traprenovatie Dordrecht

Traprenovatie Dordrecht

Is de trap in uw huis aan vernieuwing toe? Kies dan voor een traprenovatie in Dordrecht. Dit geeft uw huis een nieuw uiterlijk en bovendien is het een stuk goedkoper dan het plaatsen een volledig nieuwe trap. Bij renoveren is het mogelijk om te stofferen, te schilderen of overzettreden te plaatsen. U vindt hier informatie over de kosten van traprenovatie en het zetten van overzettreden, maar ook wat er allemaal mogelijk is op het gebied van materialen.

Wilt u meer weten over de exacte kosten? Dan vraagt u gratis en vrijblijvend een aantal offertes aan. Wanneer u deze onderling met elkaar vergelijkt, vindt u gemakkelijk een traprenovatie expert uit Dordrecht die de klus voor u wil uitvoeren.

Voordelen van onze dienstverlening

 • Nieuwe trappen en traprenovatie
 • Keuze uit allerlei materiaalsoorten
 • Gratis en vrijblijvend prijsopgaven aanvragen

Gratis offertes vergelijkenTraprenovatie of nieuwe trap? (*)

Gewenst materiaal (*)

Model van de trap (*)


Omschrijving (*)
Navigeer op deze pagina naar:

Traprenovatie binnen 1 dag

Een traprenovatie is mogelijk in 1 dag. Bij een renovatie wordt namelijk de oude trapbekleding verwijderd om vervolgens de nieuwe trapbekleding te plaatsen. Omdat er geen hak- of breekwerk nodig is, kan dit binnen 1 dag. Dit scheelt niet alleen op de totaalprijs, u neemt ‘m ook snel weer in gebruik.

traprenovatie kosten

Mogelijkheden bij traprenovatie

Bij de term traprenovaties denkt menig klant aan het verven van houten trappen. Natuurlijk is dit een mogelijkheid, maar een renovatie bestaat uit veel meer mogelijkheden. Onder het renoveren vallen namelijk alle werkzaamheden die de trap van uw huis in Dordrecht weer in ere herstelt. Hieronder valt dus het schuren en verven van de traptreden, maar ook het stofferen van trappen of het plaatsen van overzettreden is een optie. Wist u tevens dat het mogelijk is om betonnen trappen te bekleden met houten trapbekleding? Bij het renoveren gaat het om één of meerdere van de volgende werkzaamheden:

 • het bekleden met trapbekleding op open of dichte trappen;
 • het terugbrengen van de originele staat door het oppervlak te zandstralen en lakken;
 • het verven of oliën van de traptreden;
 • aanbrengen antislip of een trapmat.

Traprenovatie kosten

Als u een traprenovatie laat doen door een specialist uit Dordrecht, wilt u natuurlijk weten wat de prijzen hiervoor zijn. De prijsopbouw van een traprenovatie bestaat uit een aantal onderdelen. Echter heeft u de hoogte van de totaalprijs zelf in de hand. Er zijn 3 factoren die de prijs beïnvloeden, dit zijn de vorm van de trap, het materiaal dat gebruikt wordt en eventuele extra opties zoals antislip strips, verlichting of een trapleuning.

De goedkoopste renovatie is een open rechte trap bekleden door te stofferen. Dit model heeft minder materiaal nodig dan een dichte variant en tapijt is een goedkope optie. U kunt hierbij denken aan een bedrag van zo’n €600,-.

Speelt geld geen rol en heeft u een dichte trap? Dan laat u bijvoorbeeld eiken overzettreden plaatsen. Eiken is duurzaam en van uitstekende kwaliteit, hierdoor ligt de prijs ook een stuk hoger. De prijst ligt rond de €4.200,-. Besparen op de totaalprijs? Vraag prijsopgaven aan en vindt een specialist uit Dordrecht.

Prijstabel: wat kost een traprenovatie?

Type traprenovatie (gesloten trap)Gemiddelde totale kosten, inclusief montage
Zandstralen€30,- tot €40,- per m²
Schilderen / oliën€350,- tot €750,-
Traprenovatie tapijtVanaf €1.400,-
Traprenovatie laminaatVanaf €2.300,-
Traprenovatie vinyl / PVCVanaf €2.500,-
Traprenovatie eiken houtVanaf €3.500,-

* Let op: Dit zijn gemiddelde en vanaf prijzen. Bij een gesloten trap gaan wij uit van 14 traptreden. De prijs is inclusief materiaal, montage en btw.

