kunststof kozijnen

Kunststof Kozijnen

Kunststof kozijnen zijn mateloos populair en dat heeft een aantal goede redenen. Wilt u meer weten over deze redenen? Lees dan snel verder. U kunt op deze pagina ook meer informatie vinden over de prijzen en mogelijkheden van kunststof raamkozijnen. Benieuwd naar de exacte prijzen?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Wilt u uw oude kozijn laten vervangen door kunststof? Of heeft u een nieuwbouwhuis en bent u zich aan het oriënteren op de mogelijkheden? Wij raden aan om meerdere gratis offertes op te vragen via het offerteformulier. De gratis offertes kunt u vergelijken op basis van prijs, aanbod en voorwaarden. Ga ook voor de beste deal en vergelijk!

De voordelen van onze dienstverlening

  • U ontvangt snel een reactie
  • Bespaar door gratis offertes te vergelijken
  • Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend
  • Altijd een vakman uit de buurt

Voordelen kunststof kozijnen

Kunststof heeft vele voordelen en is zeer geschikt voor kozijnen. Het grootste voordeel is dat het raamkozijn maar weinig onderhoud vereist. U hoeft het materiaal niet om de paar jaar te schilderen of bij te werken. Daarnaast is houtrot of schimmel uitgesloten. Eén keer per jaar schoonmaken met wat water en een zachte doek is al genoeg. Daarnaast zijn er vele kleuren en designs mogelijk met kunststof kozijnen. Van moderne kleuren tot een houtlook met nerf. Alle soorten ramen zijn mogelijk, van horizontale kiepramen tot verticaal geplaatste openslaande ramen. Tot slot is kunststof duurzaam en heeft het een lange levensduur.

  • Onderhoudsarm & duurzaam
  • Vele kleuren en stijlen

Houten kozijnen vervangen door kunststof?

Uw houten raamkozijnen vervangen door kunststof kozijnen? Dat is een verstandige keuze. U hoeft niets meer te schuren en te schilderen, de isolatiewaarde is nagenoeg gelijk met hout en een kozijn van pvc zijn erg veilig. Met verzinkte stalen profielen zijn uw ramen extra inbraakwerend.

Twijfelt u nog en wilt u graag de warme en natuurlijke uitstraling van hout? Dan zijn is PVC met een houtlook erg geschikt voor u.

Met dit design met houtnerf wordt het hout nagebootst. Deze ramen zijn niet van echt hout te onderscheiden. De voordelen van kunststof en het warme gevoel van hout.

Prijzen kunststof kozijnen

Wilt u graag meer weten over de prijzen voor kunststof raamkozijnen? De totale prijs hangt af van de grootte van het raam, de kosten voor het plaatsen, het soort raam en de beglazing.

Het plaatsen en vervangen is vaak ongeveer gelijk met de prijs voor het kozijn. Hierbij houden we ook rekening met het verwijderen en afvoeren van de oude raamkozijnen, het instellen van de kozijnen en het netjes afwerken.

De prijs van een vast raam van 80 bij 120 cm met isolatieglas is ongeveer €307,-. Wilt u meer gebruiksgemak met een draai- of kiepraam? Dan moet u met dezelfde afmetingen en glassoort rekening houden met een prijs van €451,-.

Vraag gratis offertes aan. Vergelijk en bespaar op uw kosten!

Prijstabel: kunststof kozijnen

Soort Kozijn Afmetingen Gemiddelde prijs, inclusief isolatieglas*
Vast 80×120 cm €307,-
Draai-kiep 80×120 cm €451,-
Vast 100×120 cm €374,-
Draai-kiep 100×120 cm €554,-
Vast 120×180 cm €583,-
Draai-kiep 120×180 cm €756,-

Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. BTW en kunnen per leverancier verschillen.

Benieuwd naar de prijzen of wilt u meer informatie?

Ga voor de specialist die het beste bij u past. Vraag gratis offertes op!

kozijn kunststof

Belangrijke prijsbepalers

Een aantal belangrijke prijsbepalers voor uw kozijnen van kunststof zijn het soort raam en de beglazing. Een vast raam is goedkoper dan een openslaand raam. Wanneer u kiest voor HR+++ glas bent u meer kwijt dan met dubbel glas. Deze investering verdient u echter terug door de besparing op de stookkosten. U kunt ook veiligheidsglas plaatsen in ruimtes die inbraakgevoelig zijn. Het is zelfs mogelijk om zelfreinigend glas te laten plaatsen. Met dit glas hoeft u niets meer schoon te maken! Een andere prijsbepaler is het design dat u kiest. Ook het plaatsen van ventilatieroosters, speciaal raambeslag of een vliegenhor beïnvloedt de uiteindelijke prijs.

soorten ramen pvc

Vast, draai-, of kiepraam?

