Traprenovatie Enschede

traprenovatie Enschede
Traprenovatie laten doen in Enschede? Uw trap is een onderdeel in huis dat veelvuldig gebruikt wordt. Het is dan na verloop van tijd noodzakelijk om te trap te laten renoveren. Vaak is het niet nodig om een volledig nieuw trapmodel te laten plaatsen, maar kunt u de trap vernieuwen door te stofferen, te schilderen of overtreden te plaatsen.

In dit artikel leest u wat de mogelijkheden zijn omtrent het renoveren van uw trap. Bovendien komen de verschillende methodes en materialen aan bod. Op zoek naar advies over traprenovaties en meer weten over de kosten? Vraag gratis en vrijblijvend prijsopgaven aan bij diverse trapspecialisten uit Enschede.

Voordelen van onze dienstverlening

 • Nieuwe trappen en traprenovatie
 • Keuze uit allerlei materiaalsoorten
 • Gratis en vrijblijvend prijsopgaven aanvragen

Gratis offertes aanvragenTraprenovatie of nieuwe trap (*)

Gewenst materiaal (*)

Omschrijving (*)


Gewenste eerste werkdag (*)Meer weten over de prijzen en mogelijkheden omtrent traprenovatie?

Vraag gratis en vrijblijvend traprenovatie offertes aan en bespaar tot wel 30% op de totaalprijs!

Gratis offertes aanvragen

Traprenovatie binnen 1 dag

Traprenovatie op de planning? Veel mensen denken dat dit een tijdrovende klus is. Dit hoeft echter niet zo te zijn. Bij een traprenovatie wordt namelijk eerst de oude trapbekleding verwijderd, om vervolgens nieuwe bekleding te plaatsen. Er is geen hak- of breekwerk nodig, dus deze klus kan al binnen 1 dag gebeuren. Handig, want dit scheelt u niet alleen op de totaalprijs, maar u gebruikt de trap gewoon dezelfde dag nog.

Besparen? Offertes vergelijken!

Heeft u een vraag over traprenovatie? Wilt u meer informatie over het verschil tussen vinyl en PVC? Vul dan uw gegevens in op het offerteformulier. Daarna ontvangt u zo spoedig mogelijk een aantal prijsopgaven van verschillende trapspecialisten uit Enschede. Door deze prijsopgaven onderling met elkaar te vergelijken op prijs en aanbod, bespaart u op de kosten van het renoveren. Bovendien vindt u een professional bij u in de buurt.

Mogelijkheden bij traprenovatie

Onder traprenovaties vallen alle werkzaamheden die ervoor zorgen dat uw trap er weer als nieuw uitziet. Een bekende methode is het schuren of zandstralen van de traptreden, om deze vervolgens te oliën of te schilderen. Het is mogelijk om dit zelf uit te voeren, maar toch neemt de klus behoorlijk wat tijd in beslag en is het aan te raden om een trapspecialist uit Enschede in te schakelen. Naast schuren en schilderen is het herstellen van deuken en scheuren of het vervangen van de trapleuning ook een renovatie. U kunt er ook voor kiezen om de complete trap te stofferen of bekleden. Er is keuze uit diverse materialen en soorten: bekleed de trap bijvoorbeeld volledig met eiken. Weinig budget? Dan is laminaat goedkope en duurzame optie. De meest uitgevoerde renovatiewerkzaamheden aan trappen zijn:

 • Het schuren en schilderen van houten trappen
 • Het stofferen en aanbrengen van trapbekleding
 • Het vervangen van de trapleuning

Traprenovatie kosten

U laat een traprenovatie doen door een trapspecialist uit Enschede. Natuurlijk bent u benieuwd naar de prijzen. De kosten voor het renoveren zijn opgebouwd uit drie onderdelen, namelijk uit de vorm van de trap, het gebruikte materiaal en extra opties zoals verlichting of een leuning. De prijs voor een traprenovatie heeft u volledig zelf in de hand.

