PVC trapbekleding

Bent u op zoek naar een vakman om trapbekleding van PVC aan te brengen op uw trap? Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden van het bekleden van de trap met PVC, de gemiddelde prijzen en vertellen we iets meer over de voor- en nadelen van het materiaal. Schakel een vakman in voor een hoogwaardige kwaliteit en beste afwerking. Door uw trap te bekleden ziet het er in een mum van tijd weer als nieuw uit. Benieuwd naar de exacte prijzen van PVC trapbekleding?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U wilt natuurlijk niet teveel betalen voor de trapbekleding en het aanbrengen door een specialist. Wij hebben een handige tip voor u!Vergelijk gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen van specialisten bij u uit de buurt. U weet zeker dat u niet te veel betaalt en bespaart op de prijs.

pvc trapbekleding

Uw trap een nieuwe look geven met PVC trapbekleding?

Vergelijk vrijblijvend meerdere offertes voor PVC trapbekleding. Vul het onderstaande contactformulier in!

Voordelen

PVC wordt steeds meer gebruikt in de bouw en met goede redenen. Het heeft namelijk vele voordelen. Het grootste voordeel van het materiaal is dat het onderhoudsarm is. U hoeft het niet na een paar te schuren en opnieuw te schilderen of regelmatig te oliën om de kleur te behouden. Een ander voordeel is dat het zeer veelzijdig is. U heeft de keuze uit uiteenlopende kleuren en stijlen. Kies bijvoorbeeld voor een houtlook om te profiteren van de voordelen van PVC en de uitstraling van echt hout. Of juist een betonlook wat uitstekend past in een modern interieur. De voordelen op een rijtje:

  • PVC is een duurzaam materiaal en stoot- en krasvrij.
  • U hoeft maar weinig onderhoud eraan te plegen.
  • Uiteenlopende stijlen en kleuren mogelijk.

Nadelen

Er zijn ook nadelen aan het gebruik van PVC voor traptreden. PVC met een houtlook komt heel dicht in de buurt van de uitstraling van echt hout, maar de echte kenners zeggen dat toch nog wat mist.

Tapijt en vinyl zijn geluiddempend. PVC is iets minder geluiddempend, daarom is het verstandig om trapmatten aan te brengen als u het geluid nog meer wilt dempen. Het laatste nadeel is dat het glad en koud kan aanvoelen. Door antislip strips aan te brengen op de traptreden voorkomt u uitglijden.

  • Het is geen echt hout.
  • Het kan koud aanvoelen.
  • PVC kan glad zijn.

Kosten voor PVC trapbekleding?

U bent vast benieuwd naar de prijzen van trapbekleding van PVC. Wij hebben de prijzen van alle materiaalsoorten voor traptreden voor u in een handige tabel gezet. De kosten zijn afhankelijk van het type trap, een open of gesloten trap, en de hoeveelheid treden.

Het bekleden van een open trap met PVC kost gemiddeld €125,- per trede.

Eiken kost in vergelijk een stuk meer, namelijk gemiddeld €155,- per trede. Het bekleden van een gesloten trap is iets duurder, maar hierbij worden ook de stootborden meegenomen in het bekleden.

Een gesloten trap bekleden met PVC-traptreden heeft een gemiddeld prijs van €190,- per trede. Vraag gratis offertes aan voor exacte prijzen.

Kosten van trapbekleding

Materiaal Open trap * Gesloten trap *
PVC €125,- per trede €190,- per trede
Ter vergelijking    
Tapijt €70,- per trede €110,- per trede
Linoleum €95,- per trede €115,- per trede
Laminaat €110,- per trede €180,- per trede
Eiken €155,- per trede €185,- per trede

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief montage, materiaal en btw bij een trap met 13 tot 14 treden. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de prijzen?

Uw trap bekleden is niet enorm duur. Dit komt doordat de materiaalkosten vrij laag zijn. De meeste kosten zitten in de arbeidsuren om de trapbekleding aan te brengen. De kosten zijn niet alleen afhankelijk van het materiaal en de arbeidsuren maar ook van de soort trap die u heeft en het aantal treden van de trap. Verder is de prijs van de traprenovatie ook afhankelijk van het soort trap. Een open trap bekleden is goedkoper dan het bekleden van een gesloten trap. Andere factoren die invloed hebben op de uiteindelijke prijs zijn het model van de trap, het aantal treden, het wel/niet bekleden van de trapwangen en stootborden en eventuele extra opties als verlichting, anti-slip strips en het vervangen van de trapleuning.

