Traprenovatie Kampen

In bijna elk Nederlands woonhuis wordt gebruik gemaakt van minimaal één trap. Het dagelijkse gebruik heeft slijtage van de trapbekleding als gevolg. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties, waarbij u of één van uw gezinsleden kan uitglijden over de trap. Door eens in de 15 jaar uw trappen opnieuw te bekleden, zult u de kans op dergelijke problemen aanzienlijk verlagen. Bij Van der Kolk werken wij al jaren samen met erkende specialisten uit Kampen op het gebied van traprenovatie en trapbekleding. Zij zorgen met plezier voor een nieuwe bekleding, trapverlichting of plaatsen antislip strips voor u. Daarnaast staan wij in regelmatig overleg met een trappenfabriek uit uw regio, om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen, zo bieden wij u de beste kwaliteit. Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan via ons contactformulier.

Traprenovatie Kampen

Vind een trappen specialist via ons netwerk. Vergelijk prijzen!

Onze experts staan voor u klaar op het gebied van trappen, traprenovatie, en trapbekleding. Zet ons ook in voor kunststof en houten kozijnen.

Van der Kolk trapbekleding

Trap renoveren KampenBij Van der Kolk hebben wij ons gespecialiseerd in traprenovatie en trapbekleding. Wij beheren een netwerk van trapspecialisten over heel Nederland. Dit betekent dat wij ook in Kampen in verbinding staan met professionals die u kunnen ondersteunen bij de renovatie van het trapoppervlak. Door middel van onze service komt u met deze professionals in contact. Dankzij onze strenge selectiecriteria bent u er van verzekerd dat deze specialisten uit Kampen jarenlange ervaring hebben met het renoveren trappen, en daarom hoge kwaliteit leveren.

Stofferen of laminaat?

Trap stofferen KampenWanneer u kiest voor een traprenovatie, is het van belang een keuze te maken tussen stofferen of laminaat leggen, als beschermingslaag voor de houten ondergrond. Beide vormen van trapbekleding hebben voor- en nadelen. Zo is een laminaten trap beter schoon te houden en daarom beter voor het leefklimaat. Door uw trap te voorzien van vloerbedekking voorkomt u echter dat uw huisgenoten uitglijden, en is het ’s winters lekker warm aan de voeten. Bent u allergisch voor stof? Dan raden wij aan om geen hoogpolige vloerbedekking te laten plaatsen. Laminaat is in dit geval de beste oplossing.

Werkzaamheden trappenfabriek

Trapbekleding KampenTrappen maakt men over het algemeen in een trappenfabriek. Hierbij loopt het productieproces van het ontwerpen van de trap tot het afkorten van hardhout, of het leggen van bomen op een schuurstraat. In menig trappenfabriek voert men dan ook zowel het denk- als fysieke werk uit. In overleg met de leverancier kunt u bij een trappenfabriek uit Kampen terecht voor het ontwerpen van een trap naar uw wensen, en hebt u tevens inspraak over het soort bekleding. Bent u benieuwd naar de effecten van verschillende soorten trapbekleding? Bij menig trappenfabriek is er een showroom, waar u een overzicht krijgt van de vele mogelijkheden en daarbij behorende prijzen. Kijk daarbij goed naar de verschillen tussen een dichte en open trap. Dit is van invloed op het resultaat.

Vergelijk diverse offertes

Traprenovatie of nieuwe trap (*)

Gewenst materiaal (*)

Omschrijving (*)

Gelieve dit veld leeg te laten.


