traprenovatie Wijchen

Traprenovatie Wijchen

Laat een traprenovatie in Wijchen doen wanneer uw trap zijn beste tijd gehad heeft. Een renovatie hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar geeft uw woning en hal een frisse uitstraling. Bij renoveren zijn er allerlei mogelijkheden, zo kunt u kiezen voor schilderen, stofferen of u laat overzettreden en een mooie trapleuning plaatsen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? U leest op deze pagina alles over een traprenovatie, trapbekleding en wat de opties en de kosten zijn.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de kosten voor een renovatie of het bekleden van de trap? Vraag dan nu gratis offertes aan. Deze kunt u onderling vergelijken, zodat u eenvoudig een geschikte trapspecialist uit Wijchen vindt.

Voordelen van onze dienstverlening

 • Nieuwe trappen en traprenovatie
 • Keuze uit allerlei materiaalsoorten
 • Gratis en vrijblijvend prijsopgaven aanvragen

Gratis offertes vergelijkenTraprenovatie of nieuwe trap? (*)

Gewenst materiaal (*)

Model van de trap (*)


Omschrijving (*)
Navigeer op deze pagina naar:

Traprenovatie binnen 1 dag

Een traprenovatie is een redelijk eenvoudige klus, dus is het mogelijk om dit binnen 1 dag te laten doen. Er is namelijk geen hak- of breekwerk nodig voor deze renovatie. Eerst wordt de oude en versleten trapbekleding verwijderd. Daarna plaatst de trapspecialist uit Wijchen de trapbekleding, bijvoorbeeld in de vorm van overzettreden. Zo heeft u binnen 1 dag uw trap weer in gebruik.

traprenovatie kosten in Wijchen

Mogelijkheden bij traprenovatie

Zijn uw traptreden na verloop van tijd versleten? Of is uw trapbekleding her en der los gaan laten? In dat geval is het hoog tijd voor een renovatie van uw trappen. Onder renovatiewerkzaamheden vallen alle werkzaamheden die ervoor zorgen dat uw trap weer als nieuw is, zoals het opnieuw bekleden of stofferen van de treden. Na een traprenovatie zien trappen er niet alleen mooi en strak uit, maar zijn ze ook een stuk veiliger om op te lopen. Dit is vooral verstandig voor woningen in Wijchen waar oudere mensen of kleine kinderen rondlopen. De werkzaamheden die onder traprenovatie vallen, zijn:

 • Schuren en verven of oliën van trappen. Vaak doet de trapspecialist uit Wijchen dit door te zandstralen.
 • Het opnieuw bekleden van trappen. Overzettreden zijn voordelig, zorgen voor veiligheid en verkrijgbaar in vele verschillende soorten en maten.
 • Trappen herstellen door deze te zandstralen en te lakken.

Traprenovatie kosten

Als u geïnteresseerd bent in een traprenovatie, wilt u natuurlijk weten wat de kosten zijn. Het is lastig om een indicatie hiervan te geven, omdat deze afhankelijk zijn van bepaalde factoren.

Niet alleen de arbeidskosten beïnvloeden de prijs. Ook de trapsoort die u heeft (open of dichte trap) en het materiaal dat u kiest, spelen mee.

De arbeidskosten variëren vaak per specialist in Wijchen.
Een trap laten stralen met zand is een goedkope optie en kost zo’n €30 tot €40 per m². Echter is het wel noodzakelijk om ‘m daarna te behandelen met verf of olie.

Wilt u een traprenovatie van eiken? Dan moet u al gauw denken aan €3.500,-. Kijk in onderstaande tabel voor de gemiddelde prijs voor een traprenovatie in Wijchen, inclusief montage.

Prijstabel: wat kost een traprenovatie?

Type traprenovatie (gesloten trap)Gemiddelde totale kosten, inclusief montage
Zandstralen€30,- tot €40,- per m²
Schilderen / oliën€350,- tot €750,-
Traprenovatie tapijtVanaf €1.400,-
Traprenovatie laminaatVanaf €2.300,-
Traprenovatie vinyl / PVCVanaf €2.500,-
Traprenovatie eiken houtVanaf €3.500,-

* Let op: Dit zijn gemiddelde en vanaf prijzen. Bij een gesloten trap gaan wij uit van 14 traptreden. De prijs is inclusief materiaal, montage en btw.

