Kozijnen Noord-Brabant

Kozijnen vormen een groot deel van het vooraanzicht van panden en woningen in Noord-Brabant. U hebt de keuze uit verscheidene designs, modellen en materialen zoals hout, kunststof of aluminium. De prijzen voor de verschillende materialen variëren: een houten raamprofiel kost over het algemeen meer dan de aluminium variant. Wilt u de kozijnen vervangen en bent u benieuwd naar de prijzen? Of hebt u hulp nodig bij het verwijderen van houtrot?

Op deze pagina vindt u meer informatie over de verschillende mogelijkheden bij het plaatsen en vervangen van raamkozijnen. Ook krijgt u een indicatie van de kosten van de verschillende materialen. Wilt u besparen of de kosten? Vraag dan direct via het offerteformulier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontvang zo eenvoudig aanbiedingen van meerdere specialisten uit Noord-Brabant!

Kozijnen Noord-Brabant

Bent u op zoek naar een kozijnspecialist uit Noord-Brabant?

Vraag dan gratis aan. Vergelijk en kies de beste specialist!

Offertes aanvragen

De voordelen van onze dienstverlening

 • U ontvangt snel een reactie
 • Bespaar door vrijblijvende offertes te vergelijken
 • Zowel kunststof, houten, stalen en aluminium raamkozijnen
 • Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend

Betere isolatie en veiligheid

De aanschaf van een nieuw raamkozijn heeft diverse voordelen. Eén van de redenen waarom mensen in Noord-Brabant steeds vaker kiezen voor kunststof of aluminium is de betere isolatiewaarde en de hogere veiligheid.

Beide zijn namelijk erg sterke materialen, wat de kans op een geslaagde inbraak enorm verkleint. Daarnaast hebben ze allebei een hogere isolatiewaarde. Dit betekent dat u uw woning beter zal isoleren! Doordat u bespaart op de energiekosten verdient u het nieuwe kozijn op de lange termijn weer terug!

Besparen? Offertes vergelijken

Vraag vandaag nog via het contactformulier gratis en vrijblijvend offertes aan van verscheidene (houten) kozijnspecialisten uit Noord-Brabant! Vergelijk deze op prijzen, gelieerde keurmerken of kwaliteitseisen.

Kies daarna voor de vakman in Noord-Brabant die bij u past. Binnen enkele dagen ontvangt u dan de aangevraagde offertes thuis. Niet gevonden wat u zocht? Bij ons zit u nergens aan vast, uw aanvraag is bovendien geheel kosteloos. Hebt u een vraag over het onderhoud aan uw kozijn of de opties en prijzen voor een reparatie? Ook daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres. Onze experts zorgen ervoor dat uw hardhouten kozijn spoedig weer in optimale staat verkeert en de isolatiewaarde hoog blijft.

Gratis offertes vergelijken

Werkzaamheden (*)

Waarvoor wilt u offertes aanvragen?
KozijnenDakkapelSchuifpuiDeurenGevelbekleding

Materiaalsoort kozijnen (*)


Materiaalsoort schuifpui (*)
Betreft het buiten- of binnendeuren? (*)
BuitendeurenBinnendeuren
Materiaalsoort deuren (*)

Is de woning in bezit? (*)

Gewenst uitvoermoment (*)

Wanneer kozijnen vervangen?

De levensduur van uw kozijnen zijn afhankelijk van het materiaal én het onderhoud dat u uitvoert. Gemiddeld gaat een houten kozijn tot 40 jaar lang mee. Maar bij achterstallig onderhoud is het mogelijk dat u de kozijnen al eerder moet vervangen. Ook als u graag de uitstraling van uw woning wilt verbeteren of de isolatiewaarde wilt verhogen is het verstandig om het raamkozijn al eerder te vervangen. Vervang het kozijn wanneer:

 • het hout is aangetast door houtrot;
 • u de isolatiewaarde van uw huis wilt verbeteren;
 • u het vooraanzicht van uw huis wilt verbeteren.
kozijnen in Noord-Brabant vervangen

Kozijnen kopen, waar op letten?

