Traprenovatie Breda

traprenovatie Breda

Laat een traprenovatie uitvoeren als u helemaal zat bent van de huidige uitstraling van uw trap. Is de trapbekleding versleten, bladdert de verf af of zijn de traptreden beschadigd? Door de trap te renoveren ziet het er snel weer als nieuw uit. Bijvoorbeeld met hout of door de trap te bekleden of te stofferen.

Lees alles over de mogelijkheden op deze pagina. Daarnaast geven we u meer informatie over de gemiddelde kosten. Vraag gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen aan. Vergelijk de aanbiedingen van specialisten uit Breda en bespaar op de kosten!

Voordelen van onze dienstverlening

 • altijd een trapspecialist bij u uit de buurt;
 • vergelijk meerdere gratis offertes;
 • bespaar tot wel 30% op de kosten.

Gratis offertes aanvragenTraprenovatie of nieuwe trap (*)

Gewenst materiaal (*)

Omschrijving (*)


Gewenste eerste werkdag (*)Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gratis en vrijblijvend traprenovatie offertes aan en bespaar tot wel 30% op de totaalprijs!

Gratis offertes aanvragen

Traprenovatie binnen 1 dag

Niemand zit te wachten op een renovatie die een paar dagen kost, waardoor u geen gebruik kunt maken van uw trap. Dat is niet alleen erg onhandig, het geeft ook veel rommel. Daarom kan een traprenovatie al binnen 1 dag afgehandeld zijn. ’s Avonds gebruikt u gewoon de trap weer om naar boven of beneden te gaan. Geniet ook snel van een vernieuwde trap!

Besparen? Offertes vergelijken!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en de kosten voor een traprenovatie in uw woning in Breda? Dan hebben wij nog een tip voor u om te besparen op de totaalprijs. Vul vandaag nog het offerteformulier in om meerdere offertes te ontvangen. Deze offertedienst is geheel gratis en vrijblijvend.

Door prijsoffertes met elkaar te vergelijken weet u zeker dat u de beste specialist kiest en nooit te veel betaald.

Wij zijn een uitgebreid netwerk van specialisten, er is altijd een vakman bij u in de buurt.

Mogelijkheden bij traprenovatie

Als u de trappen van hout in uw woning in Breda wilt renoveren, dan hebt u de keuze uit vele verschillende mogelijkheden. Als u de originele onderlaag tevoorschijn wilt halen dan is het bijvoorbeeld mogelijk om een vakman uit Breda in te schakelen om te zandstralen. Hierna is het eventueel mogelijk om de ondergrond van een nieuw uiterlijk te voorzien door een laag verf of olie aan te brengen. Woont u in Breda in een oude woning met een mooie, brede, oude trap? Het is mogelijk om deze te renoveren met behoud van het karakter. Als u binnen een dag wilt genieten van nieuwe trappen dan is het mogelijk om overzettreden aan te laten brengen door een vakman uit Breda. En wat dacht u van een andere trapbekleding? Vernieuwde trapbekleding zorgt ervoor dat uw trap er weer fris uitziet. Tot slot is het mogelijk om opties zoals een andere leuning toe te voegen.

 • Zandstralen
 • Verf of olie aanbrengen
 • Renoveren met behoud van karakter
 • Overzettreden
 • Andere trapbekleding
 • Extra opties toevoegen

Traprenovatie kosten

De kosten voor een traprenovatie worden door verschillende factoren beïnvloedt. Hierbij is het materiaal van belang, maar ook het aantal traptreden en het type trap. Zijn er reparaties nodig? Dan is de prijs vaak hoger.

Een renovatie van een eiken houten trap is bijvoorbeeld duurder dan een trap met laminaat met de uitstraling van hout. De renovatie met eikenhout begint vanaf een gemiddelde prijs van €3.500,-. Die met laminaat begint vanaf €2.300,-.

