kozijnen offerte

Gratis kozijnen offertes aanvragen

Wilt u uw oude houten kozijn laten vervangen door een kunststof kozijn? Of heeft u een nieuwbouwhuis en bent u op zoek naar geschikte kozijnen? Wat uw vraag ook is, wij helpen u graag.

Bent u benieuwd naar de prijzen voor uw kozijnen? Of wilt u graag meer informatie? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Start de gratis offerteaanvraag.

Wij zorgen ervoor dat u snel gratis offertes op maat van bedrijven bij u uit de buurt ontvangt. U kunt de offertes vergelijken en de specialist kiezen die het beste bij u past!

De voordelen van onze dienstverlening

 • Bespaar door gratis offertes te vergelijken
 • Offertes met scherpe prijzen
 • Zowel kunststof, houten, stalen en aluminium kozijnen mogelijk
 • Het aanvragen van offertes is gratis en zonder verplichting

Gratis offertes vergelijken

Vul vrijblijvend het offerteformulier in

Het aanvragen van diverse offertes is snel gedaan. Indien u het offerteformulier invult dan zorgen wij voor de verdere afhandeling van uw aanvraag.

Wij sturen uw aanvraag door naar zorgvuldig geselecteerde kozijnenspecialisten bij u uit de buurt (maximaal 5). Op korte termijn ontvangt u vrijblijvend diverse voorstellen.

Het is aan u om de offertes zonder enige verplichting te vergelijken.

Kozijnen vervangen

Houten, aluminium of kunststof kozijnen hebben over het algemeen een lange levensduur, maar na verloop van tijd moeten ze vervangen worden. Door de invloed van allerlei weersomstandigheden en gebruik slijten de raamkozijnen en wordt de kwaliteit steeds minder goed. Houtrot, afbladderende verf, beschadigingen of niet goed werkende ramen kunnen een reden zijn om uw hardhouten raamprofielen te vervangen. De isolatie kan ook een reden zijn tot vervanging van het kozijn over te gaan. Tegenwoordig is de isolatie van een raamkozijn van een hoger niveau, hierdoor heeft u minder last van warmteverlies.

Kunststof, houten en aluminium kozijnen

Wilt u een nieuw kozijn laten plaatsen? Dan heeft u de keuze uit kunststof, hout of aluminium. Elk materiaalsoort heeft zijn voor- en nadelen en eigenschappen. Hout geeft een klassieke en natuurlijke uitstraling, maar vergt veel onderhoud. Aluminium vergt weinig onderhoud, maar is duurder dan kunststof of houten kozijnen. En kunststof is heel veelzijdig, maar kunt u niet gemakkelijk veranderen van stijl. De keuze voor kunststof, houten of aluminium is afhankelijk van de mogelijkheden, het budget en uw persoonlijke voorkeur.

Navigeer naar:

Kunststof | Hout | Aluminium | Staal | Prijzen

Kunststof kozijnen

Een kozijn van kunststof is erg populair en met goede reden. De eigenschappen van kunststof maakt het materiaal bij uitstek geschikt voor een kozijn. Een kunststof raamkozijn is niet alleen geschikt voor nieuwbouw of moderne huizen, maar ook voor klassieke woningen en bedrijfspanden. Het materiaalsoort kan gebruikt voor elk soort raam en deurkozijn en is leverbaar in vele maten en indelingen. Ook glasroeden kunnen van kunststof gemaakt worden. Tegenwoordig is er veel mogelijk wat betreft de kleur en de stijl, hierdoor past het altijd bij uw gewenste uitstraling.

kunststof kozijnen

Voordelen kunststof

Er zijn een aantal voordelen wanneer u kiest voor een kozijn van kunststof. Het grootste voordeel is dat kunststof erg weinig onderhoud vereist. Het kozijn eens per jaar even schoonmaken is vaak al voldoende. Een ander voordeel is dat ze vaak goedkoper zijn dan houten of aluminium kozijnen. Met een kozijn van kunststof heeft u de keuze uit vele kleuren en stijlen. Zo kunt u kiezen voor een moderne witte of donkere kleur, maar ook voor kunststof met een houtlook. Daarnaast is de isolatiewaarde van kunststof erg hoog en heeft u weinig last van warmteverlies. Dit zorgt weer voor een lagere energierekening.