U zal niet elke dag bezig zijn met het kopen van nieuwe raamkozijnen. Het is dus belangrijk om goed onderzoek te doen naar de verschillende mogelijkheden en kosten. Waar u in ieder geval rekening mee moet houden is het soort kozijn: wilt u de ramen graag kunnen openen of wilt u liever een vast raamkozijn? Kiest u voor een raam dat geopend kan worden, dan is er de keuze uit verschillende modellen. Een specialist uit Noord-Brabant informeert en adviseert u over de mogelijkheden. Daarnaast is het belangrijk om te kiezen voor een stijl die aansluit bij de rest van uw woning.

Materiaalsoorten, structuren en kleuren

Het voordeel van houten ramen, is dat u deze zelfstandig gemakkelijk van kleur verandert. Maar wanneer u kiest voor kunststof, dan is dit een stuk lastiger. Gelukkig is het verkrijgbaar in een breed aanbod aan kleuren, structuren en patronen. Kies daarom iets dat goed bij de uitstraling van uw woning past! Een modern stalen kozijn misstaat natuurlijk bij een klassieke jaren ’30 woning. Een specialist uit Noord-Brabant adviseert u daarom graag over de verschillende mogelijkheden met betrekking tot de materialen en kleuren. Als de raamkozijnen goed aansluiten op de stijl van uw woning dan ontstaat er een compleet geheel. Dit heeft een positief effect op de woningwaarde!


kunststof kozijnen Noord-Brabant

Kunststof kozijnen

Eén van de meest recente materialen op het gebied van kozijnen, is kunststof. Dit materiaal brengt verschillende voordelen met zich mee, zoals weinig onderhoud en een lange levensduur. Met minimaal onderhoud gaan de raamkozijnen toch gemiddeld zo’n 50 jaar lang mee! Kunststof kozijnen hoeven alleen periodiek met een vochtige doek te worden afgenomen, en kunnen tot wel vijftig jaar in goede staat verkeren. Daarnaast is kunststof leverbaar in elke gewenste kleur en design, u mag de raamkozijnen volledig aanpassen aan uw wensen en het vooraanzicht van uw pand. Kies bijvoorbeeld voor antraciet voor een luxe uitstraling of ga juist voor een lichte kleur voor een moderne sfeer.

Het nadeel van kunststof kozijnen is dat deze er over het algemeen aan de buitenkant goed uitzien, maar dat dit niets zegt over de opbouw van het raamkozijn. Daarnaast zijn er mensen die de uitstraling minder mooi vinden, zeker in combinatie met een klassieke woning. Ook is het vaak niet toegestaan om te kiezen voor kunststof als u in een monumentaal pand woont.

kunststof kozijnen

Voordelen kunststof kozijnen

Natuurlijk heeft kunststof ook vele belangrijke voordelen. Zo speelt de lage aanschafprijs en het gemak in onderhoud een belangrijke rol. Ook de goede isolatie en de uitgebreide keuze uit verschillende kleuren en stijlen is een groot voordeel van kunststof.

Dit zijn de belangrijkste voordelen:

 • Kunststof is goedkoop in aanschaf.
 • Het heeft een lange levensduur en vereist weinig onderhoud.
 • U heeft de keuze uit veel verschillende kleuren, stijlen en designs: ook houtlook!

Prijzen

Over het algemeen geven kunststof kozijnen een hoge isolerende waarde, en worden ze tevens toegepast bij passieve huizen. De prijzen voor dergelijke goed isolerende kozijnen vallen dan gemiddeld ook iets hoger uit dan de houten variant. De prijzen worden onder meer bepaald door de afmeting van het raamkozijn. Is deze direct leverbaar in een standaard model en afmeting in Noord-Brabant, dan zullen de prijzen lager uitvallen dan wanneer het kozijn op maat moet worden gemaakt. Ook de stijl speelt een rol: standaard kunststof is voordeliger dan kunststof met een houtlook. In de tabel hieronder staan een aantal voorbeelden van gemiddelde prijzen bij diverse standaard afmetingen. De prijs is inclusief btw en HR++ beglazing. De kosten voor de montage komen hier nog overheen.