Bij Van Der Kolk is de klant nog koning

Van der Kolk traprenovatie
Bij Van der Kolk Traprenovatie en Trapbekleding zit u op de goede plek voor het renoveren, en bekleden van uw trap. Wij hechten groot belang aan de wensen van de klant. U hebt dan ook het proces van traprenovatie in de hand. Wilt u uw trap bekleden met vinyl? Heeft u de wens voor een houten trapbekleding? U bepaalt wat er gebeurt. Samen met u bekijken onze professionals uit Kampen vooraf de mogelijkheden voor traprenovatie aan de hand van uw budget. Uw tevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Trap renovatie offerte
Wilt u graag weten welke kosten er aan een traprenovatie verbonden zitten? Heeft u behoefte aan meer informatie over de verschillende producten die men bij een renovatie gebruikt? Of wenst u advies over de installatie van een trap van natuursteen of beton? Vul vandaag nog het contactformulier in. Wij zullen u op korte termijn enkele vrijblijvende offertes doorsturen toegespitst op uw situatie, welke u zelf met elkaar kan vergelijken. Maak vervolgens een vrijblijvende afspraak met een trapspecialist uit Kampen, die goed aansluit bij uw wensen.

Trap bekleden met hout

houten traprenovatie Kampen
Hoewel er diverse materialen geschikt zijn voor het uitvoeren van een trapbekleding, is hout hiervoor het meest gevraagde product. Dit komt doordat het mogelijk is om hout te plaatsen over alle verschillende basismaterialen, met behulp van overzettreden. Dankzij de uitstekende techniek van de professionals uit Kampen wordt hierbij bovendien voorkomen dat de traptreden gaan kraken. Welke houtsoort u kiest voor het bekleden is afhankelijk van uw wensen voor stijl en design. Kies bijvoorbeeld voor één van de donkere houtsoorten voor een contrasterend en uniek resultaat, of maak gebruik van rustiek eikenhout voor een landelijk effect. Wij helpen graag bij het maken van een keuze en beantwoorden uw vragen dan ook met alle plezier.

Traprenovatie prijzen

prijs traprenovatie Kampen
De prijzen voor het uitvoeren van een traprenovatie hangen af van diverse factoren zoals de materiaalkeuze, de vorm van de trap, het aantal treden en de gekozen afwerking. Zo is het goedkoper om een steektrap te stofferen met tapijt dan met laminaat, en is het duurder om een open trap te bekleden dan een gesloten trap. Wilt u trapwangen, een trapleuning of verlichting aanbrengen bij uw trappen? Ook dan zullen de kosten sterk oplopen. Hiermee is het echter wel mogelijk om de verkoopwaarde van uw pand in Kampen te doen stijgen. De prijs voor een traprenovatie ligt gemiddeld rond de €2.000,-. Liggen de prijzen voor een traprenovatie te hoog? Het aanpassen van de trapbekleding kan al voor €15,- per traptrede.

Eiken

trap bekleden met eiken
Hout gold jarenlang als basis voor vele woononderdelen, waaronder dichte trappen. Het grote voordeel van hout is dat het eenvoudig te repareren is, en weinig geld kost. De houtsoort die men gebruikte was eiken. Eiken hout is uitstekend te bewerken, en is met een extra toplaag uitermate stoot- en krasvast. Dankzij de toplaag kunt u eiken woononderdelen bovendien gemakkelijk te reinigen. Vindt u eiken niet een mooie houtsoort, of is het te licht in combinatie met de rest van de ruimte? Kies dan voor een alternatieve houtsoort, zoals mahonie. Dit hout is ontzettend duurzaam, en de diepe kleur geeft een luxueuze sfeer aan elke kamer.

Betonlook

betonlook trapbekleding Kampen
Eén van de opties voor het renoveren van de trap in uw woning of bedrijfspand te Kampen, is het creëren van een betonlook. Een betonlook werd lang gezien als een oplossing voor industriële bedrijven, maar langzamerhand is deze ook populair geworden bij particuliere klanten. Door de betonlook te combineren met natuurlijke materialen, zoals een eiken trapleuning zorgt u voor een robuuste doch authentieke uitstraling. Bij vrijwel elke trappenfabriek biedt men de betonlook in meerdere kleurschakeringen aan. Kijk daarom goed naar de kleur die bij uw interieur aansluit. Wilt u wel het trapoppervlak renoveren, maar is de betonlook niets voor u? Er bestaan vele andere oplossingen.

