Kozijnen Zoetermeer

Bent u van plan om uw huidige kozijnen te laten vernieuwen door een raamspecialist uit Zoetermeer? De specialisten uit ons netwerk in Zoetermeer hebben ruime ervaring met de installatie, reparatie en het onderhoud van raamonderdelen, en helpen u graag bij het plaatsen van moderne raamkozijnen. Wilt u kunststof met houtlook, houten of aluminium kantelramen, vaste- of draaikiepramen? De raamspecialisten uit ons netwerk zijn u graag van dienst.

Geef via het offerteformulier aan naar wat voor soort kozijnen u op zoek bent. U ontvangt spoedig meerdere vrijblijvende offertes met scherpe prijzen van specialisten uit Zoetermeer. Leg de prijsoffertes naast elkaar en bekijk rustig welk aanbod het beste bij uw wensen past. U vindt op deze manier snel en eenvoudig de beste kozijnspecialist.

Kozijnen Zoetermeer

Wilt u kozijnen door een vakman laten plaatsen?

Kies dan voor een specialist uit Zoetermeer. Bespaar op de kosten door gratis offertes te vergelijken!

Offertes aanvragen

De voordelen van onze dienstverlening

 • Scherpe prijzen
 • Bespaar door vrijblijvende offertes te vergelijken
 • Zowel kunststof, houten, stalen en aluminium raamkozijnen
 • Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend

Betere isolatie en veiligheid

Door uw kozijnen te vervangen verbetert u de isolatie en de veiligheid. Vroeger had aluminium een slechte isolatie. Tegenwoordig is dit sterk verbeterd en isoleert aluminium bijna net zo goed Verouderde kozijnen voldoen meestal niet meer aan de huidige eisen voor isolatie. Tocht, warmteverlies en condens aan de binnenzijde zijn een aantal problemen die veroorzaakt worden door slecht isolerende raamkozijnen. Verbeter de isolatie door gloednieuwe te monteren.

Nieuwe raamkozijnen zijn daarnaast beter beveiligd tegen inbraak. Aluminium is bijvoorbeeld erg sterk. Hierdoor vermindert u de kans op inbraak. Plaats daarnaast raambeslag zoals een raamkruk met sleutel of afsluitbare raamuitzetters om de veiligheid te verhogen.

Besparen? Offertes vergelijken

Denkt u erover na om de kozijnen van uw woning in Zoetermeer te vervangen?

Bespaar dan op de kosten door offertes te vergelijken. Vul uw gegevens in op het offerteformulier en geef aan wat uw wensen zijn. U ontvangt snel meerdere prijsoffertes van specialisten uit de regio Zoetermeer. Deze dienst is geheel vrijblijvend en kosteloos, u zit nergens aan vast. Vergelijk aanbiedingen op basis van o.a. totaalprijs en voorwaarden. Zo weet u zeker dat u nooit teveel betaald en de beste kozijnspecialist kiest voor het vervangen en monteren.

Gratis offertes vergelijken

Werkzaamheden (*)

Waarvoor wilt u offertes aanvragen?
KozijnenDakkapelSchuifpuiDeurenGevelbekleding

Materiaalsoort kozijnen (*)


Materiaalsoort schuifpui (*)
Betreft het buiten- of binnendeuren? (*)
BuitendeurenBinnendeuren
Materiaalsoort deuren (*)

Is de woning in bezit? (*)

Gewenst uitvoermoment (*)

Wanneer kozijnen vervangen?

Weet u niet precies wanneer uw oude raamkozijnen vervangen moeten worden? Wij geven u graag een aantal aanwijzingen. Wanneer de kozijnen aangetast zijn door houtrot of wanneer het profiel te veel beschadigd is, is het noodzakelijk om het kozijn te vervangen. Vervang u kozijnen ook wanneer de isolatie verslechterd is. Door het warmteverlies vermindert uw wooncomfort en krijgt u een hogere energierekening. U verlengt de levensduur door regelmatig onderhoud te plegen. Controleer hardhouten raamkozijnen daarnaast af en toe op rot en neem direct maatregelen wanneer u rot constateert.