Op zoek naar een trappenspecialist in Wijchen?

Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30% op de totaalprijs!

Gratis offertes aanvragen

Trap bekleden Wijchen

Uw trap wordt vaak gebruikt, slijtage van het materiaal is dus niet zo gek. Laat dan een traprenovatie met trapbekleding doen door een specialist uit Wijchen. Trapbekleding aanbrengen is geen arbeidsintensieve klus en kan binnen 1 dag gedaan worden. Renoveren van de trap is altijd mogelijk en geeft een mooie uitstraling aan de hal. Daarbij werkt het isolerend en geluiddempend en is het relatief goedkoop in de aanschaf. Bovendien heeft u ruime keuze uit materiaalsoorten. U kiest bijvoorbeeld tussen natuursteen, laminaat, stofferen of beton. Ook een combinatie van materialen is mogelijk. Lees hieronder verder over de verschillende mogelijkheden.

pvc trapbekleding Wijchen

Traprenovatie PVC Wijchen

Het gebruik van PVC voor een traprenovatie heeft een aantal voordelen. Het materiaal is bijvoorbeeld onderhoudsarm. Af en toe schoonmaken met een sopje is al voldoende bij PVC. U hoeft het niet om de paar jaar te verven zoals dat bij hout wel moet. Een ander voordeel is dat PVC verkrijgbaar is in diverse kleuren en houtmotieven. Een houtlook van PVC is niet te onderscheiden van echt hout. Naast houtmotieven is een leer- of betonlook ook een optie. De gemiddelde prijzen voor een traprenovatie met PVC beginnen bij €2.500,-. De totaalprijs is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het type trap, de kwaliteit van het PVC en de kleur van het materiaal.

traprenovatie laminaat Wijchen

Voordelige traprenovatie van laminaat

Laminaat wordt niet alleen gebruikt voor vloerbedekking, maar ook voor het renoveren van trappen. Het is verkrijgbaar in vele kleuren en stijlen, zoals een houtlook. Eén van de nadelen is dat het soms glad is. Met antislip-strips op de treden voorkomt u uitglijden.

Houd rekening met een prijs vanaf €2.300,- voor de traprenovatie van een dichte trap met veertien treden. U heeft de keuze uit twee laminaatsoorten, namelijk CPL en HPL. HPL is iets duurder, maar dit materiaal is sterk en gaat daarom langer mee. Het heeft namelijk een sterkere toplaag.

traprenovatie met betonlook

Traprenovatie betonlook

In Wijchen is het renoveren van een trap met een betonlook zeer populair. Beton past zeer goed in een modern interieur en kan gecombineerd worden met natuurlijke materialen. Tegenwoordig zien we het ook steeds meer terug in een klassiek interieur. Echt beton is kostbaar en voelt koud en ruw aan. Daarom wordt er niet gebruik gemaakt van dit materiaal, maar gebruikt de trappenmaker vinyl, pvc of laminaat met een betonlook. Dit ziet eruit als echt beton, maar is goedkoper, warmer en gemakkelijker om schoon te maken. De prijs begint ongeveer vanaf €2.300,- en is afhankelijk van het materiaal wat u gebruikt. Vinyl en pvc zijn iets duurder dan laminaat.

trapbekleding van hout

Trap bekleden met hout

De meeste trappen zijn gemaakt van hout en dit materiaal blijft een populair product om een trap mee te bekleden. Er zijn verschillende houtsoorten geschikt voor het bekleden van een trap. Kies bijvoorbeeld van licht esdoornhout, het duurzame eiken, mahoniehout of vurenhout. Duurzaam hout is voorzien van een FSC-keurmerk. Het bekleden van de trap met hout is één van de duurste methodes, maar de levensduur is zeer lang. Daarnaast slijt massief hout minder snel, waardoor uw trap er langer mooi uitziet. De gemiddelde totaalprijs begint vanaf €3.500,- en is voornamelijk afhankelijk van de houtsoort waar u voor kiest.