Laminaat / HPL of CPL

CPL trapbekleding
Zoekt u naar een nieuwe trapbekleding die gemakkelijk schoon te houden is, weinig kost en een lange levensduur heeft? Dan is laminaat de beste keuze voor u. Laminaat is een zeer duurzaam materiaal, en zal niet snel slijtplekken of beschadigingen tonen. Een ander voordeel van het product is dat u het kunt hergebruiken. Blijkt na een tijdje dat uw trap bekleden met laminaat (CPL/HPL) toch geen goed plan was, dan past u de planken gemakkelijk ergens anders toe. Bij de meeste leveranciers uit Kampen moet u kiezen uit twee soorten laminaatplanken: HPL en CPL. HPL producten hebben een zeer sterke bovenlaag, die goed bestand is tegen vallende voorwerpen. In tegenstelling tot HPL planken kentt CPL trapbekleding een dunnere bovenlaag. CPL is echter flexibeler en daardoor gemakkelijker te leggen. Zowel CPL als HPL producten zijn in vergelijking met andere materialen relatief goedkoop.

Vinyl / PVC

PVC traprenovatie
Wanneer u de trappen van uw pand in Kampen gaat renoveren, dan moet u een keuze maken uit diverse materialen. Naast laminaat, houten planken en vloerbedekking is het ook mogelijk te kiezen voor het stofferen van een trap met PVC of Vinyl. Deze twee producten lijken sterk op elkaar, maar er zit wel degelijk een verschil tussen. Zo zijn zowel vinyl en PVC beide zeer onderhoudsvriendelijke vormen van bekleding, en vochtbestendig. PVC heeft daarnaast nog enkele extra voordelen. Zo is het kleurvast, en is PVC gemakkelijker op uw trap aan te brengen. Een ander voordeel van PVC ten opzichte van vinyl is dat het een zeer duurzaam product is. Bij vinyl is dit afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal. Deze kwaliteit is tevens van invloed op de aanschafprijs. Vinyl kan zeer aantrekkelijke tarieven hebben, maar zal dan over het algemeen een stuk minder lang meegaan dan PVC.

Linoleum

Linoleum trapbekleding Kampen
Linoleum is een zeer geschikt om uw trappen mee te bedekken bij een traprenovatie. Linoleum is een zeer uniek product dat gemaakt wordt van jute, lijnzaadolie en kurk of houtmeel. Dit betekent dat het een natuurlijk basismateriaal is, met weinig invloed op het milieu. Dankzij de diverse grondstoffen is linoleum zeer sterk en stootvast. Dit leidt ertoe dat het ook een geschikt product is voor het bekleden van vloeren van openbare ruimtes. Andere voordelige eigenschappen van linoleum als trapbekleding zijn de geluidsdemping, luxe uitstraling en de lange levensduur. Kiest u voor linoleum als basismateriaal voor een traprenovatie? Dan moet u vervolgens kiezen uit twee verschillende vormen: stroken of tegels. Hiermee handelt u eenvoudig en snel zelf de renovatie af. Over het algemeen zullen wij aanraden om stroken te gebruiken, dit zal de klus vereenvoudigen en kost minder verbouwtijd. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend offertes aan!

