traprenovatie Heerlen

Traprenovatie Heerlen

Wanneer uw trap slijtage vertoont, is het aan te raden om traprenovatie door een trapspecialist uit Heerlen te laten doen. Een traprenovatie geeft niet alleen uw trap een nieuw uiterlijk, de ruimte zal er anders uitzien. Daarbij is het renoveren voordeliger dan een nieuwe trap te laten plaatsen. Bij een renovatie kunt u denken aan schuren en schilderen, maar ook stofferen, bekleden of het plaatsen van overzettreden vallen hieronder. Op deze pagina vindt u meer informatie over de kosten van een dergelijke renovatie, maar ook wat de mogelijkheden zijn op het gebied van soorten en materialen.

Wilt u meer informatie over een goede traprenovatie, trapbekleding of een trapleuning? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan via het offerteformulier. U kunt deze prijsopgaven onderling vergelijken, zodat u zonder veel moeite een expert uit Heerlen vindt.

Voordelen van onze dienstverlening

 • Nieuwe trappen en traprenovatie
 • Keuze uit allerlei materiaalsoorten
 • Gratis en vrijblijvend prijsopgaven aanvragen

Gratis offertes vergelijkenTraprenovatie of nieuwe trap? (*)

Gewenst materiaal (*)

Model van de trap (*)


Omschrijving (*)
Navigeer op deze pagina naar:

Traprenovatie binnen 1 dag

Bij een traprenovatie is hak- of breekwerk niet nodig. Dit zorgt ervoor dat het renoveren al binnen 1 dag kan gebeuren. Wanneer de oude trapbekleding is verwijderd, is het alleen van belang om de trapbekleding, in wat voor vorm of materiaal dan ook, te plaatsen. Zo bespaart u niet alleen op de kosten voor een renovatie, u gebruikt de trap ook nog eens binnen no time.

traprenovatie kosten

Mogelijkheden bij traprenovatie

Uw trap is waarschijnlijk één van de meest gebruikte onderdelen van uw woning. Dagelijks wordt er tientallen keren naar boven en naar beneden gelopen. Zoals u zich kunt voorstellen, is slijtage onvermijdelijk. De slijtplekken zien er niet heel aantrekkelijk uit, maar wat nog belangrijker is, is het verhoogde risico op valpartijen. Na verloop van tijd zult u dan ook merken dat het tijd is voor een complete renovatie van uw trap. In tegenstelling tot wat in Heerlen vaak gedacht wordt, bestaan traprenovaties uit diverse werkzaamheden die het uiterlijk en de veiligheid herstellen. Dit houdt meer in dan enkel het schuren en verven van de traptreden. U kunt bij renoveren bijvoorbeeld denken aan het herstellen en vullen van allerlei deukjes en scheuren in het materiaal maar ook het aanbrengen van trapbekleding valt onder het renoveren van trappen.

 • Het schuren en schilderen van het oppervlak
 • Het zandstralen van uw klassieke houten trap
 • Het aanbrengen van trapbekleding

Traprenovatie kosten

Een traprenovatie laten doen of uw traptreden nieuwe bekleding geven? Deze renovatie hoeft geen grote kostenpost te zijn als u rekening houdt met 3 factoren die de prijs beïnvloeden. De vorm van de trap, het gebruikte materiaal dat u kiest en eventuele extra opties, zoals anti-slip strips, trapverlichting of een trapleuning hebben allemaal invloed op de totaalprijs.

Heeft u een rechte open trap? Dan is de goedkoopste optie om de trap te laten stralen met zand en vervolgens te verven of te oliën. Een rechte trap heeft minder materiaal nodig omdat er geen bochten in zitten.

Wanneer u een wenteltrap heeft lopen de kostprijzen sowieso hoger op. Kiest u voor eiken of pvc, dan kunt u rekenen op een bedrag vanaf €2.500,-. Vraag een specialist uit Heerlen om advies over de exacte kosten.

Bekijk onderstaande tabel om meer zicht te krijgen op de totaalprijs voor een traprenovatie in Heerlen.

Prijstabel: wat kost een traprenovatie?