Wilt u uw trap van hout laten schilderen of oliën? Houd dan rekening met een gemiddelde prijs van €350,- tot €750,-. In de prijstabel vindt u meer gemiddelde prijzen.

traprenovatie kosten

Prijstabel: traprenovatie

Type traprenovatie (gesloten trap)Gemiddelde totale kosten, inclusief montage
Zandstralen€30,- tot €40,- per m²
Schilderen / oliën€350,- tot €750,-
Traprenovatie tapijtVanaf €1.400,-
Traprenovatie laminaatVanaf €2.300,-
Traprenovatie vinyl / PVCVanaf €2.500,-
Traprenovatie eiken houtVanaf €3.500,-

* Let op: Dit zijn gemiddelde en vanaf prijzen. Bij een gesloten trap gaan wij uit van 14 traptreden. De prijs is inclusief materiaal, montage en btw.

Gratis offertes ontvangen van trapspecialisten uit Breda?

Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30% op de totaalprijs!

Gratis offertes aanvragen

Overzettreden

Een eenvoudige en snelle manier om de trappen in uw woning van een andere look te voorzien is door overzettreden te laten plaatsen.

Bij deze renovatiemogelijkheid wordt in principe op elke bestaande trede een nieuwe trede geplaatst. Hierdoor is er niks meer van het oude uiterlijk te zien. Ze kunnen bij zowel open als gesloten trappen worden toegepast.

Hebt u een gesloten trap? Dan is het mogelijk om ook het stootbord een vernieuwde afwerkingslaag te geven. Het is eventueel een optie om zelf een overzettrede aan te brengen. Het is echter verstandig een vakman uit Breda in te schakelen omdat het belangrijk is dat elke overzettrede precies op maat wordt gemaakt.

Wat zijn de voordelen van overzettreden?

Overzettreden brengen de volgende voordelen met zich mee.

 • Allereerst is er een grote verscheidenheid aan materialen beschikbaar. U vindt altijd een overzettrede die bij uw interieur past. Zo hebt u bijvoorbeeld de keuze uit overzettreden van kunststof, vinyl en laminaat. Er zijn zelfs treden met een betonlook verkrijgbaar.
 • Een ander voordeel is dat de renovatie ontzettend snel is uitgevoerd. De vakmannen uit Breda zijn veelal al binnen en dag klaar en daarna kunt u vrijwel direct de trap weer belopen.
 • Breekwerken zijn tot slot niet nodig en renoveren met overzettreden is een stuk goedkoper dan het installeren van een compleet andere trap.

Kosten van overzettreden

Benieuwd wat voor kosten een goedkope renovatie met behulp van overzettreden met zich meebrengt? Gemiddeld gezien ligt de vanaf prijs tussen de €125,- en €160,- per trede. De uiteindelijke kosten worden vooral door uw eigen smaak beïnvloed. De materiaalsoort bepaalt namelijk vooral de vanaf prijs. Laminaat is het meest voordelig en eikenhout het duurst. Een aantal materialen zitten hier tussenin. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om overzettreden met trapbekleding zoals tapijt aan te brengen. De kosten hiervoor beginnen bij €135,- per trede. Toch liever kunststof of vinyl? De totaalprijs ligt iets hoger. Een overzettrede met dit materiaal hebt u al vanaf €145,-.

Hoe plaatst de vakman de overzettreden?

Prijstabel: overzettreden plaatsen

Materiaalsoort overzettredeGemiddelde vanafprijs, inclusief plaatsing en btw
Laminaat€125,- per trede
Tapijt€135,- per trede
PVC/vinyl€145,- per trede
Eiken€160,- per trede

* Let op: Dit zijn gemiddelde en vanaf prijzen, inclusief materiaal, montage en btw. Vraag voor exacte prijzen gratis en vrijblijvende offertes aan!

Snelle en voordelige traprenovatie met overzettreden?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van trapspecialisten uit Breda!

Offertes aanvragen

Trap bekleden Breda

Wilt u uw trap bekleden? Dan heeft u de keuze uit verschillende materialen en uitstralingen. Laminaat is bijvoorbeeld zeer veelzijdig. Van een moderne betonlook tot houtlook. Het is allemaal mogelijk met laminaat.