Kies voor vervangen van de kozijnen:

 • bij veroudering en slechte isolatie;
 • bij ernstige beschadigingen en houtrot;
 • wanneer u de stijl en uitstraling wilt verbeteren.
vervangen kozijnenZoetermeer

Kozijnen kopen, waar op letten?

Kozijnen hebben een lange levensduur, daarom is het kopen van raamkozijnen niet iets wat u vaak hoeft te doen. Wij geven u daarom een aantal tips waarop u moet letten bij de aanschaf. Het is verstandig om van tevoren te bedenken welk type kozijn u wilt laten plaatsen en of u kiest voor houten, kunststof of aluminium profielen. Let daarnaast op de isolatiewaarde van de beglazing. Hoe hoger de waarde, hoe minder last u heeft van warmteverlies.

Ook keurmerken helpen u bij de keuze. Bijvoorbeeld het Politiekeurmerk Veilig Wonen of het FSC-keurmerk voor hout. U profiteert altijd van het verlaagde btw-tarief op isolatie. Lees hier meer over op de website van de Belastingdienst.

Materiaalsoorten, structuren en kleuren

U heeft de keuze uit verschillende soorten materiaal bij de aanschaf van een nieuw kozijn. Denk hierbij aan kunststof, hout of aluminium. Elk materiaalsoort heeft zijn eigen voor- en nadelen. Op deze pagina leest u hier meer over. Daarnaast heeft u de keuze uit uiteenlopende stijlen en kleuren. Plaats bijvoorbeeld een kunststof kozijn met houtlook om de uitstraling van houten kozijnen na te bootsen.

Hout verft u eenvoudig in de gewenste kleur. Wilt u na een paar jaar een andere kleur? Dat is geen probleem. Soms denkt men dat aluminium alleen in zwart of grijs geleverd wordt, maar ook bij deze materiaalsoort heeft u de keuze uit verschillende kleuren.


kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen

Tegenwoordig is kunststof het meest gekozen materiaalsoort voor het maken woononderdelen, zoals dakkapellen, schuifdeuren en kozijnen. Dit komt onder meer doordat kunststof een zeer hoge isolatiewaarde heeft. Het gebruik van kunststoffen bouwproducten zal dankzij deze isolatie dan ook leiden tot een hoge besparing op de energiekosten. Een ander voordeel van kunststof is dat het een lange levensduur heeft, en weinig onderhoud vereist. In de meeste gevallen zal kunststof ongeveer 40 jaar meegaan voordat u de bouwonderdelen dient te verwijderen. Het is dan ook een uitstekende keuze voor het vervangen van de houten of aluminium raamkozijnen.

Er bestaat eigenlijk maar één nadeel aan de aanschaf van kunststof profielen, dat is de lastige reparatie mocht er een beschadiging ontstaan. In plaats van een reparatie raden de specialisten aan om het gehele profiel te vervangen. Dit brengt enigszins hogere prijzen met zich mee, maar u dan weet u zeker dat u binnenkort niet weer onderhoud hoeft uit te voeren.

kunststof kozijnen Zoetermeer

Voordelen kunststof kozijnen

Kunststof heeft vele voordelen, daarom is het ook zo populair voor kozijnen. In tegenstelling tot hout is kunststof onderhoudsarm. Af en toe schoonmaken met een zachte doek en een sopje is al genoeg.

Met kunststof heeft u veel mogelijkheden qua kleur, bijvoorbeeld modern antraciet of een houtlook. De voordelen van kunststof zijn:

 • Lage aanschafprijs
 • Lange levensduur
 • Uiteenlopende kleuren
 • Weinig onderhoud nodig
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Verschillende stijlen, zoals houtlook

Prijzen

Wilt u nieuwe kozijnen van kunststof in uw woning in Zoetermeer? Dan bent u vast benieuwd naar de prijzen. Voor een vast raam van 100 bij 100 cm moet u rekening houden met een gemiddelde prijs van €155,- tot €165,-. Een draai-kiepraam die u kunt openen kost ongeveer €235,- tot €250,-. Deze prijs is inclusief isolatieglas en btw. Houd nog rekening met kosten voor de montage door een specialist uit Zoetermeer.