Traprenovatie eiken

Er zijn verschillende houtsoorten geschikt voor trapbekleding, onder andere mahoniehout, vurenhout en eikenhout. Eiken is één van de populairste keuzes in Wijchen en met goede redenen. In tegenstelling wat vaak gedacht wordt, is eiken namelijk verkrijgbaar in meerdere tinten. Van licht tot zeer donker. De prijzen voor een traprenovatie met eiken beginnen vanaf €3.500,-. Een eikentrap vergt regelmatig onderhoud. Door de trap met olie te behandelen behoudt u het natuurlijke karakter. Met olie kan de tint van het hout veranderd worden, ook een grijze kleur is dan mogelijk. Doordat het looizuur in het eikenhout uit kan drogen, is het mogelijk dat er vlekken ontstaan.

Linoleum

Linoleum is niet hetzelfde als vinyl, maar deze namen worden wel vaak door elkaar gebruikt. Vinyl is namelijk gemaakt van meerdere lagen kunststof en linoleum en bestaat voor een groot gedeelte uit natuurlijke materialen. Het wordt onder andere gemaakt van hars en jute. Linoleum is eenvoudig om schoon te maken, het trekt geen stof aan en is milieuvriendelijk. U moet wel oppassen met vocht, want het materiaal is niet vochtbestendig. De naden van linoleum worden daarom waterdicht gelast met een lasdraad, lasföhn en een voegentrekguts. Het is verstandig om een trappenmaker uit Wijchen in te schakelen voor het aanbrengen van linoleum.

trapbekleding vinyl Wijchen

Vinyl

Vinyl wordt gemaakt van kunststof. Het bestaat uit meerdere lagen polyvinylchloride. De toplaag is slijtvast en is zowel in een matte als een glanzende variant verkrijgbaar. Deze toplaag is transparant, waardoor de kunststof bedrukt met een ontwerp (zoals houtstructuur) goed zichtbaar blijft.

In plaats van een houtstructuur is het ook mogelijk om te kiezen voor een marmer-, stenen- of een betonlook. Het bekleden van de trap met vinyl begint vanaf een prijs van €2.500,- en is daarmee één van de goedkoopste opties. Vinyl is geluiddempend, want het veert een beetje mee door de meerdere lagen waaruit het is opgebouwd.

trappen stofferen

Trap stofferen Wijchen

Eén van de grootste voordelen van het stofferen van de trap door een trapspecialist uit Wijchen is dat het uitstekend werkt op het gebied van geluidsdemping. Daarnaast voelt het materiaal zacht aan. Voor het stofferen van een trap wordt er gebruik gemaakt van hoogpolig- of laagpolig tapijt. Hoogpolig tapijt bestaat uit lange haren en heeft vaker een schoonmaakbeurt nodig, want stof en dergelijke blijft er sneller in hangen. Heeft u een huisstofallergie? Dan is het verstandiger om te kiezen voor stofferen met laagpolig tapijt. Dit is eenvoudiger om schoon te maken. Bij het leggen van het tapijt is het belangrijk dat er geen lucht onder komt, hierdoor slijt het materiaal sneller. De prijs voor het stofferen van de trap begint vanaf €1.400,-.

Uw traptreden renoveren en opnieuw laten stofferen?

Vraag eenvoudig vrijblijvende traprenovatie prijsopgaven aan en bespaar tot wel 30% op de kosten!

Gratis offertes

Overzettreden Wijchen

Men denkt vaak bij een traprenovatie aan een volledige vernieuwing. U kunt echter ook de trap bekleden met overzettreden. Dit is een relatief goedkope optie. Het zijn als het ware kant en klare traptreden, waarmee u uw bestaande treden bekleed. Ze zijn verkrijgbaar in diverse materialen en afwerkingen. Laminaat is een voordelige optie, maar u kunt ook kiezen voor eikenhout. De gemiddelde prijs hiervan is wel hoger, maar u bent nog steeds voordeliger uit dan wanneer u een nieuwe houten trap laat plaatsen. Wilt u wel de uitstraling van echt hout, maar heeft u een beperkt budget? Dan is PVC of vinyl een geschikte optie. Beide materialen zijn verkrijgbaar in diverse patronen die eikenhout goed nabootsen.

Wat zijn de voordelen van overzettreden?

Overzettreden bieden vele voordelen ten opzichte van reguliere trapbekleding. Eén hiervan is de prijs. U betaalt hier namelijk een stuk minder voor dan voor trapbekleding, terwijl u een soortgelijk resultaat behaalt.