Overweegt u een traprenovatie in Dordrecht?

Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30% op de totaalprijs!

Gratis offertes aanvragen

Trap bekleden Dordrecht

De trap van uw woning in Dordrecht vertoont op den duur slijtage of beschadigingen. U laat deze dan het beste renoveren door nieuwe trapbekleding te laten leggen. Bekleden is een relatief snelle klus en kan binnen 1 dag gedaan worden. Nieuwe trapbekleding heeft een aantal voordelen. Zo geeft het een nieuwe en frisse uitstraling, heeft het een isolerende werking en is het vaak geluiddempend. Bovendien is trapbekleding bij iedere trap mogelijk en liggen de kostprijzen een stuk lager dan de aanschaf van een nieuw model. Er zijn verschillende materiaalsoorten mogelijk bij trapbekleding. Denk bijvoorbeeld aan natuursteen, eiken, laminaat, PVC/vinyl of stofferen met tapijt. Maar ook een variant van hout of beton is mogelijk. Natuursteen is hierin het duurste materiaal, maar straalt pure klasse uit en is een meerwaarde voor uw interieur.

pvc trapbekleding Dordrecht

Traprenovatie PVC Dordrecht

Het renoveren van de trap met PVC begint vanaf €2.500,- voor een gesloten trap met veertien traptreden. De prijs is afhankelijk van het type trap, het merk, de kwaliteit en het design. Het voordeel van het materiaal is dat het onderhoudsarm is en een lange levensduur heeft. U heeft de keuze uit vele kleuren en stijlen met PVC, ook een houtlook of betonlook is een optie.

Trappen van hout vergen veel onderhoud en moeten bovendien om de zoveel jaar opnieuw geschilderd worden. Dit is niet nodig met PVC, want het materiaal is kleurvast. De houtlook is niet te onderscheiden van echt hout.

traprenovatie laminaat Dordrecht

Voordelige traprenovatie van laminaat

Laminaat wordt veelgebruikt in Dordrecht voor trapbekleding. Laminaat is namelijk zeer duurzaam, heeft een lange levensduur en u heeft de keuze uit vele kleuren en looks. Bijvoorbeeld een hout-, leer- of betonlook voor een moderne uitstraling. Plaats strips tegen uitglijden op de treden om uitglijden te voorkomen. Het materiaal kan soms namelijk glad zijn. De totaalprijs voor trapbekleding met laminaat begint vanaf €2.300,- voor een gesloten trap met veertien treden. Er zijn twee soorten laminaat, namelijk HPL of CPL. HPL is iets sterker door de gelamineerde toplaag. Het laminaat wordt met een decoupeerzaag op maat gesneden en vastgemaakt met speciale montagekit.

traprenovatie met betonlook Dordrecht

Traprenovatie betonlook

De betonlook is zeer populair in Dordrecht en is zowel geschikt in een modern als een klassiek interieur. Het geeft uw trap een robuuste uitstraling, daarnaast is het goed te combineren met natuurlijke materialen. Echt beton voelt koud aan en is vaak erg ruw. Maar gelukkig zijn er diverse materialen verkrijgbaar met een betonlook. Denk hierbij aan laminaat, vinyl of PVC. De betonlook heeft de uitstraling van echt beton, maar voelt niet koud aan en is glad. Daarnaast is een betonlook een stuk goedkoper dan echt beton. De gemiddelde prijs voor een gehele traprenovatie begint vanaf €2.300,-. Dit is voor laminaat. Vinyl en pvc zijn iets duurder.

trapbekleding van hout in Dordrecht

Trap bekleden met hout

Wilt u een trap met een warme en natuurlijke uitstraling? Dan is hout zeer aan te raden. Er zijn verschillende houtsoorten geschikt voor een traprenovatie, denk aan vurenhout, mahoniehout of eikenhout. Trapbekleding van eikenhout begint vanaf €3.500,- voor een gesloten trap met veertien treden. De prijs wordt beïnvloed door het traptype (open of gesloten), aantal traptreden en de houtsoort. Een lichte trap krijgt u met vuren- of beukenhout. Mahonie en eiken zijn donkerder. Door de trap te oliën kunt u de kleur enigszins beïnvloeden, zelfs een lichtgrijze tint is dan mogelijk. Let bij de aanschaf van hout op het FSC-keurmerk. Dit geeft aan dat er een duurzaam houtsoort is gebruikt.