Er zijn vele soorten ramen waar u uit kunt kiezen. Een standaard vast raam, maar ook een draairaam of kiepraam. Een vast raam kunt u ook combineren met een opendraaiend gedeelte. Daarnaast is het ook verstandig om ventilatieroosters aan te brengen, zodat u uw woning optimaal kunt ventileren. In de badkamer en toilet worden vaak kiepramen gebruikt en op de slaapkamers zien we vaak draairamen die u kunt opendraaien. Een draai-kiepraam is erg handig en veelzijdig. Deze kunt u openslaan, maar ook een stukje openkiepen voor ventilatie. Welk soort raam er geschikt is, is afhankelijk van de ruimte, uw budget en persoonlijke wensen.

Keuze uit vele kleuren en designs

Eén van de voordelen van het materiaal is dat het een veelzijdig materiaal is en dat u de keuze heeft uit vele kleuren en designs. Twijfelt u nog over houten of kunststof kozijnen? Of wilt u graag de warme en authentieke uitstraling van hout? Dan is het mogelijk om een raamkozijn van kunststof met een houtlook te plaatsen. De houtnerf en uitstraling van hout kan zo goed nagebootst worden dat u het verschil niet kunt zien. Uiteraard kunt u ook een combinatie maken met de kleuren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een antraciet kleur op het openslaande raam en moderne witte kleur op het vaste gedeelte.

Levensduur kunststof kozijnen

Over het algemeen stellen wij dat raamkozijnen gemaakt van PVC gemiddeld 50 jaar meegaan. Het materiaal is onderhoudsarm en in tegenstelling tot houten kozijnen kan er geen schimmel of houtrot vormen. De uiteindelijke levensduur wordt bepaald door het gebruik, door de weersomstandigheden en het onderhoud. Het materiaal kan na verloop van tijd poreus worden. De kleur kan hierdoor minder helder worden en daarnaast dringt vuil zich dieper in het materiaal. Uw kunststof kozijnen moeten vervangen worden wanneer de kwaliteit slechter is geworden of wanneer de kozijnen beschadigd zijn. Door goed onderhoud kan de levensduur aanzienlijk verlengd worden.

Onderhoud

Een van de voornaamste redenen voor de aanschaf van kunststof kozijnen is de geringe onderhoud. Toch is het handig om te weten hoe u de kozijnen makkelijk kan schoonmaken. Door het schoonmaken verlengt u de levensduur en geeft u uw huis op een makkelijke manier een fris uiterlijk. Het schoonmaken van de raamkozijnen kan door een eenvoudig sopje van warm water en een schoonmaakmiddel. Gebruik geen schuurmiddel of een schuurspons voor het schoonmaken van de raamkozijnen want daardoor beschadigen ze. Het beste kunt u 1 a 2x per jaar onderhoud plegen aan uw kunststof kozijnen.

onderhoud kunststof raamkozijn

Heb ik recht op een subsidie?

Wanneer u een nieuwe raamkozijn wilt laten plaatsen, wilt u waarschijnlijk het liefste zoveel mogelijk besparen. Lange tijd bestonden er allerlei subsidies voor energiebesparende maatregelen. Op dit moment is er geen specifieke subsidie voor kozijnen van PVC, maar u kunt wel een subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen. Combineer het vervangen met een energiebesparend en isolerend glas en u kunt profiteren van deze regeling. Deze regeling bestaat alleen nog voor Verenigingen voor Eigenaren. Daarnaast verlenen een aantal gemeentes nog subsidies. Wilt u weten of uw gemeente nog subsidies of aantrekkelijke leningen verstrekt voor energiebesparende maatregelen? Kijk dan op de website van de Energiesubsidiewijzer.

Vergunning nodig?

Of u vergunningsvrij mag bouwen is afhankelijk van de situatie. Woont u bijvoorbeeld in een monument of beschermd stads- of dorpsgezicht? Dan heeft u in alle gevallen een vergunning nodig. In een aantal gevallen is dit ook nodig als u een nieuw kozijn laat plaatsen in de voorgevel. Zien de nieuwe raamkozijnen er precies hetzelfde uit? Dan heeft waarschijnlijk geen omgevingsvergunning nodig. Voor het plaatsen van een nieuw kozijn in de voorgevel heeft u in de meeste gevallen wel een vergunning nodig. Neem contact met u gemeente om meer informatie in te winnen of u een vergunning nodig heeft. Heeft u een vergunning nodig? Vraag deze dan tijdig aan via het Omgevingsloket.

aanvragen gratis offertes

Gratis offerte aanvragen

Wilt u graag kunststof raamprofielen laten plaatsen? Wilt u meer informatie over het onderhoud of schoonmaken van uw kozijnen? Of bent u geïnteresseerd in de prijzen en de kosten voor het plaatsen en monteren van kunststof raamkozijnen? Neem dan contact op via het contactformulier. U krijgt meerdere gratis offertes. Vergelijk de aanbiedingen met elkaar en u weet zeker dat u nooit teveel betaald voor uw klus. Er is altijd een specialist bij u uit de buurt. Het enige wat u nog moet doen is de beste specialist voor uw kozijnen uit te zoeken.