Traprenovatie Rotterdam

Zoekt u naar een sterke partner voor het renoveren van uw trap? De medewerkers uit het netwerk van Van der Kolk in Rotterdam staan voor u klaar om u te helpen met trapbekleding, uw traprenovatie, en het bekleden van uw trappen. De specialisten van elke trappenfabriek zijn expert op het gebied van robuuste materiaalsoorten. Ze kunnen u voorzien van trapbekleding met natuursteen, PVC, of zelfs beton, maar ook een dichte trap van hout is een optie. Wilt u meer informatie over een goede traprenovatie of nieuwe trapleuning? Vraag dan enkele gratis en niet-bindende offertes aan via het contactformulier. Wij zetten de aanvraag door naar diverse experts, en u door te vergelijken kiest u vervolgens zelf voor de trapspecialist uit Rotterdam die het beste bij u past.

Traprenovatie Rotterdam

Vind een trappen specialist via ons netwerk. Vergelijk prijzen!

Onze experts staan voor u klaar op het gebied van trappen, traprenovatie, en trapbekleding. Zet ons ook in voor kunststof en houten kozijnen.

Van der Kolk trapbekleding

TrapbekledingElke trappenfabriek is capabel om u te voorzien van trapbekleding met de best mogelijke materialen. Bovendien bepaalt u zelf hoe de trap eruit komt te zien. U kunt bij een trappenfabriek terecht voor trapbekledingen van natuursteen en beton, maar ook voor vinyl en PVC. De prijzen voor het stofferen van uw trap met HPL of CPL, hangen af van het gekozen design en het soort laminaat. Naast het aanbrengen van een nieuwe trapbekleding, hebben de experts ook ervaring met het vervangen van trapleuningen, het ontwerpen van antislip oplossingen, of het kraakvrij maken van de stootborden.

Stofferen of laminaat?

Trappen RotterdamBij het uitkiezen van trappen kunt u voor allerhande materiaaltypen gaan. Zo is het mogelijk te kiezen voor een laminaten trap, maar ook een tapijtlaag is een optie. Houdt u van een klassiek uiterlijk? Dan is stofferen de beste oplossing voor u! Laminaat als materiaal is daarentegen weer duurzamer. Dit is slijtvast, waardoor u een traprenovatie voorkomt. Kiezen voor laminaten trapbekleding is investeren in de toekomst.
Voor welke variant van trapbedekking u moet kiezen is niet alleen afhankelijk van uw eisen, ook het budget is hierbij van belang. Tapijt is over het algemeen aanzienlijk goedkoper dan laminaat.

Trappenfabriek

Trap bekleden RotterdamBij een trappenfabriek is men actief in vrijwel alle fasen van de trapproductie. Het begint met het ontwerp van een model, waarbij onder meer gekeken wordt naar vormgeving en basismateriaal. Vervolgens zal in de trappenfabriek een eerste proef worden gebouwd. Komt deze door de keuring? Dan zal in een grotere productie de trap op de markt worden gebracht. Daarnaast is menig trappenfabriek actief op het gebied van het bekleden van trappen. We helpen u in Rotterdam graag met het renoveren van uw trap, maar ook met het aanbrengen van een tapijtlaag. Is de kwaliteit van uw trap niet meer wat het geweest is? Laat de professionals u dan helpen met een volledige traprenovatie. Men zal niet alleen kijken naar de benodigde trapbekleding, maar neemt de hele trap onder de loep. Zo is hij binnen korte tijd weer goed als nieuw, en voorkomt u met de traprenovatie een onnodige reparatie. Wij garanderen dat u bij een trappenfabriek profiteert van een snelle en vakkundige hulp tegen aantrekkelijke prijzen.