Liever echt hout? Ga dan voor eiken voor een duurzame trap die bovendien slijt- en stootvast is. Een betonnen look is zeer gewild in een modern interieur. Hiervoor wordt niet echt beton gebruikt. Dit is namelijk zeer koud en grof. Maar er wordt laminaat, PVC of vinyl gebruikt met de uitstraling van beton. Met tapijt heeft u de keuze uit allerlei kleuren, daarnaast dempt het stof het geluid. Hieronder leest u meer over de verschillende materialen en de voor- en nadelen.

Traprenovatie laminaat

Laminaat is tegenwoordig één van de meest toegepaste materialen bij een traprenovatie. Traditioneel werden er in huizen vaak houten trapbekleding geplaatst. Nu zien we echter steeds vaker laminaat gebruikt worden. En dat heeft een aantal voordelen. Zo is het duurzaam, kan het snel gelegd worden en heb je de keuze uit vele soorten uitstralingen en kleuren. Laminaat is verkrijgbaar in twee varianten, CPL en HPL. Trapspecialisten adviseren over het algemeen om te kiezen voor HPL. HPL is stootvast en slijt niet snel. Dit basismateriaal is ondoordringbaar voor vocht en is slagbestendig. Door de kleurvastheid hoeft u bovendien niet te vrezen voor een steeds mindere kwaliteit. De kwaliteit van het product meet men met een getal tussen de 21en 34. Hoe hoger, hoe langer de levensduur. Op wikipedia/a> leest u meer over wat laminaat precies is.

Betonlook

traprenovatie betonlook
Wie de uitstraling van een trap wil aanpassen, krijgt de keus uit een groot aantal stijlen en designs. Deze stijl wordt vaak gebruikt in industriële interieurs, maar past ook zeer goed in een minimalistisch interieur. Wanneer je het combineert met natuurlijke materialen past het ook prima bij een klassiekere uitstraling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een eiken trapleuning.

Voor een betonlook wordt geen echt beton gebruikt. Dit is erg grof, hard en koud. Daarom is het niet geschikt voor trapbekleding. In plaats daarvan wordt laminaat, kunststof of vinyl gebruikt met de uitstraling van beton. U zult het verschil niet zien. Daarnaast heeft u de keuze uit verschillende kleurnuances. Van lichtgrijs tot een zeer donkere variant.

Trap bekleden met hout

traprenovatie hout
Wanneer een houten trap versleten is, dan is het ook een optie om deze opnieuw te voorzien van bekleding met hout tijdens een traprenovatie. De renovatie van trappen met hout is een zeer gespecialiseerde klus die handigheid en vakmanschap vraagt. De specialist zorgt ervoor dat het hout precies op maat gesneden wordt. Dit is belangrijk, want wanneer er een beetje speling tussen de verbindingen zit, is het mogelijk dat de traptreden gaan kraken. Vaak wordt er gekozen voor eiken. Eiken geeft u treden niet alleen een prachtige en warme uitstraling, maar is ook zeer duurzaam en stootvast. Geen last van krasjes of andere beschadigingen met dit materiaal. Het is ook mogelijk om voor een ander houtsoort te kiezen, bijvoorbeeld het lichtere berken.

Eiken

eiken traprenovatie Breda
Hoewel er steeds meer alternatieve producten op de markt komen, zoals PVC, vinyl en natuursteen, kiest menig klant uit Breda toch het liefst voor het traditionele eikenhout.

Het grootste voordeel van eiken is de natuurlijke en authentieke uitstraling. Dit past niet alleen goed in een modern interieur, maar ook in een landelijk interieur. Eiken is niet goedkoop, maar geeft u vele voordelen. Zo is het duurzaam en geniet u jarenlang van uw vernieuwde trap en kunt u het altijd in een donkere kleur oliën. Dit houtsoort is geschikt voor open en gesloten trappen.

