Traprenovatie Breda

Uit onderzoek is gebleken dat de meeste trappen ongeveer 25 jaar meegaan, voordat het noodzakelijk is om hier een traprenovatie op uit te voeren. Onder een traprenovatie verstaan wij onder ander het vervangen van de trapbedekking, of een renovatie van de leuning. Bent u op zoek naar een erkend vakman in Breda die u kan helpen bij het plaatsen van nieuwe trapbekleding of het repareren van het hout van uw trap? Dan bent u bij Van der Kolk aan het juiste adres. Wij beheren een netwerk van experts in Breda met een ruime ervaring binnen het vakgebied. Ook bij het bestellen van trappen op maat zullen wij u ondersteunen. Wij staan in contact met menig trappenfabriek in de regio. Vraag geheel vrijblijvend meerdere offertes bij ons aan.

Traprenovatie Breda

Vind een trappen specialist via ons netwerk. Vergelijk prijzen!

Onze experts staan voor u klaar op het gebied van trappen, traprenovatie, en trapbekleding. Zet ons ook in voor kunststof en houten kozijnen.

Van der Kolk trapbekleding

Trap bekleden BredaHet bekleden en stofferen van trappen is een taak die menig trapspecialist uit Breda voor u wil uitvoeren. Door het netwerk van Van der Kolk te gebruiken is het mogelijk om tot wel 25% te besparen op de prijs voor een traprenovatie. Wij bieden u namelijk snel enkele offertes op maat van professionals bij u in de regio. Het is aan u om deze aanbiedingen met elkaar te vergelijken. Na het vergelijken kunt u zelf de keuze maken om u te verbinden met een vakman die aan uw prijs en voorwaarden voldoet. Wij garanderen een snelle en vakkundige hulp.

Stofferen of laminaat?

Trapbekleding laminaat BredaVeel van onze klanten uit Breda weten niet dat er een verschil bestaat tussen het stofferen en bekleden van trappen, omdat professionals deze termen vaak door elkaar gebruiken. Het maakt echter wel uit welk basismateriaal u voor de renovatie van de trapbekleding kiest. Het stofferen van een trap voert men uit met behulp van vloerbedekking, en zorgt voor een warme ondergrond. Het aanbrengen van laminaat, of pvc staat beter bekend als het bekleden van de trap. Het voordeel van het plaatsen van trapbekleding is de onderhoudsvriendelijkheid en hygiëne, het voordeel van tapijt is het verlaagde risico op uitglijden. Voor beide opties valt dus wat te zeggen, kijk daarom goed naar uw wensen en de verschillende voor- en nadelen.

Werkzaamheden trappenfabriek

TrappenfabriekWij werken regelmatig samen met een erkend trappenfabriek uit de regio Breda. Bij een trappenfabriek maakt men trappen in standaard model, maar kunt u tevens een trap op maat bestellen. Wilt u bijvoorbeeld graag een glazen wenteltrap in uw bedrijf? Dan zult u deze bij een trappenfabriek moeten laten fabriceren. Naast vinyl, kunststof en vloerbekleding is het tevens mogelijk om een trap van natuursteen, beton, metaal of hout te produceren. Bij een trappenfabriek geeft men u desgewenst tevens tips over de voorwaarden voor een geslaagde traprenovatie. Wij verbinden u bovendien aan de juiste persoon, welke met u zal bespreken wat in uw woonsituatie het beste is.