Vergelijk diverse offertes

Traprenovatie of nieuwe trap (*)

Gewenst materiaal (*)

Omschrijving (*)Bij Van Der Kolk is de klant nog koning

Trappenfabriek Van der Kolk
Bij ons staat u als klant centraal. We geven daarom ook u de optie om professionals in Rotterdam te vergelijken. Door onze contactbutton in te vullen, vraagt u automatisch kosteloze en vrijblijvende offertes aan van vakmannen in de regio. Ze komen vrijblijvend bij u langs om u een adviseringsgesprek op maat te geven. Een professional vertelt u hierbij wat voor type traprenovatie u nodig hebt of welke behandeling het beste is voor uw dichte trap. Zo profiteert u altijd van de beste hulp, en een optimaal wooncomfort.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Traprenovatie offerte
Wilt u meer informatie over de service van een trappenfabriek? Bent u benieuwd hoe de medewerkers van een trappenfabriek u kunnen bijstaan met degelijke traprenovatie? Of heeft u een vraagstuk over de beste typen trapbekleding? Vraag een gratis en niet-bindend offerteaanvraag aan via het contactformulier! U ontvangt dan voorstellen (max.5) van alle aangesloten specialisten. Wij assisteren u met goede traprenovatie in Rotterdam en zorgen ervoor dat u naar tevredenheid geholpen wordt.

Trap bekleden met hout

houten traprenovatie Rotterdam
Bent u uitgekeken op uw huidige trapbekleding? En wilt u graag uw trappen bekleden met hout? In de meeste gevallen is dit een relatief eenvoudige klus die een trapspecialist uit Rotterdam binnen enkele dagen voor u zal afronden. Trappen van beton zijn hierbij de meest voordelige optie, omdat hier snel een trapbekleding van hout op is te zetten. Voor andere materialen is het noodzakelijk om overzettreden te plaatsen. Dankzij nieuwe technieken en gereedschappen is dit vakkundig en zonder krakende onderdelen uit te voeren. De opzettreden zijn daarna nog te voorzien van een loper en antislip strip voor een optimale afwerking.

Traprenovatie prijzen

traprenovatie prijzen
Een traprenovatie is door vele specialisten uit ons netwerk uit te voeren. De kosten voor een dergelijke renovatie hangen af van het basismateriaal waar u voor kiest. Zo is plaatsen van PVC en laminaat over het algemeen duurder dan het installeren van vinyl. Daarnaast hangen de kosten voor renoveren af van het soort trap dat u heeft: een open trap bekleden is vaak duurder dan een dichte trap. De enige uitzondering hierop is het bedekken van trappen met tapijt. Hierbij komt dat de traprenovatie van een steektrap goedkoper is dan een wenteltrap. Gemiddeld dient u rekening te houden met aanschafprijzen rond de €2.000,- voor de meeste materialen.

Eiken

eiken trapbekleding
Wij noemden hierboven al de mogelijkheden van het gebruik van hout voor de renovatie van trappen. Eén van de houtsoorten waar trapspecialisten het meest mee werken is eiken. Eiken woononderdelen vormen een geschikte keus, dankzij de sterkte en duurzaamheid van het hout. Een eiken traptrede zal, zeker met een topcoating, geen krassen krijgen, en is bestand tegen een stootje. Eiken hout is bovendien eenvoudig te bewerken, en is op diverse wijzen te kleuren. Vindt u een eiken trap te standaard? Kies dan voor één van de vele andere houtsoorten, zoals mahonie of Douglas. Ook deze bieden vele voordelen tegen een aantrekkelijke prijs.

Betonlook

betonnen trappen
Wie een trapoppervlak wil renoveren, krijgt de keus uit een groot aantal mogelijkheden. Zo is bijvoorbeeld een renovatie met behulp van opzettreden een optie, maar ook een renovatie naar een betonlook vormt een mogelijkheid. De betonlook werd lange tijd alleen gekozen voor bedrijven en industriële panden in Rotterdam, maar krijgt tegenwoordig ook steeds meer aandacht binnen de particuliere branche. Het grote voordeel van renoveren naar een betonlook is dat u hiermee op eenvoudige wijze een robuuste maar authentieke uitstraling creëert. Om de industriële sfeer die beton kan oproepen enigszins te verzachten, adviseren experts dit te combineren met hout of andere natuurlijke materialen.

