Kunststof Kozijnen

Kunststof kozijnen zijn mateloos populair tegenwoordig. Door de relatief lage kosten en het geringe onderhoud kiezen veel mensen voor kunststof als raamkozijn. Het plaatsen ervan is niet erg moeilijk en zelfs voor de handige doe-het-zelver een klus om te overwegen. Er zijn verschillende soorten ramen die in een kunststof kozijn geplaatst kunnen worden. Een vast raam, valraam of kiepraam zijn de meeste gebruikte ramen. Van der Kolk biedt u een netwerk van experts die voor u de kozijnen op maat maken, inmeten in uw woning en deze monteren en/of vervangen. Vraag vrijblijvend offertes aan, vergelijk vakmannen en bespaar op uw investering.

Kunststof Kozijnen

Benieuwd naar de prijzen? Vergelijk kunststof kozijnen offertes!

Via Van der Kolk komt u in contact met diverse leveranciers uit uw regio. Gegarandeerd scherpe prijzen voor het plaatsen van kunststof kozijnen.

Voordelen

Kunststof kozijnen hebben veel goede eigenschappen. Het grootste voordeel is dat het weinig onderhoud nodig heeft. Het trekt geen vuil en stof aan en heeft een hoog isolatiewaarde. Veel mensen kiezen tevens voor deze materiaalsoort omdat de geschatte levensduur 50 jaar is. Wie denkt dat kunststof kozijnen niet mooi zijn vergist zich, een kunststof kozijn kan een mooie houtnerfstructuur hebben. Er is een heel spectrum van kleuren bedenkbaar voor de binnen- en buitenkant van de kozijnen. Kunststof heeft bovendien een brandvertragende eigenschap en is veel milieuvriendelijker dan hout. De kosten om het te maken zijn ook lager dan het maken van houten kozijnen.

Prijzen

Kunststof kozijnen kunnen erg variëren in de prijs. De prijs hangt af van de kosten voor het plaatsen, de btw, de raamsoort en het soort isolatieglas dat u kiest. Het plaatsen van kozijnen staat ongeveer gelijk met de materiaal kosten. De kosten liggen hier zo hoog omdat de oude kozijnen verwijderd moeten worden. Wij kunnen u aan de hand van een voorbeeld een goede indicatie geven van de prijzen. Als u 10 m2 aan kunststoffen raamkozijnen wilt laten plaatsen dan is de prijs hiervan ongeveer €7000,-. In onderstaande tabel kunt u zien wat de gemiddelde prijs is van kunststof voor een oppervlakte van 1 m2.

Soort Kozijn:Oppervlakte:Gemiddelde Prijs:
Kunststof kozijn1 m2€700,- / €800,-

 

Beglazing

Als u kunststof kozijnen combineert met HR++ isolatieglas dan weet u zeker dat u op uw energiekosten kan besparen. De prijzen van HR+++ glas liggen een stuk duurder en kunnen meestal alleen uit als de rest van de woning ook uitstekend geïsoleerd is. U kunt ook kiezen om veiligheidsglas te laten plaatsen in ruimtes die inbraakgevoelig zijn. Veiligheidsglas is minder isolerend dan ander isolerend glas. Een andere interessante keuze is de combinatie met zelfreinigend glas in het kozijn. Ideaal voor diegenen die niet van schoonmaken houden.

Onderhoud

Een van de voornaamste redenen voor de aanschaf van kunststof kozijnen is de geringe onderhoud. Toch is het handig om te weten hoe u de kozijnen makkelijk kan schoonmaken. Door het schoonmaken verlengt u de levensduur en geeft u uw huis op een makkelijke manier een fris uiterlijk. Het schoonmaken van de raamkozijnen kan door een eenvoudig sopje van warm water en een schoonmaakmiddel. Gebruik geen schuurmiddel of een schuurspons voor het schoonmaken van de raamkozijnen want daardoor beschadigen ze. Het beste kunt u 1 a 2x per jaar onderhoud plegen aan uw kunststof kozijnen.

Vrijblijvende offertes aanvragen

Wilt u graag meer weten over het onderhoud of schoonmaken van uw kunststof kozijnen? Of bent u meer geïnteresseerd in de prijzen en kosten van het laten plaatsen van dit soort raamkozijnen bij u thuis? Bij Van der Kolk zijn meerdere specialisten aangesloten die u adviseren, informeren en begeleiden bij de aanschaf van kunststof kozijnen. Tevens kunt u verschillende offertes vergelijken en kijken welke voorwaarden en prijzen voor uw woonsituatie het beste zijn. Vraag nu kosteloos en vrijblijvend meerdere prijs offertes aan.

Gratis offertes aanvragen