Traprenovatie eiken

Gemiddeld beginnen de prijzen voor het renoveren van een trap met eikenhout vanaf €3.500,-. Eikenhout is een zeer populair houtsoort voor het renoveren. Het is namelijk slijtvast en zeer duurzaam. Doordat een trap elke dag intensief wordt gebruikt, wilt u natuurlijk slijtageplekken voorkomen.

Eiken is kleurvast en erg sterk, daarom slijt met minder snel dan andere materialen. Uitlogend looizuur kan voor zwarte vlekken zorgen, maar vaak geeft dit net dat extra charme aan de trap. Eikenhout is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen en in diverse kleuren. Ook lichte kleuren zijn mogelijk!

Linoleum

Een andere naam voor linoleum is marmoleum. Het materiaal is onderhoudsvriendelijk en duurzaam. Bovendien is het gemakkelijk om schoon te maken, want het trekt geen stof aan. Door de samenstelling van linoleum is het geluidsdempend. Een nadeel van linoleum is dat het niet vochtbestendig is. Daarnaast is het belangrijk dat u niet te dunne linoleum laat aanleggen, want dan slijt het sneller. Dikker linoleum is iets duurder, maar gaat wel lang mee. Gebruik voor het schoonmaken van het materiaal geen agressieve schoonmaakmiddelen, deze tasten het materiaal aan. Eén van de methodes om linoleum te leggen is door middel van een kliksysteem. De naden worden waterdicht gemaakt door ze te lassen met een lasföhn, lasdraad en een voegentrekguts.

trapbekleding vinyl Dordrecht

Vinyl

De namen vinyl en linoleum worden vaak door elkaar gebruikt, maar er is een verschil in de samenstelling van het product. Linoleum wordt namelijk voor een groot gedeelte uit natuurlijke materialen zoals jute en hars. Het bestaat uit meerdere lagen kunststof en een sterke toplaag. Eén van de voordelen is dat het veerkrachtig is, hierdoor dempt het geluid. Het is verkrijgbaar in allerlei houtmotieven. Voor het bekleden gebruikt een trappenmaker platen van vinyl. Om uitglijden te voorkomen is het verstandig strips tegen uitglijden aan te laten brengen. Een traprenovatie met vinyl begint vanaf €2.500,-.

trappen stofferen Dordrecht

Trap stofferen Dordrecht

Alhoewel vinyl en linoleum geluidsdempend zijn, bereikt u met tapijt een nog beter resultaat qua demping. Daarnaast is tapijt snel te leggen en is het één van de goedkoopste opties voor traprenovatie. De gemiddelde prijzen beginnen al vanaf €1.400,-. U heeft de keuze uit hoogpolig of laagpolig tapijt. Laagpolig tapijt heeft geen lange haren en is gemakkelijker schoon te houden. Bovendien is het geschikter voor mensen met een allergie voor huisstoffen. Bij het bekleden van de trap zorgt de trapspecialist ervoor dat het tapijt zeer strak is gelegd en dat er geen luchtbobbels onder zitten. Hij brengt hiervoor lijm aan met een lijmkam om het tapijt goed vast te plakken.

De traptreden laten renoveren?

Vraag eenvoudig vrijblijvende traprenovatie offertes aan van specialisten uit Dordrecht!

Gratis offertes

Overzettreden Dordrecht

Met behulp van overzettreden gaat het renoveren snel en eenvoudig. Vaak worden deze in Dordrecht kant en klaar geleverd, waardoor ze enkel nog geplaatst moeten worden. Houd er echter rekening mee dat geen enkele trap hetzelfde is en dat de treden nog wel gedeeltelijk op maat gesneden moeten worden. Dit moet heel precies gebeuren voor een mooi eindresultaat. Het is dan ook aan te raden om een trapspecialist uit Dordrecht in te schakelen voor het plaatsen van overzettreden. Bent u geïnteresseerd in overzettreden? Dan heeft u de keuze uit diverse materiaalsoorten. Er bestaan treden van onder meer hout, vinyl, laminaat, tapijt en PVC.

Wat zijn de voordelen van overzettreden?