Zijn kunststof kozijnen duurzaam?

Tabel: prijzen van kunststof kozijnen

Kunststof raamsoortAfmetingenGemiddelde prijs*
Vast raam60cm x 60cm€95,- tot €110,-
Vast raam100 x 100 cm€155,- tot €165,-
Draai-/kiepraam60 x 60 cm€165,- tot €220,-
Draai-/kiepraam100cm x 100cm€235,- tot €250,-
Valraam50cm x 40cm€100,- tot €160,-
Valraam100cm x 80cm€200,- tot €235,-
* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en HR++ glas. Het is echter excl. de montage. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan vrijblijvend offertes aan.

Kwalitatieve kunststof kozijnen in Noord-Brabant.

Vergelijk meerdere offertes en betaal de beste prijs voor uw nieuwe raamkozijn!

Gratis offertes

houten kozijnen Noord-Brabant

Houten kozijnen

Het grote voordeel van houten raamkozijnen is dat deze een warme uitstraling leveren. Met name voor oudere panden in Noord-Brabant zijn houten kozijnen dan ook aan te raden, om de rustieke uitstraling te behouden. Een ander voordeel van houten producten is de eenvoudige reparatie in het geval van beschadiging. Qua onderhoud dient u de kozijnen eens in de 5 tot 10 jaar opnieuw te verven. Het is sowieso van belang om bij de aanschaf van een houten raamkozijn aandacht te besteden aan de juiste houtsoort. Hoe zachter de houtsoort (zoals vuren of grenen), hoe meer onderhoud er vereist is. Zachthout is matig resistent tegen temperatuurverschillen en gaat daarom maximaal 15 jaar mee. Hardhouten kozijnen met een FSC-keurmerk zullen langer mee gaan. Moderne houten kozijnen met een goede isolerende waarde hebben een profiel dat vergelijkbaar is met de kunststof variant.

houten kozijnen Noord-Brabant

Voordelen houten kozijnen

Ook een houten raamkozijn heeft zo z’n voordelen. Het belangrijkste voordeel is waarschijnlijk de warme en authentieke uitstraling van een houtlook. Woont u in een klassieke woning, dan gaat er niets boven het uiterlijk van echt hout! Daarnaast kunt u het zelf gaan schilderen, waarmee u gemakkelijk het vooraanzicht van uw woning in Noord-Brabant verandert. Ook is het gemakkelijk te bewerken. Als er een beschadiging ontstaat, is dit met repareren vaak goed te verhelpen!

Dit zijn de belangrijkste voordelen van hout:

 • Hout heeft een warme en authentieke uitstraling.
 • Het is gemakkelijk te bewerken.
 • Maatwerk is een optie.

Prijzen

De prijzen voor het vervangen van houten raamkozijnen liggen doorgaans hoger dan de kosten voor het vervangen van het kunststoffen of aluminium alternatieven. Heeft u besloten om een houten raamkozijn aan te schaffen? Dan bent u ongetwijfeld nieuwsgierig naar de prijs. In de tabel hieronder vindt u een indicatie van de gemiddelde kosten. De genoemde prijzen zijn inclusief btw en HR++ beglazing, maar de kosten voor de montage komen hier nog overheen. Voor een vast raam van één vierkante meter betaalt u gemiddeld €300,- tot €450,-. Een draai/kiepraam van hetzelfde formaat is duurder: dit kost ongeveer €475,- tot €750,-.

Tabel: houten kozijnen prijzen

Houten raamsoortGemiddelde prijs (per 1 m²)*
Vast raam€300,- tot €450,-
Draai/kiepraam€475,- tot €750,-
Valraam€550,- tot €800,-
* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw en HR++ glas, maar excl. montage.
Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Houten kozijnen met een lange levensduur!

Vind goedkope specialisten uit Noord-Brabant en bespaar tot 40% op de kosten.

