Traprenovatie Weert

Heeft uw trap een renovatie nodig in Weert? Wacht dan niet langer en laat de professionals uit het netwerk van Van der Kolk uw traprenovatie uitvoeren! De professionals helpen u met alle facetten van een traprenovatie: het ontwerpen van nieuwe modellen, het aanbrengen van de trapbekleding, of het herstellen van een antislip laag. U bent bij onze leveranciers niet alleen aan het juiste adres voor standaard eikenhout, ook natuursteen en beton vormen geschikte oplossingen als trapbedekking. In Weert werken wij samen met allerhande professionals, die u graag een adviesgesprek geven toegespitst op uw situatie. Via de contactformulier kunt u gratis en geheel vrijblijvend meerdere offertes aanvragen. Wij voorzien u van maatwerk in Weert!

Traprenovatie Weert

Vind een trappen specialist via ons netwerk. Vergelijk prijzen!

Onze experts staan voor u klaar op het gebied van trappen, traprenovatie, en trapbekleding. Zet ons ook in voor kunststof en houten kozijnen.

Van der Kolk trapbekleding

Trapbekleding WeertElke trappenfabriek is gespecialiseerd in het werken met uiteenlopende materialen. Verschillende mensen hebben verschillende wensen en als het op uw trap aankomt, moet u kunnen genieten van uw voorkeursstijl. Bij een erkend trappenfabriek zal men daarom niet alleen trappen met eikenhout bekleden, maar ook een trap van natuursteen of beton, of zelfs van PVC is een mogelijkheid! Hebt u speciale eisen aan een trap en de vormgeving, zoals een trapleuning van touw? Bij menig trappenfabriek in de omgeving van Weert is het een optie om de trap op maat te laten maken.

Stofferen of laminaat?

Trap bekleden WeertKiest u eerder voor stofferen of krijgt laminaat uw voorkeur? Het hangt natuurlijk het meest af van uw stijlvoorkeuren, maar in het algemeen geldt dat stofferen zorgt voor een klassieke uitstraling, en laminaten materiaaltypen zorgen voor een modern imago. Laminaten trappen slijten daarnaast ook minder snel, waardoor u geniet van duurzame materialen. U voorkomt hierdoor dat een traprenovatie in de toekomst nodig wordt. Een ander voordeel van hout en laminaat boven een stoffen bekleding is dat het gemakkelijker schoon te houden is.

Trappenfabriek

Trappenfabriek WeertBij een trappenfabriek kunt u terecht voor alle zaken rondom het ontwerpen, bekleden en renoveren van trappen. Wilt u graag een unieke trap bij uw bedrijf of woning in Weert? Ga dan bij een trappenfabriek langs en kijk samen met de ontwerpers naar de mogelijkheden. Houdt u van een trap van natuursteen of beton? Of hebt u vragen over de verschillende mogelijkheden voor een bekleding met speciale materialen? Ook dan vraagt u de medewerkers van een trappenfabriek gemakkelijk om hulp. Bij elke trappenfabriek in de omgeving van Weert helpt men u graag bij een traprenovatie. Of het nu gaat om een nieuwe bekleding, een alternatieve leuning of extra verlichting, de vakmannen ondersteunen u hierbij. Voor het bekleden selecteren ze de beste typen trapbekleding voor u. Is uw trap defect, dan helpen we u met een degelijke traprenovatie. Door uw trap waar nodig aan te sterken, zorgt men ervoor dat u deze niet in het geheel hoeft te vervangen. Bij een trappenfabriek maakt men het mogelijk!

Vergelijk diverse offertes

Traprenovatie of nieuwe trap (*)

Gewenst materiaal (*)