Traprenovatie PVC/Vinyl

trapbekleding met vinyl of pvc
Een andere mogelijkheid is PVC of vinyl. PVC trapbekleding is een kunststof en wordt veelgebruikt in de bouw. Denk bijvoorbeeld aan kozijnen of gevelbekleding. Vinyl en PVC lijken veel op elkaar. Beide soorten zijn onderhoudsarm en vochtbestendig. Toch zijn er een paar verschillen. PVC is bijvoorbeeld gemakkelijk aan te brengen en is kleurvast. U zult geen last hebben van verkleuringen door slijtage. Daarnaast gaat PVC zeer lang mee. Vinyl is geluidsdempend en heeft een zeer aantrekkelijke prijs. Nadeel is dat het minder lang meegaat. Welk materiaalsoort geschikt is voor u, is afhankelijk van uw persoonlijke wensen en het budget.

Linoleum

traprenovatie linoleum in Breda
Een derde basismateriaal voor trapbekleding is linoleum. Veel mensen denken dat linoleum en laminaten vloerbedekking hetzelfde zijn, dit is echter niet het geval. Linoleum bestaat uit een mengsel van lijnzaadolie dat op kurk en jute geplaatst wordt met hars. Hierdoor is het een zeer duurzaam product, dat echter niet altijd de gewenste uitstraling heeft. Voor een luxer resultaat is het daarom ook een optie om uw houten trap met marmoleum te renoveren. Marmoleum is van hetzelfde materiaal gemaakt, maar heeft aan de bovenzijde een marmerachtige structuur. Een traprenovatie met behulp van marmoleum is door trapspecialisten in Breda bij u thuis uit te voeren. Het is ook een optie om het aan te laten brengen in de trappenfabriek, voordat u de trap laat plaatsen bij u in huis. Wij garanderen dat u met marmoleum op uw trappen lange tijd geniet van een optimaal wooncomfort, en dat u de investering op lange termijn zeker terugverdient.

Tapijt

trap stofferen
Tapijt is traditioneel hét product waarmee u trappen kunt stofferen met een renovatie. Het aanbrengen van een vloerbedekking als toplaag kost wat tijd en vereist vakmanschap. De specialist gebruikt speciale messen en ander gereedschap voor het stofferen om het tapijt zo straks mogelijk op de trap te bevestigen. Hij let hierbij extra goed op de afwerking van de hoeken. Belangrijk is dat er geen lucht tussen de tapijtlaag en de trap komt tijdens het stofferen. Het voordeel van bekleden met tapijt is dat het geluidsdempend werkt. Geen last meer van bonkende geluiden wanneer de kinderen naar boven of naar beneden rennen.

Daarnaast is het zeer veilig, want op tapijt zult u niet snel uitglijden. U heeft de keuze uit laagpolige en hoogpolige vloerbedekking. Hoogpolig is nog meer geluidsdempend en lekker warm, maar is daarnaast ook lastiger schoon te maken.

Uw traptreden opnieuw laten bekleden?

Vraag eenvoudig vrijblijvende traprenovatie offertes aan en bespaar tot wel 30% op de kosten!

Gratis offertes

Open trap bekleden

open trap bekleden Breda
Het bekleden van een open trap moet door een trapspecialist worden gedaan. Dit komt doordat de trapbekleding van de trappen geheel strak moet zitten vanwege mogelijke valpartijen. Onze specialisten zullen de open treden rondom voorzien van trapbekleding, waarbij de boven- en onderzijde dezelfde kleur krijgen voor een egale uitstraling die past binnen de rest van het interieur. Overweegt u om uw huidige dichte trap tot een open variant te laten maken? Houd dan rekening met de volgende zaken: een open trap biedt een prettige aanblik, maar zal de stookkosten enigszins verhogen.

