Traprenovatie Overijssel

Woont u in Overijssel en bent u op zoek naar een erkend vakman die u kan helpen bij een traprenovatie? Dan bent u bij Van der Kolk aan het juiste adres. De professionals uit ons netwerk hebben een ruime ervaring met het renoveren van trappen, en kunnen u bovendien adviseren over de mogelijke materialen die als basis voor de traprenovatie mogen dienen. Daarnaast hebben wij een goed contact met menig trappenfabriek uit het land.

Wilt u graag een eenvoudige of uitgebreide traprenovatie laten uitvoeren? Dan kijken wij graag samen met u naar de mogelijkheden en de kosten die hierbij komen kijken. Door ons contactformulier in te vullen vraagt u gratis en vrijblijvend tot maximaal 5 offertes aan van trapspecialisten uit Overijssel.

traprenovatie uitvoeren in Overijssel

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gratis en vrijblijvend traprenovatie offertes aan en bespaar tot wel 30% op de totaalprijs!

Gratis offertes aanvragen

Wat zijn de mogelijkheden bij traprenovatie?

Als u de trappen in uw woning in Overijssel wilt renoveren, dan hebt u de keuze uit vele verschillende mogelijkheden. Als u de originele onderlaag tevoorschijn wilt halen dan is het bijvoorbeeld mogelijk om een vakman uit Overijssel in te schakelen om te zandstralen. Hierna is het eventueel mogelijk om de ondergrond van een nieuw uiterlijk te voorzien door een laag verf of olie aan te brengen. Woont u in Overijssel in een oude woning met een mooie, brede, oude trap? Het is mogelijk om deze te renoveren met behoud van het karakter. Als u binnen een dag wilt genieten van nieuwe trappen dan is het mogelijk om overzettreden aan te laten brengen door een vakman uit Overijssel. En wat dacht u van een andere trapbekleding? Vernieuwde trapbekleding zorgt ervoor dat uw trap er weer fris uitziet. Tot slot is het mogelijk om opties zoals een andere trapleuning toe te voegen.

 • Zandstralen
 • Verf of olie aanbrengen
 • Renoveren met behoud van karakter
 • Overzettreden
 • Andere trapbekleding
 • Extra opties toevoegen

Traprenovatie of nieuwe trap?

Kunnen de trappen in uw huis wel een opfrisser gebruiken? Het is mogelijk om deze te renoveren of om nieuwe trappen te laten plaatsen. Het plaatsen van trappen is een grote klus. De klus is bovendien niet goedkoop. Men kiest daarom alleen voor het plaatsen van een andere trap wanneer dit écht nodig is. Dit is bijvoorbeeld het geval als het niet meer vertrouwd is om op de trap te lopen omdat deze van ellende bijna uit elkaar valt. Als de kwaliteit nog prima is, en vooral het uiterlijk aangepast moet worden, dan is het verstandig om te renoveren. Is bijvoorbeeld de trapbekleding versleten waardoor de trap een onverzorgde uitstraling heeft? Dan kunt u ervoor kiezen om deze opnieuw te bekleden. Als u alleen het uiterlijk wilt veranderen dan kunt u de trappen in uw huis een frisse laag verf geven. Dit is een stuk eenvoudiger en voordeliger dan het installeren van een compleet andere trap.

Maatwerk tegen een scherpe prijs

Wilt u graag uw huidige trappen van hout vervangen door een andere materiaal of een traprenovatie uitvoeren door het toepassen van een toplaag van PVC of vinyl? Dan zit u bij Van der Kolk op de goede plek. Bij ons is de klant nog koning, wat betekent dat wij altijd op basis van uw wensen werken, en steeds samen met u kijken naar de beste oplossing voor u thuis. Onze specialisten werken het meest aan de traprenovatie van houten trappen, maar hebben tevens een ruime ervaring met het plaatsen van nieuwe trapbekleding. Uw traprenovatie is bij ons in goede handen!

