Traprenovatie Eindhoven

Woont u in Eindhoven en bent u op zoek naar een erkend vakman die u kan helpen bij een traprenovatie? Dan bent u bij Van der Kolk aan het juiste adres. De professionals uit ons netwerk hebben een ruime ervaring met het renoveren van trappen, en kunnen u bovendien adviseren over de mogelijke materialen die als basis voor de traprenovatie mogen dienen. Daarnaast hebben wij een goed contact met menig trappenfabriek uit het land. Wilt u graag een trap van beton of natuursteen op maat laten maken? Dan kijken wij graag samen met u naar de mogelijkheden en de kosten die hierbij komen kijken. Door ons contactformulier in te vullen vraagt u gemakkelijk en snel tot maximaal 5 offertes aan van trapspecialisten uit Eindhoven.

Traprenovatie Eindhoven

Vind een trappen specialist via ons netwerk. Vergelijk prijzen!

Onze experts staan voor u klaar op het gebied van trappen, traprenovatie, en trapbekleding. Zet ons ook in voor kunststof en houten kozijnen.

Van der Kolk trapbekleding

Trap bekleden met houtUw traprenovatie is met behulp van diverse producten af te handelen. Zo kunnen de specialisten van ons netwerk in Eindhoven u helpen aan een trapbekleding van vinyl, pvc of eikenhout, en is ook een stoffen bekleding mogelijk. Hebt u liever geen nieuwe trapbekleding, maar wil u een hele nieuwe dichte trap plaatsen? Ook dat is mogelijk. Kies voor een trap van natuursteen, glas, of beton voor een uniek resultaat tegen aantrekkelijke prijzen. Ook is het voor ons van belang of u gaat voor een vaste trap of een zwevende trap. Deze laatste biedt vaak een moderne uitstraling.

Stofferen of laminaat?

Trap lamineren EindhovenRegelmatig krijgen wij van onze klanten uit Eindhoven de vraag of zij hun trappen beter kunnen laten stofferen of renoveren met laminaat. De beste keus is uiteraard afhankelijk van uw wensen. Wel kunnen wij u aangeven wat de voor- en nadelen van de beide keuzes zijn. Het stofferen van trappen is een methode die snel afgehandeld kan worden, en die u eventueel zelf mag uitvoeren. Het nadeel hiervan is dat tapijt relatief veel onderhoud vraagt. Het toepassen van laminaat als trapbekleding is een goede keuze als u weinig tijd hebt voor het onderhoud. Het risico van een laminaten bekleding is de kans op uitglijden.

Werkzaamheden trappenfabriek

Trappenfabriek EindhovenOnze trapspecialisten uit Eindhoven werken regelmatig samen met een erkend trappenfabriek. Bij een trappenfabriek maakt men trappen in standaard afmetingen, maar kan met ook een trap op maat maken. Wilt u bijvoorbeeld een speciale wenteltrap in huis? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een open trap? Kom dan via ons in contact met de professionals van een trappenfabriek bij u in de regio, en kies voor een unieke trap van hout, glas of metaal. Wij garanderen dat u altijd snel en vakkundig wordt geholpen door een trappenfabriek met wie wij samenwerken. Bij een trappenfabriek bent u bovendien aan het juiste adres voor het vergelijken van diverse soorten trapbekleding en de prijzen daarvan.

Vergelijk diverse offertes

Traprenovatie of nieuwe trap (*)

Gewenst materiaal (*)

Omschrijving (*)Bij Van Der Kolk is de klant nog koning

Trappen Eindhoven
Wilt u graag uw huidige trappen van hout vervangen door een andere materiaal of een traprenovatie uitvoeren door het toepassen van een toplaag van PVC of vinyl? Dan zit u bij Van der Kolk op de goede plek. Bij ons is de klant nog koning, wat betekent dat wij altijd op basis van uw wensen werken, en steeds samen met u kijken naar de beste oplossing voor u thuis. Onze specialisten werken het meest aan de traprenovatie van houten trappen, maar hebben tevens een ruime ervaring met het plaatsen van nieuwe trapbekleding. Uw traprenovatie is bij ons in goede handen!