Vergelijk offertes

aluminium kozijnen Noord-Brabant

Aluminium kozijnen

Naast raamkozijnen van hout en kunststof, bestaan er ook aluminium kozijnen. Steeds meer mensen in Noord-Brabant kiezen voor dit materiaal. Aluminium is namelijk een erg sterk materiaal, en tegelijk erg licht. Zo zijn de profielen enorm slank en elegant, waardoor het glasoppervlak zo groot mogelijk is. Een voordeel hiervan, is dat er extra lichtinval in huis is. Ook lijkt uw raam een stuk groter. Dankzij het lichte materiaal en de grote draagkracht is aluminium ook erg geschikt voor grote raampartijen en schuifdeuren.

De uitstraling van aluminium is erg modern en industrieel. Dit past enorm goed bij veel verschillende woningen. De moderne uitstraling is erg geschikt voor nieuwbouwwoningen in Noord-Brabant, maar het moderne uiterlijk geeft ook een mooi contrast bij grote, landelijke woningen. Het is wel een uitstraling waar u van moet houden. Veel mensen vinden het uiterlijk erg kil, en kiezen daarom liever voor een warmer materiaal.

aluminium kozijnen Noord-Brabant

Voordelen aluminium kozijnen

Aluminium is geschikt voor veel verschillende woningen. Dankzij de grote draagkracht en het lichte gewicht is het glasoppervlak zo groot mogelijk. Daarnaast is het onderhoudsarm en heeft het een erg moderne en elegante uitstraling, dankzij de slanke profielen.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van aluminium kozijnen:

 • Het materiaal is enorm sterk.
 • Het is onderhoudsarm en heeft een lange levensduur.
 • Het profiel is inbraak- én brandwerend.

Prijzen

De prijzen voor aluminium liggen relatief hoog. U betaalt meer dan voor een houten- of kunststof kozijn van hetzelfde formaat. De kosten zijn onder meer afhankelijk van het soort raamkozijn dat u laat plaatsen. De kosten voor een draai/kiepraam liggen hoger dan de kosten voor een vast raam. Kiest u voor een vast, aluminium kozijn van één vierkante meter, dan liggen de kosten gemiddeld tussen de €420,- en €500,-. Kiest u voor een draai/kiepraam, houd dan rekening met een gemiddelde prijs van €630,- tot €700,- per vierkante meter. Deze kosten zijn inclusief btw én HR++ beglazing. Wel komen er nog kosten voor de montage bij.

Tabel: aluminium kozijnen prijzen

Aluminium kozijnGemiddelde prijs (per 1 m²)*
Vast raam€420,- tot €500,-
Draai/kiepraam€630,- tot €700,-
* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw en HR++ glas, maar excl. montage.
Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Elegante en industriële kozijnen? Kies aluminium!

Profiteer van het scherpste aanbod en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes

isolatie van kozijnen in Noord-Brabant

Kozijnen met isolerende werking

In de afgelopen jaren zijn de verschillende materialen steeds meer verbetert, waardoor de isolatiewaarde steeds dichter bij elkaar komt te liggen. Kunststof is nog steeds het materiaal met de hoogste isolatie maar andere materialen komen in de buurt. Wanneer u graag goed isolerende ramen wilt, is het materiaal voor het kozijn niet het enige om op te letten. De raamprofielen zijn uiteindelijk maar een klein onderdeel van het complete raam.

Een ander belangrijke invloed op de totale isolatiewaarde is: het glas. Voor een optimale isolatie is het daarom belangrijk om niet alleen te kiezen voor een isolerend raamkozijn, maar ook voor kwalitatieve beglazing.

isolatiewaarde kozijnen

U-waarde kozijnen

De U-waarde geeft de isolatie van een kozijn weer. Dit is de hoeveelheid warmte die per m2 verloren gaat als er een temperatuurverschil van 1 graad Kelvin is tussen de binnen- en buitentemperatuur. De U-waarde van een kozijn hangt af van het gebruikte materiaal.

