traprenovatie Zwolle

Traprenovatie Zwolle

Laat een traprenovatie in Zwolle uitvoeren als u helemaal zat bent van de huidige uitstraling van uw trap. Is de trapbekleding versleten, bladdert de verf af of zijn de traptreden beschadigd? Door de trap te renoveren ziet het er snel weer als nieuw uit. Bijvoorbeeld met hout of door de trap te bekleden of te stofferen.

Lees alles over de mogelijkheden op deze pagina. Daarnaast geven we u meer informatie over de gemiddelde kosten. Vraag gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen aan. Vergelijk de aanbiedingen van specialisten uit Zwolle en bespaar op de kosten!

Voordelen van onze dienstverlening

 • altijd een trapspecialist bij u uit de buurt;
 • vergelijk meerdere gratis prijsopgaven;
 • bespaar tot wel 30% op de kosten.

Gratis offertes vergelijkenTraprenovatie of nieuwe trap? (*)

Gewenst materiaal (*)

Model van de trap (*)


Omschrijving (*)
Navigeer op deze pagina naar:

Traprenovatie binnen 1 dag

Niemand zit te wachten op een renovatie die een paar dagen kost, waardoor u geen gebruik kunt maken van uw trap. Dat is niet alleen erg onhandig, het geeft ook veel rommel. Daarom kan een traprenovatie al binnen 1 dag afgehandeld zijn. ’s Avonds gebruikt u gewoon de trap weer om naar boven of beneden te gaan. Geniet ook snel van een vernieuwde trap!

traprenovatie kosten Zwolle

Mogelijkheden bij traprenovatie

Als u de trappen van hout in uw woning in Zwolle wilt renoveren, dan hebt u de keuze uit vele mogelijkheden. Als u de originele onderlaag tevoorschijn wilt halen, is het mogelijk om een vakman uit Zwolle in te schakelen om de trap te zandstralen. Als u binnen een dag wilt genieten van nieuwe trappen dan is het mogelijk om overzettreden aan te laten brengen door een vakman uit Zwolle. En wat dacht u van een andere trapbekleding? Vernieuwde trapbekleding zorgt ervoor dat uw trap er weer fris uitziet.

 • Zandstralen
 • Verf of olie aanbrengen
 • Renoveren met behoud van karakter
 • Overzettreden
 • Andere trapbekleding
 • Extra opties toevoegen

Traprenovatie kosten

De kosten voor een traprenovatie worden door verschillende factoren beïnvloedt. Hierbij is het materiaal van belang, maar ook het aantal traptreden en het type trap. Zijn er reparaties nodig? Dan is de prijs vaak hoger.

Een renovatie van een eiken houten trap is bijvoorbeeld duurder dan een trap met laminaat met de uitstraling van hout.

De renovatie met eikenhout begint vanaf een gemiddelde prijs van €3.500,-. Die met laminaat begint vanaf €2.300,-.

Wilt u uw trap van hout laten schilderen of oliën? Houd dan rekening met een gemiddelde prijs van €350,- tot €750,-. In de prijstabel vindt u meer gemiddelde prijzen.

Prijstabel: wat kost een traprenovatie?

Type traprenovatie (gesloten trap)Gemiddelde totale kosten, inclusief montage
Zandstralen€30,- tot €40,- per m²
Schilderen / oliën€350,- tot €750,-
Traprenovatie tapijtVanaf €1.400,-
Traprenovatie laminaatVanaf €2.300,-
Traprenovatie vinyl / PVCVanaf €2.500,-
Traprenovatie eiken houtVanaf €3.500,-

* Let op: Dit zijn gemiddelde en vanaf prijzen. Bij een gesloten trap gaan wij uit van 14 traptreden. De prijs is inclusief materiaal, montage en btw.

Gratis offertes ontvangen van trapspecialisten uit Zwolle?

Vraag dan gratis en vrijblijvend prijsopgaven aan en bespaar tot wel 30% op de totaalprijs!