Vrijblijvend offertes aanvragen

Trapbekleding offertes
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een traprenovatie bij uw woning in Eindhoven? Hebt u een vraag over het verschil in kosten tussen renovatie en nieuwbouw? Of zou u willen weten wat de medewerkers van een trappenfabriek uit Eindhoven voor u kunnen betekenen? Aarzel dan niet om via ons contactformulier meer informatie aan te vragen. Door uw wensen zo nauwkeurig mogelijk in te vullen kunnen wij uw vragen spoedig beantwoorden, en u desgewenst enkele geheel vrijblijvende offertes toesturen. Wij garanderen een vakkundige hulp bij elke traprenovatie!

Trap bekleden met hout

houten trapbekleding Eindhoven
Wanneer een houten trap versleten is, dan is het ook een optie om deze opnieuw te bekleden met hout tijdens een traprenovatie. De renovatie van trappen met hout is een zeer gespecialiseerde klus die handigheid en vakmanschap vraagt. Wilt u het liefste een eiken trapbekleding van hout laten zetten door een specialist uit Eindhoven? Dan adviseren wij contact op te nemen met professionals van een trappenfabriek via ons netwerk. De medewerkers van vrijwel elke trappenfabriek hebben een ruime ervaring met het werken met hout, en kunnen samen met u kijken naar het soort hout dat het best geschikt is voor de bekleding.

Traprenovatie prijzen

kosten trapbekleding
De kosten voor het laten uitvoeren van een traprenovatie hangen af van een aantal factoren. Ten eerste moet u aangeven wat het model is van uw trap (recht, kwart, dubbelkwart) en of deze een draaiing heeft of niet. Vervolgens is het ook van invloed op de prijs hoeveel treden de trap heeft, en de montagewijze. Tot slot is ook het gekozen materiaal voor het stofferen of bekleden van de trappen van belang. Wanneer een specialist uit Eindhoven al deze informatie krijgt, zal hij een offerte op maat voor u maken. Wij garanderen een snelle hulp en aantrekkelijke tarieven.

Eiken

prijzen eiken overzettreden
Hoewel er steeds meer alternatieve producten op de markt komen, zoals PVC, vinyl en natuursteen, kiest menig klant uit Eindhoven toch het liefst voor het traditionele eikenhout. Het grote voordeel van eiken woononderdelen is dat dit weinig geld kost, een aangename aanblik biedt, en relatief gemakkelijk te installeren is. Om zeker te zijn van een goede bescherming tegen boenen en slijtage, adviseren specialisten om het eiken houtwerk te voorzien van een toplaag. Vindt u het eiken te licht qua aanblik, overweeg dan een andere houtsoort, zoals mahonie. Deze duurzame houtsoort kent iets hogere aanschafprijzen, maar dankzij de lange levensduur verdwijnt het verschil op lange termijn.

Betonlook

betonlook trapbekleding prijs
Wie de uitstraling van een trap wil aanpassen, krijgt de keus uit een groot aantal stijlen en designs. Eén van de stijlen die tot voor kort met name werd toegepast binnen industriële bedrijven is de betonlook. Kiest u voor een renovatie, en daarbij voor de betonlook, dan creëert u gegarandeerd een wat modernere sfeer in uw hal of gang. Voorkom dat het een compleet industriële aanblik krijgt, door de betonlook te combineren met natuurlijke materialen, zoals een eiken trapleuning. Dit doet iets authentieker aan. Bij menig trappenfabriek in Eindhoven kunt u kiezen uit verschillende kleurnuances. Kijk daarom goed naar wat bij het interieur aansluit.