Bovendien is er ruime keuze uit diverse materialen en patronen, zodat u uw trap de uitstraling geeft die u wenst. Het bekleden van uw trap met deze treden is relatief eenvoudig. De trapspecialist uit Wijchen voert deze klus daarnaast snel uit.

 • Redelijk goedkoop in de aanschaf
 • Veel keuze uit verschillende materialen
 • Snel en eenvoudig geplaatst

Welke materialen zijn mogelijk?

U heeft de keuze uit verschillende materiaalsoorten voor het plaatsen van overzettreden door een trapspecialist uit Wijchen. Eén van de goedkoopste opties is door te kiezen voor tapijt, maar laminaat, vinyl of eiken wordt ook veelgebruikt voor de treden. Hieronder leest u meer over de materiaalsoorten en de voordelen:

 • Tapijt: door een trap te stofferen met tapijt dempt u het geluid, daarnaast is het één van de goedkoopste opties.
 • Laminaat: het is een duurzaam materiaal, krasvast en verkrijgbaar in meerdere stijlen. Plaats antislip strips om uitglijden te voorkomen.
 • Eiken: het materiaal geeft een authentieke en warme uitstraling aan uw trap. Er zijn verschillende houttinten verkrijgbaar.
 • PVC/vinyl: beide soorten worden gemaakt van kunststof en verkrijgbaar in allerlei stijlen en houtmotieven. Vinyl is daarnaast nog geluiddempend.

Kosten van overzettreden

De prijzen van de overzettreden worden sterk beïnvloed door de materiaalkeuze. Bent u op zoek naar trapbekleding en heeft u weinig te besteden? Kies dan voor laminaat. Hiermee kunt u de warme uitstraling van een echte houtsoort eenvoudig nabootsen voor een goedkope prijs. Gemiddeld kost dit u €125,- per trede. Voor open trappen van 13 treden kost dit ongeveer €1.650,- in totaal.

Overzettreden die gestoffeerd zijn kosten gemiddeld €135,- per m². Tot slot kunt u kiezen voor echt eikenhout. Voor eiken liggen de prijzen in Wijchen gemiddeld rond de €160,- per trede. In onderstaande tabel vindt u de gemiddelde prijs en de verschillende materiaalsoorten voor trapbekleding.

De materialen van overzettreden

Een trapspecialist vertelt in deze video meer over de mogelijkheden.

Prijstabel: wat kosten overzettreden?

Materiaalsoort overzettredeGemiddelde vanafprijs, inclusief plaatsing en btw
Laminaat€125,- per trede
Tapijt€135,- per trede
PVC/vinyl€145,- per trede
Eiken€160,- per trede

* Let op: Dit zijn gemiddelde en vanaf prijzen, inclusief materiaal, montage en btw. Vraag voor exacte prijzen gratis en vrijblijvende offertes aan!

Snelle en voordelige traprenovatie met overzettreden?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van trapspecialisten uit Wijchen!

Offertes aanvragen
open trap bekleden

Open trap bekleden

Voordat een trappenmaker begint met het bekleden van open trappen, verwijdert hij eerst de oude trapbekleding. Hij maakt de gehele trap schoon van alle kit- en lijmresten. Soms is het nodig om de trap te schuren. De traptreden worden zowel aan de bovenkant als aan de onderkant voorzien van trapbekleding. Tijdens een traprenovatie is het daarom mogelijk op en de open trap dicht te maken. De prijs voor het bekleden van trappen is afhankelijk van het aantal treden, het materiaal en de vorm van de trap. Het bekleden van een rechte trap is namelijk eenvoudiger dan een gebogen trap.

dichte trap bekleden Wijchen

Dichte trap bekleden

Voor het bekleden van een dichte trap gebruikt een vakman een andere techniek dan voor een open trap. Eerst moet natuurlijk de oude trapbekleding verwijderd worden. Daarna plaatst een vakman de trapbekleding. Meestal bekleedt de specialist uit Wijchen eerst de traptreden en als laatste de stootborden, dit is de meest efficiënte methode. Het is mogelijk om de stootborden een andere kleur te geven dan de treden, dit geeft een mooi effect. Voor het bekleden van een dichte trap met tapijt gebruikt de vakman een andere techniek. Het tapijt wordt namelijk zoveel mogelijk in één stuk geplaatst en vastgelijmd met speciale lijm.