De totaal kosten worden beïnvloed door een aantal factoren, zoals de grootte en het soort kozijn, de extra opties en de beglazing. Vraag direct gratis en vrijblijvende prijsoffertes met scherpe prijzen aan.

Zijn kunststof kozijnen duurzaam?

Tabel: prijzen van kunststof kozijnen

Kunststof raamsoortAfmetingenGemiddelde prijs*
Vast raam60cm x 60cm€95,- tot €110,-
Vast raam100 x 100 cm€155,- tot €165,-
Draai-/kiepraam60 x 60 cm€165,- tot €220,-
Draai-/kiepraam100cm x 100cm€235,- tot €250,-
Valraam50cm x 40cm€100,- tot €160,-
Valraam100cm x 80cm€200,- tot €235,-
* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en HR++ glas. Het is echter excl. de montage. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan vrijblijvend offertes aan.

Wilt u kozijnen die weinig onderhoud vereisen?

Kies dan voor kunststof. Bespaar door gratis en eenvoudig offertes te vergelijken!

Gratis offertes

houten kozijnen plaatsen Zoetermeer

Houten kozijnen

Tot een aantal jaar geleden werden er voornamelijk houten raamprofielen geplaatst. Tegenwoordig worden hardhouten kozijnen meestal gekozen in verband met de eisen voor een monumentaal pand, of vanwege de warme uitstraling. Een hardhouten raamonderdeel is bovendien gemakkelijker te voorzien van een reparatie of een andere kleur. Bij houten raamonderdelen moet u echter wel het juiste onderhoud toepassen om problemen als houtrot te voorkomen. Gemiddeld gaan houten kozijnen 40 tot 75 jaar mee, afhankelijk van de houtsoort en het onderhoud.

Naast de vele voordelen, heeft hout ook een nadeel. U moet het materiaal namelijk regelmatig onderhouden. Daarnaast is het noodzakelijk om het kozijn om de zoveel jaar opnieuw te schuren en te schilderen. Op deze manier voorkomt u houtrot en andere beschadigingen. Combineer de kozijnen met hoogrendementsglas om de ramen goed te isoleren.

houten kozijnen Zoetermeer

Voordelen houten kozijnen

Het grootste voordeel van hout is dat het een warme en natuurlijke uitstraling geeft aan uw woning in Zoetermeer. Dit is ook de reden dat ze zo populair zijn bij klassieke en monumentale gebouwen.

Een ander voordeel is dat u houten kozijnen kunt schilderen in elke gewenste kleur. In tegenstelling tot kunststof zijn ze gemakkelijk te repareren. Houten kozijnen:

 • hebben een goede isolatiewaarde;
 • zijn gemakkelijk te repareren;
 • hebben een warme en authentieke uitstraling;
 • zijn in vele kleuren en stijlen verkrijgbaar.

Prijzen

De prijs voor de aanschaf van een houten raamkozijn is afhankelijk van diverse factoren. Ten eerste is het soort hout van invloed op de prijs. Hardhouten profielen hebben een hogere aanschafwaarde dan zachthouten. Maar hardhouten varianten gaan wel langer mee. Ten tweede is het type raam van invloed op de prijs. Gemiddeld kost een vast raam €300,- tot €450,- per vierkante meter en een draai/kiepraam €475,- tot €750,-. Deze prijs is inclusief btw en isolatieglas, maar zonder de montagekosten. Tot slot moet u rekening houden met kosten voor het raambeslag, extra opties zoals een ventilatierooster en de stijl. Vul het offerteformulier in en ontvang gratis aanbiedingen.

Tabel: houten kozijnen prijzen

Houten raamsoortGemiddelde prijs (per 1 m²)*
Vast raam€300,- tot €450,-
Draai/kiepraam€475,- tot €750,-
Valraam€550,- tot €800,-
* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw en HR++ glas, maar excl. montage.
Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Uw oude houten kozijnen laten vervangen?

Vraag gratis offertes aan en bespaar op de kosten! De specialist helpt u graag.