Gratis offertes aanvragen

Trap bekleden Zwolle

Wilt u uw trap bekleden? Dan heeft u de keuze uit verschillende materialen en uitstralingen. Laminaat is bijvoorbeeld zeer veelzijdig. Van een moderne betonlook tot houtlook. Het is allemaal mogelijk met laminaat. Liever echt hout? Ga dan voor eiken voor een duurzame trap die bovendien slijt- en stootvast is. Een betonnen look is zeer gewild in een modern interieur. Hiervoor wordt niet echt beton gebruikt. Dit is namelijk zeer koud en grof. Maar er wordt laminaat, PVC of vinyl gebruikt met de uitstraling van beton. Met tapijt heeft u de keuze uit allerlei kleuren, daarnaast dempt het stof het geluid. Hieronder leest u meer over de verschillende materialen en de voor- en nadelen.

pvc trapbekleding

Traprenovatie PVC Zwolle

PVC is in Zwolle al jarenlang een populair materiaal om trappen mee te renoveren. PVC is namelijk gemakkelijk in onderhoud, verkrijgbaar in tal van kleuren en patronen en bovendien kras- en stootvast. Dat houdt in dat de kans op beschadigingen erg klein is. Door te kiezen voor PVC met een kleine groef ontstaat er bovendien een stroef oppervlak, waardoor de kans op uitglijden een stuk kleiner is. Het verschil met vinyl of linoleum, is dat de ondergrond van PVC een stuk harder is. Hierdoor is het iets minder comfortabel, maar heeft het wel een langere levensduur. De prijzen voor renoveren met PVC starten rond de €2.500,- inclusief montage.

traprenovatie laminaat Zwolle

Voordelige traprenovatie van laminaat

Laminaat is een vergelijkbaar materiaal. Het is in Zwolle ook verkrijgbaar in tal van kleuren, patronen en designs. Hierdoor heeft u volop de keuze uit verschillende uitstralingen. Laminaat wordt ook veel gebruikt om een echte houtlook na te bootsen. Het grote voordeel van laminaat ten opzichte van hout, is dat het een stuk goedkoper is. Bovendien is laminaat geluiddempend en redelijk ongevoelig voor temperatuurverschillen en vocht. Renoveren met laminaat is nog iets voordeliger dan PVC: de prijzen starten vanaf €2.300,- inclusief montage. Kiest u laminaat? Let dan op of het oppervlak niet te glad is. Laat eventueel antislip strips aanbrengen.

traprenovatie met betonlook in Zwolle

Traprenovatie betonlook

De betonlook is in Zwolle enorm populair. Zeker in moderne huizen met een robuuste uitstraling is de betonlook onmisbaar. Nu kunt u natuurlijk een complete betonnen trap laten installeren, maar u bent een stuk goedkoper uit als u kiest voor laminaat, vinyl of linoleum met een betonlook.

Dergelijke materialen zijn verkrijgbaar in tal van kleuren en patronen, waarmee de betonlook feilloos na te bootsen is. Bovendien is het gemakkelijker in onderhoud en blijft het heel lang mooi. Het grote voordeel van vinyl met betonlook, is bovendien dat het een stuk warmer en zachter aanvoelt dan echt beton.

trapbekleding van hout

Trap bekleden met hout

Een massief houten trap is in Zwolle een grote investering. U kunt er daarom ook voor kiezen om uw huidige trap te bekleden met houten trapbekleding. Het grote voordeel van houten trapbekleding, is dat u het zelf nog kunt afwerken. U kunt het bijvoorbeeld schuren, verven, oliën en vernissen. Zo krijgt het houten oppervlak de gewenste uitstraling! Er zijn verschillende houtsoorten die u hiervoor kunt gebruiken, vooral eikenhout is in Zwolle populair. Andere mogelijkheden zijn Europees Naaldhout en Tropisch hardhout. Kiest u voor hout, let dan op of de bekleding beschikt over het FSC-keurmerk. Zo bent u verzekerd van hout afkomstig uit verantwoord bosbeheer.

Traprenovatie eiken

Eiken is een populaire keuze voor houten bekleding. Maar waarom? Eiken is, in tegenstelling tot veel andere houtsoorten, enorm sterk en stevig. Dit houdt in dat eiken heel lang mee gaat en goed bestand is tegen slijtage. Om het hout nog beter te beschermen kunt u het oppervlak ook afwerken op verschillende manieren. Wilt u graag de originele houtstructuur zichtbaar houden? Kies er dan voor om het hout te oliën of te beitsen. Op die manier blijft het blanke hout zichtbaar en beschermt u het materiaal toch nog extra tegen slijtage. Eiken bekleding is een duurzame keuze. De prijzen starten rond de €3.500,- inclusief montage.