Laminaat / HPL of CPL

Trap met laminaat bekleden Rotterdam
Laminaat is een zeer uniek product, dat door de vier verschillende lagen diverse eigenschappen kent, die met een enkele laag nooit verkregen hadden kunnen worden. Voor een traprenovatie bestaan er twee verschillende soorten laminaat: HPL en CPL. HPL staat voor High Pressured Laminate en heeft in vergelijking met de standaard variant een sterkere toplaag, gemaakt van meerdere melaminelagen. Dit zorgt ervoor dat HPL planken een betere bestendigheid hebben tegen vallende voorwerpen (stootvast). CPL staat voor Continious Pressed Laminate. Dit betekent in de praktijk dat CPL een iets dunnere toplaag heeft, waardoor deze flexibel is en vanaf een rol is te leggen. Hierdoor is het product goedkoper, al slijt het wel sneller. Denkt u over het renoveren van u trap met CPL? Kijk dan goed naar de klasse voor residentieel gebruik. Voor intensief gebruik moet u uw trappen bedekken met de AC3 Klasse 23.

Vinyl / PVC

Trap met vinyl bekleden
Zoekt u naar nieuwe materialen als trapbekleding voor uw pand in Rotterdam? Vinyl en PVC zijn relatief onbekend als materiaal voor een traprenovatie, maar zeer geschikt als bekleding. Zowel vinyl als PVC zorgen voor een hoge hygiëne binnenshuis dankzij de antibacteriële behandeling van PVC en gemakkelijke reiniging van vinyl. Vinyl (en ook kunststof) is bovendien geluiddempend wat het uitermate geschikt maakt voor het stofferen van trappen. In vergelijking met vinyl biedt PVC nog enkele andere voordelen zoals een hoge mate van kleurvastheid en duurzaamheid. Deze duurzaamheid wordt bereikt door de toevoeging van een extra PU-beschermlaag. Vinyl is soms ook kleurvast en duurzaam, dit is echter sterk afhankelijk van de kwaliteit. Voor beide producten geldt dat de aanschafprijzen erg laag liggen. Een goede kwaliteit PVC trapbekleding is al verkrijgbaar vanaf €20,- per vierkante meter.

Linoleum

Trap met linoleum bekleden
Linoleum is in Rotterdam steeds gebruikelijker geworden als materiaal om trappen mee te stofferen. Linoleum kent namelijk vele voordelen. Zo heeft het een zeer luxueuze uitstraling, kent het een lange levensduur en is het uitermate stootvast. Deze eigenschappen worden bereikt door de unieke opbouw van het product. Linoleum wordt gemaakt van een combinatie van lijnzaadolie, jute, en houtmeel of kurk. Dankzij de vele positieve eigenschappen, waaronder geluidsdemping is het vaak gebruikt als vloerbedekking voor openbare ruimtes. Wil u uw trap bekleden met linoleum, dan kunt u bij menig leverancier uit Rotterdam kiezen tussen tegels of stroken, verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs. Deze tegels en stroken kunt u eenvoudig zelf leggen, waardoor u bespaart op de uiteindelijke renovatiekosten.

Tapijt

Trap met tapijt bekleden Rotterdam
Tapijt is een vrij standaard vorm van vloerbedekking en trapbekleding. Tapijtbekleding zorgt onder meer voor een goede geluidsdemping, warme voeten en een verminderde kans op uitglijden. Daarnaast is tapijt verkrijgbaar in vele designs en kleuren, waardoor het altijd bij uw interieur zal passen. Het bekleden van de trappen van uw pand in Rotterdam met vloerbedekking is relatief eenvoudig zelf uit te voeren. Het belangrijkste is dat u rekening dient te houden met de naden en randen. Deze dient u goed aan te drukken/te lijmen, zodat u de traptreden precies volgt. Kies altijd voor een speciale tapijtlijm voor dit klusje. Deze is verkrijgbaar bij uw lokale bouwmarkt in Rotterdam. Bent u aan de klus begonnen, maar ondervindt u problemen? Kijk dan nog even bij het stappenplan onderaan de pagina. Hier geven professionals diverse tips en tricks.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen van traprenovatie?