Eén van de grootste voordelen van het gebruik van overzettreden is dat ze geschikt zijn voor iedere trap.

Bovendien geeft u de hal een compleet nieuw uiterlijk zonder dat u daarvoor een nieuw trapmodel hoeft aan te schaffen. Er is een enorm aanbod aan materialen en afwerkingen, zodat u iets kiest dat goed bij uw interieur past.

Wat veel mensen ook een groot voordeel vinden, is dat het bekleden heel snel gaat. Binnen een dag is het renoveren afgerond.

 • Geschikt voor iedere trap
 • Groot aanbod aan materialen
 • Snel & voordelig geplaatst

Welke materialen zijn mogelijk?

De prijs voor een traprenovatie met overzettreden wordt voor een groot gedeelte beïnvloed door de keuze voor het materiaal. Alhoewel eiken één van de duurste opties is, gaat het zeer lang mee. Kies uit één van de volgende materialen:

 • Laminaat: één van de goedkoopste opties voor een traprenovatie, krasvast en duurzaam. Het is in meerdere kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar.
 • Tapijt: tapijt is geluidsdempend en voelt warm en zacht aan. Daarnaast is het materiaal zeer geluidsdempend.
 • PVC/vinyl: PVC is goed bestand tegen vocht en gemakkelijk schoon te maken. Vinyl veert een beetje mee en is hierdoor geluidsisolerend.
 • Eiken: dit materiaal gaat zeer lang mee en is slijtvast. Massief hout heeft een klassieke en authentieke uitstraling.

Kosten van overzettreden

Het plaatsen van overzettreden is één van de meest voordelige manieren om trapbekleding aan te brengen. Wat de precieze prijzen zijn, is grotendeels afhankelijk van het materiaal. Zo is trapbekleding van laminaat relatief voordelig: dit kost in Dordrecht gemiddeld €125,- per traptrede. Stofferen kost gemiddeld €135,- per trede en PVC kost ongeveer €145,- per traptrede.

Als u op zoek bent naar een natuurlijke uitstraling, dan is trapbekleding van hout wellicht de beste keuze. Trapbekleding van eiken is echter wel prijziger. Gemiddeld kost dit zo’n €160,- per traptrede. De totale prijs wordt tevens beïnvloed door uw keuze om de stootboorden te bekleden. Doet u dit niet, dan is er minder materiaal nodig waardoor de prijs lager ligt.

De materialen van overzettreden

Een trapspecialist vertelt in deze video meer over de mogelijkheden.

Prijstabel: wat kosten overzettreden?

Materiaalsoort overzettredeGemiddelde vanafprijs, inclusief plaatsing en btw
Laminaat€125,- per trede
Tapijt€135,- per trede
PVC/vinyl€145,- per trede
Eiken€160,- per trede

* Let op: Dit zijn gemiddelde en vanaf prijzen, inclusief materiaal, montage en btw. Vraag voor exacte prijzen gratis en vrijblijvende offertes aan!

Snelle en voordelige traprenovatie met overzettreden?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van trapspecialisten uit Dordrecht!

Offertes aanvragen
open trap bekleden Dordrecht

Open trap bekleden

Een open trap bekleden vergt een andere techniek dan een gesloten trapmodel. De trapspecialist zal namelijk niet alleen de bovenkant renoveren, maar ook de onderkant van de trap. Voor het bekleden van een open trap heeft u de keuze uit vele materiaalsoorten. Tijdens de renovatie is het ook mogelijk om een open trap te sluiten. Eén van de voordelen is dat u dan minder warmte verliest. Voor het renoveren verwijdert de specialist eerst de oude trapbekleding. Hij schuurt de treden, zodat er geen lijm- of kitresten meer opzitten. Daarna bekleedt hij de trap met één van de materialen.

dichte trap bekleden

Dichte trap bekleden

Een dichte trap bestaat uit traptreden en stootborden. Bij een traprenovatie worden beide onderdelen bekleedt met materiaal. Een trapspecialist uit Dordrecht verwijdert eerst de oude trapbekleding en eventuele lijm of kitresten. De techniek voor het bekleden is afhankelijk van het materiaal waar u voor kiest. Tapijt wordt bijvoorbeeld eerst op maat gesneden en zoveel mogelijk in één stuk geplaatst. Voor vinyl, pvc of hout gebruikt een specialist een andere techniek. Met één van deze materialen bekleedt de specialist eerst de traptreden en daarna pas de borden. Om het helemaal af te maken kunt u ook nog verlichting en antislip aanbrengen.