Traprenovatie met behoud van karakter

Houten trappen hebben een bepaalde charme, daarom is het bij een trapspecialist uit Wijchen mogelijk om het karakter van uw trap door middel van traprenovatie te behouden. Hiervoor moeten eerst de traptreden volledig geschuurd worden, zodat alle oude lagen verdwijnen. Dit kan met gebruik van een schuurmachine, of door te zandstralen. Vervolgens laat u de traptreden oliën of schilderen, zodat de authenticiteit van uw trap behouden blijft.

Wilt u dit zelf doen? Dan moet u er rekening mee houden dat het een tijdrovende en specialistische klus is. Het is echter de beste oplossing om de renovatie door een trapspecialist uit Wijchen te laten doen.

Bestaande trap schilderen of oliën?

Begint de bovenste verflaag af te bladderen? Of heeft u slijtageplekken ontdekt op uw traptreden? Dit is niet gek: uw trap is één van de meest gebruikte onderdelen van het huis en slijtage is onvermijdelijk. Dit zorgt er echter wel voor dat veiligheid in het geding komt. Daarom raden wij u aan de trap opnieuw te laten voorzien van verf of olie. Het is belangrijk dat u hiervoor de juiste verfsoort kiest. Een verfsoort met een hoogglanslak is vaak de glad, wat glijpartijen veroorzaakt. U kunt het beste een officiële trapverf gebruiken. Wanneer u een trapspecialist uit Wijchen inschakelt, weet u zeker dat hij de beste kwaliteit verf en de juiste benodigdheden gebruikt om uw trap op te knappen.

Trap zandstralen

trap zandstralen Wijchen
Zoals al eerder benoemd, is het schuren van een trap een behoorlijk arbeidsintensieve klus. Om tijd te besparen, schakelt u een trapspecialist uit Wijchen in. De vakman schuurt het oppervlak door te zandstralen. Met deze methode worden er onder hoge druk fijne zandkorreltjes op het oppervlak gespoten. Zodat het complete oppervlak in korte tijd egaal geschuurd wordt. Vervolgens is het zaak om het oppervlak te voorzien van een laag verf of olie. Het stralen met zand is enkel geschikt voor harde houtsoorten. Dit komt omdat de zachtere houtsoorten beschadigd raken door het straalmiddel.

Krakende trap?

krakende trap in Wijchen
Heeft u last van een krakende trap? Dat is erg vervelend en komt vaak voor bij houten trappen. Hout is gevoelig voor temperatuurschommelingen en luchtvochtigheid. Hierdoor zet het uit of krimpt het. Los een krakende trap op door traprenovatie. Laat de krakende treden door een specialist uit Wijchen vervangen. Het is ook mogelijk om het kapotte stootbord op te sporen en deze te renoveren. Maak het stootbord schoon met een plamuurmes, breng lijm aan en bevestig het stootbord weer op de trap. Dit is een eenvoudige manier om een krakende trap te renoveren.

Hoe maakt u uw trap veilig?

De trapspecialist geeft u in deze video aantal praktische tips.

Specialist gezocht voor een vakkundige renovatie van de trap?

Vul het offerteformulier in voor gratis offertes voor een goedkope traprenovatie!

Gratis offertes

Extra opties bij traprenovatie

opties bij trap renoveren
Bij een traprenovatie denkt u vaak alleen aan het opnieuw bekleden van de trap, echter zijn er een aantal extra opties om uw trap nog veiliger te maken. Zo zorgen antislip strips of een trapmat voor extra veiligheid op de trap, evenals trapleuningen of trapverlichting. Lees verder voor meer informatie over deze mogelijkheden. De opties zijn:

 • Antislip strips
 • Trapleuningen
 • Trapverlichting

Antislip strips

antislipstrips
Hoewel het zeer belangrijk is om aandacht te besteden aan de uitstraling van een trap, is het ook van belang om rekening te houden met de veiligheid.