Vergelijk diverse offertes

Traprenovatie of nieuwe trap (*)

Gewenst materiaal (*)

Omschrijving (*)Bij Van Der Kolk is de klant nog koning

Trappenspecialist Breda
Veel bedrijven werken tegenwoordig op een commerciële basis. Hoewel we bij ons bedrijf natuurlijk geld moeten verdienen, is bij ons de klant nog steeds koning. Dit betekent dat wij altijd werken op basis van uw wensen, en dat uw tevredenheid hoog in het vaandel staat. Heeft u klachten of kunnen wij onze service voor u verbeteren? Aarzel dan niet om dit bij ons aan te geven. Wij streven ernaar om onze service steeds verder te verbeteren. Omdat wij werken met enkel erkende vakmannen uit Breda garanderen wij een snelle en vakkundige hulp voor al onze klanten.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Trappen offerte Breda
Bent u benieuwd naar het verschil in kosten tussen het gebruik van vinyl en marmoleum, of tussen het renoveren van open en dichte trappen? Hebt u een vraag over de diensten die onder een traprenovatie vallen? Of wilt u weten wat de medewerkers van een trappenfabriek uit Breda voor u kunnen betekenen? Vul dan vandaag nog het contactformulier in. Geef hierop uw wensen en vragen zo nauwkeurig mogelijk aan, en wij zullen deze spoedig beantwoorden. Desgewenst sturen we u bovendien enkele vrijblijvende prijsopgaven toe van specialisten uit de regio.

Trap bekleden met hout

trap bekleden hout Breda
Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Breda de vraag wat zij moeten doen bij het renoveren van een houten trap. De mogelijkheden voor een dergelijke traprenovatie liggen vrij breed. Zo is het een optie om de bestaande traptreden te bekleden met nieuw hout, of kiezen voor ouder, bewerkt hout. Wilt u graag de uitstraling van uw trappen veranderen? Dan is het een optie om een andere soort trapbekleding kiezen, maar is het ook mogelijk om een andere hout soort op de treden te laten plaatsen. Wij informeren u graag over de opties en kosten die een trapbekleding van hout met zich meebrengen. Vraag hiervoor vrijblijvend meerdere offertes aan via het contactformulier en vergelijk de ontvangen prijsvoorstellen.

Traprenovatie prijzen

trapbekleding Breda
De prijzen voor een traprenovatie hangen van een groot aantal factoren af. De grootste invloedsfactor is natuurlijk het materiaal dat u kiest om de traprenovatie mee uit te voeren. Daarnaast worden de installatiekosten voor de traprenovatie in grote mate bepaald door de kenmerken van de trap: het model (kwart, recht, dubbelkwart), de draaiing en de hoogte. Omdat de prijzen echt per opdracht variëren kunt u het beste verschillende prijsopgaven aanvragen van experts uit Breda. De gemiddelde prijs voor een traprenovatie ligt rond de €2.000,- terwijl de kosten voor een trapbekleding variëren tussen de €15,- en €40,- per traptrede.

Eiken

eiken opzettreden
Is het hoog tijd voor een renovatie van de trap, maar hebt u maar een beperkt budget? Eén van de goedkoopste oplossingen is het monteren van zogeheten eiken opzettreden. Het voordeel van eiken is woononderdelen is dat deze een lichte uitstraling hebben, en daarmee sfeer in elke ruimte brengen. Eiken houten producten zijn bovendien eenvoudig te bewerken en in korte tijd leverbaar. Het nadeel van een eiken trede is dat deze glad is, u moet dan ook antislip stroken leggen om valpartijen te voorkomen. Vindt u eikenhout niet mooi? Overweeg dan het gebruik van één van de andere houtsoorten zoals Mahonie of Douglas. Een alternatief is laminaat dat een houtlook heeft.

Betonlook

betonlook traprenovatie Breda
Wie ervoor kiest om de trap te laten renoveren, moet vervolgens een keus maken uit een groot assortiment aan stijlen en designs. Niet alleen PVC en vinyl vormen mogelijk keuzes als trapbedekking, ook het creëren van een betonlook wordt steeds populairder. Tot een aantal jaar terug werd de betonlook met name gezien als een optie voor industriële bedrijven in Breda, maar tegenwoordig is ook in de particuliere sector de betonlook populair. Door het beton te combineren met natuurlijke materialen als hout, gaat men de industriële uitstraling enigszins tegen, en creëert men een moderne en toch authentieke look, die past binnen menig interieur.