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan. De bedrijven uit ons netwerk renoveren en bekleden jaarlijks voor vele klanten de trap.

Trappen offerte

Open trap bekleden

open trap bekleden Rotterdam
Wil u zorgen voor een meer ruimtelijke aanblik van uw bedrijfspand of woning in Rotterdam? Overweeg dan om bij een traprenovatie een open trap te plaatsen. Open trappen geven een idee van ruimte, doordat hier doorheen gekeken kan worden. Er zijn wel enkele nadelen verbonden aan open trappen. Ten eerste zal er meer gestookt moeten worden.. Ten tweede is het voor gezinnen met jonge kinderen aan te raden een dichte trap te kiezen: kinderen kunnen met hun benen tussen de open treden terecht komen. Het bekleden van open trappen gebeurd meestal rondom, met dezelfde kleur materiaal voor de onderzijde voor een egaal resultaat. Het bekleden van de onderkant met een andere kleur is ook mogelijk.

Dichte trap bekleden

dichte trap bekleden
Het aanbrengen van trapbekleding op dichte trappen kan met verscheidene materialen. Wanneer u kiest voor hout dan wordt deze klus aangeduid met het bekleden van de trap. Kiest u voor een tapijtlaag als trapbekleding? Dan noemen wij dit het stofferen van de traptreden. Wilt u voorkomen dat u veel tijd kwijt bent aan het renovatiewerk? Overweeg dan om voorzettreden te plaatsen. Dit zijn houten traptreden, waarover u desgewenst een loper kunt leggen voor de afwerking. Het monteren van voorzettreden zorgt daarbij tevens voor een bescherming van de onderliggende structuur en is feitelijk een zeer eenvoudige vorm van traprenovatie. Wij helpen u hierbij graag.

Stootborden

stootborden plaatsen
Hoe langer u een houten trap in huis hebt, hoe groter het risico dat de stootborden op een gegeven moment zullen kraken. Dit is overdag niet zo’n probleem, maar als er ’s nachts iemand naar het toilet moet kan dit overlast veroorzaken. Gelukkig is de renovatie van een krakend stootbord niet heel ingewikkeld, u lost dit in een halve dag op. Controleer eerst welke trede kraakt, en waar de speling zit. Komt de speling van het stootbord? Wrik deze dan voorzichtig los, en verwijder alle lijm met een plamuurmes. Breng daarna nieuwe lijm aan, en druk het bord stevig tegen de onderkant aan.

Antislip trap

antislip trap Rotterdam
Hoewel een goede aanblik van de trap zeer prettig is, is veiligheid natuurlijk het allerbelangrijkst. Een gelakt of geschilderd trapoppervlak is meestal erg glad. Een antislip strip biedt hiervoor de uitkomst. Antislip strips koopt u gemakkelijk bij vrijwel elke bouwmarkt in Rotterdam, of bestelt u online. Hierbij hebt u de keus uit een ruim assortiment aan antislip strips: van kleine randjes tot een bedekking van de halve trede. In de meeste gevallen is een antislip strip eenvoudig te plaatsen, hiervoor hebt u niet de ondersteuning van een specialist van een trappenfabriek nodig. Zorg er wel voor dat u de antislipstrips goed vastlijmt.

Trapleuningen

trapleuning plaatsen Rotterdam
De renovatie van een trap hoeft niet alleen te bestaan uit het aanbrengen van antislip strips of het monteren van opzettreden, bij het renoveren kunt u tevens aandacht besteden aan het installeren of herstellen van de trapleuning. Een standaard trapleuning bestaat over het algemeen uit een eiken balk, die met enkele schroeven aan de muur is vastgezet. Vindt u een dergelijke trapleuning saai, of past deze niet binnen het interieur? Er bestaan natuurlijk vele alternatieven. Kies bijvoorbeeld voor een trapleuning touw, een pijp of enkele losse knoppen. Daarnaast is tegenwoordig ook de boomtak als trapleuning zeer populair bij klanten uit Rotterdam.

