aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen

Bent u op zoek naar meer informatie over een aluminium kozijn? Dan helpen wij u graag! Op deze pagina leest u meer over aluminium kozijnen, de voor- en nadelen en de mogelijkheden. Ook vindt u hier meer informatie vinden over het onderhouden, schoonmaken en schilderen van een raamkozijn.

Denkt u er ook over na om nieuwe aluminium kozijnen te plaatsen? Of bent u nieuwsgierig naar de prijzen voor het vervangen en plaatsen van kozijnen?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Wij zorgen dat u gratis offertes (maximaal 5) ontvangt van bedrijven bij u uit de regio die u kunt vergelijken met elkaar. Bespaar en betaal nooit teveel voor uw kozijnen.

Onze werkwijze

Wij zijn een netwerk van kozijnspecialisten. Vul vandaag nog het offerteformulier in om gratis offertes met scherpe prijzen te ontvangen. Deze dienst is geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast.

Vergelijk op uw gemak de aanbiedingen op basis van prijs, aanbod en voorwaarden. Kies snel en eenvoudig de beste specialist.

De voordelen van onze werkwijze:
  • U hoeft niet allemaal bedrijven op te bellen. Met één druk op de knop krijgt u meerdere prijsoffertes.
  • Er is altijd een professional op het gebied van ramen bij u in de buurt.
  • Door te vergelijken bespaart u tot wel 40% op de kosten.

Voordelen aluminium

Er zitten vele voordelen aan het gebruik van aluminium voor uw kozijnen. Het grootste voordeel is dat het materiaal ontzettend sterk is. Een raamkozijn van dit materiaalsoort kan veel gewicht aan. Hierdoor is het mogelijk om hele grote ramen met slanke profielen te plaatsen. Het materiaal geeft u raampartijen een stijlvolle uitstraling met smalle profielen. Het materiaal is daarnaast onderhoudsarm. U hoeft aluminium niet te schilderen, af en toe schoonmaken is genoeg. Het metaal is duurzaam en gaat jarenlang mee. Doordat het metaal gerecycled kan worden is het ook erg milieuvriendelijk, vooral als u kiest voor een raamkozijn van gerecycled aluminium.

  • Geschikt voor hoge en brede ramen
  • Veel kleurmogelijkheden
  • Onderhoudsarm

Houten kozijnen vervangen door aluminium?

Heeft u nu een houten kozijn en wilt u deze laten vervangen door een aluminium kozijn? Dit materiaal is een stuk sterker dan hout, hierdoor kunt u grote raampartijen plaatsen.

Aan houten kozijn moet u regelmatig onderhoud laten uitvoeren. Daarnaast is het nodig dat u het hout om de zoveel jaar schuurt en opnieuw verft.

Met aluminium heeft u dit probleem niet. Het is daarnaast beter bestand tegen brand dan hout en werkt brandvertragend.

Een nadeel is dat het minder goed isoleert dan hout, maar dit kunt u compenseren door voor zeer goede isolatieglas te kiezen.

Aluminium vs. stalen kozijnen

Momenteel zijn aluminium kozijnen populairder dan stalen raamprofielen. Nog niet zo heel lang geleden was dit anders, toen had men de keuze uit een houten en stalen raamkozijn. Dan bood een stalen kozijn meer voordelen. Staal is ook een sterk materiaal dat onderhoudsarm is en zorgt voor een goede isolatie. Staal is alleen veel duurder dan aluminium. Bent u dus op zoek naar alle voordelen, zoals een lange levensduur, van een stalen raamkozijn maar wilt u niet zoveel betalen? Kies dan voor aluminium kozijnen. Neem nu contact met ons op voor meer informatie. Een professional vertelt u graag meer over het vervangen en beide soorten raamkozijnen.

Kosten aluminium kozijnen

De prijzen voor een kozijn zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zo is onder andere de grootte van uw raam, het soort beglazing en het soort raam van invloed op de kosten. Een standaard vast raam van 80 bij 120 cm heeft een gemiddelde prijs van €600,-. Wanneer u kiest voor een draai-kiepraam met dezelfde afmetingen moet u rekening houden met een gemiddelde prijs van €637,-. De prijzen van een groter vast raam van 120 bij 80 cm zijn rond de €615,-. Al deze prijzen zijn inclusief isolatieglas, maar zonder de montagekosten. Meer informatie over de prijzen? Vraag dan gratis offertes aan via het offerteformulier.

Prijstabel: aluminium kozijnen

Soort raamkozijn Afmetingen Totaalprijs (inclusief isolatieglas)
Vast 80×120 cm €600,-
Draai-kiepraam 80×120 cm €637,-
Vast 100×120 cm €610,-
Draai-kiepraam 100×120 cm €647,-
Vast 120×180 cm €615,-
Draaikiepraam 120×180 cm €652,-

Let op: dit zijn gemiddelde kosten incl. BTW en kunnen per leverancier verschillen. De kosten zijn exclusief montage.

Vergelijk gratis aluminium kozijnen offertes!

Vergelijk vrijblijvend aluminium kozijnen offertes via ons netwerk!

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Eén van de belangrijkste factoren die de prijs beïnvloedt is het soort beglazing dat u kiest. HR+++ is bijvoorbeeld duurder dan dubbel glas, maar heeft als voordeel dat u deze investering weer terugverdiend via uw lagere energierekening. Het warmteverlies zal namelijk aanzienlijk lager zijn. Andere factoren die de prijzen bepalen zijn de grootte van het raam en het soort raam. Hoe groter de ramen, hoe hoger de kosten zullen zijn. Een vast raam is goedkoper dan een opendraaiend raam. Daarnaast beïnvloeden de montagekosten, eventuele extra’s zoals ventilatieroosters en het raambeslag ook nog de uiteindelijke prijs.