Laminaat / HPL of CPL

Laminaat trap bekleden
Eén van de materialen die men steeds vaker toepast bij het bekleden van de trap is laminaat. Laminaat is een materiaal dat in twee varianten verkrijgbaar is: een standaard variant en een HPL/CPL model. Over het algemeen adviseren wij om voor deze laatste optie te kiezen. De kosten voor dit product liggen iets hoger, maar het kent een langere levensduur, is kleurvast en is goed bestand tegen krassen en slijtage. De afkorting staat voor Highly Pressed Laminate: het is opgebouwd uit een kunststof onderlaag, een dragende laag, een bovenlaag (met een foto van een bepaald design zoals hout of marmer) en een kunststof toplaag. Die de krasbestendigheid onder andere verzorgt. De voordelen van laminaat zijn dat het gemakkelijk te plaatsen is als trapbekleding, en dat u vervolgens weinig onderhoudstijd kwijt bent. Waarvoor u ook kiest, u zult jarenlang profiteren van een optimaal wooncomfort.

Vinyl / PVC

Vinyl trapbekleding Breda
Een tweede materiaal dat zeer geschikt is als trapbekleding is vinyl, dat beter bekend staat als PVC. PVC heeft vele voordelen ten opzichte van laminaat, maar is qua uiterlijk vergelijkbaar met het product. De voordelen waarvan u profiteert zijn onder andere een dunnere dikte van het materiaal, en minder geluidsoverlast doordat PVC direct op de ondergrond is vast te zetten. Een ander voordeel is dat vinyl niet gevoelig is voor water, wat het schoonmaken vergemakkelijkt. Een laatste voordeel dat wij hier graag willen benoemen is dat de PVC gemakkelijker te vervangen is wanneer deze onverhoopt toch beschadigt. Hiervoor dient u wel de trap te bekleden met verlijmde PVC. Nadelig aan vinyl is dat u hiervoor over het algemeen iets hogere kosten voor betaalt dan voor de laminaten variant. De exacte prijs is natuurlijk wel afhankelijk van de kwaliteit die u wenst.

Linoleum

Trap renoveren linoleum
Nog een product voor het renoveren van trappen dat we u graag onder de aandacht willen brengen is linoleum. Linoleum – in luxere variant verkrijgbaar als marmoleum – is een vorm van trapbekleding op basis van lijnzaadolie vermengd met hars en kurk, dat wordt geplaatst op een jute ondergrond. De voordelen van marmoleum zijn de hoge duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Doordat enkel natuurlijke grondstoffen aan de basis liggen, heeft het vele keurmerken en prijzen gekregen. Zowel linoleum als marmoleum is verkrijgbaar in een groot aantal kleuren en designs, en bieden hygiënische ondergrond voor elke omgeving. Marmoleum is op vele ondergronden te bevestigen, maar hecht het beste op een relatief vlakke en gladde grond. Uw trap van hout zal dan vaak ook eerst goed behandeld moeten worden voordat wij deze kunnen bekleden.

Tapijt

Trapbekleding tapijt Breda
Hoewel onze specialisten uit Breda veel ervaring hebben met het leggen van nieuwe soorten trapbekleding, helpen zij u tevens graag bij het verzorgen van een stoffen trapbekleding. Over het algemeen stofferen wij houten trappen om extra beschadigingen van het hout te voorkomen, of om de kans op uitglijden aanzienlijk te verminderen. Het renoveren van de trap heeft ook nog andere voordelen. Zo zult u in de winter geen last hebben van koude voeten op de trap, en heeft u dankzij de geluidsdemping geen last van stampende voeten op de trap. Wilt u graag zelf de renovatie van uw trap afhandelen? Dat is zeker mogelijk. Let hierbij wel op dat u geen lucht tussen de vloerbedekking en het trapoppervlak laat komen. Hierdoor gaat de trapbekleding bobbelen, en kan u gemakkelijker van de trap vallen.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen van traprenovatie?