Besparen? Offertes vergelijken!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een traprenovatie bij uw woning in Overijssel? Hebt u een vraag over het verschil in kosten tussen renovatie en nieuwbouw? Of zou u willen weten wat de medewerkers van een trappenfabriek uit Overijssel voor u kunnen betekenen? Aarzel dan niet om via ons contactformulier meer informatie aan te vragen. Door uw wensen zo nauwkeurig mogelijk in te vullen kunnen wij uw vragen spoedig beantwoorden, en u desgewenst enkele geheel vrijblijvende offertes toesturen. Wij garanderen een vakkundige hulp bij elke traprenovatie!

Vergelijk diverse offertesTraprenovatie of nieuwe trap (*)

Gewenst materiaal (*)

Omschrijving (*)


Gewenste eerste werkdag (*)kosten van traprenovatie Overijssel

Open trap bekleden

open trap bekleden
Het bekleden van een open trap moet door een trapspecialist worden gedaan. Dit komt doordat de trapbekleding van open trappen geheel strak moet zitten vanwege mogelijke valpartijen. Onze specialisten zullen de open treden rondom bekleden, waarbij de boven- en onderzijde dezelfde kleur krijgen voor een egale uitstraling die past binnen de rest van het interieur. Overweegt u om uw huidige dichte trap tot een open variant te laten maken? Houd dan rekening met de volgende zaken: een open trap biedt een prettige aanblik, maar zal de stookkosten enigszins verhogen.

Dichte trap bekleden

trapbekleding voor dichte trap
Voor het bekleden van dichte treden krijgt u de keuze uit een groot aantal materialen. Zo kan de trapbekleding worden gemaakt van PVC, eikenhout, natuursteen en vloerbedekking. In het laatste geval wordt de klus aangeduid met de term ‘stofferen’. Voor welk van deze basismaterialen u moet kiezen hangt af van de eisen die u aan de trapbekleding stelt. Kies voor vloerbedekking als u een hoge geluidsdemping wenst, of maak de keuze voor laminaat als u hoge eisen stelt aan de hygiëne. Het bekleden en stofferen van dichte trappen is relatief eenvoudig, en is daarom eventueel door u zelf uit te voeren.

Traprenovatie kosten

De kosten voor een traprenovatie worden door verschillende factoren beïnvloed. Het uiterlijk van de trap is allereerst van belang. De renovatie van een rechte open trap is bijvoorbeeld een stuk voordeliger dan die van een dichte trap met één draai. Uiteraard is ook de soort renovatie en het gekozen materiaal van invloed. Wilt u zo goedkoop mogelijk uit zijn? Dan kunt u de trap simpelweg een nieuwe kleur geven door te verven. Als ook de ondergrond er niet meer uit ziet dan kunt u nieuwe trapbekleding zoals tapijt aanbrengen. Een renovatie met hout is het duurst. Ook eventuele extra opties beïnvloeden uiteraard de uiteindelijke kostprijs, zoals het toevoegen van verlichting. Meer prijsinformatie over traprenovaties? Bekijk dan deze pagina.

trapbekleding kosten
Type traprenovatie (gesloten trap)Gemiddelde totale kosten, inclusief montage
Zandstralen€30,- tot €40,- per vierkante meter
Schilderen / oliën€350,- tot €750,-
Traprenovatie tapijtVanaf €1.400,-
Traprenovatie laminaatVanaf €2.300,-
Traprenovatie vinyl / PVCVanaf €2.500,-
Traprenovatie eiken houtVanaf €3.500,-

* Wij zijn van een gesloten trap, met 13-14 treden uitgegaan. De totaalprijs is inclusief materiaal, montage en btw.

Gratis offertes ontvangen van trapspecialisten uit Overijssel?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30% op de totaalprijs!

Gratis offertes aanvragen

Overzettreden

Een eenvoudige en snelle manier om de trappen in uw woning van een andere look te voorzien is door overzettreden te laten plaatsen. Bij deze renovatiemogelijkheid wordt in principe op elke bestaande trede een nieuwe trede geplaatst. Hierdoor is er niks meer van het oude uiterlijk te zien. Overzettreden kunnen bij zowel open als gesloten trappen worden toegepast. Hebt u een gesloten trap? Dan is het mogelijk om ook het stootbord een vernieuwde afwerkingslaag te geven. Het is eventueel een optie om zelf overzettreden aan te brengen. Het is echter verstandig een vakman uit Overijssel in te schakelen omdat het belangrijk is dat elke overzettrede precies op maat wordt gemaakt.