Type traprenovatie (gesloten trap)Gemiddelde totale kosten, inclusief montage
Zandstralen€30,- tot €40,- per m²
Schilderen / oliën€350,- tot €750,-
Traprenovatie tapijtVanaf €1.400,-
Traprenovatie laminaatVanaf €2.300,-
Traprenovatie vinyl / PVCVanaf €2.500,-
Traprenovatie eiken houtVanaf €3.500,-

* Let op: Dit zijn gemiddelde en vanaf prijzen. Bij een gesloten trap gaan wij uit van 14 traptreden. De prijs is inclusief materiaal, montage en btw.

Laat uw trap in Heerlen goedkoop en snel renoveren!

Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30% op de totaalprijs!

Gratis offertes aanvragen

Trap bekleden Heerlen

Een trap is een veelgebruikt onderdeel in uw huis, het is dus helemaal niet vreemd dat deze op den duur beschadigingen krijgt. Wanneer dit gebeurt, is het niet noodzakelijk om direct een nieuwe trap te plaatsen. U kunt dit eenvoudig oplossen door de trap te laten renoveren door een trapspecialist uit Heerlen. Trapbekleding geeft uw trap een frisse uitstraling, het is in verhouding goedkoop en zorgt bovendien voor meer veiligheid. Daarbij werkt trapbekleding vaak isoleren en geluidsdempend. Uit welke materiaalsoorten kiest u allemaal? Voor een luxe trap kiest u uit natuursteen of eiken in combinatie met beton. Houdt u het liever simpel? Dan volstaan laminaat, pvc of vinyl ook prima.

pvc trapbekleding Heerlen

Traprenovatie PVC Heerlen

Is uw trap verouderd of wilt u een vernieuwde uitstraling? Laat dan een traprenovatie uitvoeren met PVC. Eén van de voordelen is dat het onderhoudsarm is. Hout moet u om de paar jaar voorzien van een laag verf of olie, maar door te kiezen voor PVC met een houtlook is dit niet mogelijk. Het materiaal is namelijk krasvast, duurzaam en bovendien verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs. De prijs is afhankelijk van he traptype, rechte trappen zijn bijvoorbeeld goedkoper omdat het eenvoudiger te renoveren is dan een gesloten trap, het aantal treden en het materiaal. Houd rekening met een prijs vanaf €2.500,-.

traprenovatie laminaat

Voordelige traprenovatie van laminaat

Het renoveren van trappen met laminaat heeft vele voordelen. Het materiaal is duurzaam, onderhoudsarm en heeft een lange levensduur. Daarnaast is het een voordelige keuze, want het heeft een relatief lage aanschafprijs. De prijs begint al vanaf €2.300,- voor een gesloten trap met veertien treden. Het is verkrijgbaar in allerlei kleuren houtstructuren en verschillende varianten, namelijk HPL en CPL. HPL heeft een sterkere toplaag en is daarom iets duurder. Doordat het geen stof aantrekt, is het eenvoudig om schoon te maken. Een nadeel is dat het glad kan zijn. Dit lost u eenvoudig op door antislip-strips aan te brengen op de traptreden.

traprenovatie met betonlook

Traprenovatie betonlook

Voor een traprenovatie met een betonlook wordt geen echt beton gebruikt. Beton voelt namelijk koud aan, is erg zwaar en kostbaar. Het is een stuk goedkoper om te kiezen voor een materiaal met een betonlook. Er zijn meerdere materialen geschikt voor een betonlook, denk aan laminaat, vinyl en PVC. Deze materialen hebben de uitstraling van beton, maar voelen niet koud aan en zijn goedkoper. Daarnaast zijn ze beter voor de geluidsdemping. De prijzen voor deze traprenovatie beginnen al vanaf €2.500,-. Een renovatie met laminaat is één van de goedkoopste opties. Vinyl en PVC zijn beide iets duurder.

trapbekleding van hout in Heerlen

Trap bekleden met hout

U heeft de keuze uit verschillende houtsoorten om trappen mee te bekleden. Denk aan het populaire eikenhout, of juist vurenhout, mahoniehout of beukenhout. De kleur van de trap is onder andere afhankelijk van de houtsoort waar u voor kiest. Door trappen te oliën kunt u de kleur versterken of juist iets veranderen. Het voordeel van hout is dat u het kunt oliën, maar ook kunt verven in elke gewenste kleur. Kies voor duurzaam hout, dit is veel beter voor het milieu. Duurzaam hout wordt voorzien van een FSC-keurmerk. De prijs voor eikenhout beginnen bij €3.500,-.