Vergelijk offertes

aluminium kozijnen plaatsen Zoetermeer

Aluminium kozijnen

Een derde materiaal dat gebruikt kan worden voor het produceren van kozijnen is aluminium. Aluminium kent verschillende voordelen. Zo is het een zeer duurzaam materiaal, dat gemakkelijk uit de grond te halen is, en heeft het een grote draagkracht. Dit betekent dat een aluminium raamprofiel zeer brede en hoge ramen kan dragen, zonder dat het raamkozijn doorbuigt, of dat u zeer dikke profielen nodig hebt.

Het nadeel van aluminium is dat dit een vrij industriële aanblik biedt. In de meeste gevallen wordt aluminium dan ook gekozen voor kozijnen van bedrijven of fabrieken in Zoetermeer. Het is echter goed mogelijk om te kiezen voor aluminium als basis voor de kozijnen bij uw huis in Zoetermeer, zeker wanneer u graag een raam wil over een hele verdiepingszijde. Wel moet u er rekening mee houden dat de meeste aluminium raamprofielen alleen in vaste variant geleverd worden.

aluminium kozijn Zoetermeer

Voordelen aluminium kozijnen

Met aluminium plaatst u eenvoudig grote ramen met slanke profielen. Het materiaal is sterk, licht en heeft een grote draagkracht. Hierdoor is het mogelijk om hoge en brede ramen te monteren, zonder dat er dikke profielen nodig zijn.

Daarnaast is aluminium onderhoudsarm en heeft het een lange levensduur van gemiddeld 40 jaar. De voordelen van aluminium:

 • Het materiaal is sterk en licht: grote ramen zijn mogelijk.
 • Aluminium heeft een lange levensduur.
 • Het vereist weinig onderhoud.
 • Aluminium is duurzaam.

Prijzen

Aluminium kozijnen hebben een hogere kostprijs dan hardhouten kozijnen. Een vast raam kost bijvoorbeeld gemiddeld €420,- tot €500,- per vierkante meter. Dit is inclusief btw en HR++ isolatieglas. De prijs is onder andere afhankelijk van het type raam dat u kiest. Een vast raam is het goedkoopst. Wilt u meer gebruiksgemak en het raam kunnen openen? Kies dan voor een draai-kiepraam. De gemiddelde prijs is dan €630,- tot €700,- per vierkante meter. Houd daarnaast nog rekening met kosten voor de montage. Wilt u besparen op de kosten? Vraag direct gratis en vrijblijvende offertes aan. Vergelijk en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Tabel: aluminium kozijnen prijzen

Aluminium kozijnGemiddelde prijs (per 1 m²)*
Vast raam€420,- tot €500,-
Draai/kiepraam€630,- tot €700,-
* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw en HR++ glas, maar excl. montage.
Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Grote en brede ramen laten plaatsen? Kies dan voor aluminium!

Vul het offerteformulier in voor gratis offertes met scherpe prijzen!

Gratis offertes

isolatie van kozijnen Zoetermeer

Kozijnen met isolerende werking

Wanneer uw kozijnen en beglazing niet goed geïsoleerd zijn, verliest u veel warmte. Dit heeft niet alleen effect op uw energierekening, maar dit merkt u ook in het wooncomfort. Verouderde kozijnen hebben vaak een lage isolatiewaarde. Vervang uw kozijnen daarom op tijd door gloednieuwe exemplaren. Deze zijn voorzien van isolerend materiaal en hierdoor voorkomt u warmteverlies.

Hout en kunststof hebben uitstekende isolerende eigenschappen. Tegenwoordig voldoet aluminium ook aan de huidige eisen op het gebied van isolatie. Naast de kozijnen moet u ook letten op de isolatie van de beglazing. Kies bijvoorbeeld voor HR++ of zelfs HR+++ voor een optimale isolatie.

isolatiewaarde kozijn

U-waarde kozijnen

Bij het kopen van nieuwe kozijnen is het verstandig om de U-waardes te bekijken. De U-waarde geeft het warmteverlies aan. Dit wordt berekend door de hoeveelheid warmte te meten die per seconde en per vierkante meter verloren gaat wanneer er één graad temperatuurverschil is tussen binnen en buiten. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het raam isoleert. De U-waarde van kozijnen is:

 • Hout: 1.78 W/(m²·K)
 • Aluminium: 1.8 W/(m²·K)
 • Kunststof: 1.72 W/(m²·K)
hardhouten raamkozijn Zoetermeer

Hardhouten kozijnen

Voor het aanduiden van houten kozijnen gebruiken wij ook regelmatig de term hardhouten kozijnen. Dit levert nogal eens verwarring op onder onze klanten, en vaak vragen zij daarom of er wel of niet een verschil bestaat tussen houten en hardhouten profielen. Het antwoord hierop is: meestal niet. In de meeste gevallen wordt een houten raamprofiel van hardhout gemaakt. Hardhout komt van loofbomen, wat een goede hardheid heeft. Naast hardhout gebruiken wij in sommige gevallen tevens naaldhout. Naaldhout kan een vergelijkbare stevigheid als loofhout hebben, maar is vrijwel altijd zachter. Vraag daarom altijd goed na welke houtsoorten aansluiten bij uw wensen.

plaatsen aluminium kozijnen Zoetermeer

Kozijnen plaatsen

Het plaatsen van raamkozijnen bij uw woning in Zoetermeer is een klus waarvoor wij aanraden de hulp van een professional in te schakelen. Een erkend kozijnspecialist zal niet alleen de oude ramen voorzichtig verwijderen, maar tevens de sponning en andere onderdelen controleren op een nodige kozijn reparatie of achterstallig onderhoud. Als dat alles is afgehandeld, zal een expert het profiel monteren, en de naden vervolgens vakkundig sluiten met rubbers of kit. Hiermee verlaagt u de kans op lekkage en andere vochtproblemen aanzienlijk. Wil u toch een deel van de klus zelf uitvoeren? Ga dan voorzichtig te werk, een gebarsten raam kan gevaarlijke situaties opleveren.

kozijn vervangen

Kozijnen vervangen

Hoewel door goed onderhoud en eventuele reparaties het mogelijk is om de levensduur van kozijnen te verlengen, zult u deze op een gegeven moment moeten vervangen. Wilt u de huidige raamprofielen vervangen door profielen van een ander materiaal of is het tijd om de vaste kozijnen te vervangen door kantelramen of draaikiepramen? Dan adviseren wij om de hulp in te roepen van een kozijnenexpert uit Zoetermeer.

Deze kan u informeren over de noodzakelijke aanpassingen die men aan de bouwconstructie moet uitvoeren, om de nieuwe raamkozijnen te kunnen plaatsen. Ook de noodzaak voor een reparaties of achterstallig onderhoud wordt gecontroleerd door onze vakman. Daarnaast bieden onze experts u met plezier de nodige praktische ondersteuning voor het vervangen van de raamkozijnen.


kozijn onderhouden

Onderhoud en reparatie

Het onderhoud van kunststoffen raamkozijnen bestaat over het algemeen uit het reinigen van het kozijnoppervlak om groene aanslag te voorkomen. Houten kozijnen eisen echter meer onderhoud. Zo is het noodzakelijk om deze eens in de vijf jaar te schilderen. Komt u tijdens deze klus houtrot tegen? Dan dient u deze direct te (laten) verwijderen. Zo voorkomt u verdere vochtproblemen. Wil u zeker weten dat uw kozijnen in goede staat verkeren en een optimale isolatiewaarde bieden? Overweeg dan om een onderhoudscontract af te sluiten bij een kozijnspecialist uit Zoetermeer. Zo bent u zeker van snelle hulp. Vooral houten en aluminium bouwproducten kunnen de specialisten eenvoudig repareren. De reparaties van kunststoffen woononderdelen is lastiger, en brengt hogere prijzen met zich mee omdat wij in veel gevallen het hele oppervlak moet bijwerken.