Heeft u een rechte trap? Dan bent u vaak een stuk goedkoper uit. Dit trapmodel heeft namelijk minder materiaal nodig. Een goedkope optie is laminaat of het laten stofferen met tapijt. Een renovatie met tapijt heeft u al vanaf €1.400,-. Een dichte trap heeft meer materiaal nodig, maar ook hier kunt u de prijs zo hoog maken als u zelf wilt. Speelt geld geen rol? Dan is echt hout, zoals eiken, een mooie optie. Eiken is prijzig en u moet dan ook rekenen op zo’n €3.500,-. Bekijk onderstaande tabel voor de gemiddelde prijzen van een traprenovatie.

traprenovatie kosten

Prijstabel: traprenovatie

Type traprenovatie (gesloten trap)Gemiddelde totale kosten, inclusief montage
Zandstralen€30,- tot €40,- per m²
Schilderen / oliën€350,- tot €750,-
Traprenovatie tapijtVanaf €1.400,-
Traprenovatie laminaatVanaf €2.300,-
Traprenovatie vinyl / PVCVanaf €2.500,-
Traprenovatie eiken houtVanaf €3.500,-

* Let op: Dit zijn gemiddelde en vanaf prijzen. Bij een gesloten trap gaan wij uit van 14 traptreden. De prijs is inclusief materiaal, montage en btw.

Wilt u uw trap in Enschede laten renoveren?

Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30% op de totaalprijs!

Gratis offertes aanvragen

Overzettreden

Eén van de mogelijkheden bij het stofferen, is het plaatsen van overzettreden.

Hierbij plaatst de trapspecialist nieuwe traptreden over de oude. Zo beschermt u de originele traptrede van slijtage, waarmee u de levensduur verlengd, en zorgt u voor een ander uiterlijk.

Het aanbrengen van overzettreden is een relatief voordelige manier van renoveren en er is een ruim aanbod aan materialen beschikbaar.

Houten overzettreden zijn in Enschede erg populair, hier wordt veelal hout zoals beuken- of eikenhout voor gebruikt. Andere mogelijkheden zijn onder meer laminaat, tapijt en PVC.

Wat zijn de voordelen van overzettreden?

Doordat de nieuwe traptreden over de oude geplaatst worden, is deze klus in relatief korte tijd af te handelen. Hierdoor is het een populaire renovatiemethode, omdat u op de arbeidskosten een stuk voordeliger uit bent. Bovendien liggen de materiaalkosten ook een stuk lager dan wanneer u ervoor zou kiezen om de volledige trap te bekleden met trapbekleding. Dat komt omdat er nou eenmaal een stuk minder materiaal nodig is. Wat ook niet geheel onbelangrijk is, is de vernieuwde uitstraling en verhoogde veiligheid. Uw trap is met nieuwe traptreden een echte blikvanger in de woonkamer of hal, en door het ruwere oppervlak zal u minder snel uitglijden.

 • Goedkope manier van renoveren
 • Snel geplaatst, dus geen last van de werkzaamheden
 • Lage materiaalkosten

Kosten van overzettreden

Wanneer u een trapspecialist uit Enschede inschakelt voor het aanbrengen van overzettreden, dan rekent hij in de meeste gevallen een gemiddelde prijs per traptrede. De prijzen die in de tabel hieronder genoemd worden zijn allen vanaf prijzen inclusief arbeidskosten en BTW. Per specialist kunnen de prijzen verschillen. Voor overzettreden van laminaat betaalt u ongeveer €125,- per traptrede. Tapijt is verkrijgbaar vanaf €135,- per overzettrede en PVC kost ongeveer €145,-. Wilt u liever echt eikenhout? Hiervan ligt de gemiddelde vanaf prijs rond de €160,- per traptrede. Gemiddeld genomen bestaat een trap uit ongeveer 13 tot 14 traptreden, dus dan liggen de gemiddelde totaalkosten tussen de €1.600,- tot €2.240,-, afhankelijk van de materiaalkeuze.

Hoe plaatst de vakman de overzettreden?