Traprenovatie eiken

Eén van de populairste houtsoorten om een trap mee te bekleden in Heerlen is eiken. Eikenhout is namelijk verkrijgbaar in vele tinten, van licht tot donker. Behandel de trap met olie om de kleur te veranderen, ook grijs behoort tot de mogelijkheden. De prijzen voor een traprenovatie met eiken beginnen al vanaf €3.500,-. Het is één van de duurste opties voor renovatie, maar trapbekleding van eikenhout gaat zeer lang mee. Eikenhout slijt namelijk bijna niet, waardoor de trappen er langer mooi uitzien. Een nadeel van eiken is dat er soms zwarte vlekken ontstaan door uitdrogend looizuur. Al vinden sommigen mensen dat weer een voordeel vanwege de authenticiteit.

Linoleum

Vaak denkt men dat linoleum en vinyl hetzelfde is, toch zijn er duidelijke verschillen tussen deze twee materialen. Vinyl wordt gemaakt van kunststof en linoleum uit kunstmatige en natuurlijke materialen. Onder andere hars en jute worden er gebruikt. De voordelen van linoleum zijn dat het duurzaam is, u het gemakkelijk schoonmaakt en dat het lang meegaat. De naden van linoleum worden vastgemaakt met speciale lasnaden. Hiervoor gebruikt een trappenmaker uit Heerlen een lasföhn, voegentrekguts en een lasdraad. De naden worden met deze techniek waterdicht. Dit is zeer belangrijk, want het materiaal is namelijk niet vochtbestendig.

trapbekleding vinyl Heerlen

Vinyl

De prijzen voor het bekleden van een trap met vinyl beginnen bij €2.500,-. Deze totaalprijs is voor een gesloten trap met veertien treden. De prijs is afhankelijk van het traptype (dicht of open), het materiaal en de arbeidskosten. Het bestaat uit meerdere lagen poyvinylchloride, dit is een kunststof. De bovenste toplaag is transparant en beschermd het materiaal. Direct daaronder zit een kunststoflaag met een afwerking, bijvoorbeeld een houtstructuur. Naast een houtlook zijn er nog meer stijlen verkrijgbaar, bijvoorbeeld een marmer-, leer- of betonlook. Door de toplaag slijt het materiaal minder snel en zien de traptreden er langer mooi uit.

trappen stofferen Heerlen

Trap stofferen Heerlen

U heeft de keuze uit verschillende soorten tapijt voor het stofferen van de traptreden. U moet bijvoorbeeld een keuze maken uit hoogpolig- of laagpolig tapijt en uit één van de vele beschikbare kleuren en stijlen. De kosten voor het stofferen beginnen vanaf €1.400,- voor een gesloten trap met veertien treden. Stofferen is daarmee één van de goedkoopste opties om uw trap mee te bekleden. Het stofferen neemt daarnaast weinig tijd in beslag. Meestal is de traprenovatie door middel van stofferen afgerond binnen 1 dag. Voor het bevestigen van het tapijt gebruikt een vakman uit Heerlen speciale lijm, deze brengt hij aan op de treden met een lijmkam.

Wilt u uw traptreden laten stofferen of renoveren?

Schakel een trapspecialist in door verschillende offertes aan te vragen.

Gratis offertes

Overzettreden Heerlen

Overzettreden zijn een soort trapbekleding die in de meeste gevallen bijna kant en klaar geleverd wordt. U kunt dit zien als een extra traptrede, die over uw bestaande treden heen geplaatst worden. Deze trapbekleding is doorgaans relatief eenvoudig om aan te brengen, waardoor het een goedkope manier van bekleden is. U heeft keuze uit diverse materialen, zoals laminaat, tapijt, PVC en eikenhout. U kunt de overzettreden kant en klaar aanschaffen, maar vaak moet u deze nog op maat snijden of zagen. Omdat dit heel precies moet gebeuren, raden wij u aan contact op te nemen met een trapspecialist uit Heerlen.

Wat zijn de voordelen van overzettreden?

Een groot voordeel van overzettreden is het feit dat het een goedkope optie is om uw trap een nieuw uiterlijk te geven.