Traprenovatie met behoud van karakter

Jaren ’30 woningen in Dordrecht staan bekend om hun klassieke houten elementen, waaronder de trappen. Na verloop van tijd is het echter tijd om de trap te renoveren, om zowel de levensduur als de veiligheid te waarborgen. Door middel van zandstralen is het erg eenvoudig om uw volledige trap te renoveren zonder daarbij het karakter van de elementen te verliezen. Door te stralen met zand worden alle verflagen verwijderd, waardoor het originele hout weer naar boven komt. Als u deze natuurlijke kleur wilt behouden dan laat u de traptreden oliën of lakken, maar het is tevens mogelijk het oppervlak opnieuw te verven met een andere kleur.

Bestaande trap schilderen of oliën?

Het schilderen of oliën van een bestaande trap is een van de meest eenvoudige methodes van renoveren. Veel mensen overwegen daarom om dit zelf te doen. Het is echter belangrijk om te bedenken dat het gaat om een grote klus, die meerdere dagen in beslag neemt. Allereerst moet u het oppervlak schuren, wat zonder apparatuur een behoorlijk tijdrovende klus is. Het verven dient vervolgens in twee dagen te gebeuren. Dit is om te voorkomen dat u een nacht in de woonkamer doorbrengt. Wilt u geen tijd kwijt zijn aan het renoveren van uw trap? Schakel dan een trapspecialist uit Dordrecht in.

Trap zandstralen

trap zandstralen Dordrecht
Het schuren van de trap is een tijdrovende klus. Er bestaan trapmodellen met bochten, wat ervoor zorgt dat er kleine hoekjes zitten. Om het beste resultaat te creëren, is het van belang dat het gehele oppervlak geschuurd wordt. Met een reguliere schuurmachine is het niet eenvoudig om in deze kleine hoekjes te schuren. Daarom kiezen de meeste specialisten uit Dordrecht ] voor het stralen van de traptreden met zand. Bij zandstralen worden onder hoge druk fijne zandkorreltjes op het oppervlak gespoten. Hierdoor verwijdert de specialist oude verflagen en wordt het oppervlak egaal. U bespaart hiermee een hoop tijd en kosten.

Krakende trap?

krakende trap
Wat is er vervelender dan een krakende trap als je naar boven loopt? Het is niet mogelijk om dan nog zachtjes naar boven of beneden te lopen. Het kraken komt voornamelijk voor bij houten trappen. Dit komt omdat hout uitzet of krimpt door temperatuurverschil of door een te hoge of te lage luchtvochtigheid. Een krakende trap is op te lossen door traprenovatie te laten doen door een trapspecialist uit Dordrecht. Let wel bij het renoveren van een dichte trap op het feit dat niet alleen de overzettreden maar ook de stootborden vervangen moeten worden. Deze borden zorgen namelijk voor stevigheid, voorkomen ophopingen stof en bieden bescherming tegen valpartijen.

Hoe maakt u uw trap veilig?

De trapspecialist geeft u in deze video aantal praktische tips.

Heeft u een trapspecialist nodig voor een traprenovatie?

Vul het offerteformulier in en kies eenvoudig de beste specialist uit Dordrecht!

Gratis offertes

Extra opties bij traprenovatie

opties bij trap renoveren
Wilt u de veiligheid op uw traptreden vergroten? Dan kunt u kiezen voor extra opties tijdens uw renovatie. Eén van de mogelijkheden is het aanbrengen van strips tegen uitglijden op elke trede. Het is mogelijk om strips aan te brengen, deze voorkomen dat u uitglijdt. Een goede trapleuning zorgt voor een mooie uitstraling en is ook een onderdeel voor extra veiligheid. Tot slot is trapverlichting nog een optie. Zo ziet u ook in het donker waar u loopt. De mogelijkheden zijn:

 • Antislip strips
 • Trapleuningen
 • Trapverlichting

Antislip strips

antislipstrips
Voor elke trap geldt dat deze na verloop van tijd zal slijten. Dit is in principe niet erg, maar het verhoogt wel het risico op valpartijen. Daarom biedt menig trappenfabriek tegenwoordig antislip oplossingen aan.