Linoleum

Een andere optie is linoleum. Linoleum is, in tegenstelling tot vaak wordt gedacht, een natuurlijk materiaal. Eén van de grootste voordelen is dat linoleum erg hygiënisch is. Het is antistatisch en daardoor wordt er geen stof aangetrokken. Linoleum is niet een goedkope optie, maar wel een duurzame. Linoleum heeft namelijk een hele lange levensduur. Het materiaal is goed bestand tegen vocht en krassen en dempt daarnaast trillingen en geluid. Hierdoor is linoleum een uitstekende keuze als bekleding. Kiest u voor linoleum als trapbekleding, dan is het wel belangrijk dat u dit door een ervaren trappenmaker laat plaatsen.

trapbekleding vinyl

Vinyl

Heeft u een beperkt budget? Dan is vinyl een uitstekende keuze! Hiermee heeft u ontzettend veel keuzevrijheid wat betreft kleuren en patronen. Ook een betonlook is met behulp van vinyl eenvoudig na te bootsen.

Vinyl bestaat uit 6 lagen. Van onder naar boven bestaat het uit: een foam rug, een glasvezel doek, compact PVC, nog een foam laag, een laag decoratie en tot slot een beschermlaag. De beschermlaag zorgt ervoor dat het materiaal niet wordt aangetast door vocht. Dankzij de twee foam lagen is vinyl bovendien een erg zacht materiaal, en fijn om overheen te lopen.

trappen stofferen Zwolle

Trap stofferen Zwolle

Tapijt is van oudsher hét product om trappen mee te stofferen. Het aanbrengen van een vloerbedekking vereist wel vakmanschap voor het beste resultaat. Zo gebruikt de specialist uit Zwolle speciale messen en ander gereedschap om het tapijt zo strak mogelijk op de trap te bevestigen. Hij let hierbij extra goed op de afwerking van de hoeken. Belangrijk is dat er tijdens het stofferen in ieder geval geen lucht tussen het tapijt en de traptrede komt. De grootste voordelen van stofferen met tapijt: Een betere geluidsisolatie, wat betekent dat u geen last meer heeft van bonkende geluiden als uw kinderen naar boven of beneden rennen. Daarnaast is tapijt een zeer voordelige keuze. U laat de traptreden al stofferen vanaf €1.400,-.

Uw traptreden opnieuw laten bekleden?

Vraag eenvoudig vrijblijvende traprenovatie offertes aan en bespaar tot wel 30% op de kosten!

Gratis offertes

Overzettreden Zwolle

Een eenvoudige en snelle manier om de trappen in uw woning van een andere look te voorzien is door overzettreden te laten plaatsen.
Bij deze renovatiemogelijkheid wordt in principe op elke bestaande trede een nieuwe trede geplaatst. Hierdoor is er niks meer van het oude uiterlijk te zien. Ze kunnen bij zowel open als gesloten trappen worden toegepast. Hebt u een gesloten trap? Dan is het mogelijk om ook het stootbord een vernieuwde afwerkingslaag te geven. Het is eventueel een optie om zelf een overzettrede aan te brengen. Het is echter verstandig een vakman van een trappenfabriek uit Zwolle in te schakelen omdat het belangrijk is dat elke overzettrede precies op maat wordt gemaakt.

Wat zijn de voordelen van overzettreden?

Overzettreden brengen de volgende voordelen met zich mee.

 • Allereerst is er een grote verscheidenheid aan materialen beschikbaar. U vindt altijd een overzettrede die bij uw interieur past. Zo hebt u bijvoorbeeld de keuze uit overzettreden van kunststof, vinyl en laminaat. Er zijn zelfs treden met een betonlook verkrijgbaar.
 • Een ander voordeel is dat de renovatie ontzettend snel is uitgevoerd. De vakmannen uit Zwolle zijn veelal al binnen en dag klaar en daarna kunt u vrijwel direct de trap weer belopen.
 • Breekwerken zijn tot slot niet nodig en renoveren met overzettreden is een stuk goedkoper dan het installeren van een compleet andere trap.