 • Hout: 1.78 W/(m²·K)
 • Aluminium: 1.8 W/(m²·K)
 • Kunststof: 1.72 W/(m²·K)
Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie. Een kunststof kozijn is hol van binnen. In deze holte bevinden zich schotjes, welke kamers vormen. Hierbij geldt, hoe meer kamers, hoe beter de isolatie. De kunststof kozijnen met de beste isolatie hebben minimaal vijf kamers.
hardhouten kozijn Noord-Brabant

Hardhouten kozijnen

Wanneer wij spreken over houten kozijnen dan gaat het in het algemeen over de hardhouten variant. Regelmatig krijgen wij van klanten uit Noord-Brabant de vraag wat nou precies het verschil is tussen standaard houten en hardhouten woonproducten. Het antwoord hierop is: over het algemeen niets. De term hardhout staat voor alle houtsoorten van loofbomen, omdat deze in de meeste gevallen een hogere dichtheid hebben dan de naaldhouten variant. Hardhouten kozijnen bieden dus een langere levensduur dan een model van naaldhout. Toch bestaan er ook verscheidene soorten naaldhout die een goede stevigheid bieden.

aluminium kozijnen plaatsen Noord-Brabant

Kozijnen plaatsen

Hebt u nieuwe kozijnen besteld bij een raamspecialist uit Noord-Brabant, om de oude te vervangen? Dan adviseren wij u om tevens de hulp van een vakman in te schakelen bij de plaatsing ervan. Het plaatsen van kozijnen is niet heel ingewikkeld, maar moet wel nauwkeurig gebeuren. Dit betekent onder andere dat u het oude raam en kozijn moet verwijderen, de sponning dient te controleren en verbreden of verkleinen, en vervolgens het nieuw kozijn moet monteren. Een ervaren vakman uit Noord-Brabant voert een dergelijke installatie snel en vakkundig uit, zodat u direct geniet van een beter wooncomfort. Wij helpen u graag.

kozijnen vervangen

Kozijnen vervangen

De levensduur van kunststof en aluminium kozijnen is zeer hoog, en kan oplopen tot wel 50 jaar. Houten kozijnen zullen, mits zij van goed onderhoud worden voorzien ongeveer 25 jaar mee gaan. Na deze periode is het nodig om de kozijnen te vervangen, wilt u verzekerd zijn van een optimale werking. Zo zal de isolatiewaarde langzamerhand verminderen en is ook de kans op wateroverlast groter bij raamkozijnen met een maximale levensduur. Bij het vervangen van uw huidige kozijnen is het van belang om te letten op afmetingen en het raam dat u in het kozijn wilt plaatsen. Sommige houten kozijnen hebben minder draagkracht, en aluminium raamkozijnen zijn soms iets dunner dan de kunststof variant. Wij bieden graag meer informatie.


kozijnen onderhouden

Onderhoud en reparatie

Het is zeer belangrijk om uw kozijnen van het juiste onderhoud te voorzien. Voor kunststof producten bestaat het onderhoud uit een jaarlijkse schoonmaakbeurt met water en allesreiniger. Op deze wijze voorkomt u eventuele groene aanslag. Houten raamkozijnen hebben meer onderhoud nodig. Deze moet u periodiek schuren en verven, om de invloed van weer en wind te verminderen. Het is echter wel makkelijk om een raamkozijn van hout van een reparatie te voorzien, mocht er een beschadiging zijn ontstaan. Het repareren van kunststof en aluminium raamkozijnen is moeilijker, doordat er dan een risico bestaat op een lagere isolatie. In veel gevallen is zullen onze experts uit Noord-Brabant daarom vervanging aanraden boven reparatie.

reiniging kozijnen Noord-Brabant

Kozijnen schoonmaken

(Buiten)kozijnen hebben veel te verduren. Het is daarom verstandig om ze regelmatig schoon te maken. Schoonmaken verlengt namelijk de levensduur van een kozijn. Een houten kozijn kunt u het beste eens per jaar schoonmaken. U doet dit met warm water, milde zeep en een zachte doek. Ook kunststof kozijnen kunt u eens per jaar schoonmaken met warm water en een schoonmaakmiddel zonder schuurmiddel of bleek. Hebt u aluminium kozijnen? Deze maakt u eenvoudig schoon met behulp van een vloeibaar reinigingsmiddel en een natte doek. Gebruik ook hierbij geen schuurmiddelen, schuursponsjes of chloor. Spoel de kozijnen na het schoonmaken grondig af met water.