Wat zijn de voordelen van overzettreden?

Overzettreden brengen vele voordelen met zich mee. U vindt hier een overzicht.

 • Allereerst is er een grote verscheidenheid aan materialen beschikbaar. U vindt altijd een overzettrede die bij uw interieur past. Zo hebt u bijvoorbeeld de keuze uit overzettreden van PVC, vinyl en laminaat. Er zijn zelfs treden met een betonlook verkrijgbaar.
 • Een ander voordeel is dat de renovatie ontzettend snel is uitgevoerd. De vakmannen uit Overijssel zijn veelal al binnen en dag klaar en daarna kunt u vrijwel direct de trap weer belopen.
 • Breekwerken zijn tot slot niet nodig en renoveren met overzettreden is een stuk goedkoper dan het installeren van een compleet andere trap.

Kosten van overzettreden

Benieuwd wat voor kosten een renovatie met behulp van overzettreden met zich meebrengt? Gemiddeld gezien ligt de vanafprijs tussen de €125,- en €160,- per trede. De uiteindelijke kosten worden vooral door uw eigen smaak beïnvloed. De materiaalsoort bepaalt namelijk vooral de vanafprijs. Laminaat is het meest voordelig en eiken hout het duurst. Een aantal materialen zitten hier tussenin. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om overzettreden met trapbekleding zoals tapijt aan te brengen. De prijzen hiervoor beginnen bij €135,- per trede. Toch liever PVC of vinyl? De prijzen hiervan liggen iets hoger. Een overzettrede met dit materiaal hebt u al vanaf €145,-.

prijzen van overzettreden
Materiaalsoort overzettredeGemiddelde vanafprijs, inclusief plaatsing en btw
Laminaat€125,- per trede
Tapijt€135,- per trede
PVC/vinyl€145,- per trede
Eiken€160,- per trede

Snelle en voordelige traprenovatie met overzettreden?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van trapspecialisten uit Overijssel!

Offertes aanvragen

Trap bekleden met hout

trap bekleden met hout
Wanneer een houten trap versleten is, dan is het ook een optie om deze opnieuw te bekleden met hout tijdens een traprenovatie. De renovatie van trappen met hout is een zeer gespecialiseerde klus die handigheid en vakmanschap vraagt. Wilt u het liefste een eiken trapbekleding van hout laten zetten door een specialist uit Overijssel? Dan adviseren wij contact op te nemen met professionals van een trappenfabriek via ons netwerk. De medewerkers van vrijwel elke trappenfabriek hebben een ruime ervaring met het werken met hout, en kunnen samen met u kijken naar het soort hout dat het best geschikt is voor de bekleding.

Eiken

renovatie van eiken trappen
Hoewel er steeds meer alternatieve producten op de markt komen, zoals PVC, vinyl en natuursteen, kiest menig klant uit Overijssel toch het liefst voor het traditionele eikenhout. Het grote voordeel van eiken woononderdelen is dat dit weinig geld kost, een aangename aanblik biedt, en relatief gemakkelijk te installeren is. Om zeker te zijn van een goede bescherming tegen boenen en slijtage, adviseren specialisten om het eiken houtwerk te voorzien van een toplaag. Vindt u het eiken te licht qua aanblik, overweeg dan een andere houtsoort, zoals mahonie. Deze duurzame houtsoort kent iets hogere aanschafprijzen, maar dankzij de lange levensduur verdwijnt het verschil op lange termijn.