Prijstabel: overzettreden plaatsen

Materiaalsoort overzettredeGemiddelde vanafprijs, inclusief plaatsing en btw
Laminaat€125,- per trede
Tapijt€135,- per trede
PVC/vinyl€145,- per trede
Eiken€160,- per trede

* Let op: Dit zijn gemiddelde en vanaf prijzen, inclusief materiaal, montage en btw. Vraag voor exacte prijzen gratis en vrijblijvende offertes aan!

Snelle en voordelige traprenovatie met overzettreden?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van trapspecialisten uit Enschede!

Offertes aanvragen

Trap bekleden Enschede

Een traprenovatie betekent naast het plaatsen van overzettreden ook nieuwe trapbekleding laten leggen. Uw trap is versleten, beschadigd of heeft zijn beste tijd gehad. Dan is het aan te raden om te renoveren door middel van trapbekleding.

Het bekleden van de trap geeft uw trap namelijk een frisse uitstraling, zorgt bovendien voor een goede isolatie én is geluiddempend. Er zijn ontzettend veel materiaalsoorten beschikbaar. U kunt denken aan duurzame materialen zoals natuursteen of hout in de vorm van eiken. Het is ook mogelijk om pvc, vinyl of beton te kiezen. Een laag budget? Ga dan voor stofferen of laminaat.

Traprenovatie laminaat

Laminaat is een soort kunststof dat bestaat uit vier verschillende lagen en kent diverse voordelen. Zo heeft het een chique uitstraling, is het zeer onderhoudsvriendelijk, en is het zowel antiallergisch als milieuvriendelijk. Bovendien is het een goedkope materiaalsoort. Kiest u voor bekleden met laminaat om uw trap bij een huis in Enschede mee te renoveren? Dan heeft u de keuze uit zowel CPL als HPL-planken. CPL staat voor Continuous Pressed Laminate, wat betekent dat de toplaag verhoudingsgewijs dun is. Dit betekent dat CPL-trapbekleding op rollen wordt geleverd, erg flexibel is, en makkelijk te plaatsen. HPL staat voor High Pressed Laminate en is in vergelijking met CPL een stuk beter bestand tegen vallende voorwerpen. Op wikipedia leest u meer over wat laminaat precies is.

Betonlook

traprenovatie betonlook
De betonlook op traptreden worden steeds populairder onder allerlei mensen. Dit komt omdat het een effect heeft van beton, zonder dat het koud aanvoelt. Bovendien creëert u met een betonlook een strak en modern uiterlijk. Daarbij is de betonlook goed te combineren met andere materialen zoals staal, natuursteen of hout. Veel materialen, zoals laminaat of vinyl, zijn verkrijgbaar in de betonlook. Vraag advies aan een specialist uit Enschede als u hier meer over wilt weten.

Trap bekleden met hout

traprenovatie hout
Is het hoog tijd om uw trapbekleding te vervangen door nieuw materiaal? Of wilt u het aanzicht van uw trappen verbeteren door deze opnieuw te bekleden? Dan kiest u bijvoorbeeld voor een trap van hout. Hout is het beste toepasbaar op een betonnen trap, maar is tevens in te zetten bij andere trappen door deze te bedekken met behulp van overzettreden. Dankzij een speciale lijm plakt het hout uitstekend aan de ondergrond, waardoor u krakende treden voorkomt.

Eiken

eiken traprenovatie Enschede
Tot een aantal jaar geleden was hout het meest gekozen basismateriaal voor het ontwerpen van trapmodellen. Het soort hout dat hiervoor het meeste gebruik werd is eiken. Het grote voordeel van eiken woononderdelen is dat men deze gemakkelijk kan bewerken, en dat met een toplaag een grote stoot- en krasbestendigheid ontstaat. Daarnaast biedt een eiken woononderdeel altijd een lichte aanblik, wat in kleinere ruimtes natuurlijk handig is.

Vindt u eikenhout geen mooie uitstraling bieden, of past een donkerdere houtsoort beter bij het interieur? Kies dan voor mahonie in plaatst van eiken. Deze duurzame hardhoutsoort kent hoge kosten, maar is uitzonderlijk duurzaam.