Tapijt

Trap stofferen met tapijt
Tapijt is van oudsher één van de meest gebruikelijke producten voor een vloer- of traprenovatie. Hoewel dit vaak uit gewoonte gebeurt, bezit tapijt vele voordelen. Ten eerste is het materiaal in zeer veel verschillende kleuren en designs verkrijgbaar: het past daarom altijd binnen het interieur van uw pand in Kampen. Een tweede positieve eigenschap is dat u met een vloerbedekking altijd warme voeten houdt, en dat het een goede isolerende werking kent. Aan tapijt als trapbekleding zit nog een derde voordeel verbonden, namelijk dat u niet snel van de traptreden zult glijden. Dit is zeker aan te raden in een gezin met kinderen. Wilt u de renovatie eigenhandig afhandelen en is tapijt het materiaal van uw keuze? Zorg er dan voor dat u minimaal een halve meter extra stof heeft, om ook de naden goed af te dekken. De aanschafprijs hangt af van meerdere factoren zoals de hoogte van de pooldraden en het gekozen design voor de trapbekleding.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen van traprenovatie?

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan. De bedrijven uit ons netwerk renoveren en bekleden jaarlijks voor vele klanten de trap.

Trappen offerte

Open trap bekleden

open trap bekleding Kampen
Ben u op zoek naar een manier om meer ruimte in huis te creëren? Het vervangen van uw dichte trap door een open variant biedt dan wellicht uitkomst. Bij deze vorm van traprenovatie worden de stootborden van de trap verwijderd, en krijgen de treden een extra ondersteuning om zo voldoende draagkracht te houden. Hoewel de open trap een groot visueel voordeel biedt, verhoogt u hiermee wel het risico op valpartijen. Het is daarom noodzakelijk dat de trapbekleding vakkundig wordt aangebracht. Onze specialisten doen dit door de bekleding rondom aan te brengen. Hierbij krijgen de boven- en onderzijde een gelijke kleur voor een egaal resultaat.

Dichte trap bekleden

dichte trap bekleden met laminaat
Waar het bekleden van open trappen het beste is over te laten aan een erkend specialist van de trappenfabriek uit de regio, is het stofferen en bekleden van dichte trappen een stuk eenvoudiger. Voor het bekleden van dichte trappen bestaan er verschillende materialen. Onder andere hout en vinyl vormen een mogelijke oplossing. Overweegt u om de kwaliteit van de treden te verbeteren door het stofferen? Dan adviseren wij om eerst houten opzettreden te laten plaatsen. Dit is een vorm van traprenovatie die weinig extra kosten met zich meebrengt en snel aan te brengen is. Verder zorgt dit voor een optimaal resultaat en veilige woonsituatie.

Stootborden

krakend stootbord
Als uw trap van hout is gemaakt, dan hebt u waarschijnlijk wel eens last van krakende treden. Over het algemeen wordt de krakende trede veroorzaakt door speling tussen het hout en de onderliggende structuur. Dit is op te lossen door het stootbord enigszins los te wrikken, en de lijmresten te verwijderen. Vervolgens lijmt u het stootbord weer vast. Spijker eventueel het bord op enkele plekken vast, voor een volledig kraakvrij resultaat. Over het algemeen ontstaat de meeste speling bij de eerste en laatste trede. Dit is in sommige gevallen op te lossen door een latje over de onder- en bovenzijde van het stootbord te monteren.

Antislip trap

antislip trap Kampen
Veel van onze klanten uit Kampen denken dat een renovatie moet bestaan uit vele onderdelen, en daarbij veel geld zou moeten kosten. Niets is echter minder waar. Zelfs het installeren van antislip strips is te omschrijven als een renovatie, en dit kost maar weinig geld. Antislip strips vormen een noodzakelijke toevoeging bij gelakte of geschilderde trappen van hout. De antislip strip brengt u aan over de voorzijde van de trede. Dankzij de antislip strips is de kans op valpartijen aanzienlijk lager, en blijft ook de hoek van de trede beter beschermd tegen slijtage. Antislip strips schaft u eenvoudig aan bij de bouwmarkt in Kampen.