Welke materialen zijn mogelijk?

Een alternatief voor bekleding is de overzettrede. Overzettreden zijn uiteraard verkrijgbaar in tal van materialen. Vooral laminaat en tapijt zijn in Zwolle populair, maar ook houten overzettreden worden steeds vaker geplaatst. Elk materiaal heeft z’n eigen voor- en nadelen. Welk materiaal de beste keuze is, is afhankelijk van uw budget en persoonlijke smaak. Hieronder vindt u een overzicht van een aantal populaire materialen en de belangrijkste voordelen.

 • Laminaat: stoot- en krasvast.
 • PVC: gemakkelijk te reinigen en eenvoudig in onderhoud
 • Tapijt: hoog comfort en voordelig in aanschaf.
 • PVC/vinyl: verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en designs.
 • Eiken: mooie, natuurlijke uitstraling.

Kosten van overzettreden

Benieuwd wat voor kosten een goedkope renovatie met behulp van overzettreden met zich meebrengt? Gemiddeld gezien ligt de vanaf prijs tussen de €125,- en €160,- per trede. De uiteindelijke kosten worden vooral door uw eigen smaak beïnvloed.

De materiaalsoort bepaalt namelijk vooral de vanaf prijs. Laminaat is het meest voordelig en eikenhout het duurst. Een aantal materialen zitten hier tussenin. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om overzettreden met trapbekleding zoals tapijt aan te brengen. De kosten hiervoor beginnen bij €135,- per trede. Toch liever kunststof of vinyl? De totaalprijs ligt iets hoger. Een overzettrede met dit materiaal hebt u al vanaf €145,-.

De materialen van overzettreden

Een trapspecialist vertelt in deze video meer over de mogelijkheden.

Prijstabel: wat kosten overzettreden?

Materiaalsoort overzettredeGemiddelde vanafprijs, inclusief plaatsing en btw
Laminaat€125,- per trede
Tapijt€135,- per trede
PVC/vinyl€145,- per trede
Eiken€160,- per trede

* Let op: Dit zijn gemiddelde en vanaf prijzen, inclusief materiaal, montage en btw. Vraag voor exacte prijzen gratis en vrijblijvende offertes aan!

Snelle en voordelige traprenovatie met overzettreden?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van trapspecialisten uit Zwolle!

Offertes aanvragen
open trap bekleden

Open trap bekleden

Wilt u uw open trap renoveren? Met trapbekleding komt u een heel eind. Omdat u geen stootborden of zijkanten hoeft te bekleden, bent u doorgaans relatief voordelig uit. Het renoveren van open trappen kan op twee manieren: met enkelzijdige of dubbelzijdige trapbekleding. Bij enkelzijdig bekleden gaat het alleen om de boven- en achterzijde van de trede. Dit is de meest goedkope optie, omdat u minder materiaal nodig hebt. Kiest u voor dubbelzijdige bekleding, dan bent u duurder uit. Hierbij laat u namelijk de trede rondom bekleden. Welke optie de beste keuze is, is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren.

dichte trap in Zwolle bekleden

Dichte trap bekleden

Een dichte trap heeft een hoop voordelen: zo zorgt het voor een betere isolatie, kunt u de ruimte benutten voor een trapkast en over het algemeen wordt een dichte trap gezien als een veilige optie. Het bekleden van dichte trappen is doorgaans duurder dan trapbekleding voor een open trap. Dat heeft vooral te maken met het feit dat u meer materiaal nodig heeft. U moet immers de stootborden en zijkanten ook laten bekleden. Bij het renoveren van dichte trappen zijn een hoop mogelijkheden die u bij een open trap niet heeft. Zo kunt u onder de traptreden trapverlichting laten installeren. Dit zorgt voor een sfeervol en veilig resultaat.