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan. De bedrijven uit ons netwerk renoveren en bekleden jaarlijks voor vele klanten de trap.

Trappen offerte

Open trap bekleden

houten open trap bekleden
Het bekleden van een open trap is zeer lastig, doordat de treden rondom bekleed moeten worden. Dit betekent dat er zowel aan de voor- als achterzijde neuslatten worden geplaatst, en aan de onder- en bovenzijde een bedekking in dezelfde kleur. Hierdoor creëert u een egale uitstraling die u kunt laten aansluiten bij het interieur. Het voordeel van de open trap is dan dat deze perfect past binnen het design van de ruimte, maar ook een open en ruimtelijke aanblik biedt. Wilt u graag een open trap laten plaatsen bij uw woonhuis in Breda? Houd er dan rekening mee dat de ruimte tussen elke trede een gevaar kunnen vormen voor kleine kinderen.

Dichte trap bekleden

dichte trap bekleden met vinyl
Dichte trappen kan men in tegenstelling tot open trappen relatief eenvoudig te bekleden en stofferen, en een specialist van onze trappenfabriek in de buurt van Breda is u hierbij dan ook met alle plezier van dienst. Naast het bekleden van dichte trappen kunnen wij u ook ondersteunen bij het stofferen van de traptreden of het renoveren van de trap. Een eenvoudige maar doeltreffende vorm van traprenovatie is het aanbrengen van diverse opzettreden. Op deze manier werkt u de slijtage weg, maar hoeft u niet een volledig nieuwe dichte trap te laten plaatsen. Het aanbrengen van de trapbekleding is daarna eveneens gemakkelijker.

Stootborden

stootbord plaatsen
Een groot probleem bij dichte trappen is dat deze na verloop van tijd zullen kraken. Een krakende trede is meestal het gevolg van teveel speling in de stootborden. Gelukkig is dit eenvoudig zelf op te lossen. Hiervoor moet u eerst alle traponderdelen controleren, en vaststellen waar het probleem zit. Wrik daarna het betreffende stootbord los, en verwijder alle lijmresten. Daarna kunt u het stootbord opnieuw vastlijmen. Om de stevigheid van het geheel te garanderen, is het een optie om met spijkertjes alle stootborden extra vast te zetten, of om bij de bovenste en onderste trede een latje te zetten, welke de onderdelen met elkaar verbindt.

Antislip trap

antislip strips
Veel mensen denken dat de renovatie van een trap een grote investering in uren en geld vraagt. Een renovatie kan echter ook bestaan uit een paar kleine klusjes, zoals het aanbrengen van antislip strips of het vervangen van de trapleuning. Antislip strips vormen met name een noodzakelijkheid bij gelakte of geschilderde houten trappen. Het trapoppervlak is dan vaak glad, en biedt een groot risico op valpartijen. Door het aanbrengen van de antislip strips voorkomt u dergelijke problemen, tegen een lage kostprijs. Een antislip strips is in diverse soorten en maten verkrijgbaar bij vrijwel elke bouwmarkt uit Breda, of bij een trappenfabriek uit de regio.

Trapleuningen

aluminium trapleuning Breda
Hoewel het vaak vergeten wordt, is een trapleuning voor velen noodzakelijk om te kunnen traplopen. Met name kinderen en ouderen hebben baat bij het gebruik van een trapleuning. De meest standaard trapleuning bestaat uit een eiken balk, die met enkele schroeven aan de muur is bevestigd. Wij begrijpen dat niet iedereen van een dergelijke trapleuning gecharmeerd is. Gelukkig bestaan er ook heel wat alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan een trapleuning van touw, of een stalen buis, of bestaande uit enkele losse knoppen. Hebt u een origineel idee voor de trapleuning, maar is dit nergens te vinden? Wellicht is het bij een trappenfabriek te produceren.