reiniging kozijnen

Kozijnen schoonmaken

Het schoonmaken van kunststof gevelonderdelen is één van de onderdelen van het standaard onderhoudswerk dat u eigenhandig mag afhandelen. Voor het reinigen van kunststof woononderdelen kunt u gebruik maken van een eenvoudig sopje. Werk met een zachte doek om beschadigingen aan het raamoppervlak te voorkomen. Is er sprake van hardnekkig vuil? Koop dan bij een kozijnspecialist uit Zoetermeer een speciaal reinigingsmiddel. Ga nooit aan de slag met een schuurspons of schuurmiddel, dit heeft enkel een averechts effect. Het reinigen van hardhouten raamoplossingen kan het beste met een harde borstel. Daarnaast dient u deze eens in de vijf jaar te schuren en schilderen.

rubbers kozijnen

Kozijn rubbers

Bent u op zoek naar een manier om de isolatiewaarde van uw pand te verbeteren? Kijk dan niet alleen naar de opties voor het plaatsen van nieuwe kozijnen, of het vernieuwen van de beglazing, maar ook naar de opties voor het vernieuwen van de kozijnrubbers. Deze rubbers vormen de luchtdichte afsluiting tussen de verschillende onderdelen. Na verloop van tijd kan de rubberen laag verouderen, poreus worden of hun elasticiteit verliezen. Dit betekent dat er een kier ontstaat tussen het rubber en het raamonderdeel, waardoor er meer warmte verloren gaat. Het monteren van kwalitatieve rubbers is een nauwgezet klusje, wat u moet overlaten aan de vakman.


vaste kozijnen plaatsen

Vaste kozijnen

Vaste kozijnen vormen de meest standaard kozijnvariant. Een vast kozijn heeft geen bewegende onderdelen, en is daarom een raam waardoor ventilatie niet mogelijk is. In een aantal gevallen is het wel een optie om vaste raamprofielen te combineren met een ventilatierooster om toch nog enige frisse lucht in huis te halen. Vaste raamkozijnen bieden een aantal voordelen die draaiende profielen niet hebben. Zo voorzien wij de vaste kozijnen aan de binnenzijde van glaslatten wat zorgt voor een hoge inbraakveiligheid en een vermindering van onderhoud. Daarnaast hebben vaste raamprofielen een hoge isolatiewaarde en is ook de geluidsisolatie aanzienlijk beter dan bij bijvoorbeeld draaikiepramen.

kantelramen plaatsen Zoetermeer

Kantelramen

Een ander raammodel dat u kunt aanschaffen bij de professionals uit ons netwerk is het kantelraam. Veel mensen zien kantelramen als hetzelfde model als draaikiepramen. Dat is echter incorrect. Kantelramen zijn ramen die over een centrale as draaien, en die daardoor deels naar binnen en naar buiten uitsteken. Met name voor zolderramen vormen kantelramen een uitstekende keus. Naast kantelramen die over een centrale as draaien zijn er tevens kantelramen met een verhoogde of verlaagde as verkrijgbaar, wanneer dit beter aansluit bij uw wensen. Deze zogeheten tuimelramen passen wij meestal toe bij dakramen. Kantelramen kunt u in dat geval combineren met een aangepaste buitenzonwering.

draaikiepramen Zoetermeer

Draaikiepramen

Een draaikiepraam is een raam dat naar binnen open kantelt. Het voordeel van de draaikiepramen is dat u deze zowel op een kier als volledig kunt openen. Om te voorkomen dat men via deze ruiten inbreekt, wordt bij menig professional het draaikiepraam voorzien van speciaal hang- en sluitwerk, en draai- en kiepbeslag dat voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Doordat draaikiepramen naar binnen openen is een ander positief punt dat deze ramen een eenvoudig reinigingsproces kennen en – indien nodig – van een reparatie of onderhoud te voorzien. Overweegt u om voor draaikiepramen te kiezen? Laat u dan op voorhand goed informeren over de beschikbare modellen en bijbehorende prijzen.

houtrot verwijderen

Zelf houtrot verwijderen

Eén van de problemen die kan optreden bij houten kozijnen als u deze niet van het juiste onderhoud voorziet, is houtrot. Dit treedt op wanneer onbeschermd hout wordt blootgesteld aan vocht. Dit gebeurt onder meer als verf begint te bladeren op het kozijn, en dan door regen wordt weggespoeld. Als er rot is ontstaan dan is het goed mogelijk om dit zelf te verwijderen. Hiervoor dient u met een mesje alle door rot aangetast hardhout te verwijderen. Zorg dat echt alle rottende gedeeltes weg zijn, om terugkeer te voorkomen. Plaats vervolgens houtvuller in het gat, en schuur en verf het gehele oppervlak. Uw kozijn zal er snel weer als nieuw uitzien.