Mogelijkheden en opties

Aluminium vervormt niet, kan niet scheuren, krimpen of roesten en is heel sterk. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat het materiaal bij uitstek geschikt is voor raamkozijn. Zowel hoge als brede ramen met veel details zijn een mogelijkheid. Van horizontale draai-kiepramen tot verticale vaste ramen. Het is allemaal mogelijk. Daarnaast zijn ook gebogen ramen en glasroeden een optie. U kunt ook nog ventilatieroosters of een vliegenhor plaatsen. Zo kunt u uw woning blijven ventileren zonder dat daarvoor een raam opengezet moet worden en heeft u geen last van vervelende insecten. Meer informatie over uw opties? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

alu ramen

Vast, draai- of kiepraam?

U heeft de keuze uit allerlei soorten ramen. Een standaard vast raam zien we vaak in de voorgevel. Deze kan niet geopend worden, maar er kan wel een ventilatierooster in geplaatst worden. Wilt u een raam dat u kunt openen? Kies dan bijvoorbeeld voor een draairaam. Hierbij moet u wel rekening houden met de draaicirkel. Een kiepraam is ook een mogelijkheid, deze worden vaak gebruik in badkamers. U kunt deze twee ramen ook combineren met een draai-kiepraam. Deze ramen zijn zeer veelzijdig en kunt u zowel openslaan, als een stukje openkiepen. Welk raam er geschikt is voor uw woning is afhankelijk van de mogelijkheden en uw voorkeur.

kozijn aluminium

Kleuren aluminium kozijnen

We horen vaak dat men denkt dat er maar weinig variatie is in kleur, maar het tegendeel is waar. U heeft de keuze uit honderden kleuren. Deze kleuren worden aangebracht door het het materiaal te lakken of door het te anodiseren. Het is mogelijk om de binnen- en de buitenkant een andere kleur te geven. Er is altijd een kleur die bij uw interieur en uitstraling van uw woning past. Twijfelt u nog over aluminium of stalen kozijnen? U kunt er ook voor kiezen om een aluminium raamkozijn te plaatsen met een ‘steel look’. Hiermee heeft u het uiterlijk van staal, maar bent u een stuk goedkoper uit en heeft u het voordeel van een betere isolatie.

Levensduur

De eigenschappen van aluminium zorgen ervoor dat een raamkozijn van dit materiaal gemiddeld 40 jaar meegaan. Het is vochtbestendig en kan niet roesten of rotten. Veel onderhoud laten uitvoeren is daarom niet nodig. Een raamkozijn moet u vervangen wanneer het kozijn beschadigt of teveel verouderd is. De kozijnen zijn niet gemakkelijk te repareren bij bijvoorbeeld een deuk of kras. Laat uw kozijnen daarom altijd herstellen door een vakman. Doordat het raamprofiel vaak heel slank is, is het niet altijd mogelijk om ze te vervangen met (dikkere) kozijnen van kunststof.

Onderhoud

Een raamkozijn van aluminium vergt weinig onderhoud. Vaak is een regelmatige schoonmaken met alleen een nat doekje al voldoende. Bij houten raamprofielen kan houtrot ontstaan en moet u rekening houden met onderhoud zoal schuren en verven. Dit heeft u niet met alu kozijnen. Deze roesten en rotten niet en hebben dus geen last van vocht. Daarnaast trekken ze geen tot nauwelijks vocht en vuil aan. Eén van de grote voordelen van een aluminium raamkozijn is u ze niet hoeft te schilderen, aangezien deze kleurvast is.

Schilderen

U kunt aluminium kozijnen wel schilderen, als u bijvoorbeeld bent uitgekeken op de kleur. Wel is dit lastiger dan bij bijvoorbeeld een houten raamkozijn. Maar zeker niet onmogelijk, daarom helpen wij u graag bij het schilderen van uw raamkozijn. Omdat het schilderen van aluminium lastiger is, is het verstandig om een professional in te schakelen. Voor alu kozijnen is een speciale verfsoort nodig, deze kunnen niet geverfd worden met verf voor hout. Een professional geeft u graag meer informatie over het verven van uw raamkozijn en voert ook graag de klus voor u uit, tegen een lage prijs.

Merken

Op het gebied van een raamkozijn zijn er veel merken die u kunnen helpen met het leveren hiervan. Elk merk heeft weer zijn eigen voor- en nadelen. Zo bestaan de merken Reynaers, Schuco en Sapa. Zowel Reynaers, Schuco als Sapa leveren grotendeels alleen alu producten, zoals raam- en deurkozijnen. Als u dus zeker weet dat u op zoek bent naar een raamkozijn van aluminium, zult u snel bij één van bovenstaande merken terecht komen. Als u geen voorkeur heeft voor details of een merk, kunnen wij ook helpen. Een professional geeft u graag advies over de verschillende mogelijkheden en merken.

gratis offertes aluminium raamkozijnen

Gratis offertes voor aluminium kozijnen

Als u graag aluminium kozijnen wilt aanschaffen en laten plaatsen helpen wij u graag. De specialisten uit ons netwerk geven u advies over de mogelijkheden en installeren de raamkozijnen voor u. Wij beheren een landelijk netwerk van professionals. Hierdoor is er altijd een professional in uw omgeving voor het plaatsen van de kozijnen, wat u weer scheelt in de kosten.

De vakmannen hanteren een scherpe prijs-kwaliteitverhouding. Vraag gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen aan via het offerteformulier. U ontvangt meerdere prijsoffertes. Vergelijk en bespaar aanzienlijk op de kosten!