en stijl

Prijzen

De prijzen voor het aanschaffen van houten raamkozijnen hangen af van een groot aantal factoren. Onder meer de afmeting van het product en het soort hout waar u voor kiest zullen de kosten beïnvloeden. Het is voor ons dan ook relatief lastig om een gemiddelde prijs aan te geven. De prijzen die u in onderstaande tabel vindt, omvatten zowel de kosten voor het plaatsen als voor de beglazing en het materiaal. Zoals gebruikelijk is het goedkoper om vaste ruiten te laten plaatsen dan draaikiepramen en kantelramen. Hou bij het bestellen van nieuwe raamkozijnen rekening met eventueel bijkomende kosten voor het leveren of verwijderen van materialen.

Tabel: houten kozijnen prijzen

Houten raamsoortGemiddelde prijs (per 1 m²)*
Vast raam€300,- tot €450,-
Draai/kiepraam€475,- tot €750,-
Valraam€550,- tot €800,-
* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw en HR++ glas, maar excl. montage.
Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Op zoek naar hoogwaardige houten kozijnen?

Vergelijk gratis offertes: kies de beste specialist en bespaar op de kosten!

Vergelijk offertes

aluminium kozijnen Maastricht

Aluminium kozijnen

Naast eiken- of vurenhout is aluminium een alternatief voor kunststof. Aluminium bouwproducten past men over het algemeen toe op plekken waar een zwaar gewicht moet worden gedragen, terwijl het materiaal geen hoog gewicht mag hebben. Het voordeel van aluminium kozijnen is dan ook dat u zeer brede en hoge ramen kunt laten plaatsen, terwijl het raamkozijn niet heel zwaar of groot wordt. Wij spreken in dat geval wel over vaste aluminium ruiten. Dient een gedeelte open te kunnen? Dan zullen de prijzen enigszins stijgen.

Een volgend voordeel van aluminium is dat dit een zeer duurzaam product is. Het is relatief gemakkelijk te recyclen mocht men oude aluminium kozijnen willen vervangen door kunststof. Het nadeel van aluminium is dat dit een zeer industriële aanblik biedt, het wordt daarom met name toegepast bij bedrijven in Maastricht. De levensduur van aluminium is gemiddeld 40 jaar.

aluminium kozijnen Maastricht

Voordelen aluminium kozijnen

Het grootste voordeel van aluminium is dat het materiaal, net zoals als stalen kozijnen, erg sterk is. Hierdoor is het mogelijk om grote ramen met slanke profielen te plaatsen.

Door de dunne kozijnen heeft u meer lichtinval in uw woning in Maastricht en creëert u een elegante uitstraling. Daarnaast gaat aluminium jarenlang mee en geeft het uw woning. De voordelen van aluminium op een rij:

 • Enorm sterk (waardoor grote ramen mogelijk zijn)
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Lange levensduur
 • Duurzaam

Prijzen

Het nadeel van aluminium is dat de kosten relatief hoog zijn. Maar hier staat wel tegenover dat de kozijnen zeer lang meegaan. De kozijnen worden vaak op maat gemaakt voor u. Zo weet u zeker dat ze perfect passen. De gemiddelde prijs voor een vast raam is ongeveer €420,- tot €500,- per vierkante meter. Dit is inclusief btw en HR+++ glas. Houd wel rekening met een meerprijs voor de montage. De prijs is afhankelijk van de kleur, stijl en de grootte van uw raam. Vraag gratis en vrijblijvende prijsoffertes aan via het offerteformulier. Bespaar tot wel 40% op de kosten!

Tabel: aluminium kozijnen prijzen

Aluminium kozijnGemiddelde prijs (per 1 m²)*
Vast raam€420,- tot €500,-
Draai/kiepraam€630,- tot €700,-
* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw en HR++ glas, maar excl. montage.
Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Aluminium kozijnen laten plaatsen in uw woning of bedrijfspand?

Kies de beste specialist uit Maastricht. Vergelijk gratis aanbiedingen en bespaar op de kosten!

Gratis offertes

isolatie van kozijnen in Maastricht

Kozijnen met isolerende werking

Wist u dat u veel warmte verliest wanneer de ramen niet goed geïsoleerd zijn? Dit zorgt er niet alleen voor dat uw energierekening hoger is, maar vermindert ook het wooncomfort. Oude kozijnen voldoen vaak niet aan de huidige eisen op het gebied van isolatie.