Daarnaast zorgen de treden voor een groter gevoel van veiligheid, zijn ze binnen een werkdag aangebracht en transformeren ze het uiterlijk van uw trap.

Dit heeft uiteindelijk een waardevermeerdering van uw woning als gevolg. Dit zijn de belangrijkste voordelen van:

 • Goedkoop
 • Snel geplaatst, dus geen last van de werkzaamheden
 • Waardervermeerdering van uw woning

Welke materialen zijn mogelijk?

Er zijn verschillende materialen geschikt voor het bekleden van de trap in uw woning in Heerlen met overzettreden. De keuze is afhankelijk van uw persoonlijke wensen, de uitstraling en natuurlijk het budget. Kies uit één van de volgende materialen:

 • PVC/vinyl: beide soorten overzettreden zijn gemaakt van kunststof. PVC en vinyl is onderhoudsarm, duurzaam en gaat lang mee. Vinyl is door opbouw van het materiaal ook nog geluiddempend en beschikbaar in vele kleuren en stijlen.
 • Laminaat: met een houtlook is laminaat niet te onderscheiden van echt hout. Het materiaal is daarnaast duurzaam, krasvast en verkrijgbaar in allerlei houttinten.
 • Eiken: eiken geeft uw trap een authentieke uitstraling. Met speciale olie onderhoudt u het materiaal en geeft u het een andere kleur. Eikenhout gaat lang mee en slijt niet snel.
 • Tapijt: trappen bekleden met tapijt is één van de goedkoopste opties en bovendien zijn er vele kleuren en design beschikbaar. Door de dikte dempt tapijt geluid uitstekend.

Kosten van overzettreden

De totaalprijs van overzettreden is gunstiger dan de prijzen van andere trapbekleding. U betaalt doorgaans een vaste prijs per trede.

Laminaat is de meest voordelige optie, deze kost ongeveer €125,- per trede. Tapijt kost gemiddeld €135,- per trede, PVC en vinyl ongeveer €145,- en eikenhouten treden kosten ongeveer €160,- per stuk.

Voor een trap van 13 treden ligt de prijs daarmee gemiddeld tussen de €1.625,- en €2.080,-. Wilt u ook de stootborden laten bekleden? Dan zal de prijs iets hoger uitvallen, omdat u in dat geval extra materiaal nodig heeft. In onderstaande tabel vindt u de gemiddelde prijzen.

De materialen van overzettreden

Een trapspecialist vertelt in deze video meer over de mogelijkheden.

Prijstabel: wat kosten overzettreden?

Materiaalsoort overzettredeGemiddelde vanafprijs, inclusief plaatsing en btw
Laminaat€125,- per trede
Tapijt€135,- per trede
PVC/vinyl€145,- per trede
Eiken€160,- per trede

* Let op: Dit zijn gemiddelde en vanaf prijzen, inclusief materiaal, montage en btw. Vraag voor exacte prijzen gratis en vrijblijvende offertes aan!

Snelle en voordelige traprenovatie met overzettreden?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van trapspecialisten uit Heerlen!

Offertes aanvragen
open trap bekleden in Heerlen

Open trap bekleden

U heeft de keuze uit verschillende materialen voor het bekleden van een open trap. Afhankelijk van het materiaal wordt de trapbekleding vastgemaakt met lijm of montagekit. De prijs is onder andere afhankelijk van het materiaal, de trapvorm en de arbeidskosten. Het renoveren en bekleden van een open trap is gemakkelijker dan een gebogen trapmodel, hierdoor is dit vaak iets duurder. Een trapspecialist brengt bekleding aan op de bovenkant en de onderkant van de traptreden. Liever een dichte trap? Tijdens de renovatie is het mogelijk om stootborden aan te brengen om de trap te dichten.

dichte trap bekleden

Dichte trap bekleden

Is de trapbekleding van uw dichte trap versleten of verouderd? Laat het dan vervangen door een trappenmaker uit de omgeving van Heerlen. De specialist zal eerst het oude materiaal verwijderen. Ook maakt hij de treden schoon van eventuele kit- of lijmresten. Soms is het nodig om de trap te schuren, zodat alle treden en stootborden weer egaal zijn. Tapijt wordt vastgemaakt met speciale lijm. De specialist begint boven en werkt dan naar beneden. Voor het bekleden van een dichte trap met vinyl, hout, pvc of laminaat brengt de vakman eerst trapbekleding aan op de traptreden. Daarna bekleedt hij de stootborden om het af te maken.