De meest standaard oplossing is de plaatsing van een antislip strip bij het renoveren. Dit is een strip die u over de bovenste hoek van de traptrede plaatst. Deze antislip strips bieden meer grip.

Naast kleine antislip strips, bestaan er ook brede strips die ongeveer de helft van de trede overdekken. De kostprijzen voor de strips liggen tussen de €3,- en €15,- per m².

Trapleuningen

trapleuning vervangen
De meeste mensen denken dat er bij een renovatie alleen aandacht wordt besteed aan de treden. Een traprenovatie bestaat echter ook uit het aanpassen of renoveren van de trapleuning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het ontwerpen van een geheel eigen trapleuning, het plaatsen van een extra kinderleuning, of het schuren en verven van de bestaande leuning. Vaak kiest men bij een trapleuning voor een standaard model, meestal gemaakt van een eikenhouten balk. Er zijn ook alternatieven, zoals een trapleuning in de vorm van een boomtak, of korte losse knoppen langs de muur. Het renoveren van een trapleuning kost gemiddeld €50,- tot €100,- per trap.

Trapverlichting

trapverlichting
Trapverlichting is een goede optie als u ’s nachts niet het licht wilt aanlaten, maar toch wat verlichting wilt creëren. Bovendien loop je met trapverlichting in het donker ook veilig naar boven of beneden zonder een traptrede te missen.

Trapverlichting kan bestaan uit ledstrips die op basis van sensoren aanklikken. Het laten plaatsen van trapverlichting hoeft niet heel duur uit te vallen. De gemiddelde kosten voor trapverlichting liggen tussen de €10,- tot €40,- per m².

Zelf een trap bekleden?

Het stofferen van trappen is een tijdrovende klus omdat dit nauwkeurig moet gebeuren. Met name het meten van de verschillende onderdelen vergt tijd. Door de traprenovatie eigenhandig uit te voeren, is het mogelijk om op de kosten te besparen. Er is een stappenplan opgesteld waarmee u leert om te stofferen en te bekleden. Het stappenplan is gericht op stofferen, maar het is ook mogelijk om met dit stappenplan vinyl of PVC te leggen. Heeft u vragen tijdens het klussen? Schakel dan de hulp van een ervaren vakman uit Dordrecht in.

trap renoveren Dordrecht

Stappenplan

 • Stap 1. Begin met een goede voorbereiding: verwijder het oude tapijt van de traptreden en controleer de staat van het ondertapijt. Als ook dit aan vervanging toe is dient u deze eveneens te verwijderen. Let hierbij goed op het verwijderen van de lijmresten.
 • Stap 2. Bereken hoeveel basismateriaal u nodig hebt. Dit doet u door alle dieptes van de treden en stootborden te meten (op het diepste punt), en hierbij de dieptes van de neuslatten bij op te tellen. Het advies is om een halve meter extra te bestellen om eventuele meetfouten op te vangen.
 • Stap 3. Meet voor het ondertapijt de traptreden op met papier, waarbij u de neuslat meeneemt. Snij om het papier heen het ondertapijt uit, waarvoor u ongeveer twee centimeter extra aan alle zijden dient te nemen.
 • Stap 4. Lijm het ondertapijt vast.
 • Stap 5. Meet opnieuw de traptreden op met papier voor het plaatsen van de bovenlaag. Meestal komt er door het ondertapijt ongeveer één tot drie centimeter bij.
 • Stap 6. Snij de treden uit, en lijm ook deze vast. Klop eerst met een hamer de tapijtlaag glad voor een optimaal resultaat. Met name in de hoeken is dit noodzakelijk.
 • Stap 7. Meet nu de stootborden één voor één uit. Lijm vervolgens het boventapijt met een lijmkam vast. Zorg ook hierbij weer dat de tapijtlaag glad tegen de borden aankomt.
 • Stap 8. Werk het geheel af door losse draden weg te knippen.

Besparen op de kosten van de renovatie van de trap?

Schakel een specialist in voor een goedkope en vakkundige traprenovatie!

Gratis offertes

Traprenovatie of nieuwe trap?