De nieuwste kozijnen zijn voorzien van isolerend materiaal en isoleren dus erg goed. Kunststof en hout hebben ook uitstekende isolerende eigenschappen. Enkel glas wordt niet meer gebruikt voor ramen, kies minstens voor dubbel glas. Hoogrendementsglas is de beste keuze op het gebied van isolatie. De glasplaten zijn voorzien van een coating en tussen de glasplaten zit edelgas.

isolatiewaarde kozijnen

U-waarde kozijnen

De isolatiewaarde van kozijnen wordt aangegeven met de U-waarde. Deze waarde drukt de hoeveelheid warmte uit die per seconde en per vierkante meter verloren gaat bij één graad temperatuurverschil tussen binnen en buiten. Hierbij geldt dat de waarde zo laag moet zijn. Hoe hoger de U-waarde, hoe meer warmteverlies u heeft. De U-waarde van kozijnen:

 • Hout: 1.78 W/(m²·K)
 • Aluminium: 1.8 W/(m²·K)
 • Kunststof: 1.72 W/(m²·K)
hardhouten kozijn Maastricht

Hardhouten kozijnen

Op deze pagina worden de begrippen houten en hardhouten raamkozijnen met elkaar afgewisseld. Wij krijgen van onze klanten uit Maastricht dan ook regelmatig de vraag of er eigenlijk een verschil bestaat tussen deze twee. Het antwoord hierop is: meestal niet. In de meeste gevallen wordt met de term houten kozijnen de hardhouten variant bedoeld. Hardhout is het hout afkomstig van loofbomen, en is zeer geschikt als bouwproduct vanwege de stevigheid. Naast hardhouten woonproducten bestaan er een aantal varianten van naaldhout. Bent u benieuwd naar de opties voor hardhouten en naaldhouten oplossingen? Laat u dan informeren door een ervaren vakman.

aluminium kozijnen plaatsen Maastricht

Kozijnen plaatsen

Veel mensen denken dat het plaatsen van kozijnen relatief eenvoudig is, en willen dit dan ook het liefste zelf uitvoeren. Wij raden echter aan het monteren van een kozijn over te laten aan een raamspecialist uit Maastricht. Deze kan niet alleen het oude profiel veilig en vakkundig verwijderen, hij kijkt tevens direct naar de noodzaak voor kozijn reparatie en een onderhoudsbeurt, of het vernieuwen van enkele onderliggende onderdelen. Bij het monteren van het nieuwe raamprofiel zal een expert bovendien alle nodige handelingen uitvoeren ter voorkoming van lekkage, rot en overige vochtproblemen. Zo weet u zeker dat u direct en lange tijd van een optimaal wooncomfort geniet.

kozijnen vervangen

Kozijnen vervangen

Wanneer uw (houten) kozijnen al meer dan 20 jaar geleden geplaatst werden, of als u last hebt van lekkage, dan is het tijd om uw kozijnen te vervangen. Dit kunt u het beste overlaten aan erkende vakmannen. Deze zullen de oude raamprofielen voorzichtig verwijderen, en indien nodig een reparatie uitvoeren alvorens de nieuwe kozijnen te plaatsen. Kiest u ervoor om vaste ramen te vernieuwen door kantelramen? Dan is het wellicht noodzakelijk om meer ruimte te creëren voor het kozijn. De klus zal dan enkele dagen in beslag nemen. Laat u een specialist uit ons netwerk de klus uitvoeren? Dan profiteert u van een snelle hulp tegen aantrekkelijke prijzen. U hoeft zich nergens zorgen om te maken, wij regelen alles. Ook voor het vernieuwen van het kozijn van uw dakkapel is het verstandig om een expert in te schakelen.


kozijnen onderhouden

Onderhoud en reparatie

Om zeker te weten dat een kunststoffen, houten of aluminium raamkozijn in de beste staat blijft verkeren, is het nodig om deze van goed onderhoud te voorzien. Zo moeten houten bouwproducten minimaal eens per vijf jaar opnieuw worden geschuurd en geverfd, om houtrot en andere problemen te voorkomen. Voor aluminium en kunststof geldt dat het onderhoud minder tijd en moeite in beslag neemt, maar ook deze moet u periodiek (laten) reinigen. Vervang ook de rubbers tijdens het onderhoud. Zijn er beschadigen aan het materiaal ontstaan, dan is het van belang om spoedig een expert uit Maastricht in te schakelen. In het geval van hout is de reparatie makkelijk uit te voeren, voor kunststof artikelen is een reparatie lastiger, en dit brengt dan ook hogere kosten mee.