Dichte trap bekleden

dichte trap bekleden
Voor de trapbekleding van dichte treden krijgt u de keuze uit een groot aantal materialen. Zo kan de trapbekleding worden gemaakt van PVC, eikenhout, natuursteen en vloerbedekking. In het laatste geval wordt de klus aangeduid met de term ‘stofferen’. Voor welk van deze basismaterialen u moet kiezen hangt af van de eisen die u aan de trapbekleding stelt. Kies voor stofferen met vloerbedekking als u een hoge geluidsdemping wenst, of maak de keuze voor laminaat als u hoge eisen stelt aan de hygiëne. Het bekleden en stofferen van dichte trappen is relatief eenvoudig, en is daarom eventueel door u zelf uit te voeren.

Traprenovatie met behoud van karakter

Hebt u geen behoefte aan moderne trappen maar wilt u juist het karakter behouden na het renoveren? Ook dan is het een optie om te renoveren. Het is namelijk een mogelijkheid om de verf- en laklagen te verwijderen totdat de oorspronkelijke ondergrond weer tevoorschijn komt. U kunt dit doen door alles te schuren. Dit is echter een grote klus, dus u kunt ook een vakman uit Breda inschakelen om te stralen. Als de oorspronkelijke ondergrond weer is blootgelegd dan kunt u hier bijvoorbeeld een laag olie op aanbrengen ter bescherming. Zo blijft het karakter behouden en geniet u weer van een mooie trap die past bij de rest van uw inrichting.

Bestaande trap schilderen of oliën?

Ziet u op verschillende treden slijtageverschijnselen? Het is verstandig om dit meteen aan te pakken en een nieuwe verf- of olielaag aan te brengen om schade en grotere slijtage te voorkomen. Het is belangrijk dat u hierbij grondig te werk gaat. Controleer eerst of er gaatjes in het hout zitten, vul deze zo nodig op. Vervolgens moet u de gehele trap schuren zodat bestaande lagen verf of olie worden verwijderd. Hierna kunt u met behulp van een vochtige doek stof verwijderen. Vervolgens brengt u een eerste laag olie of verf aan. Als de grondlaag droog is brengt u een tweede laag aan. Eventueel kan een vakman uit Breda deze grote klus voor u uit handen nemen.

Trap zandstralen

trap zandstralen Breda
Schuren is een vermoeiende en tijdrovende klus. Zoekt u een alternatief? Schakel dan een vakman uit Breda in zodat deze kan zandstralen.

Met behulp van een compressor worden kleine zandkorreltjes onder hoge druk op het oppervlak geblazen. Dankzij de zandkorrels verdwijnt als het vuil en de lagen verf of olie. Met deze techniek zijn zelfs de kleinste kantjes en hoekjes bereikbaar, wat met schuren vaak niet het geval is. Het is ook een optie om direct de leuning mee te zandstralen. U geniet voordat u het weet van een glad en prachtig resultaat. Het is wel alleen een optie bij harde houtsoorten.

Krakende trap?

krakende trap
Last van een krakende trap? De vakman repareert dit snel voor u tijdens de renovatie. Een krakende trap wordt veroorzaakt door een kleine speling tussen de traptreden en de stootborden. Wanneer een traptrede na verloop van tijd een beetje gaat doorbuigen, ontstaat er speling. Bij gebruik van de trap schuren de onderdelen tegen elkaar aan en hierdoor gaat het kraken. Een krakende trap kan op diverse manieren gerepareerd worden. Bijvoorbeeld door een aantal latten onder de traptrede te bevestigen zodat de trede niet meer kan doorbuigen. Of door het stootbord opnieuw te bevestigen. Welke methode geschikt is voor uw trap is afhankelijk van het type trap. De vakman gebruikt een andere techniek bij een open of een dichte trap.

Hoe maakt u uw trap veilig?