Een gelakt of geschilderd trapoppervlak is soms spiegelglad, wat betekent dat antislip strips of een trapmat een noodzakelijkheid vormen. Kies bijvoorbeeld voor een antislip strip die enkel over het voorste randje valt, of ga juist voor een trapmat die de helft van een trede beslaat. Trapmatten kosten gemiddeld €20,- tot €65,- per mat en antislip strips €3,- tot €15,- per meter.

Trapleuningen

trapleuning in Wijchen vervangen
Bij het renoveren van trappen, kijken veel mensen alleen naar de traptreden, het is echter ook een optie om de trapleuning te vervangen of te renoveren. Een standaard trapleuning is gemaakt van hout en is met enkele schroeven in de muur gezet. Bij de renovatie van een trapleuning kan een specialist de leuning opnieuw lakken of de schroeven vervangen. Daarnaast is het mogelijk om de hele trapleuning te renoveren. Kies bijvoorbeeld voor een trapleuning van een boomtak, of overweeg om kleine stukjes leuning langs de muur te plaatsen door een trapspecialist uit Wijchen.

Trapverlichting

trapverlichting
Een laatste onderdeel van dergelijke traprenovatie is het installeren van trapverlichting. Het grote voordeel van speciale trapverlichting is dat deze aan sensoren te koppelen is. Dit betekent dat de verlichting geactiveerd wordt op het moment dat iemand op de trap loopt. Zo is het niet noodzakelijk dat het de hele nacht brandt, maar profiteert u wel van de voordelen. De meeste trapverlichting bestaat uit LED-lampjes, een duurzame oplossing. Wilt u meer weten over de mogelijkheden en prijzen voor trapverlichting? Vraag vrijblijvend offertes aan van trapspecialisten uit Wijchen.

Zelf een trap bekleden?

Steeds meer mensen uit Wijchen kiezen voor een traprenovatie. Dankzij de renovatie zal niet alleen het gebruiksgemak verhoogd worden, ook de aanblik van een hal of woonkamer verbeterd. Een traprenovatie, maar ook het aanbrengen van trapbekleding of stralen met zand en verven kan hoge prijzen met zich mee brengen.

Wilt u besparen op het bekleden van de traptreden? Dan is het een mogelijkheid om zelf de trap te renoveren.

trap renoveren Wijchen

Stappenplan

 • Stap 1. Verwijder de oude trapbekleding. Zorg dat tevens de lijmresten verwijderd worden. Dit kan met behulp van stoom, een mesje of een speciaal reinigingsmiddel.
 • Stap 2. Bestel de juiste hoeveelheid tapijt en ondertapijt. Ondertapijt plaatst men enkel op de traptreden en neuslatten om zo meer vering in het materiaal te hebben. Meet voor de bovenlaag altijd de diepte van de traptreden (op het diepste punt), de hoogte van de stootborden op het hoogste punt, en de hoogte van de neuslatten. Neem altijd een halve meter tot een meter extra om problemen te voorkomen.
 • Stap 3. Breng eerst het ondertapijt op elke trede aan. Meet daarvoor de traptrede uit in papier, en snijdt de vloerbedekking. Neem ongeveer 2 centimeter extra zodat alles goed bedekt wordt.
 • Stap 4. Smeer met een lijmkam lijm op het oppervlak en plaats het ondertapijt. Verwijder overtollige randen met een hobbymes.
 • Stap 5. Meet daarna het boventapijt uit dat nodig is voor het bedekken van de treden. Dit dient u opnieuw te doen omdat het ondertapijt hier enige verandering in brengt.
 • Stap 6. Lijm de bovenlaag vast, en zorg er met een hamer voor dat u de tapijtlaag goed in de hoeken drukt.
 • Stap 7. Meet daarna de stroken uit voor de stootborden. Ook hierbij is het weer van belang dat u extra centimeters snijdt.
 • Stap 8. Lijm de trapbekleding vast, en controleer of alle onderdelen bedekt zijn. Vervolgens kunt u de losse draden en onderdelen wegknippen voor een optimale aanblik.

Met een traprenovatie ziet uw trap er weer als nieuw uit!

Kies eenvoudig de beste trapspecialist uit Wijchen en bespaar op de kosten.

Gratis offertes

Traprenovatie of nieuwe trap?

Uw trap is aan vernieuwing toe, maar kiest u dan voor traprenovatie of gaat u voor een compleet nieuwe trap? Het is aan te raden om te renoveren.