Betonlook

trapbekleding met betonlook
Wie de uitstraling van een trap wil aanpassen, krijgt de keus uit een groot aantal stijlen en designs. Eén van de stijlen die tot voor kort met name werd toegepast binnen industriële bedrijven is de betonlook. Kiest u voor een renovatie, en daarbij voor de betonlook, dan creëert u gegarandeerd een wat modernere sfeer in uw hal of gang. Voorkom dat het een compleet industriële aanblik krijgt, door de betonlook te combineren met natuurlijke materialen, zoals een eiken trapleuning. Dit doet iets authentieker aan. Bij menig trappenfabriek in Overijssel kunt u kiezen uit verschillende kleurnuances. Kijk daarom goed naar wat bij het interieur aansluit.

Laminaat / HPL of CPL

trap renovatie met laminaat
Laminaat is tegenwoordig één van de meest toegepaste materialen bij een traprenovatie. Traditioneel werden in een particuliere woning enkel trappen van hout geplaatst. Dit was de meest eenvoudige methode, en brengt daarom ook de minste kosten met zich mee. Hout zal echter na verloop van tijd slijten, wat risico’s met zich meebrengt zoals het uitglijden op de trap, en steeds kleiner wordende treden. Om te voorkomen dat de trap steeds kleiner wordt, kunt u deze laten bekleden met laminaat. Laminaat is verkrijgbaar in zowel een standaard als CPL/HPL variant. Wij adviseren over het algemeen om voor de HPL variant te kiezen. Dit basismateriaal is ondoordringbaar voor vocht en is slagbestendig. Door de kleurvastheid hoeft u bovendien niet te vrezen voor een steeds mindere kwaliteit. De kwaliteit van het product meet men met een getal tussen de 21en 34. Hoe hoger, hoe langer de levensduur.

Vinyl / PVC

trap renoveren met vinyl of pvc
Een tweede materiaal waarmee u uw trap van hout mag bekleden is vinyl, ook wel bekend als PVC. Het verschil tussen een laminaten en vinyl bekleding is dat vinyl over het algemeen net iets meer voordelen met zich meebrengt, maar ook een significant hogere prijs kent. Vinyl is bijvoorbeeld onderhoudsvriendelijker, doordat het niet beïnvloed wordt door water. Daarnaast is het mogelijk om pvc te koppelen aan een vloerverwarming. Dit is voor de trap wellicht van weinig belang, maar wilt u graag rust creëren in een ruimte? Dan is het een optie om ook de vloeren met PVC te bedekken. Een trapbekleding van vinyl is bovendien geluidsvast. Dit betekent dat u geen last heeft van een klankkast-effect, en dat u zachtjes naar beneden en boven kunt lopen zonder dat u bijvoorbeeld de kinderen wakker maakt. Welke variant het beste bij u past is afhankelijk van uw woonsituatie en het beschikbare budget.

Linoleum

linoleum
Een derde basismateriaal voor trapbekleding is linoleum. Veel mensen denken dat linoleum en laminaten vloerbedekking hetzelfde zijn, dit is echter niet het geval. Linoleum bestaat uit een mengsel van lijnzaadolie met kru, en hars dat op een onderlaag van jute wordt geplaatst. Hierdoor is het een zeer duurzaam product, dat echter niet altijd de gewenste uitstraling heeft. Voor een luxer resultaat is het daarom ook een optie om uw houten trap met marmoleum te renoveren. Marmoleum is van hetzelfde materiaal gemaakt, maar heeft aan de bovenzijde een marmer-achtige structuur. Een traprenovatie met behulp van marmoleum is door trapspecialisten in Overijssel bij u thuis uit te voeren. Het is ook een optie om het aan te laten brengen in de trappenfabriek, voordat u de trap laat plaatsen bij u in huis. Wij garanderen dat u met marmoleum op uw trappen lange tijd geniet van een optimaal wooncomfort, en dat u de investering op lange termijn zeker terugverdient.