Omschrijving (*)Bij Van Der Kolk is de klant nog koning

Trappenexpert Van der Kolk
Ons devies is dat de klant koning is. Om dit te ondersteunen, laten we u bij ons netwerk profiteren van het werk van diverse professionals. Door onze contactbutton in te klikken en uw voorkeuren op te geven, vraagt u automatisch een offertevoorstel bij meerdere experts aan. U ontvangt kosteloze en vrijblijvende voorstellen van goede specialisten in Weert, waarna u zelf bepaalt met wie u in zee gaat. Wij garanderen dat alle vakmannen u snel en vakkundig zullen ondersteunen, tegen aantrekkelijke prijzen. Uw traprenovatie is bij ons in goede handen.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Trap renoveren offerte
Heeft u een vraag over traprenovatie? Wilt u meer informatie over het verschil tussen vinyl en PVC? Of bent u benieuwd naar wat voor trapbekleding wij verkopen? Stel u dan via ons netwerk in contact met een bedrijf uit de regio van Weert. U doet dit door het contactformulier in te vullen. Hierna ontvangt u kosteloze en vrijblijvende voorstellen van diverse aangesloten specialisten. U vind zo altijd de relevante trappenfabriek of professional bij u in de buurt! Wist u dat u door het vergelijken van offertes kan besparen op de totale investering van de klus? Wij zien uw offerteaanvraag graag tegemoet.

Trap bekleden met hout

houten traprenovatie
Is het hoog tijd om uw trapbekleding te vervangen door nieuw materiaal? Of wilt u het aanzicht van uw trappen verbeteren door deze opnieuw te bekleden? Dan hebt u de keuze uit verscheidene materialen. Zo kunt u uw trappen voorzien van vinyl, laminaat en PVC. Een andere optie is om te kiezen voor hout als basismateriaal voor uw trapbekleding. Hout is het beste toepasbaar bij het bekleden van een betonnen trap, maar is tevens in te zetten bij andere trappen door deze te bedekken met behulp van opzet traptreden. Dankzij een unieke lijm plakken deze uitstekend aan de ondergrond, waardoor u krakende treden voorkomt.

Traprenovatie prijzen

trap renoveren prijzen
Een traprenovatie kan aardig in de prijzen lopen. De exacte prijzen hangen af van meerdere factoren. De belangrijkste hiervan is of u een open of dichte trap heeft. Bij de dichte variant wordt enkel de bovenkant van de trede bekleed, terwijl een open trap een afwerking rondom vereist. Een tweede invloedsfactor is de vorm van de trap; het stofferen van een rechte (steek)trap is gemakkelijker dan een wenteltrap. Een volgende factor is de materiaalkeuze. Laminaat en hout zijn beide bijvoorbeeld duurder dan het stofferen met vloerbekleding. Gemiddeld gezien dient u rekening te houden met kosten rondom de €1.500,- tot €2.500,-. Tot slot is uiteraard de lengte van de trap, het aantal treden, van belang.

Eiken

eiken traptreden
Tot een aantal jaar geleden was hout het meest gekozen basismateriaal voor het ontwerpen van trapmodellen. Het soort hout dat hiervoor het meeste gebruik werd is eiken. Het grote voordeel van eiken woononderdelen is dat men deze gemakkelijk kan bewerken, en dat met een toplaag een grote stoot- en krasbestendigheid ontstaat. Daarnaast biedt een eiken woononderdeel altijd een lichte aanblik, wat in kleinere ruimtes natuurlijk handig is. Vindt u eiken hout geen mooie uitstraling bieden, of past een donkerdere houtsoort beter bij het interieur? Kies dan voor mahonie in plaatst van eiken. Deze duurzame hardhoutsoort kent hoge kosten, maar is uitzonderlijk duurzaam.

Betonlook

betonlook traprenovatie
Wanneer het tijd is om uw traptreden te renoveren, dan kunt u natuurlijk kiezen voor de standaard oplossing: eiken opzettreden, en eventuele antislip stroken om valpartijen te voorkomen. Wil u echter de aanblik van uw hal of woonkamer aanpassen? Kijk dan eens bij de alternatieve oplossingen, zoals bijvoorbeeld het creëren van een betonlook. De betonlook was lange tijd alleen maar populair bij industriële bedrijven in Weert, maar steeds meer particulieren hebben interesse in de mogelijkheden. Een renovatie naar een betonlook neemt enige dagen in beslag, en het is dan ook aan te raden hiervoor de hulp van een erkend trapspecialist in te zetten.