Extra opties bij traprenovatie

opties bij trap renoveren
Het laten renoveren van uw trap brengt extra opties met zich mee. Naast een transformatie van het uiterlijk, is het ook verstandig om aan de veiligheid te denken. Bijvoorbeeld het plaatsen van een trapleuning, het laten leggen van antislip strips of een trapmat of het toevoegen van trapverlichting. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Verlichting voor veiligheid
 • Anti-slip tegen uitglijden
 • Trapleuning voor houvast

Antislip strips

antislip strips trap
Het renoveren van een trap hoeft niet per se uit een complete renovatie te bestaan, inclusief het vervangen van de stootborden en het aanpassen van de trapverlichting. Een renovatie kan ook bestaan uit het verbeteren van de veiligheid, bijvoorbeeld door de plaatsing van antislip strips. Een antislip strip is een rubberen strook, die men aan de bovenzijde van de trede plaatst. Antislip strips zorgen ervoor dat er meer grip ontstaat. De strips worden op het begin van elke trede bevestigd, precies waar u uw voet neerzet. Kies voor een enkel lijntje, of voor wat een breder model. Met name voor gelakte en geschilderde trappen is de antislip strip aan te raden.

Trapleuningen

trapleuning in Breda vervangen
Een volgend mogelijk onderdeel van een renovatie is het vervangen van de trapleuning. De meest standaard leuning bestaat uit een gelakte eiken balk, die met schroeven aan de muur is bevestigd. Een dergelijke leuning moet u ongeveer eens in de 20 jaar renoveren, door deze opnieuw te schuren en lakken.

Vindt u de standaard trapleuning niet mooi, of past deze niet in de stijl van de hal? Er bestaan heel wat alternatieve varianten. Kies bijvoorbeeld voor een trapleuning van touw, een pijp of een PVC-buis. Het is maar net waar uw voorkeur naar uit gaat. De bevestiging van een leuning is niet heel ingewikkeld.

Trapverlichting

trapverlichting Breda
Tot slot willen wij u nog enige informatie geven over de mogelijkheden voor trapverlichting. Vaak denken mensen dat de opties voor trapverlichting zeer beperkt zijn, en stokken bij een lampje aan de muur naast de trap. Niets is echter minder waar. Tegenwoordig is het mogelijk om special LED-verlichting aan te schaffen. Een dergelijke trapverlichting is zowel in dynamische als statische variant verkrijgbaar. Een statische trapverlichting schakelt u eenvoudig aan en uit met behulp van een schakelaar. Een dynamische trapverlichting werkt op basis van sensoren. Op het moment dat iemand voorbij loopt zal de verlichting dan aanspringen. Bepaal bovendien zelf de intensiteit en verlichtingsduur.

Zelf een trap bekleden?

Het aanbrengen van trapbekleding is niet heel lastig, zeker niet wanneer het om een dichte trap gaat. Het belangrijkste bij elke vorm van trapbekleding is dat u nauwkeurig te werk gaat. Met name het aandrukken van het materiaal in de hoeken is van belang om valpartijen te voorkomen. Vindt u tapijt het mooiste als trapbekleding? Volg dan het onderstaande stappenplan. Dankzij dit stappenplan zult u eenvoudig en snel de bekleding aanbrengen, en geniet u binnen korte tijd van een optimaal wooncomfort. Wil u laminaat leggen op de trap in plaats van vloerbedekking? Of hebt u een vraag over de kosten voor het stofferen door een traprenovatie expert uit Breda? Stel u dan vandaag nog met ons in verbinding. De professionals uit ons netwerk helpen u met alle plezier bij het monteren van de trapbekleding van het trapoppervlak of het renoveren van de leuning.