Trapverlichting

led trapverlichting Rotterdam
Bent u bezig met de renovatie van uw open trap, en wilt u het wooncomfort optimaal maken? Er bestaan ook speciale oplossingen voor trapverlichting. Zowel een dynamische als statische trapverlichting is daarbij mogelijk. Met een statische trapverlichting bedoelen wij verlichting die u met een knop aan of uitzet. Onder meer voor kinderen die angst hebben voor het donker is een dergelijke trapverlichting een goede keus. Een dynamische trapverlichting werkt op basis van sensoren, zodat alleen bij beweging de verlichting aanspringt. IN sommige gevallen kunt u zelfs de intensiteit en verlichtingstijd instellen. Over het algemeen gebruikt men LED lampjes voor het ontwerp van de trapverlichting.

trap zelf bekleden

Zelf een trap bekleden

Zoal hierboven aangegeven is een dichte trap te bedekken met diverse producten. De plaatsing van een nieuwe trapbekleding brengt soms heel wat kosten met zich mee. Om op deze kosten te besparen is het mogelijk om zelf de trap te stofferen of bekleden. Wij begrijpen dat u hiervoor natuurlijk geen idee hebt waar u moet beginnen. De specialisten van een trappenfabriek uit de buurt van Rotterdam hebben daarom speciaal voor u een eenvoudig stappenplan opgesteld. Dit stappenplan is gericht op het stofferen van de traptreden. Of wil u weten wat u moet doen voor het bekleden van de trap met laminaat? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij informeren u met alle plezier, of bieden de nodige praktische ondersteuning als de traprenovatie niet wil lukken.

Stappenplan

  • Voorbereiding. Onder de voorbereiding van het stofferen vallen twee taken: het verwijderen van het oude materiaal, en de aanschaf van nieuw. Bij het verwijderen van het oude materiaal is met name het weghalen van alle lijmresten van groot belang. Zo zorgt u dat de nieuwe tapijtlaag helemaal egaal is te leggen. Voor het kopen van het tapijt dient u de diepte van alle treden, en de hoogte van de stootborden en neuslatten op te meten.
  • De plaatsing van het ondertapijt. Als er geen goed ondertapijt op de treden ligt, maar u wel de extra demping en isolatie wenst, dan moet u ook ondertapijt plaatsen. Het ondertapijt komt enkel op de traptreden en neuslatten. Meet de afstand uit in papier, en snij vervolgens de nodige hoeveelheid uit. Lijm dit stevig vast en snijdt daarna de overtollige randen weg.
  • De plaatsing van het tapijt. De bovenlaag van de trapbekleding komt over alle treden en stootborden. In de meeste gevallen zullen wij adviseren om eerst de treden te bekleden en daarna de stootborden. Zorg ervoor dat de tapijtlaag goed in alle hoeken gedrukt wordt en glad geklopt voor een optimaal resultaat.
  • Afwerking. De klus is pas ten einde als u de stevigheid van alle lagen hebt gecontroleerd en de randjes afgeknipt.

Wij helpen u graag!

Bent u benieuwd naar de prijzen voor het uitvoeren van een traprenovatie door een specialist uit Rotterdam? Hebt u vragen over de werkzaamheden van een trappenfabriek? Of hebt u behoefte aan een exacte prijsindicatie voor het vervangen van een houten trapleuning? Aarzel dan niet om een offerte aan te vragen via ons contactformulier. Geef zo nauwkeurig mogelijk uw eisen en wensen aan, en wij sturen u spoedig enkele offertes op maat toe. Vergelijk deze zelf op basis van prijs en aanbod, en kies zo voor de trapspecialist die het beste aan uw eisen voldoet. Wij helpen u met alle plezier verder!

trapbekleding prijsofferte Rotterdam