Laminaat / HPL of CPL

Laminaat traprenovatie
Bij veel trapspecialisten uit Weert bent u op de juiste plek voor het bekleden van trappen met laminaat. Dit is een soort kunststof die bestaat uit vier verschillende lagen. Een onderlaag van het kunststof melamine, een dragende laag van fibreboard, een laag bedrukt papier voor het design en een kunststof toplaag. Laminaat kent diverse voordelen als trapbekleding. Zo heeft het een chique uitstraling, is het zeer onderhoudsvriendelijk, en is het zowel antiallergisch als milieuvriendelijk. Bovendien is dit product verhoudingsgewijs relatief goedkoop. Kiest u voor laminaat om uw trap bij een pand in Weert mee te renoveren? Dan heeft u de keuze uit zowel CPL als HPL planken. CPL staat voor Continuous Pressed Laminate, wat betekent dat de toplaag verhoudingsgewijs dun is. Dit betekent dat CPL trapbekleding op rollen wordt geleverd, erg flexibel is, en makkelijk te plaatsen. HPL staat voor High Pressed Laminate en is in vergelijking met CPL een stuk beter bestand tegen vallende voorwerpen. Bepaal op basis van de bovenstaande elementen welke variant het beste bij u past.

Vinyl / PVC

Vinyl traprenovatie
Bent u op zoek naar een vorm van trapbekleding die onderhoudsvriendelijk, hygiënisch en geluidsdempend is? Kies dan voor vinyl of PVC als basismateriaal voor uw traprenovatie. Beide producten zijn zeer geschikt om uw trappen mee te bekleden, dankzij een eenvoudige plaatsingstechniek. Bovendien zijn zowel PVC als vinyl vloeren en trapbekleding gemakkelijk schoon te houden door de coatinglaag die op de producten is aangebracht. Ten opzichte van vinyl heeft PVC nog enkele extra voordelen. Dit zijn onder andere de hoge kleurvastheid van het product, dit is bij vinyl afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal. PVC is bovendien een duurzaam product, het is namelijk altijd voorzien van een extra PU-beschermlaag. Bij vinyl is de duurzaamheid evenals de kleurvastheid afhankelijk van de kwaliteit van het basismateriaal. Goedkoop vinyl is een aantrekkelijke optie voor het renoveren van trappen, maar de levensduur is vaak beperkt. U dient dan ook een goed geïnformeerde keuze te maken tussen prijs en kwaliteit voor de trapbekleding bij u in Weert.

Linoleum

Linoleum traprenovatie Weert
Bent u sterk gericht op duurzaamheid en wilt u ook uw traprenovatie uitvoeren met een zo’n klein mogelijk invloed op het milieu? Wellicht is linoleum dan een goede keuze voor u. Het product wordt gemaakt van diverse natuurlijke producten zoals lijnzaadolie, jute en kurk of houtmeel. Dit product door deze combinatie van grondstoffen niet enkel milieuvriendelijk, maar ook zeer slijtvast, geluiddempend en geeft het een luxe uitstraling. Besluit u om de trap van uw pand in Weert te bekleden met linoleum? Dan hebt u de keus uit tegels of stroken in diverse kleuren en designs. Beide vormen zijn door uzelf of professionals gemakkelijk te plaatsen. Uw traprenovatie zal dan ook verhoudingsgewijs weinig tijd in beslag nemen. Dankzij de uitstekende eigenschappen hoeft u bovendien weinig aandacht te besteden aan het onderhoud en schoonmaak. De aanschafprijs voor het linoleum liggen iets hoger dan voor andere materialen. Op de lange termijn zult u deze investering echter gemakkelijk terugverdienen door de lange levensduur.

Tapijt

Tapijt traprenovatie
Tapijt is één van de meest gebruikte vormen van vloer- en trapbekleding in Weert. Dit komt doordat tapijt van oudsher is gezien als een geschikt materiaal. Een vloerbedekking heeft dan ook diverse positieve eigenschappen zoals een goede geluidsdemping, een hoge mate van isolering en het vermindert de kans op uitglijden. Wilt u graag uw trap voorzien van een tapijtlaag? Houd dan rekening met de variatie aan eigenschappen tussen de verschillende tapijtsoorten. Of een bepaalde tapijtsoort aan uw wensen voldoet controleert u aan de hand van de PIT symbolen op een tapijtstaal. Hierop staat aangegeven in welke toepassingsgebieden het product het meest geschikt is en over welke kwaliteiten het beschikt. Hoewel een stoffen bovenlaag niet veel hoeft te kosten, raden wij aan niet zomaar voor de meest goedkope variant te kiezen. Deze zal snel slijten, waardoor uw traprenovatie naar verhouding duurder uit zal vallen. Om de kosten van het stofferen enigszins te beperken, kunt u ervoor kiezen dit zelf te doen. Kijk voor tips en tricks bij ons stappenplan.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen van traprenovatie?