rubbers kozijnen

Kozijn rubbers

Na verloop van tijd is het mogelijk dat de rubbers poreus worden, afgeven of niet meer elastisch zijn. Het is erg belangrijk dat de rubbers van goede kwaliteit zijn. De meeste warmte gaat immers verloren via kieren in ramen. Het is daarnaast mogelijk dat er lekkage ontstaat wanneer een rubber poreus wordt. Het is daarom verstandig om versleten rubbers te laten vervangen door een vakman uit Noord-Brabant. Om te voorkomen dat de rubbers vastvriezen in de winter en vastplakken in de zomer kunt u deze eens in de twee jaar insmeren met een onderhoudsstift of vaseline. De rubbers kunt u eventueel schoonmaken met een siliconen poetsmiddel.


vaste kozijnen

Vaste kozijnen

Vaste kozijnen blijven de meest voorkomende kozijnvorm. De term vaste raamkozijnen staat voor een raamkozijn dat niet kan draaien, en waarvan het raam dan ook niet open kan. Het voordeel van vaste kozijnen is dat u de glaslatten aan de binnenzijde mag laten plaatsen. Hierdoor wordt het raam in hoge mate inbraakwerend en een onderhoudsbeurt is minder vaak nodig. Desondanks is het toch verstandig om uw vaste kozijnen regelmatig te controleren op verrotting of beschadigingen. Zo voorkomt u dat er lekkages ontstaan. Vaste raamkozijnen zijn inbraakwerend, zeer energiebesparend en ze bieden bescherming tegen geluidsoverlast.

kantelramen Noord-Brabant

Kantelramen

Ramen die over het midden tuimelen waardoor zij uitermate goed dienen als vorm van ventilatie noemen wij kantelramen. De meeste dakramen kunt u kantelramen noemen. Wilt u graag een kantelraam laten plaatsen? Dan heeft u de keuze uit diverse modellen en maten. Zo bestaan er kantelramen die over het midden tuimelen, maar ook met een verlaagde of verhoogde tuimelas. Hebt u geen idee voor welk model u moet kiezen? Onze specialisten uit Noord-Brabant bieden u met alle plezier meer informatie aan, of komen desgewenst bij u langs voor advies op maat. Zowel kantelramen als andere raamsoorten worden in diverse RAL kleuren en zijn verkrijgbaar in allerlei maten.

draaikiepramen

Draaikiepramen

Steeds meer van onze klanten in Noord-Brabant kiezen tegenwoordig voor draaikiepramen. Ramen met een draai- en kiepsysteem kunt u zowel wagenwijd openzetten, als op een kiertje. Hierdoor hebt u de keuze in hoeverre u uw woning in Noord-Brabant ventileert. De meeste ramen met een dergelijk systeem zullen naar binnen toe openen. Hierdoor zullen sommige vensterbanken leeg moeten blijven, en dient u rekening te houden met het soort zonwering waar u voor kiest. Bij onze professionals in Noord-Brabant kunt u zowel 1- als 2 en 3-vaks draaikiepramen aanschaffen. Het is aan u om te bepalen welke variant draaikiepramen het beste bij uw wensen en budget aansluit. Onze expert geeft u graag advies op maat.

zelf houtrot verwijderen

Zelf houtrot verwijderen

Bij houten kozijnen is houtrot een veelvoorkomend probleem. Houtrot ontstaat wanneer onbewerkt hout wordt blootgesteld aan de invloeden van weer en wind. Dit kan onder andere gebeuren wanneer verf afbrokkelt of als kozijnen niet van het juiste onderhoud worden voorzien. Het verwijderen van houtrot is niet heel ingewikkeld. U kunt dit eenvoudigweg met een aardappelschilmesje doen. U moet al het houtrot verwijderen, voordat u weer nieuw hout in de opening plaatst. Wij adviseren tevens om een houtrotstop middel over het aangetaste hout aan te brengen. Verf daarna het oppervlak zorgvuldig, en u hoeft het beschadigde profiel binnenkort nog niet te vervangen.