zelf trap bekleden

Stappenplan

 • Stap 1. Verwijder oude tapijtdelen. Zorg hierbij tevens dat alle lijmresten verwijderd worden.
 • Stap 2. Bereken hoeveel u nodig hebt voor de bovenlaag. Hiervoor dient u de dieptes van alle treden, de rondingen van de trapneuzen en de hoogte van de stootborden op te tellen. Gaat u ook ondertapijt plaatsen? Dan moet u per traptrede vier centimeter extra rekenen voor de bovenlaag. Het ondertapijt komt alleen op de treden en neuslatten. Bestel bovendien altijd een halve meter extra, om tekorten te voorkomen.
 • Stap 3. Leg het ondertapijt. Dit doet u door een papieren mal te maken van de trede en de trapneus. Snij vervolgens de gevouwen vormen uit het ondertapijt, met 2 centimeter extra aan alle zijden.
 • Stap 4. Plaats het ondertapijt en snij dan met een hobbymes overtollige randen weg. Lijm het ondertapijt vast en zet het aan de randen en onderzijde van de tredeneus vast met nietjes.
 • Stap 5. Maak nieuwe papieren mallen voor de bovenlaag. Deze zullen iets groter uitvallen, doordat de onderlaag al vastzit. Snij ook nu weer de mallen uit de tapijtlaag met 2 centimeter extra aan de vier zijden.
 • Stap 6. Lijm de toplaag vast aan het ondertapijt met speciale tapijtlijm. Voor een goede verspreiding van de lijm adviseren wij het gebruik van een lijmkam.
 • Stap 7. Klop daarna de randen en de neus aan met een hamer. Eventueel kunt u de tapijtlaag tijdelijk vastzetten met spijkers totdat de lijm hard is.
 • Stap 8. Meet de tapijtstukken voor de stootborden af. Ook deze kunt u vast lijmen en daarna aankloppen met een hamer.
 • Stap 9. Knip tot slot de overtollige draden weg, en controleer of de tapijtlaag overal strak vast zit.

Traprenovatie of nieuwe trap?

Kunnen de trappen in uw huis wel een opfrisser gebruiken of moet het stofferen opnieuw gebeuren? Het is mogelijk om deze te renoveren of om nieuwe trappen te laten plaatsen. Het plaatsen is een grote klus. De klus is bovendien niet goedkoop. Men kiest daarom alleen voor het plaatsen van een andere trap wanneer dit écht nodig is. Dit is bijvoorbeeld het geval als het niet meer vertrouwd is om op de trap te lopen omdat deze van ellende bijna uit elkaar valt. Als de kwaliteit nog prima is, en vooral het uiterlijk aangepast moet worden, dan is het verstandig om te renoveren. Is bijvoorbeeld de trapbekleding versleten waardoor de trap een onverzorgde uitstraling heeft? Dan kunt u ervoor kiezen om deze opnieuw te bekleden. Als u alleen het uiterlijk wilt veranderen dan kunt u het trapoppervlakte in uw huis een frisse laag verf geven. Dit is een stuk eenvoudiger en voordeliger dan het installeren van een compleet andere trap.

traprenovatie of nieuwe trap in Breda

Traprenovatie uitbesteden? 3 bespaartips!

 • Vergelijk prijsoffertes van bedrijven uit de regio Breda. Bespaar op de kosten en profiteer van lage voorrijkosten.
 • Doe kleine klusjes zelf, zoals de oude trapbekleding verwijderen.
 • Het materiaal van de traprenovatie heeft grote invloed op de prijs, eiken is bijvoorbeeld duurder dan laminaat. Kies voor een goedkoper materiaal om te besparen.

Voordelen traprenovatie Breda

 • Geniet snel (vaak al binnen 1 dag) van uw vernieuwde trap.
 • Geen hak- en sloopwerk nodig.
 • Profiteer van de ervaring en vakkennis van de vakman.
 • Kies de uitstraling die u wilt.
trap renoveren Breda
Offertes van trapspecialisten

Gratis en vrijblijvend!

Vrijblijvende offertes aanvragen!

Wilt u uw trap laten bekleden met laminaat, stofferen met tapijt of gaat u liever voor een betonnen look? Met een traprenovatie door een specialist van de trappenfabriek uit ons netwerk uit Breda is alles mogelijk. Laat u trap renoveren, dit kan vaak al binnen één dag en u geniet snel van een vernieuwde trap. Vraag gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen aan. Vergelijk de offertes en bespaar op de kosten. Kies bijvoorbeeld voor de trapspecialist die het snelste kan beginnen of kies juist de vakman die het goedkoopste is. Zijn uw kozijnen ook aan vervanging toe? Ook de kozijnspecialisten uit ons netwerk helpen u graag!