Traprenovatie met behoud van karakter

Hebt u geen behoefte aan moderne trappen maar wilt u juist het karakter behouden na het renoveren? Ook dan is het een optie om te renoveren. Het is namelijk een mogelijkheid om de verf- en laklagen te verwijderen totdat de oorspronkelijke ondergrond weer tevoorschijn komt. U kunt dit doen door alles te schuren. Dit is echter een grote klus, dus u kunt ook een vakman van een trappenfabriek uit Zwolle inschakelen om te stralen. Als de oorspronkelijke ondergrond weer is blootgelegd dan kunt u hier bijvoorbeeld een laag olie op aanbrengen ter bescherming. Zo blijft het karakter behouden en geniet u weer van een mooie trap.

Bestaande trap schilderen of oliën?

Ziet u op verschillende treden slijtageverschijnselen? Het is verstandig om dit meteen aan te pakken en een nieuwe verf- of olielaag aan te brengen om schade en grotere slijtage te voorkomen. Het is belangrijk dat u hierbij grondig te werk gaat. Controleer eerst of er gaatjes in het hout zitten, vul deze zo nodig op. Vervolgens moet u de gehele trap schuren zodat bestaande lagen verf of olie worden verwijderd. Hierna kunt u met behulp van een vochtige doek stof verwijderen. Vervolgens brengt u een eerste laag olie of verf aan. Als de grondlaag droog is brengt u een tweede laag aan. Eventueel kan een vakman uit Zwolle deze grote klus voor u uit handen nemen.

Trap zandstralen

trap zandstralen Zwolle
Schuren is een vermoeiende en tijdrovende klus. Zoekt u een alternatief? Schakel dan een vakman uit Zwolle in zodat deze kan zandstralen.

Met behulp van een compressor worden kleine zandkorreltjes onder hoge druk op het oppervlak geblazen. Dankzij de zandkorrels verdwijnt als het vuil en de lagen verf of olie. Met deze techniek zijn zelfs de kleinste kantjes en hoekjes bereikbaar, wat met schuren vaak niet het geval is. Het is ook een optie om direct de leuning mee te zandstralen. U geniet voordat u het weet van een glad en prachtig resultaat. Het is wel alleen een optie bij harde houtsoorten.

Krakende trap?

krakende trap in Zwolle
Last van een krakende trap? De vakman uit Zwolle repareert dit snel voor u tijdens de renovatie. Een krakende trap wordt veroorzaakt door een kleine speling tussen de traptreden en de stootborden. Wanneer een traptrede na verloop van tijd een beetje gaat doorbuigen, ontstaat er speling. Bij gebruik van de trap schuren de onderdelen tegen elkaar aan en hierdoor gaat het kraken. Een krakende trap kan op diverse manieren gerepareerd worden. Bijvoorbeeld door een aantal latten onder de traptrede te bevestigen zodat de trede niet meer kan doorbuigen. Of door het stootbord opnieuw te bevestigen. Welke methode geschikt is, is afhankelijk van het type trap. De vakman uit Zwolle gebruikt een andere techniek bij een open of een dichte trap.

Hoe maakt u uw trap veilig?

De trapspecialist geeft u in deze video aantal praktische tips.

Professioneel renoveren en toch besparen? Dat kan!

Met behulp van ons netwerk laat u een goedkope en vakkundige traprenovatie uitvoeren.

Gratis offertes

Extra opties bij traprenovatie

opties bij trap renoveren
Het laten renoveren van uw trap brengt extra opties met zich mee. Naast een transformatie van het uiterlijk, is het ook verstandig om aan de veiligheid te denken. Bijvoorbeeld het plaatsen van een trapleuning, het laten leggen van antislip strips of een trapmat of het toevoegen van trapverlichting. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Verlichting voor veiligheid
 • Anti-slip tegen uitglijden
 • Trapleuning voor houvast

Antislip strips

antislip strips
Het renoveren van een trap hoeft niet per se uit een complete renovatie te bestaan, inclusief het vervangen van de stootborden en het aanpassen van de trapverlichting. Een renovatie kan ook bestaan uit het verbeteren van de veiligheid, bijvoorbeeld door de plaatsing van antislip strips. Een antislip strip is een rubberen strook, die men aan de bovenzijde van de trede plaatst. Antislip strips zorgen ervoor dat er meer grip ontstaat. De strips worden op het begin van elke trede bevestigd, precies waar u uw voet neerzet. Kies voor een enkel lijntje, of voor wat een breder model. Met name voor gelakte en geschilderde trappen is de antislip strip aan te raden.