Tapijt

Tapijt is traditioneel hét product waarmee trappen gestoffeerd werden. Het aanbrengen van een vloerbedekking als toplaag kost wat tijd, maar is niet heel ingewikkeld. Bij menig bouwmarkt uit de regio Overijssel kunt u de gereedschappen en materialen aanschaffen waarmee u het aanbrengen van de trapbekleding eenvoudig uitvoert. Bij het stofferen van een trap dient u vooral te letten op het afwerken van de hoeken, en het voorkomen van lucht tussen de tapijtlaag en de traptreden. Zodra er lucht ontstaat tijdens het proces, dan zal dit na verloop van tijd zorgen voor het slijten van het materiaal, maar ook voor verhoogde risico’s op het uitglijden van de trap. Hebt u gekozen voor tapijt als trapbekleding? Dan dient u nog te kiezen tussen laagpolige en hoogpolige vloerbedekking. De hoogpolige variant biedt de meeste warmte, maar is tevens lastiger schoon te maken dan de laagpolige optie. Beide varianten zorgen voor aangenaam warme voeten als u blootsvoets over de trap loopt, zelfs tijdens de wintermaanden.

trap stofferen Overijssel

Uw traptreden opnieuw laten bekleden?

Vraag eenvoudig vrijblijvende traprenovatie offertes aan en bespaar tot wel 30% op de kosten!

Gratis offertes

Traprenovatie met behoud van karakter

Hebt u geen behoefte aan moderne trappen maar wilt u juist het karakter behouden? Ook dan is het een optie om te renoveren. Het is namelijk een mogelijkheid om de verf- en laklagen te verwijderen totdat de oorspronkelijke ondergrond weer tevoorschijn komt. U kunt dit doen door alles te schuren. Dit is echter een grote klus, dus u kunt ook een vakman uit Overijssel inschakelen om te zandstralen. Als de oorspronkelijke ondergrond weer is blootgelegd dan kunt u hier bijvoorbeeld een laag olie op aanbrengen ter bescherming. Zo blijft het karakter behouden en geniet u weer van een mooie trap die past bij de rest van uw inrichting.

Bestaande trap schilderen of oliën?

Ziet u op verschillende treden slijtageverschijnselen? Het is verstandig om dit meteen aan te pakken en een nieuwe verf- of olielaag aan te brengen om schade en grotere slijtage te voorkomen. Het is belangrijk dat u hierbij grondig te werk gaat. Controleer eerst of er gaatjes in het hout zitten, vul deze zo nodig op. Vervolgens moet u de gehele trap schuren zodat bestaande lagen verf of olie worden verwijderd. Hierna kunt u met behulp van een vochtige doek stof verwijderen. Vervolgens brengt u een eerste laag olie of verf aan. Als de grondlaag droog is brengt u een tweede laag aan. Eventueel kan een vakman uit Overijssel deze grote klus voor u uit handen nemen.

Trap zandstralen

zandstralen van trap
Schuren is een vermoeiende en tijdrovende klus. Zoekt u een alternatief? Schakel dan een vakman uit Overijssel in zodat deze kan zandstralen. Met behulp van een compressor worden kleine zandkorreltjes onder hoge druk op het oppervlak geblazen. Dankzij de zandkorrels verdwijnt als het vuil en de lagen verf of olie. Met zandstralen zijn zelfs de kleinste kantjes en hoekjes bereikbaar, wat met schuren vaak niet het geval is. Het is ook een optie om direct de leuning mee te zandstralen. U geniet voordat u het weet van een glad en prachtig resultaat. Zandstralen is wel alleen een optie bij harde houtsoorten.

Extra opties bij traprenovatie

opties bij een traprenovatie
U kunt bij een traprenovatie verscheidene extra opties toevoegen. Deze opties brengen uiteraard een meerprijs met zich mee. Vindt u het bijvoorbeeld fijn dat de treden verlicht zijn vanwege extra veiligheid én de mooie uitstraling? Dan kunt u ervoor kiezen om verlichting toe te voegen. Houd hiervoor rekening met prijzen tussen de €10,- en €40,- per lichtpunt. Om te voorkomen dat u uitglijdt is het een optie om een trapmat of een antislip strip toe te voegen. Voor een trapmat bent u zo’n €20,- tot €65,- per mat kwijt en voor een strip zo’n €3,- tot €15,- per meter. Of wat dacht u van een trapleuning van circa €50,- tot €100,- voor houvast?