Traprenovatie met behoud van karakter

In oudere woningen is een houten trap een echt statement. Dan is het zonde om deze te bedekken of bekleden met een trapbekleding. Door het materiaal te stralen met zand, is het mogelijk om dit oude karakter te behouden.

Stralen met zand is een methode waarbij onder hoge druk hele fijne zandkorreltjes op het oppervlak worden geblazen. Zo worden de verflagen geschuurd en is het mogelijk om de trap opnieuw te verven of te oliën. Schakel een trapspecialist uit Heerlen in om uw trap te renoveren met behoud van karakter.

Bestaande trap schilderen of oliën?

Het verven van trappen is niet bepaald een leuk klusje. Een trapspecialist uit Heerlen neemt u deze klus echter graag uit handen. Er wordt als volgt te werk gegaan: allereerst plakt hij alle muren af en worden meubelstukken uit de omgeving afgedekt. Daarna zal de oude trapbekleding of oude verflagen verwijderd worden, vaak door middel van stralen of schuren met een schuurmachine. Als de traptreden inmiddels goed geschuurd, zijn zal hij beginnen met het aanbrengen van een grondlaag. Vaak brengt hij tevens een tweede grondlaag aan voordat hij de renovatie compleet maakt met het aanbrengen van de eindlaag, zoals verf.

Trap zandstralen

trap zandstralen Heerlen
Zoals wij al eerder toelichtten, is het zandstralen een methode om oude verflagen van de traptreden te verwijderen. Deze methode wordt in Heerlen steeds vaker toegepast, omdat dit erg snel en eenvoudig is. Bovendien zorgt deze schuurmethode voor een egaal resultaat, iets wat met een schuurmachine erg lastig te behalen is.

Het straalmiddel komt namelijk ook bij alle kleine hoekjes en kieren, terwijl een schuurmachine hier vaak te groot voor is. Niet elke houtsoort is hier echter geschikt voor. Als u dit overweegt, dan zult u eerst moeten controleren of uw trap en balustrades zijn gemaakt van hardhout.

Krakende trap?

krakende trap
Een houten trap vertoont op den duur slijtage, vaak in de vorm van krakende treden. Hout zet namelijk uit of krimpt bij temperatuurverschillen en hoge of lage luchtvochtigheid. Hierdoor krijgt u een krakende traptreden. Het is gelukkig eenvoudig om dit op te lossen met een traprenovatie. Laat dit doen door een specialist uit Heerlen. Bij een traprenovatie moeten niet alleen de overzettreden, maar ook de stootborden vervangen worden. Anders is het probleem van de krakende trap alsnog niet opgelost. Ook is het mogelijk om het stootbord te laten vervangen. Dan moet u er echter wel achter komen welke trede er precies kraakt.

Hoe maakt u uw trap veilig?

De trapspecialist geeft u in deze video aantal praktische tips.

Laat uw trap vakkundig renoveren door een trapspecialist uit Heerlen!

Kies eenvoudig de beste specialist voor een goedkope traprenovatie door offertes te vergelijken.

Gratis offertes

Extra opties bij traprenovatie

opties bij trap renoveren
Naast een traprenovatie of het plaatsen van overzettreden, is het mogelijk om extra opties te kiezen. Bijvoorbeeld als u denkt aan de veiligheid kan er nog het een en ander toegevoegd worden. Kies bijvoorbeeld voor antislip strips of een trapmat, dit vergroot de veiligheid op de traptreden en zorgt ervoor dat u niet uitglijdt. Ook bepaalde trapleuningen of trapverlichting kunnen voor extra veiligheid zorgen. Lees verder voor meer informatie over de mogelijkheden:

 • Antislip strips
 • Trapleuningen
 • Trapverlichting

Antislip strips

antislipstrips
Hoewel een goede aanblik van de trap zeer prettig is, is veiligheid natuurlijk het allerbelangrijkst. Een gelakt of geschilderd trapoppervlak is meestal erg glad. Een antislip strip biedt hiervoor de uitkomst.