Een traprenovatie is een stuk voordeliger dan het aanschaffen van een nieuw trapmodel. Daarbij kunt u met een renovatie bijna hetzelfde effect creëren als met een nieuwe trap. Bovendien zorgt een renovatie voor een vergroting van de veiligheid.

Staat de trap op instorten en is dit niet te herstellen? Dan is het wel aan te raden om een nieuw trapmodel te nemen. Schakel een trapspecialist uit Wijchen in die u adviseert over de mogelijkheden.

traprenovatie Wijchen

Traprenovatie uitbesteden? 3 bespaartips!

Wilt u op een snelle en goedkope manier uw trap laten renoveren? Dan schakelt u het beste een specialist uit Wijchen in die het renoveren voor u doet. Er zijn een aantal tips waarmee u kunt besparen op de kosten voor een traprenovatie:

 • Verwijder de oude trapbekleding: wanneer u trapbekleding wilt laten leggen, is het handig als u zelf het oude tap of de oude trapbekleding verwijdert. Dit scheelt uiteindelijk in de kosten.
 • Kies het juiste materiaal: zorg dat u van tevoren weet welke materiaalsoorten er geschikt zijn voor renoveren en wat het prijskaartje ervan is. Natuursteen is bijvoorbeeld erg prijzig, terwijl laminaat een stuk goedkoper is. Bovendien is laminaat duurzaam en onderhoudsvriendelijk.
 • Vergelijk offertes met elkaar: zorg dat u meerdere prijsopgaven aanvraagt bij specialisten uit Wijchen, zodat u deze onderling vergelijkt. Zo kunt u tot wel 30% op de prijs besparen.

Voordelen traprenovatie Wijchen

Aangezien een trap intensief gebruikt wordt in huis, is het niet gek dat op den duur een renovatie nodig is. Bovendien kan een versleten trap voor gevaarlijke situaties zorgen, zoals uitglijden en is het geen mooi aanzicht. Schakelt u een trapspecialist uit Wijchen in om te renoveren, dan zitten daar een aantal voordelen aan verbonden:

 • Eenvoudige manier om de trap aan te passen aan uw wensen
 • Mogelijk bij iedere trap
 • Goedkoper dan een nieuwe trap laten plaatsen
 • Binnen 1 dag gebeurt
 • Milieuvriendelijker dan een nieuw model plaatsen
 • Zorgt voor meer comfort en veiligheid in huis
 • Garantie op flexibiliteit en vakmanschap

Meest recente aanvragen uit de omgeving Wijchen

Twee volledige traprenovaties in Nijmegen
Overzettreden plaatsen op trappen in Arnhem
Renoveren van een trap met PVC in de buurt van Apeldoorn
Stofferen van trappen in kantoorgebouwen in Ede
Renovatie van drie houten trappen in Doetinchem
Open trap renoveren in de omgeving van Harderwijk
Antisliptreden plaatsen op een trap in Tiel
Plaatsen van nieuwe trapleuningen in Zutphen
Bekleden van trappen in woningen rondom Wageningen
Nieuwe trap plaatsen in een woning in Wijchen
trap renoveren Wijchen
Offertes van trapspecialisten

Gratis en vrijblijvend!

Vrijblijvende traprenovatie offertes

Voor het renoveren van de trap heeft u de keuze uit verschillende methodes. Stoffer de trap of kies voor het bekleden van de trap met trapbekleding van hout, laminaat of PVC. Het renoveren van de trap is geen eenvoudige klus. Schakel daarom altijd een specialist uit de omgeving van Wijchen in. De renovatie gaat een stuk sneller door de ervaring van de trapspecialisten. Een renovatie met overzettreden is bijvoorbeeld meestal binnen 1 dag al afgerond!

Vul het offerteformulier in voor gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen. Vergelijk en bespaar op de kosten. Naast specialisten voor uw trap, is het ook mogelijk om een vakman in te schakelen voor het vervangen of onderhouden van kozijnen.

Meer weten?

 • Meer weten over laminaat? Bekijk dan de pagina op wikipedia.
 • Meer informatie over het FSC-keurmerk vindt op fsc.nl.
 • Wat is PVC precies? Bekijk de uitleg op wikipedia.