reiniging kozijnen Maastricht

Kozijnen schoonmaken

Voor het schoonmaken van kunststoffen woononderdelen bestaan enkele regels. Zo is het van belang dat u deze onderdelen minimaal eens per jaar reinigt met behulp van een eenvoudig sopje en een zachte doek. Op deze manier voorkomt u dat groene aanslag ontstaat, en vermindert u de kans op andere vormen van vervuiling. Is er sprake van hardnekkig vuil? Schaf dan bij een kozijnspecialist uit Maastricht een speciaal reinigingsmiddel aan. Dit zal het vuil eenvoudig verwijderen. U mag nooit een schuursponsje of schuurmiddel gebruiken voor het verwijderen van hardnekkig vuil. Dit zal het kozijnoppervlak beschadigen. Zet voor een grotere onderhoudsbeurt een kozijnspecialist uit Maastricht in.

rubbers kozijnen

Kozijn rubbers

Wanneer men de isolerende eigenschappen van een woning wil laten stijgen, dan zal men in eerste instantie kijken naar de opties voor woningisolatie of het installeren van energiezuinige oplossingen zoals dubbel glas. Dergelijke energiezuinige maatregelen vragen een grote investering. Wist u echter dat de meeste warmte in huis verloren gaat via de kieren in deuren en ramen? Zeker wanneer de rubbers bij de ruiten verouderd zijn, is het mogelijk dat hierdoor heel wat warmte verloren gaat. Poreuze of verminderd elastische rubbers dient u dan ook spoedig te vernieuwen. De rubbers vindt u gemakkelijk bij de fabrikant van het raamprofiel, of bij een lokale bouwmarkt.


vaste kozijnen

Vaste kozijnen

Bij onze leveranciers uit Maastricht bent u aan het juiste adres voor kozijnen in vele soorten en maten. Eén van de meest standaard opties is het vaste raamkozijn. Vaste raamprofielen zijn eenvoudig te plaatsen, en kunnen wij in vele designs aanleveren. Een vast profiel kan zowel van hardhout als aluminium of PVC worden gemaakt. Doordat de vaste variant weinig extra eigenschappen heeft, kennen deze overigens zeer aantrekkelijke prijzen. Wij bieden vaste kozijnen aan vanaf het formaat kelderraampje tot voor grote ramen in bedrijfspanden. Het is aan u om te bepalen of u de vaste ruiten zelf gaat plaatsen, of hiervoor een professional inzet. Wij helpen u graag.

kantelramen Maastricht

Kantelramen

Kantelramen vormen een goed alternatief voor draaikiepramen als uw budget beperkt is, of als u een dakraam wenst. Kantelramen kunt u in diverse varianten kopen bij expert uit ons netwerk in Maastricht. Zo bieden zij onder andere kantelramen aan die over een centrale as kantelen, of over een verlaagde of verhoogde as. Het voordeel van een verlaagde of verhoogde as is dat het kantelraam (zeker in het geval van een dakraam) eenvoudiger te openen en te sluiten is. Kantelramen vormen daarnaast een ideale keuze wanneer u zo veel mogelijk frisse lucht in huis wil halen, maar niet een volledig naar buiten openslaand raam kunt of wilt installeren.

draaikiepramen

Draaikiepramen

Draaikiepramen vormen tegenwoordig een populaire keuze. Een draaikiepraam kan namelijk zowel volledig worden opengezet, als op een kier. U bepaalt hiermee zelf hoeveel frisse lucht de woning binnenkomt. Door de ramen volledig te openen creëert u bovendien een soort balkon idee, wanneer u deze niet hebt. Laat u uw huidige vaste ramen vervangen door draaikiepramen? Dan zullen er een aantal aanpassingen aan het kozijn moeten worden doorgevoerd. Onder andere de maximale draagkracht moet voldoende zijn voor het dragen van het raamprofiel voor draaikiepramen. Wij bieden in Maastricht houten, kunststoffen en zelfs stalen draaikiepramen aan van hoge klasse en tegen aantrekkelijke kosten. Weet u niet precies welke u wilt? Laat u adviseren door de specialist.

zelf houtrot verwijderen

Zelf houtrot verwijderen

Eén van de regelmatig terugkerende problemen bij houten kozijnen is houtrot. Houtrot ontstaat wanneer onbeschermd hout in contact komt met vocht. Dit gebeurt wanneer u geverfde planken niet van voldoende onderhoud voorziet. De verf zal gaan bladeren, en de ontstane ongeverfde plekken zullen blootstaan aan de weersinvloeden. Is er houtrot ontstaan? Dan is het mogelijk om dit zelf te verwijderen. Snij het aangetaste gedeelte weg, en zorg ervoor dat echt alle houtrot verdwenen is. Vul de open plek in met houtvuller, en schuur en verf het gehele oppervlak. Zo zorgt u ervoor dat u nog lange tijd zult genieten van het houtwerk. Desgewenst helpen onze experts u graag bij het verwijderen van de rotte plekken.