Traprenovatie PVC/Vinyl

trapbekleding met vinyl of pvc
Bent u op zoek naar een vorm van trapbekleding die onderhoudsvriendelijk, hygiënisch en geluidsdempend is? Kies dan voor vinyl of PVC trapbekleding. Beide producten zijn zeer geschikt om uw trappen mee te bekleden, dankzij de eenvoudige plaatsingstechniek. Bovendien zijn zowel PVC als vinyl vloeren en trapbekleding gemakkelijk schoon te houden door de coatinglaag die op de producten is aangebracht. Ten opzichte van vinyl heeft PVC nog enkele extra voordelen. Zoals de hoge kleurvastheid van het product. Bij vinyl is dit afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal. PVC is bovendien een duurzaam product, het is namelijk voorzien van een extra PU-beschermlaag. Bij vinyl is de duurzaamheid en de kleurvastheid afhankelijk van de kwaliteit van het basismateriaal.

Linoleum

traprenovatie linoleum
Bent u sterk gericht op duurzaamheid en wilt u ook uw traprenovatie uitvoeren met zo min mogelijk invloed op het milieu? Wellicht is linoleum dan een goede keuze voor u. Het product wordt gemaakt van diverse natuurlijke producten zoals lijnzaadolie, jute en kurk of houtmeel. Dit product is door deze combinatie van grondstoffen niet enkel milieuvriendelijk, maar ook zeer slijtvast, geluiddempend en geeft het een luxe uitstraling. Het renoveren neemt weinig tijd in beslag, omdat het een materiaalsoort is dat snel geplaatst kan worden. Dankzij de uitstekende eigenschappen hoeft u bovendien weinig aandacht te besteden aan het onderhoud en schoonmaak.

Tapijt

trap stofferen Enschede
Tapijt is één van de meest gebruikte vormen van vloer- en trapbekleding in Enschede. Dit komt doordat tapijt van oudsher is gezien als een geschikt materiaal voor trapbekleding. Een vloerbedekking heeft dan ook diverse positieve eigenschappen zoals een goede geluidsdemping, een hoge mate van isolering en het vermindert de kans op uitglijden. Wilt u graag uw trap voorzien laten stofferen? Houd dan rekening met de variatie aan eigenschappen tussen de verschillende tapijtsoorten. Hoewel een stoffen bovenlaag niet veel hoeft te kosten, raden wij aan niet zomaar voor de meest goedkope variant te kiezen. Deze zal snel slijten, waardoor uw traprenovatie naar verhouding duurder uit zal vallen.

Nieuwe trapbekleding nodig in Enschede?

Vraag eenvoudig vrijblijvende traprenovatie offertes aan en bespaar tot wel 30% op de kosten!

Gratis offertes

Open trap bekleden

open trap bekleden Enschede
Nu er steeds meer open trappen worden geplaatst in Enschede krijgen wij ook steeds vaker de vraag om dergelijke trappen opnieuw te bekleden. Het aanbrengen van een trapbekleding op een open trap kan dan ook het beste door een erkend vakman worden uitgevoerd. Dit komt doordat de techniek voor deze klus zeer veel nauwkeurigheid en een ruime ervaring binnen het vakgebied vereist. Hebt u een dichte trap in huis en overweegt u een open trap te kiezen? Het voordeel van open trappen is de moderne en ruimtelijke uitstraling. U heeft echter wel extra stookkosten en loopt het risico op meer valpartijen. Pas dus op met kleine kinderen!

Dichte trap bekleden

dichte trap bekleden Enschede
Het bekleden van een dichte trap is gemakkelijker dan een open variant. Overweegt u om een trapbekleding aan te brengen om zo de slijtage van de dichte treden te verbergen? Dan raden wij u aan om toch een kleine renovatie toe te passen. Dit kan al door te kiezen voor houten opzettreden. Deze opzettreden zorgen ervoor dat beschadigingen niet groter worden, en zullen het gebruiksgemak verbeteren. De treden van hout zijn bovendien met elk gewenst materiaal te bekleden, of kunnen van een loper worden voorzien om te besparen op de prijs. Wij garanderen dat u door de medewerkers van een trappenfabriek altijd spoedig zult worden geholpen.