Trapleuningen

trapleuning vervangen
Een volgend mogelijk onderdeel van een renovatie is het vervangen van de trapleuning. De meest standaard leuning bestaat uit een gelakte eiken balk, die met schroeven aan de muur is bevestigd. Een dergelijke leuning moet u ongeveer eens in de 20 jaar renoveren, door deze opnieuw te schuren en lakken.

Vindt u de standaard trapleuning niet mooi, of past deze niet in de stijl van de hal? Er bestaan heel wat alternatieve varianten. Kies bijvoorbeeld voor een trapleuning van touw, een pijp of een PVC-buis. Het is maar net waar uw voorkeur naar uit gaat. De bevestiging van een leuning is niet heel ingewikkeld.

Trapverlichting

trapverlichting Zwolle
Tot slot willen wij u nog enige informatie geven over de mogelijkheden voor trapverlichting. Vaak denken mensen dat de opties voor trapverlichting zeer beperkt zijn, en stokken bij een lampje aan de muur naast de trap. Niets is echter minder waar. Tegenwoordig is het mogelijk om special LED-verlichting aan te schaffen. Een dergelijke trapverlichting is zowel in dynamische als statische variant verkrijgbaar. Een statische trapverlichting schakelt u eenvoudig aan en uit met behulp van een schakelaar. Een dynamische trapverlichting werkt op basis van sensoren. Op het moment dat iemand voorbij loopt zal de verlichting dan aanspringen. Bepaal bovendien zelf de intensiteit en verlichtingsduur.

Zelf een trap bekleden?

Het aanbrengen van trapbekleding is niet heel lastig, zeker niet wanneer het om een dichte trap gaat. Het belangrijkste bij elke vorm van trapbekleding is dat u nauwkeurig te werk gaat. Met name het aandrukken van het materiaal in de hoeken is van belang om valpartijen te voorkomen. Vindt u tapijt het mooiste als trapbekleding? Volg dan het onderstaande stappenplan. Dankzij dit stappenplan zult u eenvoudig en snel de bekleding aanbrengen, en geniet u binnen korte tijd van een optimaal wooncomfort. Wil u laminaat leggen op de trap in plaats van vloerbedekking? Of hebt u een vraag over de kosten voor het stofferen door een traprenovatie expert uit Zwolle? Stel u dan vandaag nog met ons in verbinding. De professionals uit ons netwerk helpen u met alle plezier bij het monteren van de trapbekleding van het trapoppervlak of het renoveren van de leuning.

trap renoveren Zwolle

Stappenplan

 • Stap 1. Verwijder oude tapijtdelen. Zorg hierbij tevens dat alle lijmresten verwijderd worden.
 • Stap 2. Bereken hoeveel u nodig hebt voor de bovenlaag. Hiervoor dient u de dieptes van alle treden, de rondingen van de trapneuzen en de hoogte van de stootborden op te tellen. Gaat u ook ondertapijt plaatsen? Dan moet u per traptrede vier centimeter extra rekenen voor de bovenlaag. Het ondertapijt komt alleen op de treden en neuslatten. Bestel bovendien altijd een halve meter extra, om tekorten te voorkomen.
 • Stap 3. Leg het ondertapijt. Dit doet u door een papieren mal te maken van de trede en de trapneus. Snij vervolgens de gevouwen vormen uit het ondertapijt, met 2 centimeter extra aan alle zijden.
 • Stap 4. Plaats het ondertapijt en snij dan met een hobbymes overtollige randen weg. Lijm het ondertapijt vast en zet het aan de randen en onderzijde van de tredeneus vast met nietjes.
 • Stap 5. Maak nieuwe papieren mallen voor de bovenlaag. Deze zullen iets groter uitvallen, doordat de onderlaag al vastzit. Snij ook nu weer de mallen uit de tapijtlaag met 2 centimeter extra aan de vier zijden.
 • Stap 6. Lijm de toplaag vast aan het ondertapijt met speciale tapijtlijm. Voor een goede verspreiding van de lijm adviseren wij het gebruik van een lijmkam.
 • Stap 7. Klop daarna de randen en de neus aan met een hamer. Eventueel kunt u de tapijtlaag tijdelijk vastzetten met spijkers totdat de lijm hard is.
 • Stap 8. Meet de tapijtstukken voor de stootborden af. Ook deze kunt u vast lijmen en daarna aankloppen met een hamer.
 • Stap 9. Knip tot slot de overtollige draden weg, en controleer of de tapijtlaag overal strak vast zit.