Laminaat / HPL of CPL

CPL trapbekleding Eindhoven
Laminaat is tegenwoordig één van de meest toegepaste materialen bij een traprenovatie. Traditioneel werden in een particuliere woning enkel trappen van hout geplaatst. Dit was de meest eenvoudige methode, en brengt daarom ook de minste kosten met zich mee. Hout zal echter na verloop van tijd slijten, wat risico’s met zich meebrengt zoals het uitglijden op de trap, en steeds kleiner wordende treden. Om te voorkomen dat de trap steeds kleiner wordt, kunt u deze laten bekleden met laminaat. Laminaat is verkrijgbaar in zowel een standaard als CPL/HPL variant. Wij adviseren over het algemeen om voor de HPL variant te kiezen. Dit basismateriaal is ondoordringbaar voor vocht en is slagbestendig. Door de kleurvastheid hoeft u bovendien niet te vrezen voor een steeds mindere kwaliteit. De kwaliteit van het product meet men met een getal tussen de 21en 34. Hoe hoger, hoe langer de levensduur.

Vinyl / PVC

Trap bekleden PVC
Een tweede materiaal waarmee u uw trap van hout mag bekleden is vinyl, ook wel bekend als PVC. Het verschil tussen een laminaten en vinyl bekleding is dat vinyl over het algemeen net iets meer voordelen met zich meebrengt, maar ook een significant hogere prijs kent. Vinyl is bijvoorbeeld onderhoudsvriendelijker, doordat het niet beïnvloed wordt door water. Daarnaast is het mogelijk om pvc te koppelen aan een vloerverwarming. Dit is voor de trap wellicht van weinig belang, maar wilt u graag rust creëren in een ruimte? Dan is het een optie om ook de vloeren met PVC te bedekken. Een trapbekleding van vinyl is bovendien geluidsvast. Dit betekent dat u geen last heeft van een klankkast-effect, en dat u zachtjes naar beneden en boven kunt lopen zonder dat u bijvoorbeeld de kinderen wakker maakt. Welke variant het beste bij u past is afhankelijk van uw woonsituatie en het beschikbare budget.

Linoleum

Linoleum trapbekleding Eindhoven
Een derde basismateriaal voor trapbekleding is linoleum. Veel mensen denken dat linoleum en laminaten vloerbedekking hetzelfde zijn, dit is echter niet het geval. Linoleum bestaat uit een mengsel van lijnzaadolie met kru, en hars dat op een onderlaag van jute wordt geplaatst. Hierdoor is het een zeer duurzaam product, dat echter niet altijd de gewenste uitstraling heeft. Voor een luxer resultaat is het daarom ook een optie om uw houten trap met marmoleum te renoveren. Marmoleum is van hetzelfde materiaal gemaakt, maar heeft aan de bovenzijde een marmer-achtige structuur. Een traprenovatie met behulp van marmoleum is door trapspecialisten in Eindhoven bij u thuis uit te voeren. Het is ook een optie om het aan te laten brengen in de trappenfabriek, voordat u de trap laat plaatsen bij u in huis. Wij garanderen dat u met marmoleum op uw trappen lange tijd geniet van een optimaal wooncomfort, en dat u de investering op lange termijn zeker terugverdient.

Tapijt

Trap bekleden met stof
Tapijt is traditioneel hét product waarmee trappen gestoffeerd werden. Het aanbrengen van een vloerbedekking als toplaag kost wat tijd, maar is niet heel ingewikkeld. Bij menig bouwmarkt uit de regio Eindhoven kunt u de gereedschappen en materialen aanschaffen waarmee u het aanbrengen van de trapbekleding eenvoudig uitvoert. Bij het stofferen van een trap dient u vooral te letten op het afwerken van de hoeken, en het voorkomen van lucht tussen de tapijtlaag en de traptreden. Zodra er lucht ontstaat tijdens het proces, dan zal dit na verloop van tijd zorgen voor het slijten van het materiaal, maar ook voor verhoogde risico’s op het uitglijden van de trap. Hebt u gekozen voor tapijt als trapbekleding? Dan dient u nog te kiezen tussen laagpolige en hoogpolige vloerbedekking. De hoogpolige variant biedt de meeste warmte, maar is tevens lastiger schoon te maken dan de laagpolige optie. Beide varianten zorgen voor aangenaam warme voeten als u blootsvoets over de trap loopt, zelfs tijdens de wintermaanden.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen van traprenovatie?

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan. De bedrijven uit ons netwerk renoveren en bekleden jaarlijks voor vele klanten de trap.