 • Lange levensduur en onderhoudsarm
 • Goede isolatiewaarde
 • Goedkoop
 • Veel mogelijk qua design, kleur en stijl

houten kozijn

Houten kozijnen

Houten raamprofielen worden voornamelijk gebruikt bij klassieke woningen en monumentale panden. Het geeft een authentieke en natuurlijke uitstraling aan uw woning. Het houten kozijn wordt vaak gemaakt van eikenhout of hardhout. Voor houten kozijnen bestaan er verschillende keurmerken. Deze keurmerken hebben vooral te maken met de duurzaamheid van het hout. Wanneer u kiest voor hardhouten raamkozijnen moet u wel rekening houden met de regelmatige verzorging dat hout vereist. Alleen met goede verzorging en om de paar jaar een schilderbeurt gaat het hout jarenlang mee. Liever niet teveel moeten onderhouden? Dan is het ook mogelijk om kunststof te gebruiken met een houtlook. Hiermee heeft u een kozijn met de voordelen van PVC en de uitstraling van een houten profiel.

Voordelen van hout

Door te kiezen voor een houten raamprofiel profiteert u van een aantal voordelen. Eén van de grootste voordelen is de bewerkelijkheid van hout. U kunt het hout op elk gewenst moment veranderen van kleur en stijl. Daarnaast is een houten raamkozijn vaak gemakkelijk te reparen en te vervangen, iets wat bij kunststof niet altijd eenvoudig is. Hout geeft een warme uitstraling en heeft veel karakter. Elk kozijn is uniek door de houtnerf. Daarnaast is hout duurzaam en gaat, mits goed onderhouden, jarenlang mee.

 • Natuurlijke uitstraling
 • In elke kleur te verven
 • Eenvoudig te repareren
 • Lange levensduur bij regelmatig schoonmaken

Aluminium kozijnen

Met aluminium is er veel mogelijk. Soms denkt men dat het materiaal niet veelzijdig is en dat er weinig mogelijk is wat betreft de kleur, maar dit is zeker niet het geval. Aluminium is geschikt voor woningen, maar ook voor winkels en andere bedrijfspanden. Door het sterke materiaal is het mogelijk om hoge en brede ramen met slanke raamprofielen te plaatsen. U profiteert hierdoor van extra veel lichtinval. U kunt ook kiezen voor een ‘steel look’ voor de uitstraling van staal, maar de voordelen van aluminium.

aluminium raamkozijn

Voordelen aluminium

Het grootste voordeel van aluminium is dat het materiaal ontzettend sterk is. Hierdoor zijn grote ramen mogelijk, zonder dat hiervoor hele dikke raamprofielen geplaatst moeten worden. De smalle kozijnen zorgen voor een elegante en stijlvolle uitstraling. Aluminium is daarnaast duurzaam en milieuvriendelijk. Zo kan het materiaal bijvoorbeeld volledig gerecycled worden. Aluminium heeft een hoge isolatiewaarde, is weersbestendig en u hoeft het niet vaak schoon te maken. Geen problemen met roest of houtrot. Nadeel van aluminium is dat het duurder is dan kunststof of hout.

 • Onderhoudsarm
 • Grote ramen mogelijk
 • Duurzaam
 • Elegant en slanke spijlen
stalen kozijnen

Stalen kozijnen

Door te kiezen voor stalen raamkozijnen gaat u voor een unieke uitstraling. Door het sterke materiaal zijn de profielen erg stijlvol en slank. Dit zorgt mede voor de prachtige uitstraling. Alhoewel staal minder populair is geworden door de opkomst van kunststof, is het nog steeds erg geschikt voor uw kozijnen. Een kozijn van staal kan geplaatst worden in zowel een klassieke als een moderne woning. Elk soort raam is mogelijk met staal, van rechte tot gebogen ramen. Een stalen raam wordt altijd op maat voor u gemaakt.