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan. De bedrijven uit ons netwerk renoveren en bekleden jaarlijks voor vele klanten de trap.

Trappen offerte

Open trap bekleden

open trap bekleden met tapijt
Nu er steeds meer open trappen worden geplaatst in Weert krijgen wij ook steeds vaker de vraag om dergelijke trappen opnieuw te bekleden. Het aanbrengen van een trapbekleding op een open trap kan dan ook het beste door een erkend vakman worden uitgevoerd. Dit komt doordat de techniek voor deze klus zeer veel nauwkeurigheid en een ruime ervaring binnen het vakgebied vereist. Hebt u een dichte trap in huis en overweegt u een open trap te kiezen? Het voordeel van open trappen is een grote ruimtelijkheid en een moderne uitstraling. U loopt echter wel het risico op meer valpartijen, en zult extra stookkosten moeten betalen. Pas dus op met kleine kinderen.

Dichte trap bekleden

dichte trap bekleden met hout
Het bekleden van een dichte trap is gemakkelijker dan een open variant. Overweegt u om een trapbekleding aan te brengen om zo de slijtage van de dichte treden te verbergen? Dan raden wij u aan om toch een kleine renovatie toe te passen. Dit kan al door te kiezen voor houten opzettreden. Deze opzettreden zorgen ervoor dat beschadigingen niet groter worden, en zullen het gebruiksgemak verbeteren. De houten treden zijn bovendien met elk gewenst materiaal te bekleden, of kunnen van een loper worden voorzien om kosten te besparen. Wij garanderen dat u door de medewerkers van een trappenfabriek altijd spoedig zult worden geholpen.

Stootborden

stootborden van krijt
De meest gehoorde klacht binnen de trappenbranche is dat een trap van hout op een gegeven moment gaat kraken. Veel van onze klanten uit Weert denken dat zij dan hun volledige trapoppervlak moeten renoveren. Dit is echter niet het geval, vaak is een renovatie van één of enkele stootborden voldoende. Op het moment dat een stootbord iets losraakt, zal deze namelijk kraken als iemand erover loopt. De renovatie en het kraakvrij maken van een stootbord is eenvoudig zelf af te handelen. Wrik hiervoor het betreffende bord enigszins los, en haal de lijmresten volledig weg. Lijm het stootbord daarna opnieuw, of gebruik spijkers voor meer stevigheid.

Antislip trap

antislip strips
Wij gaven eerder al aan dat de renovatie van een bestaande trap niet perse heel veel geld hoeft te kosten. Zo is het bijvoorbeeld een mogelijkheid om bij een renovatie enkel de antislip strips te vervangen. Hebt u nog geen antislip strips? Overweeg dan om deze alsnog te plaatsen. Een antislip strip zorgt ervoor dat uw voeten meer grip hebben. Met name op gelakte en geschilderde trapoppervlakken is dit bijna noodzaak. De antislip strips schaft u eenvoudig bij een bouwmarkt of trappenleverancier uit Weert aan. U krijgt hierbij de keus uit een ruim assortiment, met name in kleuren en afmetingen.

Trapleuningen

trapleuningen
Vindt u het niet nodig om uw traptreden te renoveren, maar wil u wel de sfeer in de hal wijzigen of het wooncomfort verhogen? Kijk dan eens naar de opties voor het vernieuwen van de trapleuning. Een standaard trapleuning bestaat over het algemeen uit een eiken balk, eventueel gelakt, gebeitst of geverfd. Houdt u niet van standaard oplossingen? Er bestaan heel wat alternatieven voor de eiken trapleuning. Kies bijvoorbeeld voor een trapleuning van een PVC buis, een touw of zelfs een paar losse knoppen aan de muur. Voor welke trapleuning u ook kiest, hou hierbij rekening met uw huisgenoten: kinderen en ons oudere medemens hebben een stevige houvast nodig.