Wij leveren nagenoeg alle merken

Wanneer u op zoek gaat naar nieuwe kantelramen of draaikiepramen, dan hebt u de keuze uit zowel de bekende A-merken als de huismerken van de lokale bouwmarkt en leverancier uit Noord-Brabant. Of u kiest voor één van de bekendere merken of het huismerk is afhankelijk van uw budget en eisen op het gebied van kwaliteit en levensduur. De meeste huismerken bieden een redelijke kwaliteit en aantrekkelijke prijs. De kwalitatieve- en isolatiewaarde van merken als Veka, Kroon en Schipper zijn echter wel significant hoger.

Weru

Eén van de bedrijven waar wij regelmatig mee samenwerken is Weru. De kunststof raamprofielen van Weru hebben een hoge maar betaalbare kwaliteit, en u kunt ervoor kiezen om de kunststof aritkelen te combineren met hout. Door een inwendige stalen versterking blijven de kozijnen stevig, en is de levensduur aanzienlijk. Weru is al decennia lang nummer 1 in kunststof kozijnen.

Ploeg

Zoekt u een specialist die een ruime ervaring heeft binnen het vakgebied? Bij Ploeg werkt men sinds de jaren 80 met diverse experts, zowel op het gebied van nieuwbouw als renovatie. U krijgt bij Ploeg dan altijd uitgebreide informatie over de beschikbare artikelen en het onderhoud dat hiervoor noodzakelijk is. Natuurlijk biedt men hier ook een ruim assortiment aan kozijnen en raambeslag.

Schüco

Bij het Duitse bedrijf Schüco richt men zich met name op het beperken van de energiekosten, door het creëren van energiezuinige producten. Met raamkozijnen van Schüco kunt u dan ook tot wel 80% op uw huidige warmteverlies door de ramen besparen. Naast energiezuinig zijn de raamprofielen van Schüco tevens elegant en in vele kleuren en designs verkrijgbaar bij verschillende aanbieders.

HBI

Een derde bedrijf waar wij uw aandacht willen vestigen is HBI. Dit bedrijf biedt zowel energiezuinige als inbraakwerende en brandvertragende kozijnen. Dit betekent onder meer dat vrijwel alle ramen van HBI speciaal veiligheidsbeslag aan de onderzijde van het raam krijgen, terwijl de speciale inbraakwerende ramen nog extra beveiligingmaatregelen krijgen, die passen binnen het Politiekeurmerk Veilig Wonen en de NEN 5096 eisen.

kunststof kozijn merken

Deceuninck

Eén van de experts op het gebied van kunststof ramen en deuren is Deceuninck. Deze fabrikant biedt kunststoffen producten in vele modellen, waaronder drie soorten raamkozijnen. U heeft de keus uit een basis, standaard of premium model. Hierbij heeft de basisvariant een warmtedoorgangscoëfficent van 1.1 W/m2K, terwijl een premium model maar o,65 W/m2K doorlaat. Bepaal zelf hoe energiezuinig uw woning in Noord-Brabant wordt!

Schipper

Wilt u liever de Nederlandse economie steunen? Kies dan niet voor een wereldwijd opererend bedrijf, maar een landelijk georiënteerd bedrijf. Een voorbeeld hiervan is Schipper, een fabrikant die ooit is begonnen als klein familiebedrijf, maar ondertussen is uitgegroeid tot een landelijk brede specialist. U koopt bij Schipper zowel aluminium als kunststoffen kozijnen, en tevens andere bouwonderdelen als een dakkapel, schuifpui en vliesgevels.

Gealan

Een laatste kozijnenfabrikant die wij hier onder uw aandacht willen brengen is Gaelan. Deze Duitse fabrikant richt zich op innovatie en duurzaamheid. U kunt hier bijvoorbeeld raamprofielen bestellen die over een intensieve kern-isolatie beschikken, een automatisch ventilatiesysteem of statistische droge beglazing. Dankzij deze innovaties blijft de isolatie en levensduur van het raamkozijn optimaal, en geniet u lange tijd van een aangenaam wooncomfort.