stootborden

Stootborden

Het probleem waarvoor een trapspecialist uit Overijssel het meest voor wordt ingeschakeld, is het oplossen van krakende traptreden. Een krakende trap is het gevolg van teveel speling in de stootborden. Voor het verhelpen van dit probleem hoeft u niet de hulp van een erkend vakman in te zetten, het is relatief eenvoudig zelf op te lossen. Controleer eerst elke trede, om te kijken welke kraakt, en wrik daarna het betreffende stootbord enigszins los. Verwijder de lijmresten en lijm het stootbord daarna opnieuw vast. Gebruik eventueel een paar spijkers om het stootbord nog beter te bevestigen. Werk de spijkers helemaal weg, om verwondingen te voorkomen.

antislip trap

Antislip strips

Het renoveren van een trap hoeft niet perse uit een complete renovatie te bestaan, inclusief het vervangen van de stootborden en het aanpassen van de trapverlichting. Een renovatie kan ook bestaan uit het verbeteren van de veiligheid, bijvoorbeeld door de plaatsing van antislip strips. Een antislip strip is een rubberen strook, die men aan de bovenzijde van de trede plaatst. Antislip strips zorgen ervoor dat er meer grip ontstaat. Bij de bouwmarkt in Overijssel schaft u eenvoudig antislip strips aan. Kies voor een enkel lijntje, of voor wat een breder model. Met name voor gelakte en geschilderde trappen is de antislip strip aan te raden.

trapleuning in Overijssel

Trapleuningen

Een volgend mogelijk onderdeel van een renovatie is het vervangen van de trapleuning. De meest standaard trapleuning bestaat uit een gelakte eiken balk, die met schroeven aan de muur is bevestigd. Een dergelijke trapleuning moet u ongeveer eens in de 20 jaar renoveren, door deze opnieuw te schuren en lakken. Vindt u de standaard trapleuning niet mooi, of past deze niet in de stijl van de hal? Er bestaan heel wat alternatieve varianten. Kies bijvoorbeeld voor een trapleuning van touw, een pijp of een PVC buis. Het is maar net waar uw voorkeur naar uit gaat. De bevestiging van een trapleuning is niet heel ingewikkeld.

trapverlichting plaatsen Overijssel

Trapverlichting

Tot slot willen wij u nog enige informatie geven over de mogelijkheden voor trapverlichting. Vaak denken mensen dat de opties voor trapverlichting zeer beperkt zijn, en stokken bij een lampje aan de muur naast de trap. Niets is echter minder waar. Tegenwoordig is het mogelijk om special LED verlichting aan te schaffen. Een dergelijke trapverlichting is zowel in dynamische als statische variant verkrijgbaar. Een statische trapverlichting schakelt u eenvoudig aan en uit met behulp van een schakelaar. Een dynamische trapverlichting werkt op basis van sensoren. Op het moment dat iemand voorbij loopt zal de verlichting dan aanspringen. Bepaal bovendien zelf de intensiteit en verlichtingsduur.

zelf de trap bekleden

Zelf een trap bekleden?

Het bekleden van trappen is niet heel lastig, zeker niet wanneer het om een dichte trap gaat. Het belangrijkste bij elke vorm van trapbekleding is dat u nauwkeurig te werk gaat. Met name het aandrukken van het materiaal in de hoeken is van belang om valpartijen te voorkomen. Vindt u tapijt het mooiste als trapbekleding? Volg dan het onderstaande stappenplan. Dankzij dit stappenplan zult u eenvoudig en snel de bekleding aanbrengen, en geniet u binnen korte tijd van een optimaal wooncomfort. Wil u laminaat leggen op de trap in plaats van vloerbedekking? Of hebt u een vraag over de prijzen voor het stofferen door een traprenovatie expert uit Overijssel? Stel u dan vandaag nog met ons in verbinding. De professionals uit ons netwerk helpen u met alle plezier bij het bekleden van het trapoppervlak of het renoveren van de leuning.