Trappen offerte

Open trap bekleden

bekleden open trap
Het bekleden van een open trap moet door een trapspecialist worden gedaan. Dit komt doordat de trapbekleding van open trappen geheel strak moet zitten vanwege mogelijke valpartijen. Onze specialisten zullen de open treden rondom bekleden, waarbij de boven- en onderzijde dezelfde kleur krijgen voor een egale uitstraling die past binnen de rest van het interieur. Overweegt u om uw huidige dichte trap tot een open variant te laten maken? Houd dan rekening met de volgende zaken: een open trap biedt een prettige aanblik, maar zal de stookkosten enigszins verhogen.

Dichte trap bekleden

dichte trap bekleden met linoleum
Voor het bekleden van dichte treden krijgt u de keuze uit een groot aantal materialen. Zo kan de trapbekleding worden gemaakt van PVC, eikenhout, natuursteen en vloerbedekking. In het laatste geval wordt de klus aangeduid met de term ‘stofferen’. Voor welk van deze basismaterialen u moet kiezen hangt af van de eisen die u aan de trapbekleding stelt. Kies voor vloerbedekking als u een hoge geluidsdemping wenst, of maak de keuze voor laminaat als u hoge eisen stelt aan de hygiëne. Het bekleden en stofferen van dichte trappen is relatief eenvoudig, en is daarom eventueel door u zelf uit te voeren.

Stootborden

stootborden renoveren
Het probleem waarvoor een trapspecialist uit Eindhoven het meest voor wordt ingeschakeld, is het oplossen van krakende traptreden. Een krakende trap is het gevolg van teveel speling in de stootborden. Voor het verhelpen van dit probleem hoeft u niet de hulp van een erkend vakman in te zetten, het is relatief eenvoudig zelf op te lossen. Controleer eerst elke trede, om te kijken welke kraakt, en wrik daarna het betreffende stootbord enigszins los. Verwijder de lijmresten en lijm het stootbord daarna opnieuw vast. Gebruik eventueel een paar spijkers om het stootbord nog beter te bevestigen. Werk de spijkers helemaal weg, om verwondingen te voorkomen.

Antislip trap

antislip trap plaatsen
Het renoveren van een trap hoeft niet perse uit een complete renovatie te bestaan, inclusief het vervangen van de stootborden en het aanpassen van de trapverlichting. Een renovatie kan ook bestaan uit het verbeteren van de veiligheid, bijvoorbeeld door de plaatsing van antislip strips. Een antislip strip is een rubberen strook, die men aan de bovenzijde van de trede plaatst. Antislip strips zorgen ervoor dat er meer grip ontstaat. Bij de bouwmarkt in Eindhoven schaft u eenvoudig antislip strips aan. Kies voor een enkel lijntje, of voor wat een breder model. Met name voor gelakte en geschilderde trappen is de antislip strip aan te raden.

Trapleuningen

houten trapleuning Eindhoven
Een volgend mogelijk onderdeel van een renovatie is het vervangen van de trapleuning. De meest standaard trapleuning bestaat uit een gelakte eiken balk, die met schroeven aan de muur is bevestigd. Een dergelijke trapleuning moet u ongeveer eens in de 20 jaar renoveren, door deze opnieuw te schuren en lakken. Vindt u de standaard trapleuning niet mooi, of past deze niet in de stijl van de hal? Er bestaan heel wat alternatieve varianten. Kies bijvoorbeeld voor een trapleuning van touw, een pijp of een PVC buis. Het is maar net waar uw voorkeur naar uit gaat. De bevestiging van een trapleuning is niet heel ingewikkeld.