Antislip strips koopt u gemakkelijk bij vrijwel elke bouwmarkt in Heerlen, of bestelt u online. Hierbij hebt u de keus uit een ruim assortiment aan antislip strips: van kleine randjes tot een bedekking van de halve trede, ook wel trapmat genoemd. In de meeste gevallen is een antislip strip eenvoudig te plaatsen, hiervoor hebt u niet de ondersteuning van een specialist van een trappenfabriek nodig.

Zorg er wel voor dat u de antislip strips goed vastlijmt. Antislip strips zijn al verkrijgbaar vanaf €3,- per meter.

Trapleuningen

trapleuning in Heerlen vervangen
De renovatie van een trap hoeft niet alleen te bestaan uit het aanbrengen van antislip strips of het monteren van opzettreden, bij het renoveren kunt u tevens aandacht besteden aan het installeren of herstellen van de trapleuning. Een standaard trapleuning bestaat over het algemeen uit een eiken balk, die met enkele schroeven aan de muur is vastgezet. Vindt u een dergelijke trapleuning saai, of past deze niet binnen het interieur? Er bestaan natuurlijk vele alternatieven. Kies bijvoorbeeld voor een trapleuning touw, een pijp of enkele losse knoppen. Daarnaast is tegenwoordig ook de boomtak als trapleuning zeer populair onder de mensen in Heerlen. Een trapleuning is relatief goedkoop in de aanschaf en kost gemiddeld €50,- tot €100,- per trap.

Trapverlichting

trapverlichting Heerlen
Bent u bezig met de renovatie van uw open trap en wilt u het wooncomfort in uw huis in Heerlen optimaal maken? Voeg dan trapverlichting toe als extra optie. Er zijn twee soorten trapverlichting, namelijk dynamische en statische. Met statische trapverlichting gaat het licht aan via een knop. Onder meer voor kinderen die bang zijn in het donker is een dergelijke methode een goede keus. Een dynamische trapverlichting werkt op basis van sensoren, zodat alleen bij beweging de verlichting aanspringt. In sommige gevallen kunt u zelfs de intensiteit en verlichtingstijd instellen. Over het algemeen gebruikt men LED-lampjes. De totaalprijs van trapverlichting ligt tussen de €10,- en €40,- per m².

Zelf een trap bekleden?

Zoals hierboven aangegeven is een dichte trap te renoveren en te bekleden met diverse producten. De plaatsing van een nieuwe trapbekleding brengt soms heel wat kosten met zich mee. Om op deze totaalprijs te besparen is het mogelijk om zelf de trap te stofferen of bekleden. De specialisten van een trappenfabriek uit de buurt van Heerlen hebben daarom een eenvoudig stappenplan opgesteld. Dit stappenplan is gericht op het stofferen van de traptreden. Of wil u weten wat u moet doen voor het bekleden van de trap met laminaat? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij informeren u met alle plezier, of bieden de nodige praktische ondersteuning als de traprenovatie niet wil lukken.

trap renoveren

Stappenplan

 • Voorbereiding
  Bij het verwijderen van het oude materiaal is met name het weghalen van alle lijmresten van groot belang. Zo zorgt u dat de nieuwe tapijtlaag helemaal egaal is te leggen. Voor het kopen van het tapijt dient u de diepte van alle treden, en de hoogte van de stootborden en neuslatten op te meten.

 • De plaatsing van het ondertapijt
  Als er geen goed ondertapijt op de treden ligt, maar u wel extra demping en isolatie wil, moet u ondertapijt plaatsen. Het ondertapijt komt enkel op de traptreden en neuslatten. Meet de afstand uit in papier, en snij vervolgens de nodige hoeveelheid uit. Lijm dit stevig vast en snijdt de overtollige randen weg.
 • De plaatsing van het tapijt
  De bovenlaag van de trapbekleding komt over alle treden en stootborden. In de meeste gevallen zullen wij adviseren om eerst de treden te bekleden en daarna de stootborden. Zorg ervoor dat de tapijtlaag goed in alle hoeken gedrukt wordt en glad geklopt voor een optimaal resultaat.
 • Afwerking
  De klus is pas ten einde als u de stevigheid van alle lagen hebt gecontroleerd en de randjes afgeknipt.

Laat uw trap weer stralen met een traprenovatie!

Bespaar op de totaalprijs door offertes van specialisten uit Heerlen te vergelijken.

Gratis offertes

Traprenovatie of nieuwe trap?