Stappenplan

 • Stap 1. Verwijder oude tapijtdelen. Zorg hierbij tevens dat alle lijmresten verwijderd worden.
 • Stap 2. Bereken hoeveel u nodig hebt voor de bovenlaag. Hiervoor dient u de dieptes van alle treden, de rondingen van de trapneuzen en de hoogte van de stootborden op te tellen. Gaat u ook ondertapijt plaatsen? Dan moet u per traptrede vier centimeter extra rekenen voor de bovenlaag. Het ondertapijt komt alleen op de treden en neuslatten. Bestel bovendien altijd een halve meter extra, om tekorten te voorkomen.
 • Stap 3. Leg het ondertapijt. Dit doet u door een papieren mal te maken van de trede en de trapneus. Snij vervolgens de gevouwen vormen uit het ondertapijt, met 2 centimeter extra aan alle zijden.
 • Stap 4. Plaats het ondertapijt en snij dan met een hobbymes overtollige randen weg. Lijm het ondertapijt nu vast, en zet het aan de randen en onderzijde van de tredeneus vast met enkele nietjes.
 • Stap 5. Maak nieuwe papieren mallen voor de bovenlaag. Deze zullen iets groter uitvallen, doordat de onderlaag al vastzit. Snij ook nu weer de mallen uit de tapijtlaag met 2 centimeter extra aan de vier zijden.
 • Stap 6. Lijm de toplaag vast aan het ondertapijt met speciale tapijtlijm. Voor een goede verspreiding van de lijm adviseren wij het gebruik van een lijmkam.
 • Stap 7. Klop daarna de randen en de neus aan met een hamer. Eventueel kunt u de tapijtlaag tijdelijk vastzetten met spijkers totdat de lijm hard is.
 • Stap 8. Meet de tapijtstukken voor de stootborden af. Ook deze kunt u vast lijmen en daarna aankloppen met een hamer.
 • Stap 9. Knip tot slot de overtollige draden weg, en controleer of de tapijtlaag overal strak vast zit.

Traprenovatie uitbesteden? 2 bespaartips!

Om zeker te zijn dat u lang van het eindresultaat kunt genieten is het verstandig om de traprenovatie uit te besteden. Een specialist uit Overijssel is ervaren en zal vakwerk leveren. Het is mogelijk om op de kostprijs van een vakman te besparen. Zo kunt u bepaalde werkzaamheden alvast zelf uitvoeren zodat de vakman hier geen tijd meer aan kwijt is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het schuren van de treden. Daarnaast is het verstandig om meerdere offertes met elkaar te vergelijken. Het is namelijk mogelijk dat de prijzen per bedrijf erg verschillen. Het vergelijken van offertes maakt uw onderhandelingspositie sterker omdat u weet hoe duur de klus bij een concurrent is.

Voordelen traprenovatie

Als u een specialist uit Overijssel inschakelt voor het uitvoeren van een traprenovatie, dan brengt dit een aantal voordelen met zich mee. Allereerst bent u verzekerd van vakwerk. Dit zorgt ervoor dat u vele jaren van het eindresultaat kunt genieten. Een vakman is bovendien ervaren en in het bezit van het juiste gereedschap en materiaal. Hierdoor is de klus snel geklaard en duurt het niet lang totdat u de trap weer kunt gebruiken. De trap ziet er na de klus weer als nieuw uit. Dit heeft als voordeel dat de waarde van uw huis in Overijssel stijgt.

renovatie van trap Overijssel

Offertes van trapspecialisten

Het is gratis en vrijblijvend.

Vrijblijvende offertes aanvragen!

Zijn de trappen bij u in huis nodig aan een opknapbeurt toe, maar weet u niet waar u dient te beginnen bij een traprenovatie? Hebt u een vraag over de materialen die bij onze professionals verkrijgbaar zijn voor het bekleden of stofferen van uw houten trap? Of zou u meer willen weten van de medewerkers van een trappenfabriek over de renovatie van uw dichte trap? Wij helpen u graag! Geef op het contactformulier aan wat u zoekt, en wij sturen u spoedig enkele vrijblijvende offertes toe. Kies zelf voor de trapspecialist uit Overijssel die bij u past! Wij garanderen dat uw traprenovatie bij ons in uitstekende handen is. Zijn uw kozijnen ook aan vervanging toe? De kozijnspecialisten helpen u graag in Overijssel.