Trapleuningen

trapleuning vervangen
Naast het renoveren van de traptreden, is het tevens een mogelijkheid de medewerkers van een trappenfabriek in te schakelen voor de renovatie van de trapleuning. De meest standaard trapleuning bestaat uit een gelakte of gebeitste eiken balk, die met enkele schroeven aan de muur is bevestigd. Vindt u deze gewone trapleuning niet mooi? Er bestaan heel wat alternatieven, zoals een buis van PVC, een stalen pijp, een trapleuning van touw, of een boomtak als trapleuning. Wij adviseren om eens bij een showroom in Kampen te kijken naar de verscheidene opties, en zo te kijken welke oplossing het beste bij uw wensen aansluit.

Trapverlichting

ledverlichting trap
Een laatste onderdeel die bij het renoveren van de trap hoort, is de installatie van trapverlichting. Bij de term trapverlichting denken de meeste mensen uit Kampen aan een muurlampje dat zij voor de nacht aanklikken. Met het begrip trapverlichting bedoelen wij echter de verlichting op basis van LED lampjes, die op basis van sensoren werken. Bij een dergelijke dynamische trapverlichting bepaalt u zelf de intensiteit en verlichtingsduur, zodat u het wooncomfort optimaal verbetert. Het installeren van de LED trapverlichting is niet heel ingewikkeld, dus om kosten te besparen kunt u dit eventueel eigenhandig uitvoeren. Desgewenst helpen de experts van een trappenfabriek u met plezier.

zelf trap bekleden Kampen

Zelf een trap bekleden

Hebt u de traptreden laten verbeteren en is het nu tijd voor het bekleden van de trap? Bij dichte trappen is het een optie om dit zelf uit te voeren. Hierbij is een aantal aandachtspunten van belang. De professionals van een aan ons gelieerd trappenfabriek hebben de belangrijkste onderdelen en aandachtspunten voor u op een rijtje gezet. Zo weet u zeker dat u de klus snel en vakkundig kan afhandelen. Hebt u na het lezen van de aanwijzingen nog vragen of bent u benieuwd naar de prijs? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Ook als u zelf begonnen bent aan de klus en u op het een gegeven ogenblik niet meer ziet zitten kunnen wij u uit de brand helpen. De experts uit ons netwerk ondersteunen u met plezier.

Stappenplan

  • Voorbereiding. Zorg voor een goede voorbereiding. Dit betekent onder andere dat het oude materiaal van de treden moet worden verwijderd (inclusief de lijmlaag) en dat u voldoende meters vloerbedekking bestelt. U kunt hiervoor het beste de treden (op het diepste punt) meten, de stootborden op het hoogste punt en de neuslatten. Kijk ook of de tapijtstrook wel breed genoeg is in de standaard levering.
  • Plaatsen ondertapijt. Voor het stofferen geldt eventueel ook de plaatsing van een ondertapijt. Deze zorgt voor meer vering en een goede geluidsisolatie. Het ondertapijt hoeft enkel op de neuslatten en traptreden worden aangebracht.
  • Plaatsen. Bij alle materiaalsoorten is het van belang dat u de trapbekleding strak en glad plaatst. Alleen op deze manier is de trap volledig veilig te gebruiken, en bent u zeker van een lange levensduur van het materiaal.
  • Afwerking. Naast een goede voorbereiding is ook een goede afwerking belangrijk. Verwijder overtollige randen en controleer of alles strak geplaatst is.

Wij helpen u graag!

Hoe hoog de kosten worden voor het bekleden of stofferen van uw trappen door een specialist is dus afhankelijk van diverse factoren. Via het contactformulier kunt u eenvoudig en snel een vrijblijvende offerte aanvragen bij diverse experts uit de regio Kampen. Vergelijk deze op basis van prijs en aanbod, en kies zo voor een expert die aan uw wensen voldoet. Wij garanderen dat al onze professionals zijn verbonden aan een erkende trappenfabriek en dat zij u altijd vakkundig zullen ondersteunen. Of het nu gaat om een trapbekleding van PVC of vinyl, om open of gesloten trappen, de traprenovatie is bij ons in uitstekende handen.

traprenovatie prijsofferte