Traprenovatie met behoud van karakter

Met het aanbrengen van trapbekleding transformeert u eenvoudig de uitstraling van de gehele trap. In sommige gevallen willen klanten uit Enschede echter het karakter behouden. Dit gaat vaak op bij prachtige authentieke wenteltrappen. Vooral in oudere jaren ’30 woning vinden klanten uit Enschede het behoud van het originele karakter erg belangrijk. Het aanbrengen van een trapmat of trapbekleding voelt ongepast en past ook niet bij het interieur. Dit wordt door trapspecialisten uit Enschede op verschillende manieren gedaan. In de meeste gevallen zal de specialist ervoor kiezen om de trap enkel goed te schuren of zandstralen en vervolgens te lakken.

Bestaande trap schilderen of oliën?

Heeft u een prachtige houten wenteltrap in uw woning in Enschede en wilt u deze renoveren zonder daarbij het karakter te verliezen? Dan zal een trapspecialist u aanraden om deze te schilderen of lakken. Als u de treden laat verven, dan brengt de specialist uit Enschede in de meeste gevallen een gekleurde verf aan. De houtnerf is hierbij niet meer zichtbaar. U kunt er echter ook voor kiezen om een transparante beits aan te brengen. In dit geval is de originele houtkleur en de houtnerf zichtbaar. Dit is exact de charme van houten trappen. U kunt het oppervlak niet onbewerkt laten, omdat het dan enorm snel zal gaan slijten. U heeft de beits nodig als beschermlaag.

Trap zandstralen

trap zandstralen
Voordat de specialist uit Enschede de trap kan gaan verven of oliën zal eerst de oude verflaag verwijderd moeten worden. U kunt dit zelf met de hand of een schuurmachine doen, maar het is tevens mogelijk om dit uit te besteden aan een trappenspecialist. In de meeste gevallen zal deze door middel van zandstralen alle oude verflagen verwijderen. Het zandstralen is relatief eenvoudig en zorgt ervoor dat het oppervlak in korte tijd volledig egaal is geschuurd. Zandstralen is niet per se voor elke houtsoort geschikt. Heeft u een trap van een zachte houtsoort? Geef dit dan aan. Als het straalmiddel onder te hoge druk gespoten wordt, zal dit namelijk beschadigingen opleveren.

Krakende trap?

krakende trap
Een veelvoorkomend probleem bij houten trappen is het feit dat deze na een tijdje gaan kraken. Een krakende trap is erg vervelend, u kunt dan namelijk niet meer zachtjes omhoog of naar beneden lopen. Om het probleem van de krakende trap op te lossen kunt u kiezen voor een volledige traprenovatie, bijvoorbeeld door de trap te laten stofferen of overzettreden te plaatsen. Het is ook mogelijk om een of enkele stootborden te renoveren en opnieuw te bevestigen. Dit verhelpt vaak de krakende trap. U kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen. Echter is het advies om dergelijke klussen uit te besteden aan een erkend vakman uit Enschede.

Hoe maakt u uw trap veilig?

Extra opties bij traprenovatie

opties bij trap renoveren
Het laten renoveren van uw trap brengt extra opties met zich mee. Naast een transformatie van het uiterlijk, is het ook verstandig om aan de veiligheid te denken. Bijvoorbeeld het plaatsen van een trapleuning, het laten leggen van antislip strips of een trapmat of het toevoegen van trapverlichting. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Antislip strips
 • Trapleuningen
 • Trapverlichting

Antislip strips

antislip strips trap
Wij gaven eerder al aan dat de renovatie van een bestaande trap niet per se heel veel geld hoeft te kosten. Zo is het bijvoorbeeld een mogelijkheid om bij een renovatie enkel de antislip strips te vervangen. Hebt u nog geen antislip strips? Overweeg dan om deze alsnog te plaatsen. Een antislip strip zorgt ervoor dat uw voeten meer grip hebben. Met name op gelakte en geschilderde trapoppervlakken is dit bijna noodzaak. De antislip strips schaft u eenvoudig bij bouwmarkt of trappenfabriek uit Enschede aan. U krijgt hierbij de keus uit een ruim assortiment, met name in kleuren en afmetingen. De gemiddelde kosten van antislip strips zijn €3,- tot €15,- per meter. Een trapmat is wat prijziger en kost gemiddeld €20,- tot €65,- per mat.