Wij leveren nagenoeg alle merken

Wie gloednieuwe raamkozijnen bestelt, heeft de keus uit een groot aantal maten en soorten, diverse modellen en vele designs. Daarnaast moet u tevens de keuze maken tussen een standaard huismerk of één van de vele A-merken. Standaard huismerken verschillen van de bekende merken op het gebied van prijzen en kwaliteit van de kunststof, maar bieden desondanks een goede isolatie. Om het kiezen enigszins te vergemakkelijken, geven wij u hieronder een overzicht van een aantal bekende kozijnmerken. Wij helpen u graag verder in Zoetermeer.

Weru

Onze leveranciers uit Zoetermeer werken samen met vele fabrikanten. Eén van de fabrikanten waar men graag mee samenwerkt is Weru. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het leveren van kunststof woononderdelen van een hoogwaardige klasse, maar tegen aantrekkelijke tarieven. Bij Weru is het niet alleen mogelijk om kunststoffen onderdelen te bestellen, maar ook te combineren met houten producten.

Ploeg

Waar de meeste fabrikanten alleen aandacht besteden aan particuliere klanten, is Ploeg zeer ervaren met het behandelen van vragen van zakelijk geïnteresseerden. Zo werken zij regelmatig samen met woningcorporaties en grotere kantoorbedrijven uit Zoetermeer. Zij kunnen u dan ook informeren over de verscheidene mogelijkheden en de kosten die daaraan verbonden zitten voor het plaatsen van houten of aluminium kozijnen bij uw kantoorbedrijf.

Schüco

Zoekt u naar hoogkwalitatieve producten van een vooraanstaand Duits merk? Dan zit u bij Schüco op de juiste plek. Deze fabrikant richt zich net als vele anderen op het besparen van stookkosten, maar let hierbij tevens op de esthetiek van materialen. De raamprofielen bieden dan ook allen een aangename aanblik. Meer weten over de mogelijkheden van Schüco? Wij brengen u graag in contact met een vakman!

HBI

Elk bedrijf vestigt de aandacht op een bepaald aspect van het productieproces, of een bepaalde eigenschap voor hun product. Bij HBI ligt de focus op een veilige samenleving, en daarmee op de inbraakveiligheid van hun raamkozijnen. Vrijwel elk kozijn uit deze fabriek is voorzien van speciaal veiligheidsbeslag en voldoet aan zowel de eisen voor NEN 5096 als de voorwaarden voor het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

kunststof kozijnmerken

Deceuninck

Wie erg bezig is met het besparen van de energiekosten en het bijdragen aan een beter milieu, moet eens kijken bij het aanbod van Deceuninck. Deze fabrikant levert drie verschillende soorten energiezuinige raamkozijnen, variërend in isolatiewaarde van 0.65 tot 1.1. W/m2K. Het is aan u om te bepalen hoeveel geld u hieraan uit kunt geven, en hoe hoog de isolatiewaarde moet uitvallen.

Schipper

Bent u van plan om voor de raamkozijnen direct goede zonwering te laten plaatsen? Overweeg dan om gebruik te maken van het aanbod van Schipper. Bij Schipper bent u aan het juiste adres voor zowel zonwering als raamprofielen op maat, tegen aantrekkelijke prijzen. Door de aanschaf van beide te combineren is het mogelijk om aanzienlijk in kosten te besparen.

Gealan

Gealan is een andere leverancier waarvan u de producten in Zoetermeer kunt bestellen. Het kenmerk van Gealan is dat men zich hier sterk richt op innovatie en gebruiksgemak. Hun raamkozijnen beschikken dan ook over diverse extra elementen zoals de statische droge beglazing, een automatisch ventilatiesysteem en een intensieve kern-isolatie. Verkrijgbaar in een groot aantal kleuren en designs.