Wij leveren nagenoeg alle merken

Voor alle bouwmaterialen geldt dat u deze zowel van een lokaal huismerk kunt aanschaffen, of van één van de grotere A-merken. Het verschil tussen een huismerk en A-merk bevindt zich meestal op het gebied van kwaliteit en levensduur. Omdat wij begrijpen dat het lastig is om een keuze te maken uit de vele merken die worden aangeboden, hebben wij een aantal van de meest bekende aanbieders voor u op een rijtje gezet, met informatie over de kernpunten en kwaliteitseisen.

Weru

Eén van de merken die bekend staat vanwege de hoge eisen waaraan hun woononderdelen aan moeten voldoen is Weru. Een raamkozijn van Weru biedt een hoog wooncomfort en is goed te combineren met hardhouten gevelonderdelen. Daarnaast heeft elk raamprofiel van dit bedrijf een extra stevigheid door een inwendige stalen constructie. Deze stalen constructie zorgt ervoor dat het kozijn niet verbuigt en lang meegaat.

Ploeg

Hoewel wij voor het grootste gedeelte te maken krijgen met particulieren die hun raamkozijnen willen vernieuwen, werken de raamspecialisten uit ons netwerk ook regelmatig samen met zakelijke klanten uit Maastricht. Hen adviseren wij onder meer om te kijken bij het aanbod van Ploeg. Dit bedrijf heeft zich gespecialiseerd in de samenwerking met wooncorporaties en overige grote instanties, om zo het leefcomfort spoedig en vakkundig te verbeteren.

Schüco

Zoals u misschien wel weet plaatsen wij in Nederland veel producten van Duitse fabrikanten. Eén van de Duitse merken op het gebied van kozijnen is Schüco. Dit bedrijf besteedt niet alleen aandacht aan de besparende mogelijkheden van raamprofielen, ook de esthetische waarde is voor hen van belang. Daarom bieden zij raambeslag en grendels in vele designs, zodat er altijd een variant bij u past.

HBI

Vindt u het belangrijk dat uw woonhuis of bedrijf goed is beschermd tegen inbraak? Dan moet u kiezen voor kozijnen met hoge inbraakveiligheid. Eén van de fabrikanten die hier sterk mee bezig is, is HBI. Alle woononderdelen van HBI krijgen daarom speciaal veiligheidsbeslag, waarmee de kans op inbraak aanzienlijk lager wordt. De meeste producten voldoen bovendien aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

kunststof kozijn merken

Deceuninck

Steeds meer fabrikanten specialiseren zich in het produceren van energiezuinige oplossingen. Eén van deze fabrikanten is Deceuninck. Het bedrijf produceert en levert drie verschillende energiebesparende kozijnen; een basis, standaard en premium model. De isolatiewaarden hiervan variëren van 1.1. W/m2K tot 0.65. Het is aan u om te bepalen in hoeverre u uw pand in Maastricht wilt isoleren en wat uw beschikbare budget is.

Schipper

Een tweede merk dat wij onder uw aandacht willen brengen is Schipper. Bij dit merk bent u aan het juiste adres voor zowel kozijnen, als tuindeuren, schuifdeuren en dakkapellen. Het bedrijf biedt zowel kunststof als aluminium kozijnen aan, die altijd door een expert van Schipper gemonteerd wordt. U krijgt een levenslange servicegarantie van de monteurs van Schipper.

Gealan

Wanneer u aan de slag gaat met het vervangen van de kozijnen, dan is natuurlijk de verbetering van de isolatiewaarde van belang, maar het oog wil ook wat. Dit beseft men bij Gealan terdege. Daarom bieden zij woononderdelen aan die zijn ontworpen met het oog op esthetiek. Het is bij hen daarnaast mogelijk om zelf de aanblik van uw raamprofielen te bepalen.