Trapverlichting

trapverlichting Breda
Een laatste onderdeel voor een mogelijke traprenovatie, waar wij u nog wat meer over willen vertellen, is het zorgen voor de juiste trapverlichting. Regelmatig krijgen wij de vraag van klanten uit Breda wat er dan precies mogelijk is op het gebied van de trapverlichting, omdat zij vermoeden dat hier weinig variatie in bestaat. Toch biedt menig trappenfabriek zowel statische als dynamische trapverlichting aan, waarbij u zelf ook nog de kans krijgt om te bepalen welke intensiteit en tijdsduur de verlichting moet hebben. Bij een dynamische trapverlichting werkt het systeem van LED lampjes op basis van sensoren: zodra iemand voorbij loopt springt het licht aan.

zelf laminaat trapbekleding leggen

Zelf een trap bekleden

Zijn de eiken opzettreden geplaatst, of hoeft uw dichte trap alleen maar bekleed te worden? Dan kunt u zelf de klus afhandelen. Het bekleden en stofferen van traptreden vergt enige voorbereiding en nauwkeurigheid, maar is niet heel ingewikkeld. Om de klus nog eens extra makkelijk te maken heeft één van onze experts een eenvoudig stappenplan voor u opgesteld. Met dit stappenplan geniet u binnen korte tijd van een optimaal wooncomfort en een trap die weer jarenlang zonder problemen mee kan. Wilt u weten wat de kosten worden voor het laten uitvoeren van een trapbekleding of zoekt u een stappenplan voor het aanbrengen van laminaat in plaats van tapijt? Aarzel dan niet om u met ons in verbinding te stellen. Een belangrijke tip vooraf is om ervoor te zorgen dat alles er erg strak in komt liggen. Loszittende delen vormen een groot risico. Wij helpen u met alle plezier verder.

Stappenplan

  • Stap 1. Bereid u goed voor. Koop voldoende materiaal en zorg ervoor dat de treden helemaal kaal zijn. De benodigde hoeveelheid ondertapijt en gewoon tapijt die u nodig hebt, berekent u door de maten van de stootborden, neuslatten en traptreden te nemen. Meet altijd het hoogste of diepste punt voor een optimaal resultaat.
  • Stap 2. Plaats het ondertapijt. Ondertapijt zorgt voor een goede vering en geluidsisolatie van de treden. Het wordt dan ook alleen op de traptreden en neuslatten aangebracht.
  • Stap 3. Plaats de bovenlaag op elke traptrede. Meet goed hoeveel van het tapijt u moet snijden, en plaats het materiaal diep in de hoeken. Strijk bovendien de treden helemaal glad. Dit voorkomt bobbels in de treden, die het risico op valpartijen vergroten.
  • Stap 4. Bekleed de stootborden. Dit is eveneens een nauwkeurig klusje. Door de stootborden netjes te bekleden wordt de aanblik van de trap verbeterd.
  • Stap 5. Zorgt voor de juiste afwerking. Controleer of alle hoekjes goed vastzitten. Plaats eventueel een aantal extra nietjes. Knip bovendien alle loszittende draden af.

Wij helpen u graag!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor monteren van trapverlichting bij u thuis in Breda? Hebt u een vraag voor de medewerkers van een erkend trappenfabriek? Of bent u benieuwd naar de klussen die vallen binnen het vakgebied van de traprenovatie? Via ons netwerk helpen wij u graag verder! Stel al uw vragen over trapbekleding en traprenovatie via het contactformulier, en wij verbinden u spoedig met de juiste vakman die u binnen korte tijd kan helpen. Ook voor het aanvragen van vrijblijvende offertes bent u bij ons op de goede plek. Door het aanvragen van offertes zit u bij ons nergens aan vast.

trap renoveren Breda