PVC trapbekleding

U bent ongetwijfeld lang bezig geweest met de inrichting van uw woning. Elke kamer is zorgvuldig aangekleed en zo heeft u uw eigen stijl gecreëerd. Maar heeft u ook nagedacht over de trapbekleding? De trapbekleding draagt namelijk ook bij aan de sfeer van uw huis. PVC (polyvinylchloride) wordt steeds vaker gebruikt als trapbekleding. Het kan natuurlijk ook zijn dat uw trap slijtageplekken of beschadigen hebben. Kies dan voor nieuwe trapbekleding tijdens een traprenovatie. Als u uw trap opnieuw bekleedt, zal deze er weer als nieuw uit zien! Trapbekleding verhoogt daarbij ook de veiligheid. Het bekleden van een trap zorgt er namelijk ook voor dat trap minder glad wordt, hierdoor is de kans kleiner dat u uitglijdt. Hieronder lees u alles over traprenovatie met polyvinylchloride trapbekleding, van de voor- en nadelen tot aan de prijzen.

pvc trapbekleding

Uw trap een nieuwe look geven met PVC trapbekleding?

Vergelijk vrijblijvend meerdere offertes voor PVC trapbekleding. Vul het onderstaande contactformulier in!

Voordelen

Er zitten vele voordelen aan trapbekleding van PVC. Zo heeft de dit materiaal een structuur dat zorgt voor een antislip laag wat de veiligheid verhoogd. Het product is daarnaast te recyclen, wat betekent dat het milieuvriendelijk is. Verder is dit materiaal in vele kleuren verkrijgbaar en het is ook te verven, mocht u dat graag willen. Polyvinylchloride is daarbij krasbestendig en heeft een hoge slijtvastigheid. Het onderhoud aan deze bekleding is overigens relatief eenvoudig in vergelijking met bijvoorbeeld tapijt.

Nadelen

Zoals iedere product, kent ook polyvinylchloride nadelen. Met kunststof kan je een houtlook creëren, maar omdat het geen echt hout is zal het natuurlijk ook nooit zo zijn als hout. Daarnaast is dit product, in vergelijking met bijvoorbeeld tapijt, geen goede geluidsdemper. Het belopen van deze trappen kan dus relatief veel geluid maken. Als u overweegt om de trappen te gaan bekleden, onthoudt dan wel dat PVC bekleding koud kan aanvoelen.

Kleuren en patronen

PVC trapbekleding is verkrijgbaar in allerlei kleuren. Denk bijvoorbeeld aan allerlei bruin tinten of een zwart leren kleur. Tegenwoordig biedt de toepassing van kunststof voor traprenovatie uitgebreide esthetische mogelijkheden. Het is tegenwoordig bijvoorbeeld mogelijk om afbeeldingen of glittermateriaal mee te laten gieten. Dit zorgt voor mooie visuele effecten op uw trappen. Qua patronen en kleuren is het dus mogelijk om een geheel eigen stijl te creëren.

Vinyl

Vinyl lijkt hetzelfde als PVC, maar er is wel een verschil tussen deze twee producten. PVC heeft een harde en stevige onderkant daarentegen heeft vinyl heeft een geschuimde rug. Door de schuimende onderlaag voelt vinyl voelt ook iets comfortabeler aan de PVC. U kunt er dus ook voor kiezen tijdens de traprenovatie uw trap te gaan bekleden met vinyl. Dit materiaal kan gemakkelijk gelegd en verwijderd worden. Dit is ook de reden waarom dit materiaal veel gebruikt wordt in huurwoningen. In vergelijking met PVC voelt vinyl warmer aan.

Gratis offertes aanvragenTraprenovatie of nieuwe trap (*)

Gewenst materiaal (*)

Omschrijving (*)


Gewenste eerste werkdag (*)


trap bekleden met pvc

PVC, laminaat of tegels?

Als u er over na heeft gedacht om een laminaten trapbekleding te laten zetten, houd dan ook de optie PVC laminaat in gedachten. Er is tegenwoordig laminaat gemaakt van kunststof wat bijna niet te onderscheiden is van het echte laminaat. Bij echt laminaat kunnen er uiteindelijk kieren tussen de planken ontstaan. Dit gebeurt natuurlijk niet bij kunststof laminaat. Met dit soort laminaat of tegels kan u dezelfde warme uitstraling creëren. Het is daarnaast ook mogelijk om PVC tegels te plaatsen. Kunststof tegels lijken op keramische tegels maar hebben de eigenschappen van PVC. Het materiaal heeft weinig onderhoud nodig, is waterbestendig, geluiddempend en slijtvast.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Het is natuurlijk mogelijk om uw trappen zelf te bekleden. Dit kan u wellicht wel veel tijd en moeite kosten. U kunt daarom natuurlijk ook een professional in huren om de traprenovatie uit te voeren. Vul het contactformulier op deze pagina in om diverse offertes aan te vragen. Alle gelieerde vakmannen kennis van zaken en hanteren scherpe prijzen. Uw nieuwe trapbekleding zal er goed uit komen te zien! Na het invullen krijgt u op korte termijn diverse offertes toegestuurd van specialisten bij u in de buurt.

pvc trapbekleding offerte

Prijzen

Uw trap bekleden met PVC is niet enorm duur. Dit komt doordat de materiaal kosten vrij laag zijn. De meeste kosten zitten in de arbeidsuren om het materiaal aan te brengen. De kosten zijn niet alleen afhankelijk van het materiaal en de arbeidsuren maar ook van de soort trap die u heeft en het aantal treden van de trap. Verder is de prijs van de traprenovatie ook afhankelijk van het soort trap. Een open trap bekleden is goedkoper dan het bekleden van een gesloten trap. Andere factoren die invloed hebben op de uiteindelijke prijs zijn het model van de trap, het aantal treden, het wel/niet bekleden van de trapwangen en stootborden en eventuele extra opties als verlichting, anti-slip strips en het vervangen van de trapleuning.

Tips om te besparen op de kosten

Lever de trap “kaal” op door het oude materiaal zelf te verwijderen. Tapijt of vinyl is relatief eenvoudig te verwijderen. Dit bespaart de specialist tijd. Indien je meerdere trappen laat aanpakken, dan is dit voordeliger. Heeft u meerdere trappen in huis? Wellicht willen de buren participeren? Hierdoor is het mogelijk om extra korting te ontvangen. De laatste tip is het kiezen van een vakman. Zorg ervoor dat deze bij u uit de buurt komt, hoge voorrijkosten worden hiermee voorkomen.