Deurkozijnen

Als we het over kozijnen hebben denkt men vaak al snel aan ramen. Toch is een deur ook voorzien van een deurkozijn. De deurkozijnen kunnen door de jaren heen slijtage vertonen. Het is dan van belang dat u de deurkozijnen laat vervangen voor nieuwe kunststof, houten, hardhouten, aluminium of stalen deurlijsten. Benieuwd naar de prijzen van het vervangen van de kozijnen?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Om het klemmen van deuren te voorkomen is het van belang dat u uw deurkozijn door een vakman laat plaatsen. Via Van der Kolk trappen en kozijnen komt u in contact met meerdere erkende vakmannen. Wij zijn een netwerk van specialisten. Vergelijk diverse aanbiedingen en kies de specialist die het beste bij u past.

deurkozijnen

Deurkozijnen plaatsen? Vraag gratis offertes aan!

Wilt u nieuwe deurkozijnen laten plaatsen? Van der Kolk vervangt uw binnendeurkozijnen en buitendeurkozijnen tegen een scherpe prijs!

Voordelen van kunststof

Het deurkozijn heeft naast de ondersteunende functie ook een isolerende functie. Kunststof buitendeurkozijnen zorgen voor een goede isolatie. Daarnaast is een kunststof deurkozijn erg onderhoudsarm, voordelig en geschikt als buitendeurkozijn.

Een kunststof deurkozijn gaat gemiddeld zo’n 50 jaar of langer mee. Daarnaast heeft een kunststof deurkozijn een geluidsisolerende functie.

Er zijn diverse kleuren verkrijgbaar en een hoop varianten met houtnerf, om een authentieke uitstraling te realiseren.

Een nadeel is dat het, in tegenstelling tot houten deurlijsten, niet overschilderbaar is. Daarnaast kan men deze deurkozijnen moeilijk repareren.

Natuurlijke eigenschappen van hout

Hout is een natuurproduct. Ieder type hout heeft zo zijn eigen unieke eigenschappen. In tegenstelling tot kunststof en metaal zet hout niet uit onder invloed van warmte.

Constructies die te maken hebben met wisselende temperaturen en die maatvast moeten blijven, worden dan ook vaak van hout gemaakt. Houten deurkozijnen staan bekend om de mooie, warme en natuurlijke uitstraling. Zachthout is echter ongeschikt voor de buitendeurkozijnen. Het is geschikter voor binnendeurkozijnen. Hardhout is daarentegen wel geschikt voor de buitendeurkozijnen.

Hardhouten deurkozijnen hebben een lange levensduur en u kunt ze eenvoudig van kleur veranderen. Hardhouten buitendeurkozijnen kunnen tot maarliefst 75 jaar meegaan. Zachthouten deurkozijnen hebben een levensduur van gemiddeld 25 jaar.

Aluminium of stalen deurkozijnen?

Aluminium deurlijsten worden veel toegepast in bedrijfspanden, maar de laatste jaren ook steeds meer als binnendeurkozijnen in woonhuizen. Een aluminium deurkozijn is maatvast. Het aluminium deurkozijn is dus bestendig tegen temperatuurswisselingen en veranderingen in het vochtigheidsgehalte. Aluminium heeft een levensduur van 40 tot 60 jaar. Het deurkozijn roest niet en is volledig recyclebaar. Daarnaast is een aluminium deurkozijn onderhoudsarm en beschikbaar in alle RAL-kleuren. Wel is de aanschafprijs vaak hoger dan bij kunststof en houten kozijnen. De deurlijsten gaan wel langer mee. Stalen deurkozijnen zijn vandaag de dag minder gebruikelijk. Toch biedt een stalen deurkozijn veel voordelen. Het is sterk materiaal, onderhoudsarm, het heeft een goede isolatie en het geeft een unieke uitstraling. Het grootste nadeel is de hogere prijs van de stalen deurlijsten.

Verschil tussen buiten- en binnendeurkozijnen?

Simpel: binnendeurkozijnen gebruikt men binnenshuis. Buitendeurkozijnen zijn kozijnen die zich bevinden in de buitenmuur van uw huis. De binnendeurkozijnen zijn vaak van een ander materiaal, omdat men binnenshuis geen rekening hoeft te houden met weerbestendigheid. Voor de binnendeurkozijnen worden vaak houten kozijnen gekozen. Deze binnendeurkozijnen geven veel sfeer in uw interieur. De buitendeurkozijnen moeten bestendig zijn tegen temperatuurwisselingen en vocht. De materiaalkeuze van de buitendeurkozijnen hangt af van uw persoonlijke voorkeur. Vindt u de levensduur en het onderhoudsarme aspect belangrijk? Of wilt u een unieke uitstraling?

deurkozijn plaatsen

Zelf een deurkozijn plaatsen

Bent u een ervaren doe-het-zelver? Dan is het zelf plaatsen van houten deurkozijnen soms een mogelijkheid. U bespaart immers montagekosten. Toch heeft het zo zijn nadelen. Het zelf plaatsen kost veel tijd en moeite, en is een moeilijke klus. U loopt een groter risico op beschadigingen en foutieve montage. Daarnaast kunt u geen aanspraak doen op de garantieregeling wanneer de binnendeurkozijnen defect zijn door foutieve plaatsing. Is alles niet perfect geplaatst? Dan knelt uw deur. Online kunt u via verschillende kanalen een doe-het-jezelf video of artikel bekijken waarin u leest wat u exact moet doen om een deurkozijn te plaatsen. Ziet u het niet zitten om zelf de deurkozijnen te vervangen? Vraag dan, geheel gratis, offertes aan.

Wat kost een deurkozijn?

Zijn uw binnendeurkozijnen of buitendeurkozijnen echt aan vervanging toe? Dan bent u natuurlijk benieuwd naar de prijzen van deze klus. De prijzen hangen uiteraard af van de afmetingen en de exacte specificaties. Wilt u er bijvoorbeeld een hardhouten deur met een inbraakwerend slot bij? Of wilt u juist een binnendeur met dubbel glas? Deze keuzes veranderen het kostenplaatje. De kosten bij een kunststoffen deurlijst zijn zo’n €750,- per vierkante meter, inclusief deur en montage. Houten deurlijsten, inclusief deur en montage, kosten gemiddeld €850,- per vierkante meter. Aluminium deurlijsten, inclusief deur en montage, kosten gemiddeld €950,- per vierkante meter. Stalen deurlijsten zijn duurder, gemiddeld €1100,- per vierkante meter.