Hebo

Energieneutraal bouwen is steeds belangrijker, met name vanwege het beperken van het gebruik van fossiele brandstoffen. Energieneutrale (ook wel passieve) bouw in Zoetermeer zorgt voor een groot comfort, terwijl de stookkosten beperkt blijven. Dit wordt onder andere bereikt door zoveel mogelijk luchtdicht te bouwen. De kozijnen van Hebo vormen hierin een goede keuze.

Kroon

Een laatste merk waarover wij u willen informeren is Kroon Kozijn. De producten van Kroon staan voor een hoogwaardige kwaliteit, duurzaamheid en snelle montage. Het bedrijf garandeert dat u altijd minimaal 15 jaar garantie krijgt, en biedt een snelle herstelservice bij problemen. Ook voor een raamkozijn op maat zit u bij Kroon goed.

Veka

Veka is één van de bedrijven die in Zoetermeer al meer dan dertig jaar lang actief is binnen de kozijnenbranche. Eén van de kenmerkende kanten van het bedrijf is dat zij zich richten op een beter milieu. Zo neemt Veka sinds 1993 al een pioniersrol in op het gebied van recycling: oude kunststof deuren en kozijnen kunnen zij volledig recyclen.

Finstral

Voor zowel renovatie als nieuwbouw biedt Finstral verschillende raamoplossingen aan. Zo werkt men met innovatieve technologieën voor het ontwikkelen van hoogwaardige designs binnen de nieuwbouw, en krijgt u een ruime keuze uit materialen voor de renovatie van een bestaand pand. Bij Finstral staat men voor een duurzame en veilige weg naar een verhoogd wooncomfort. Ze passen zich volledig aan naar uw wensen.

Keurmerken

Wanneer u uw huidige raamkozijnen wil vervangen, dan adviseren wij om bij de aanschaf van het model te kijken naar de keurmerken die hiervoor gelden. Zo is er bijvoorbeeld het FSC keurmerk. Dit keurmerk staat voor een duurzaam rooiproces van het gebruikte hout. Een kwaliteitslabel voor kunststoffen artikelen is het KOMO keurmerk. Hiermee geeft men de kwaliteit van de materialen en producten aan. Een ander keurmerk staat voor een veilig productieproces of bieden garantie op levering en montage.

Een speciaal label is het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Als uw raamkozijn dit keurmerk draagt, dan is de kans op een gelegenheidsinbraak via dit raam met 50% lager. Producten met één of meerder keurmerken hebben vaak iets hogere prijzen.

Voordelen kozijnspecialist Zoetermeer

Het is verstandig om een kozijnspecialist uit Zoetermeer in te schakelen voor het plaatsen van kozijnen. U bent dan verzekerd van een hoge kwaliteit en weet zeker dat alles perfect geplaatst wordt. De plaatsing en het kozijn binnen en buiten goed afwerken is belangrijk voor het gebruiksgemak van het raam en voor de isolatie. De afwerking bepaalt daarnaast voor een gedeelte de uitstraling van de kozijnen. Door een specialist uit Zoetermeer in te schakelen hoeft u zelf geen zwaar werk te doen of speciaal gereedschap aan te schaffen. Profiteer van de voordelen:

 • U hoeft geen zwaar werk te doen of gereedschap aan te schaffen.
 • De montage verloopt snel en probleemloos.
 • U weet zeker dat alles netjes wordt afgewerkt.
offertes kozijnen

Vrijblijvend offertes vergelijken

Wilt u weten wat de exacte prijs is voor een kunststof kozijn met houtlook? Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor een reparatie van uw huidige houten kozijnen van uw dakkapel? Of bent u benieuwd naar de opties voor het vervangen van uw verouderde kozijnen? Vraag dan direct gratis en vrijblijvende prijsoffertes met scherpe prijzen aan via het offerteformulier.

U ontvangt spoedig een aantal aanbiedingen van specialisten uit Zoetermeer. Vergelijk en bespaar tot wel 40% op de kosten! De specialisten uit ons netwerk helpen u niet alleen graag bij het vervangen en plaatsen van kozijnen, maar is er ook voor reparaties. Wij hebben ook specialisten in ons netwerk voor een traprenovatie.