Krakende trap kraakvrij maken

Een krakende trap is erg vervelend. Gelukkig zijn er manieren om trappen kraakvrij te maken, waarbij wij u graag helpen. Uiteraard is het mogelijk om zelf te zoeken naar oplossingen voor krakende trappen. Lukt dit niet, of ziet u het niet zitten om zelf aan de slag te gaan, dan schakelt u gemakkelijk een professional in tegen lage kosten. Benieuwd naar deze kosten?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Hij zorgt ervoor dat de krakende trap niet meer kraakt. Doordat het kraken verschillende oorzaken kan hebben, controleert hij de gehele krakende trap, waardoor u gegarandeerd kraakvrije trappen krijgt.

Krakende trap

Uw krakende trap kraakvrij maken? Vraag diverse offertes aan!

Vraag meerdere offertes aan voor het kraakvrij maken van uw krakende trap.

Speling aan de stootborden

Een oorzaak van krakende trappen kan zijn dat er speling zit aan de stootborden. Een stootbord is het gedeelte tussen de traptreden, waar men tegen aanstoot met de voet tijdens het traplopen. Als de traptreden zijn gecontroleerd en goed zijn, is het verstandig om de stootborden na te lopen. De speling kan opgelost worden door de stootborden iets los te wrikken en goed schoon te maken, om vervolgens lijm aan te brengen en alles weer tegen elkaar aan te slaan en te timmeren. Zo is de speling opgelost en zou het krakende gedeelte verholpen moeten zijn.

Trapboom controleren

In het geval er geen speling is aan de stootborden, kan er wel speling zitten bij de trapboom. Hier wordt hetzelfde gedaan als bij de stootborden, zoals het schoonmaken van de trapboom en het vullen van kieren en naden met speciale lijm. Trappen hebben een binnen- en buitenboom welke beide gecontroleerd moeten worden voor het opsporen van krakende stukken. Als er tussen de trapboom en muur een afwijking zit, dan is dit kraakvrij te maken door het op te vullen met bijvoorbeeld slagpluggen en wiggen.

Rest van de trap inspecteren

Als er niets gevonden wordt dat wijst op krakende stukken bij de stootborden of trapboom, dan controleert u de gehele trap. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de traptreden. Het is verstandig om te controleren of deze ergens los zitten. Controleer ze aan de onder- en bovenkant, zodat u het krakende gedeelte op kan sporen. Loop op en neer op de trap om te achterhalen waar het krakende geluid vandaan komt. Eventuele beschadigingen kunnen ook de oorzaak zijn van krakende geluiden. Bent u achter de oorzaak, dan maakt u zelf de trap kraakvrij of u laat dit doen.

Zelf de trap kraakvrij maken

Zoals eerder gemeld, is het kraakvrij maken van een trap een klus die u zelf uit kunt voeren. Het kraakvrij maken doet u door de gehele trap te controleren op spelingen, beschadigingen of andere afwijkingen. Als u het krakende gedeelte heeft achterhaald, zorgt u voor de juiste middelen om de trap zelf weer kraakvrij te maken. Denk hierbij aan lijm, spijkers of andere materialen. In het geval u het zelf kraakvrij maakt, kan u dit in de kosten schelen. Zorg er wel voor dat u er enig verstand van heeft en schakel bij twijfel een professional in.

Trap kraakvrij maken

Kosten

De kosten voor het kraakvrij maken van trappen verschillen. Het hangt af van waar het probleem vandaan komt. Denk bijvoorbeeld aan te veel speling zit aan de stootborden, of dat er problemen zijn met de trapboom. Ook kan het zijn dat de traptreden niet meer helemaal in orde zijn, of het kraken komt ergens anders vandaan. Onze vakspecialist komt graag bij u langs om uw trappen te controleren en kraakvrij te maken tegen lage kosten. Hij voert traprenovatie uit, zorgt ervoor dat u geen geluidsoverlast meer heeft en dat u zorgeloos nog jaren van de trap kan genieten door het kraakvrij maken.

Contact met een vakspecialist

Heeft u last van een krakende trap en wilt u dit graag oplossen? Wij maken uw trappen kraakvrij, zodat u geen last meer heeft van vervelende geluiden als u de traptreden op en af loopt. In het geval van speling aan de stootborden lossen wij dit op en wij controleren de trapboom. Doordat wij veel ervaring hebben met werkzaamheden op het gebied van trappen, maken wij uw trappen kraakvrij, zodat u weer zonder overlast gebruik kan maken van uw trap. Neem nu contact op, dan komt een vakspecialist zo snel mogelijk bij u langs.