Kleuren en patronen

PVC trapbekleding is verkrijgbaar in allerlei kleuren. Denk bijvoorbeeld aan allerlei bruin tinten of een zwart leren kleur. Tegenwoordig biedt de toepassing van kunststof voor traprenovatie uitgebreide esthetische mogelijkheden.

Het is tegenwoordig bijvoorbeeld mogelijk om afbeeldingen of glittermateriaal mee te laten gieten. Dit zorgt voor mooie visuele effecten op uw trappen.

Qua patronen en kleuren is het dus mogelijk om een geheel eigen stijl te creëren.

pvc trapbekleding offerte

Verschillen tussen PVC en Vinyl

Specialisten in ons netwerk horen vaak dat men denkt dat PVC en vinyl hetzelfde is. Deze twee materiaalsoorten lijken erg op elkaar, maar er zijn wel verschillen. Het grootste verschil is de onderlaag. De onderlaag van PVC is namelijk hard en stevig, vinyl is een stuk zachter en heeft een geschuimde rug. PVC is steviger, maar voelt hierdoor ook harder aan. De geschuimde rug van vinyl zorgt ervoor dat het zachter aanvoelt.

Beide materiaalsoorten worden op maat gesneden voor uw trap en zijn onderhoudsarm. Even schoonmaken met een dweil of nat doekje en wat schoonmaakmiddel is al genoeg.

trap bekleden met pvc

PVC, laminaat of tegels?

Als u er over na heeft gedacht om een laminaten trapbekleding te laten zetten, houd dan ook de optie PVC laminaat in gedachten. Er is tegenwoordig laminaat gemaakt van kunststof wat bijna niet te onderscheiden is van het echte laminaat. Bij echt laminaat kunnen er uiteindelijk kieren tussen de planken ontstaan. Dit gebeurt natuurlijk niet bij kunststof laminaat. Met dit soort laminaat of tegels kan u dezelfde warme uitstraling creëren. Het is daarnaast ook mogelijk om PVC tegels te plaatsen. Kunststof tegels lijken op keramische tegels maar hebben de eigenschappen van PVC. Het materiaal heeft weinig onderhoud nodig, is waterbestendig, geluiddempend en slijtvast.

Hoe gaat de vakman te werk?

De vakman begint met het verwijderen van de oude trapbekleding en de lijmresten. Hiervoor gebruikt hij speciaal schoonmaakmiddel. Daarna schuurt hij het oppervlak, zodat alles helemaal glad is. De traptreden en stootborden worden vervolgens behandeld met een primer. Dit is belangrijk voor de hechting van het materiaal.

Het materiaal wordt vervolgens vastgeplakt met modeltape. De vakman maakt een raster van modeltape en snijdt daarna de stroken PVC op maat. Vervolgens plakt hij de op maat gemaakte stroken vast op de trap. Op de randen van de trap wordt een beschermend trapprofiel aangebracht voor de afwerking.

PVC op uw trap laten aanbrengen

Tips om te besparen op de kosten

Lever de trap “kaal” op door het oude materiaal zelf te verwijderen. Tapijt of vinyl is relatief eenvoudig te verwijderen. Dit bespaart de specialist tijd. Indien u meerdere trappen laat aanpakken, dan is dit voordeliger. Heeft u meerdere trappen in huis? Hierdoor is het mogelijk om extra korting te ontvangen.

De laatste tip is het kiezen van een vakman. Een doe-het-zelf project lijkt soms aantrekkelijk, maar doe-het-zelf zorgt vaak voor extra kosten voor gereedschap en het duurt veel langer. Met een vakman uit de regio bespaart u op de voorrijkosten.

Gratis offertes aanvragen

Wilt u uw trap bekleden met PVC? Met dit materiaal is het mogelijk om te kiezen voor trapbekleding met de uitstraling die u graag wilt. Uw trap ziet er snel weer als nieuw uit. Kies bijvoorbeeld voor trapbekleding met een houtlook of ga voor een andere trapbekleding met een modern design. Doe-het-zelf of een vakman? Met een vakman bent u verzekerd van de beste kwaliteit en hoeft u zelf geen duur gereedschap aan te schaffen. Bespaar op de prijs door gratis en vrijblijvende offertes te vergelijken. U vraagt deze offertes eenvoudig en snel aan via het offerteformulier. Vergelijk op basis van prijs, aanbod en voorwaarden en kies de beste specialist!