Hebo

Bent u op zoek naar kozijnen die gemaakt zijn met het oog op duurzaamheid? Dan bent u bij Hebo aan het juiste adres. Hier bestelt u bijvoorbeeld houten kozijnprofielen met een FSC Certificering, of een thermokozijn met een uitstekende isolatiewaarde. Bij Hebo staat men voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, wat betekent dat zij zich onder andere inzetten voor het milieu.

Kroon

Een laatste merknaam die wij hier willen uitlichten is Kroon. Deze specialist richt zich op kunststof kozijnen met een optimale isolatiewaarde. Alle raamkozijnen die u bij Kroon bestelt zijn bovendien op maat gemaakt en vragen weinig onderhoud. Daarnaast kiest u bij Kroon voor duurzaamheid en zekerheid dankzij de 15 jaar garantie en de lage energiekosten die voor alle bestelde producten gelden.

Veka

Eén van de grotere merken op het gebied van kozijnen is VEKA. VEKA is opgericht als familiebedrijf en is al meer dan 30 jaar actief in de branche. Het bedrijf staat voor een hoge kwaliteit, en geeft de klanten dan ook een integrale kwaliteitsbelofte voor alle profielsystemen. Het voldoet bovendien aan alle kwaliteitsstandaards voor kozijnprofielen. Benieuwd naar de prijzen van Veka? Vraag vrijblijvend prijsoffertes aan via het offerteformulier.

Finstral

Stelt u hoge eisen aan de technieken die men gebruikt voor de nieuwbouw van uw woonhuis? Dan vindt u wellicht bij Finstral wat u zoekt. Bij Finstral werkt men met een hoogwaardig design en innovatieve technologie, voor het creëren van energie-efficiënte en duurzame woononderdelen. Daarnaast krijgt u bij Finstral de keus uit een ruim assortiment aan materialen voor de raamprofielen.

Keurmerken

Wie zeker wil weten dat een bouwproduct aan bepaalde eisen voldoet, doet er goed aan te kiezen voor een product dat is voorzien van één of meerdere keurmerken. Zo zijn er onder andere keurmerken die de veiligheid, kwaliteit of duurzaamheid van een bouwproduct aangeven. Voor kunststoffen artikelen geldt bijvoorbeeld het KOMO-keurmerk. Een keurmerk voor houten raamkozijnen is het FSC-keurmerk. Dit kwaliteitslabel geeft aan dat het hout duurzaam gerooid is en het bos beschermd blijft.

Eén van de kwaliteitslabels die wij iedereen willen aanraden is het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Woononderdelen met dit keurmerk zullen de kans op een gelegenheidsinbraak aanzienlijk verkleinen, en bevorderen dus de veiligheid van uw woning in Maastricht.

Voordelen kozijnspecialist Maastricht

Wilt u nieuwe kozijnen laten plaatsen? Het monteren van een raamkozijn is niet eenvoudig. Schakel daarom een ervaren kozijnspecialist uit Maastricht! U bent verzekerd van een hoge kwaliteit en perfecte plaatsing. De vakman zorgt voor het afwerken binnen en buiten. Dit is niet alleen belangrijk voor de uitstraling van uw kozijn, maar ook voor de isolatie. Daarnaast hoeft u zelf geen gereedschap of duur materiaal aan te schaffen voor het monteren. De voordelen van een specialist:

 • De specialist heel veel ervaring en vakkennis.
 • Perfecte montage en afwerking.
 • U hoeft geen gereedschap aan te schaffen.
houten kozijnen prijzen

Vrijblijvend offertes vergelijken

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor het bestellen van raamkozijnen in Maastricht? Bent u benieuwd naar het verschil tussen een kunststof, houten of aluminium kozijn? Of hebt u een vraag over de prijzen voor het vervangen van uw huidige raamprofielen? Dan zit u bij Van der Kolk op de juiste plek. Onze specialisten bieden u met alle plezier meer informatie, of komen bij u langs voor advies op maat. Hebt u hulp nodig bij het onderhoud of de reparatie van een bestaand raamkozijn? Ook daarbij ondersteunen wij u met alle plezier.

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier en u ontvangt spoedig maximaal 5 reacties van bedrijven bij u uit de buurt. De prijzen zijn scherp en de producten zijn hoogwaardig. Het is aan u om de aanbiedingen op uw gemak te vergelijken en zo te besparen! Naast kozijnen plaatsen en renoveren de specialisten uit ons netwerk ook trappen!