Trapverlichting

trapverlichting laten plaatsen
Tot slot willen wij u nog enige informatie geven over de voordelen en mogelijkheden van trapverlichting. Door te zorgen voor een permanente trapverlichting voorkomt u dat iemand in het donker van de trap afstommelt, of zelfs valt. Daarnaast is de trapverlichting een prima alternatief voor een overloop licht. Vindt u het niet prettig om de hele nacht het licht aan te houden? Kies dan niet voor een statische, maar een dynamische trapverlichting. Een dynamische trapverlichting werkt op basis van sensoren, en springt alleen aan na beweging. Bij de wat duurdere soorten dynamische trapverlichting bepaalt u zelf de intensiteit en verlichtingsduur.

zelf houten trapbekleding leggen

Zelf een trap bekleden

Door onze klanten uit Weert wordt steeds vaker de vraag gesteld of het mogelijk is om zelf trappen te bedekken. Dit is zeker een optie, met name wanneer het om dichte trappen gaat. Omdat wij begrijpen dat een traprenovatie niet een klus is die u regelmatig uitvoert, hebben de professionals van een aan ons gelieerde trappenfabriek een stappenplan voor u opgesteld. Met dit stappenplan is de klus relatief eenvoudig. Wil u liever uw trap bekleden dan stofferen? Ook dan kunt u van de basisprincipes in dit stappenplan uitgaan. Het is echter mogelijk dat u een andere onderlaag moet aanbrengen. Het bedekken van een open trap is een lastigere klus omdat u dan rondom een toplaag moet aanbrengen. Weet waaraan u begint voordat u de klus start. Wij informeren u desgewenst met alle plezier.

Stappenplan

  • Voorbereiding. Zorg ervoor dat u voordat u begint met het plaatsen van het nieuwe tapijt de oude bekleding volledig verwijdert. Niet alleen het materiaal maar ook nietjes en lijmresten moet u verwijderen. Een tweede stap in de voorbereiding is de aanschaf van de juiste gereedschappen en materialen. Meet de traptreden, neuslatten en stootborden op voor een indicatie van de hoeveelheid tapijt (en eventueel ondertapijt) die u dient te bestellen.
  • Plaatsen ondertapijt. Het ondertapijt is een tapijtlaag die alleen op de treden en neuslatten wordt aangebracht voor meer vering, isolatie en een langere levensduur van de bovenlaag. Meet voordat u het materiaal plaatst de treden op met papier, en snij daarom heen het ondertapijt uit. Houdt een rand van 2 centimeter extra aan om meetfoutjes te ondervangen.
  • Plaatsen bovenlaag. Het echte renoveren van de trap gebeurt wanneer u de bovenste laag tapijt aanbrengt. Deze bovenlaag moet een prettige aanblik bieden, en zal daarom nauwkeurig moeten worden aangebracht. U optimaliseert de aanblik door de trapbekleding in de hoeken goed aan te duwen en stevig vast te zetten met lijm en eventueel enkele nietjes.
  • Stofferen stootborden. Bij het aanbrengen van de bovenlaag dient u eerst alleen de treden en neuslatten te bedekken, en daarna pas de stootborden. Op deze manier voorkomt u dat de tapijtlagen elkaar overlappen. Druk ook bij de stootborden de hoeken goed vast.
  • Afwerking. Tot slot adviseren wij om de bevestiging van de verscheidene lagen goed te controleren en eventuele losse draden af te knippen.

Wij helpen u graag!

Wilt u graag weten wat het kost om een traprenovatie uit te laten voeren door een specialist uit Weert? Of hebt u vragen over de opties voor trapbekleding? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Wij sturen uw hulpvraag zo spoedig mogelijk aan verschillende experts door, zodat u binnen korte tijd meerdere offertes met elkaar kunt vergelijken. Kijk hierbij naar prijs en aanbod, en kies zo voor de trappenfabriek of –specialist uit Weert die het beste aan uw wensen voldoet. Of het nu gaat om het monteren van een trapleuning of het aanpassen van de trapverlichting. Wij garanderen een snelle en vakkundige hulp.

trapbekleding prijsofferte