In de meeste gevallen is het mogelijk om versleten trappen te renoveren. Dit is in Dordrecht de meest goedkope methode om uw trap weer mooi te krijgen en de veiligheid te waarborgen. In sommige gevallen is het echter verstandig om een compleet nieuw trapmodel te plaatsen. Bijvoorbeeld als het hout is gaan rotten of als u simpelweg toe bent aan een ander trapmodel. In de praktijk blijkt echter vaak dat er maar weinig flexibiliteit is wat betreft de vorm van de trap. Vaak bent u beperkt in uw keuze vanwege de ruimte in huis. Een specialist uit Dordrecht kan u adviseren over welke trappen u wel kunt laten plaatsen. Laat u een nieuwe trap plaatsen? Dan is een rechte molenaarstrap in de meeste gevallen de beste optie. Vanwege de ruimte kiezen echter veel klanten uit Dordrecht voor hetzelfde trapmodel als de oude trappen.

traprenovatie Dordrecht

Traprenovatie uitbesteden? 3 bespaartips!

Het renoveren van een trap is vaak een klus die veel tijd in beslag neemt. Daarom geven we u hieronder een aantal tips waarmee u bespaart op de kosten voor het renoveren.

 • Verwijder de oude trapbekleding: wanneer u op de totaalprijs wilt besparen is het aan te raden om zelf de oude trapbekleding te verwijderen, zo heeft de specialist minder werk aan de klus en is het dus voor u goedkoper.
 • Denk van tevoren goed na over het materiaal: verdiep u in de materiaalsoorten die beschikbaar zijn voor een renovatie. Laminaat is bijvoorbeeld een materiaal dat niet alleen goedkoop is, maar ook duurzaam is en onderhoudsvriendelijk.
 • Vergelijk offertes: door prijsopgaven aan te vragen bij verschillende specialisten uit Dordrecht, is het mogelijk deze onderling te vergelijken op prijs en aanbod. Per trapspecialist scheelt het soms honderden euro’s in de kostprijs. Vergelijken is dus een belangrijke bespaartip

Voordelen traprenovatie Dordrecht

Een trap wordt dagelijks meerdere keren gebruikt. Dit zorgt op den duur voor slijtage. Naast het feit dat dit gevaarlijke situaties met zich meebrengt, ziet het er ook gewoon niet mooi uit.

Als u een trapspecialist uit Dordrecht inschakelt voor een volledige renovatie, brengt dit verschillende voordelen met zich mee:

 • Een snelle manier om uw interieur aan te passen.
 • Het is mogelijk om binnen 1 dag te renoveren.
 • Het renoveren zorgt voor een waardevermeerdering van uw huis.
 • Een gerenoveerde trap zorgt voor meer comfort en veiligheid.
 • Dankzij vakmannen uit Dordrecht die de renovatie doen, heeft u garantie op flexibiliteit en vakmanschap.

Meest recente aanvragen uit de omgeving Dordrecht

Twee volledige traprenovaties in Rotterdam
Overzettreden plaatsen op trappen in Den Haag
Renoveren van een trap met PVC in de buurt van Dordrecht
Stofferen van trappen in kantoorgebouwen in Leiden
Renovatie van drie houten trappen in Zoetermeer
Open trap renoveren in de omgeving van Delft
Antisliptreden plaatsen op een trap in Schiedam
Plaatsen van nieuwe trapleuningen in Spijkenisse
Bekleden van trappen in woningen rondom Gouda
Nieuwe trap plaatsen in een woning in Vaardingen
trap renoveren Dordrecht
Offertes van trapspecialisten

Gratis en vrijblijvend!

Vrijblijvende traprenovatie offertes

Met een traprenovatie ziet uw trap er weer als nieuw uit en verlengt u de levensduur. Er zijn verschillende mogelijkheden. Laat bijvoorbeeld de treden stralen met zand om alle oneffenheden te verwijderen of plaats nieuw trapbekleding. U heeft de keuze uit allerlei materialen voor het bekleden van de trap van uw woning in Dordrecht. Schakel een trapspecialist uit Dordrecht in voor het renoveren van uw trap. Vul het offerteformulier in en ontvang gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen. Vergelijk en kies de beste specialist voor uw klus. Bezig met een grote renovatie van uw woning? Schakel dan ook een vakman in voor het vervangen van uw kozijnen.

Meer weten?

 • Meer weten over laminaat? Bekijk dan de pagina op wikipedia.
 • Meer informatie over het FSC-keurmerk vindt op fsc.nl.
 • Wat is PVC precies? Bekijk de uitleg op wikipedia.