Voordelen staal

Staal heeft een aantal voordelen. Net als aluminium is het erg sterk en het is daarom erg geschikt voor grote ramen. Ideaal als u zoveel mogelijk lichtinval wilt. Stalen kozijnen zijn onderhoudsarm en zijn daarnaast heel duurzaam. Soms wordt er ten onrechte gedacht dat staal niet te repareren is bij beschadigingen en dat er dan meteen overgegaan moet worden op vervanging, maar dit is niet het geval. Stalen raamkozijnen worden altijd op maat gemaakt, zo weet u zeker dat ze precies passen.

 • Sterk materiaal
 • Grote en brede ramen mogelijk
 • Lange levensduur
 • Laag in onderhoud

Op zoek naar aluminium, kunststof of houten kozijnen?

Vul het offerteformulier in. Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 30% op de kosten!

Kosten kozijnen

Denkt u erover na om uw raamprofielen met glasroeden te vervangen? Dan wilt u waarschijnlijk ook meer weten over de prijzen. Het goedkoopste kozijn is gemaakt van kunststof. Voor een raamkozijn van 60 bij 60 cm met isolatieglas moet u rekening houden met een gemiddelde prijs van €160,-. Een houten kozijn met dezelfde afmetingen kost €175,- en de prijzen voor aluminium zijn rond de €190,-. Deze prijzen zijn exclusief de montage . De totale kosten zijn afhankelijk van het aantal ramen, de grootte van de ramen, het materiaalsoort, de beglazing en de arbeidskosten. Wilt u meer inzicht in de prijzen? Vraag dan offertes aan via het contactformulier.

Prijstabel: kozijnen

Materiaal Totaalprijs (60×60 centimeter raamkozijn met isolatieglas, excl. montage
Kunststof kozijn €160,-
Houten kozijn €175,-
Aluminium kozijn €190,-
* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief BTW en kunnen per leverancier verschillen.
plaatsen kozijn

Raamkozijn plaatsen: het proces

Het is verstandig om een vakman in te schakelen voor het plaatsen van uw nieuwe kozijn. De vakman zal eerst alles goed opmeten, zodat het kozijn bestelt kan worden. Daarna worden de oude kozijnen verwijderd en kunnen de nieuwe geplaatst worden. Bij het plaatsen is het instellen van de ramen erg belangrijk en de uiteindelijke afwerking. Alleen met een goede plaatsing en afwerking heeft u een optimale isolatie. Door een vakman in te schakelen voor het plaatsen, bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit en hoeft u zelf geen gereedschappen en andere materialen aan te schaffen.

Verleng de levensduur!

Om uw kozijn in de beste conditie te houden is het nodig om het profiel af en toe schoon te maken. Goed onderhoud is van essentieel belang voor de levensduur van uw houten kozijn. Voor kunststof, aluminium en stalen kozijnen is het voldoende om uw kozijn eens per jaar schoon te maken en af en toe te controleren op beschadigingen. Een houten kozijn moet vaker schoongemaakt worden en daarnaast is het nodig om het kozijn eens per vijf jaar te schuren en opnieuw te verven.

Deurkozijnen

Natuurlijk is niet alleen het kozijn van een raam belangrijk, maar een deurkozijn moeten we ook niet vergeten. Zowel een deurkozijn als schuifdeurkozijn moeten na verloop van tijd vervangen worden. U kunt hiervoor kiezen uit een deurkozijn van hout, aluminium, PVC of staal. Welk materiaal er geschikt is voor uw deur is afhankelijk van de gewenste uitstraling, de mogelijkheden en uw persoonlijke wensen. Daarnaast is het van belang of het gaat om een binnen- of buitendeurkozijn.

Besparen door te vergelijken

Door een offerteaanvraag te doen via het contactformulier krijgt u van diverse bedrijven uit uw regio offertes toegestuurd. Deze offertes kunt u vergelijken op prijs, voorwaarden en aanbod. Gaat u bijvoorbeeld voor het bedrijf dat het snelst bij u kozijnen kan plaatsen of toch liever naar de kozijnenspecialist die de laagste prijs biedt voor de klus? Kijk in ieder geval bij de kozijnen goed naar de mate van isolatie (ook dit verschilt bij kunststof nogal eens), en de afmetingen die hierbij worden gegeven. Kies uiteindelijk zelf voor het materiaal en de offerte die het beste aan uw wensen voldoet. U ontvangt maximaal 5 offertes!

gratis kozijn offertes