Uw trap renoveren tegen scherpe prijzen?

Vergelijk gratis en vrijblijvend trappenspecialisten en bespaar tot 30%.

Gratis offertes

Traprenovatie of nieuwe trap?

Kunnen de trappen in uw huis wel een opfrisser gebruiken of moet het stofferen opnieuw gebeuren? Het is mogelijk om deze te renoveren of om nieuwe trappen te laten plaatsen. Het plaatsen is een grote klus. De klus is bovendien niet goedkoop. Men kiest daarom alleen voor het plaatsen van een andere trap wanneer dit écht nodig is. Dit is bijvoorbeeld het geval als het niet meer vertrouwd is om op de trap te lopen omdat deze van ellende bijna uit elkaar valt. Als de kwaliteit nog prima is, en vooral het uiterlijk aangepast moet worden, dan is het verstandig om te renoveren. Is bijvoorbeeld de trapbekleding versleten waardoor de trap een onverzorgde uitstraling heeft? Dan kunt u ervoor kiezen om deze opnieuw te bekleden. Als u alleen het uiterlijk wilt veranderen dan kunt u de trapoppervlakte in uw huis een frisse laag verf geven. Dit is een stuk eenvoudiger en voordeliger dan het installeren van een compleet andere trap.

traprenovatie in Zwolle

Traprenovatie uitbesteden? 3 bespaartips!

 • Vergelijk prijsoffertes van bedrijven uit de regio Zwolle. Bespaar op de kosten en profiteer van lage voorrijkosten.
 • Doe kleine klusjes zelf, zoals de oude trapbekleding verwijderen.
 • Het materiaal van de traprenovatie heeft grote invloed op de prijs, eiken is bijvoorbeeld duurder dan laminaat. Kies voor een goedkoper materiaal om te besparen.

Voordelen traprenovatie Zwolle

 • Geniet snel (vaak al binnen 1 dag) van uw vernieuwde trap.
 • Geen hak- en sloopwerk nodig.
 • Profiteer van de ervaring en vakkennis van de vakman uit Zwolle.
 • Kies de uitstraling die u wilt.

Meest recente aanvragen uit de omgeving Zwolle

Twee volledige traprenovaties in Enschede
Overzettreden plaatsen op trappen in Zwolle
Renoveren van een trap met PVC in de buurt van Hengelo
Stofferen van trappen in kantoorgebouwen in Deventer
Renovatie van drie houten trappen in Almelo
Open trap renoveren in de omgeving van Kampen
Antisliptreden plaatsen op een trap in Oldenzaal
Plaatsen van nieuwe trapleuningen in Rijssen
Bekleden van trappen in woningen rondom Nijverdal
Nieuwe trap plaatsen in een woning in Haaksbergen
trap renoveren
Offertes van trapspecialisten

Gratis en vrijblijvend!

Vrijblijvende traprenovatie offertes

Wilt u ook uw trap stofferen of bent u geïnteresseerd in andere trapbekleding? Voor het bekleden van uw trap schakelt u het beste een professioneel trappenmaker in. Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes om tot wel 30% op het renoveren of bekleden te besparen! Het werkt als volgt: via het offerteformulier vraag u met één muisklik gemakkelijk de prijsopgaven van maximaal 5 specialisten uit Zwolle aan. Vergelijk de prijzen en kies zo voor de trappenmaker met het beste aanbod! Zo weet u zeker dat u een eerlijke prijs voor het renoveren betaalt. Ook voor het plaatsen, repareren of vervangen van kozijnen bent u bij ons aan het juiste adres.

Meer weten?

 • Meer weten over laminaat? Bekijk dan de pagina op wikipedia.
 • Meer informatie over het FSC-keurmerk vindt op fsc.nl.
 • Wat is PVC precies? Bekijk de uitleg op wikipedia.