Klanten uit Heerlen die na een aantal jaren slijtageplekken ontdekken vragen ons of een renovatie voldoende is of dat het voordeliger is om een nieuwe trap aan te schaffen. In de praktijk is het eigenlijk altijd vele malen goedkoper om uw bestaande trap te renoveren dan ze te vervangen. Gelukkig gaan trappen enorm lang mee en is een renovatie voldoende om de levensduur nogmaals te verlengen.

Pas wanneer trappen in extreem slechte conditie verkeren, is het een optie om te kijken naar een nieuw trapmodel. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is het niet zomaar mogelijk om een andere trapsoort te plaatsen. Vaak bent u erg beperkt in uw keuze, vanwege de ruimte en het bestaande trapgat.

Bij het aanschaffen van nieuwe trappen kiezen veel klanten uit Heerlen dan ook voor hetzelfde trapmodel.

traprenovatie Heerlen

Traprenovatie uitbesteden? 3 bespaartips!

Een traprenovatie kan een tijdrovende en dus dure klus zijn. Vooral als u de werkzaamheden door een specialist uit Heerlen laat doen. Met onderstaande tips kunt u besparen op de kosten:

 • Verwijder zelf de oude bekleding: bespaar op de prijs door de oude trapbekleding zelf weg te halen.
 • Denk van tevoren goed na over het materiaal: kijk welke materiaalsoorten er zijn en wat uw budget is. Er zijn genoeg materialen die goedkoop zijn en tegelijkertijd ook duurzaam zijn. Denk bijvoorbeeld aan laminaat of tapijt.
 • Vergelijk offertes: door meerdere prijsopgaven bij bedrijven in Heerlen aan te vragen en te vergelijken, vindt u een goedkope specialist en bespaart u tot wel 30%.

Voordelen traprenovatie Heerlen

Een trap is een onderdeel dat veelvuldig gebruikt wordt in huis. Er wordt meerdere malen per dag op gelopen. Het is dus logisch dat renoveren op den duur nodig is, omdat er slijtage of beschadigingen zijn. Een versleten trap waarborgt bovendien minder de veiligheid. U schakelt het beste een trapspecialist uit Heerlen in om de trap te laten renoveren. Hier zitten een aantal voordelen aan:

 • Goedkoper dan een nieuwe trap laten plaatsen
 • Eenvoudige manier om de trap aan te passen aan uw wensen
 • Milieuvriendelijker dan een nieuw model plaatsen
 • Zorgt voor meer comfort en veiligheid in huis
 • Garantie op flexibiliteit en vakmanschap
 • Mogelijk bij iedere trap
 • Binnen 1 dag gerealiseerd

Meest recente aanvragen uit de omgeving Heerlen

Twee volledige traprenovaties in Maastricht
Overzettreden plaatsen op trappen in Heerlen
Renoveren van een trap met PVC in de buurt van Venlo
Stofferen van trappen in kantoorgebouwen in Weert
Renovatie van drie houten trappen in Kerkrade
Open trap renoveren in de omgeving van Roermond
Antisliptreden plaatsen op een trap in Landgraaf
Plaatsen van nieuwe trapleuningen in Sittard
Bekleden van trappen in woningen rondom Geleen
Nieuwe trap plaatsen in een woning in Brunssum
trap renoveren Heerlen
Offertes van trapspecialisten

Gratis en vrijblijvend!

Vrijblijvende traprenovatie offertes

Door uw trap te renoveren zien de traptreden er weer als nieuw uit. Het voordeel van een traprenovatie is dat u de trap de uitstraling geeft die u graag wilt. Bijvoorbeeld door hout of tapijt te gebruiken. of één van de andere materialen zoals PVC en vinyl. Met een trapspecialist uit Heerlen bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast duurt het renoveren en bekleden van een trap niet lang. Een renovatie door middel van overzettreden is al mogelijk binnen 1 dag! Vergelijk gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen om te besparen op de totaalprijs! Bezig met een grote verbouwing. Bekijk dan ook de mogelijkheden voor het vervangen van de kozijnen.

Meer weten?

 • Meer weten over laminaat? Bekijk dan de pagina op wikipedia.
 • Meer informatie over het FSC-keurmerk vindt op fsc.nl.
 • Wat is PVC precies? Bekijk de uitleg op wikipedia.