Trapleuningen

trapleuning in Enschede vervangen
Vindt u het niet nodig om uw traptreden te renoveren, maar wil u wel de sfeer in de hal wijzigen of het wooncomfort verhogen? Kijk dan eens naar de opties voor het vernieuwen van de trapleuning. Een standaard trapleuning bestaat over het algemeen uit een eiken balk, eventueel gelakt, gebeitst of geverfd. Houdt u niet van standaard oplossingen? Er bestaan heel wat alternatieven. Kies bijvoorbeeld voor een variant die gemaakt is van een Pvc-buis, een touw of zelfs een paar losse knoppen aan de muur. Voor een trapleuning betaalt u gemiddeld €50,- tot €100,- per leuning.

Trapverlichting

trapverlichting Enschede
Door te zorgen voor een permanente trapverlichting voorkomt u dat iemand in het donker van de trap afstommelt, of zelfs valt. Daarnaast is trapverlichting een prima alternatief voor licht op de overloop. Vindt u het niet prettig om de hele nacht het licht aan te houden? Kies dan niet voor een statische, maar een dynamische trapverlichting. Deze werkt op basis van sensoren, en springt alleen aan na beweging. Bij de wat duurdere soorten dynamische trapverlichting bepaalt u zelf de intensiteit en verlichtingsduur. U heeft al trapverlichting vanaf €10,- per lichtpunt.

Zelf een trap bekleden?

Door onze klanten uit Enschede wordt steeds vaker de vraag gesteld of het mogelijk is om zelf trappen te bedekken. Dit is zeker een optie, met name wanneer het om dichte trappen gaat. Omdat wij begrijpen dat een traprenovatie niet een klus is die u regelmatig uitvoert, hebben de professionals van een aan ons gelieerde trappenfabriek een stappenplan voor u opgesteld. Met dit stappenplan is de klus relatief eenvoudig. Wil u liever uw trap bekleden dan stofferen? Ook dan kunt u van de basisprincipes in dit stappenplan uitgaan. Het is echter mogelijk dat u een andere onderlaag moet aanbrengen. Het bedekken van een open trap is een lastigere klus omdat u dan rondom een toplaag moet aanbrengen. Weet waaraan u begint voordat u de klus start. Wij informeren u desgewenst met alle plezier.

zelf trap bekleden

Stappenplan

 • Voorbereiding. Zorg ervoor dat u voordat u begint met het plaatsen van het nieuwe tapijt de oude bekleding volledig verwijdert. Niet alleen het materiaal maar ook nietjes en lijmresten moet u verwijderen. Een tweede stap in de voorbereiding is de aanschaf van de juiste gereedschappen en materialen. Meet de traptreden, neuslatten en stootborden op voor een indicatie van de hoeveelheid tapijt (en eventueel ondertapijt) die u dient te bestellen.
 • Plaatsen ondertapijt. Het ondertapijt is een tapijtlaag die alleen op de treden en neuslatten wordt aangebracht voor meer vering, isolatie en een langere levensduur van de bovenlaag. Meet voordat u het materiaal plaatst de treden op met papier, en snij daarom heen het ondertapijt uit. Houdt een rand van 2 centimeter extra aan om meetfoutjes te ondervangen.
 • Plaatsen bovenlaag Het echte renoveren van de trap gebeurt wanneer u de bovenste laag tapijt aanbrengt. Deze bovenlaag moet een prettige aanblik bieden, en zal daarom nauwkeurig moeten worden aangebracht. U optimaliseert de aanblik door de trapbekleding in de hoeken goed aan te duwen en stevig vast te zetten met lijm en eventueel enkele nietjes.
 • Stofferen stootborden. Bij het aanbrengen van de bovenlaag dient u eerst alleen de treden en neuslatten te bedekken, en daarna de stootborden. Op deze manier voorkomt u dat de tapijtlagen elkaar overlappen. Druk ook bij de stootborden de hoeken goed vast.
 • Afwerking. Tot slot adviseren wij om de bevestiging van de verscheidene lagen goed te controleren en eventuele losse draden af te knippen.