Hebo

Bent u op zoek naar een specialist die kan zorgen voor houten kozijnen voor uw pand in Noord-Brabant? Dan is Hebo de juiste keuze. Bij Hebo is men gespecialiseerd in zowel houten als aluminium raamkozijnen, die zij in hoge kwaliteit aanbieden. Bij Hebo heeft men enkele centrale waarden waaromheen zij werken. Onder andere energiezuinigheid en een consument gerichtheid vormen onderdeel van deze waarden.

Kroon

Wilt u profiteren van een betere isolatie van uw woning in Noord-Brabant, 15 jaar garantie op de kunststof raamkozijnen en een hoge veiligheid en comfort? Dan bent u bij Kroon Kozijn aan het juiste adres. Deze kozijnenspecialist is al sinds 1975 de grootste in Nederland. Naast kozijnen produceren ze tevens gevelbekleding, dakkapellen en rolluiken. Onze kozijn expert geeft u graag meer informatie.

Veka

Eén van de vooraanstaande merken op het gebied van kozijnen is Veka. Het bedrijf is een voortzetting van het al bestaande merk Vekaplast, dat zich specialiseerde in rolluiken en kunststof profielen voor de bouw. In 40 jaar heeft Veka zich ontwikkeld tot een internationaal bekend merk, dat staat voor een goede klasse en het ontwikkelen van woonproducten op maat.

Finstral

Finstral is een innovatief Europees merk wat al meer dan 45 jaar actief is. Het merk streeft continu naar serviceverlening en een verbetering van de producten. De wensen van de klant staan hierbij centraal. U kunt bij Finstral terecht voor vele verschillende producten, waaronder kozijnen voor nieuwbouwwoningen maar ook voor de renovatie of restaurant van woningen in Noord-Brabant.

Keurmerken

Er zijn verschillende keurmerken van toepassing op de kwaliteit en duurzaamheid van kozijnen. Zo bestaat er bijvoorbeeld het FSC-keurmerk voor houten kozijnen. Dit keurmerk staat voor een duurzaam rooiproces, waarbij het bos bewaard blijft. Ook voor kunststof en aluminium bestaan er meerdere keurmerken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het VKG of SKG-keurmerk, die focussen op de kwaliteit van kunststof woonproducten, en de PKVW en KOMO keurmerken die de aandacht richten op duurzaamheid en veiligheid. De meeste raamprofielen dragen één of meerdere van deze keurmerken. Hebt u een bepaalde eis qua duurzaamheid of kwaliteit? Kijk dan altijd naar de keurmerken die op het gekozen model en merk van toepassing zijn.

Voordelen kozijnspecialist Noord-Brabant

Het monteren of vervangen van een kozijn is niet een klus die u gemakkelijk zelf uitvoert. Het inschakelen van een kozijnspecialist heeft meerdere voordelen. Door de kozijnen professioneel te laten afwerken bent u verzekerd van het beste resultaat en een optimale isolatie!

Als u zelf aan de slag gaat en de montage verloopt niet zoals het hoort, dan is de kans op lekkages een stuk groter. Daarnaast bespaart de vakman u een hoop waardevolle tijd en energie.

houten kozijnen prijzen

Vrijblijvend offertes vergelijken

Bent u op zoek naar een ervaren specialist uit Noord-Brabant die u kan helpen bij het plaatsen of vervangen van kozijnen, of de reparatie van uw bestaande raamprofiel? Hebt u een vraag over het verwijderen van houtrot bij hardhouten raamkozijnen? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het plaatsen van aluminium draaikiepramen of kantelramen bij uw bedrijfspand? Vraag dan via ons offerteformulier eenvoudig gratis offertes aan bij vakmannen in Noord-Brabant. Nadat u het formulier hebt ingevuld, ontvangt u diverse vrijblijvende offertes (max. 5). Deze kan u in alle rust vergelijken op prijs, voorwaarden en aanbod. Vervolgens kiest u zelf u zelf welke vakman uw kozijnen komt vervangen in Noord-Brabant. Door diverse aanbiedingen van verschillende leveranciers met elkaar te vergelijken bespaart u tot 40% op uw investering! Ook voor alle werkzaamheden aan trappen!