Trapverlichting

trap verlichting Eindhoven
Tot slot willen wij u nog enige informatie geven over de mogelijkheden voor trapverlichting. Vaak denken mensen dat de opties voor trapverlichting zeer beperkt zijn, en stokken bij een lampje aan de muur naast de trap. Niets is echter minder waar. Tegenwoordig is het mogelijk om special LED verlichting aan te schaffen. Een dergelijke trapverlichting is zowel in dynamische als statische variant verkrijgbaar. Een statische trapverlichting schakelt u eenvoudig aan en uit met behulp van een schakelaar. Een dynamische trapverlichting werkt op basis van sensoren. Op het moment dat iemand voorbij loopt zal de verlichting dan aanspringen. Bepaal bovendien zelf de intensiteit en verlichtingsduur.

zelf tapijt trapbekleding leggen

Zelf een trap bekleden

Het bekleden van trappen is niet heel lastig, zeker niet wanneer het om een dichte trap gaat. Het belangrijkste bij elke vorm van trapbekleding is dat u nauwkeurig te werk gaat. Met name het aandrukken van het materiaal in de hoeken is van belang om valpartijen te voorkomen. Vindt u tapijt het mooiste als trapbekleding? Volg dan het onderstaande stappenplan. Dankzij dit stappenplan zult u eenvoudig en snel de bekleding aanbrengen, en geniet u binnen korte tijd van een optimaal wooncomfort. Wil u laminaat leggen op de trap in plaats van vloerbedekking? Of hebt u een vraag over de prijzen voor het stofferen door een traprenovatie expert uit Eindhoven? Stel u dan vandaag nog met ons in verbinding. De professionals uit ons netwerk helpen u met alle plezier bij het bekleden van het trapoppervlak of het renoveren van de leuning.

Stappenplan

  • Stap 1. Verwijder oude tapijtdelen. Zorg hierbij tevens dat alle lijmresten verwijderd worden.
  • Stap 2. Bereken hoeveel u nodig hebt voor de bovenlaag. Hiervoor dient u de dieptes van alle treden, de rondingen van de trapneuzen en de hoogte van de stootborden op te tellen. Gaat u ook ondertapijt plaatsen? Dan moet u per traptrede vier centimeter extra rekenen voor de bovenlaag. Het ondertapijt komt alleen op de treden en neuslatten. Bestel bovendien altijd een halve meter extra, om tekorten te voorkomen.
  • Stap 3. Leg het ondertapijt. Dit doet u door een papieren mal te maken van de trede en de trapneus. Snij vervolgens de gevouwen vormen uit het ondertapijt, met 2 centimeter extra aan alle zijden.
  • Stap 4. Plaats het ondertapijt en snij dan met een hobbymes overtollige randen weg. Lijm het ondertapijt nu vast, en zet het aan de randen en onderzijde van de tredeneus vast met enkele nietjes.
  • Stap 5. Maak nieuwe papieren mallen voor de bovenlaag. Deze zullen iets groter uitvallen, doordat de onderlaag al vastzit. Snij ook nu weer de mallen uit de tapijtlaag met 2 centimeter extra aan de vier zijden.
  • Stap 6. Lijm de toplaag vast aan het ondertapijt met speciale tapijtlijm. Voor een goede verspreiding van de lijm adviseren wij het gebruik van een lijmkam.
  • Stap 7. Klop daarna de randen en de neus aan met een hamer. Eventueel kunt u de tapijtlaag tijdelijk vastzetten met spijkers totdat de lijm hard is.
  • Stap 8. Meet de tapijtstukken voor de stootborden af. Ook deze kunt u vast lijmen en daarna aankloppen met een hamer.
  • Stap 9. Knip tot slot de overtollige draden weg, en controleer of de tapijtlaag overal strak vast zit.

Wij helpen u graag!

Zijn de trappen bij u in huis nodig aan een opknapbeurt toe, maar weet u niet waar u dient te beginnen bij een traprenovatie? Hebt u een vraag over de materialen die bij onze professionals verkrijgbaar zijn voor het bekleden of stofferen van uw houten trap? Of zou u meer willen weten van de medewerkers van een trappenfabriek over de renovatie van uw dichte trap? Wij helpen u graag! Geef op het contactformulier aan wat u zoekt, en wij sturen u spoedig enkele vrijblijvende offertes toe. Kies zelf voor de trapspecialist uit Eindhoven die bij u past! Wij garanderen dat uw traprenovatie bij ons in uitstekende handen is.

traprenovatie offerte Eindhoven