Traprenovatie of nieuwe trap?

Kiest u voor een renovatie of een complete nieuwe trap? In de meeste gevallen zijn traprenovaties echter voldoende om de trap weer in ere te herstellen. Bovendien is een renovatie vele malen goedkoper dan het aanschaffen van een nieuw trapmodel, en behaalt u hetzelfde resultaat. Door trapbekleding aan te brengen geeft u het geheel een compleet andere uitstraling: niemand zal doorhebben dat dit nog steeds dezelfde trap is. In slechts enkele gevallen is het aan te raden een nieuwe trap te plaatsen. Wanneer u een oud huis heeft gekocht of de complete woning in Enschede wilt renoveren. Ook kiezen steeds meer klanten uit Enschede voor een nieuwe trap omdat zij de oude trapsoort willen vervangen. U kunt hierbij denken aan het plaatsen van een vaste trap naar zolder of het vervangen van een oude spiltrap.

traprenovatie of nieuwe trap in Enschede

Traprenovatie uitbesteden? 3 bespaartips!

Een traprenovatie is vaak niet een klus die u zelf wilt uitvoeren. Het neemt namelijk veel tijd in beslag en is soms een behoorlijk specialistisch werkje. Wilt u het renoveren uitbesteden en toch zo veel mogelijk geld besparen? Lees dan onderstaande tips door:

 • Verwijder zelf de oude bekleding: door zelf de oude bekleding te verwijderen, bespaart u op de totaalprijs. Een specialist hoeft dan alleen nog maar de bekleding te leggen.
 • Denk van tevoren goed na over het materiaal: kijk welke materialen er beschikbaar zijn en wat uw budget is. Als u goedkoop uit wilt zijn kiest u bijvoorbeeld voor stofferen met tapijt of laminaat.
 • Vergelijk offertes: door diverse offertes aan te vragen en onderling te vergelijken bespaart u op de kosten.

Voordelen traprenovatie Enschede

Renovaties brengen enorm veel voordelen met zich mee. Allereerst ziet de trap er weer strak uit, een echte blikvanger. Wilt u de woning op termijn verkopen? Dan kunt u een hogere prijs vragen dan wanneer uw trap oud en vervallen is. Toch liggen wellicht de belangrijkste voordelen bij de verhoogde veiligheid. Door slijtage worden de traptreden glad, waardoor de kans op glijpartijen enorm is. Een traprenovatie met eventuele extra’s waarborgt de veiligheid. De voordelen op een rijtje:

 • Een snelle manier om uw interieur aan te passen.
 • Het is mogelijk om binnen 1 dag te renoveren.
 • Traprenovatie zorgt voor waardestijging van uw woning.
 • Een gerenoveerde trap zorgt voor meer comfort en veiligheid.
 • Profiteer van vakmanschap en garantie.
trap renoveren Enschede
Offertes van trapspecialisten

Gratis en vrijblijvend!

Vrijblijvende offertes aanvragen!

Wilt u graag weten wat het kost om een traprenovatie uit te laten voeren door een specialist uit Enschede? Of hebt u vragen over de opties voor trapbekleding? Vul dan uw gegevens in op het offerteformulier. Wij sturen uw hulpvraag zo spoedig mogelijk aan verschillende experts door, zodat u binnen korte tijd meerdere offertes met elkaar kunt vergelijken. Kijk hierbij naar prijs en aanbod en kies zo voor de trappenfabriek of trappenspecialist uit Enschede die het beste aan uw wensen voldoet. Bezig met een complete renovatie van uw woning, inclusief kozijnen? Ook kozijnenspecialisten uit ons netwerk helpen u graag.