Glasroeden

Tegenwoordig ziet men het steeds minder, glasroeden. Vroeger was het moeilijker om grote raampartijen te maken, waardoor men vaak koos voor glasroeden. Dit zijn vaak planken van hout, welke tussen ramen in worden geplaatst zodat er grotere oppervlaktes met glas bedekt konden worden. Het zijn dus feitelijk kleine ramen naast elkaar. Doordat het nu niet per se nodig is om een glasroede te gebruiken, komt het ook steeds minder voor. Maar bent u op zoek naar een authentieke uitstraling, dan zijn ramen met glasroeden van hout precies waar u naar op zoek bent. Wij helpen u graag verder door u in contact te brengen met diverse vakmannen. Vergelijk vrijblijvend meerdere aanbiedingen.

glasroeden

Van Der Kolk, netwerk van specialisten op het gebied van glasroeden.

Onze vakmannen plaatsen glasroeden van hout tegen scherpe prijzen. Vergelijk vrijblijvend meerdere offertes!

Materiaalsoort

Meestal wordt een glasroede gemaakt van hout, maar er zijn ook zeker varianten verkrijgbaar van aluminium. Het is maar net waar uw voorkeur naar uitgaat. Een glasroede van hout biedt meer uitstraling en hout geeft een warme sfeer, maar aluminium zorgt vaak voor een betere isolatie. De prijzen voor een glasroede van hout liggen vaak lager dan de prijzen voor een glasroede van aluminium, maar een glasroede van hout gaat over het algemeen iets minder lang mee dan één van aluminium. Laat u daarom goed informeren over zowel hout als aluminium voor een glasroede en de glasprofielen voor het plaatsen.

Roedeverdeling

Als u kiest voor ramen met glasroeden, is het mogelijk om te kiezen uit diverse vormen van roedeverdeling. Zo kunt u kiezen voor kozijnen waarbij het raam verdeeld is in meerdere vierkanten door middel van de glasroeden, maar is het ook mogelijk om te kiezen voor kozijnen met ramen die verdeeld zijn in rechthoeken door de glasroeden. Het is maar net wat u kiest voor roedeverdeling. Een vakman kan samen met u kijken naar de mogelijkheden voor roedeverdeling, zodat u een roedeverdeling kiest die aansluit bij uw woning en past bij uw smaak. Wij helpen u graag bij de roedeverdeling door u in contact te brengen met een vakman.

Dubbele roede

In plaats van een enkele glasroede op het raam, is het ook mogelijk om te kiezen voor een dubbele glasroede van hout of aluminium. Zowel bij enkel of dubbel glas is het mogelijk om te kiezen voor een dubbele glasroede. Tegenwoordig maakt men vaker gebruik van dubbel glas dan van de enkele variant. Voor glasroeden van hout geldt dat u zelf de keuze moet maken voor een enkele of dubbele. Laat u door een vakman informeren over de mogelijkheden voor dubbele glasroeden van hout bij dubbel glas. Op deze manier weet u zeker dat u alle mogelijkheden heeft bekeken, voor zowel een enkele als een dubbele glasroede van hout, dubbel glas en de glasprofielen.

Gratis offertes vergelijken

Werkzaamheden (*)

Waarvoor wilt u offertes aanvragen?
KozijnenDakkapelSchuifpuiDeurenGevelbekleding

Materiaalsoort kozijnen (*)


Materiaalsoort schuifpui (*)
Betreft het buiten- of binnendeuren? (*)
BuitendeurenBinnendeuren
Materiaalsoort deuren (*)

Is de woning in bezit? (*)

Gewenst uitvoermoment (*)

Glasroeden plakken

Er zijn diverse soorten glasroeden, waaronder de variant die men kan plakken. Deze zet u in elkaar, waarna u ze simpelweg op het raam kunt plakken. Doordat u de glasroede kunt plakken op het raam, zijn ze eenvoudig aan te brengen en te verwijderen. Dit scheelt u behoorlijk in de prijzen, doordat u het plakken zelf kunt uitvoeren en u hoeft niet nieuwe glasprofielen en ramen te laten plaatsen. Daarnaast is het mogelijk om de glasroede weer te verwijderen wanneer u het niet meer mooi vindt. Wilt u meer informatie over het plakken van de roeden op het raam, kozijnen of glasprofielen, dan brengen wij u graag in contact met een vakman.

Zelf doen of uitbesteden?

Het plakken van de plakvariant van de roeden is een klus die gemakkelijk zelf uitvoert. Hiervoor heeft u geen specifieke vakkennis nodig. Heeft u liever de glasroeden tussen het dubbel glas en wilt u deze laten plaatsen door een vakman? Dan helpen wij u graag verder. Wij brengen u in contact met een expert op het gebied van glasroeden van zowel hout als aluminium, welke voor u aan het werk gaat met het maken en plaatsen van de roeden tegen scherpe prijzen. Voor meer informatie over de mogelijkheden neemt u contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

glasroeden

Prijzen

Alles kost geld, zo ook het plaatsen van een raam en kozijnen met glasroeden. Het hangt af van de soort glasroede die u kiest hoe hoog de prijzen oplopen. Kiest u voor hout of aluminium, kiest u voor een nieuwe raam met glasprofielen voor de roeden, of wilt u de variant welke u zelf mag plakken? Er zijn allerlei mogelijkheden wanneer u kiest voor glasroeden. Wij zorgen er graag voor dat u zo weinig mogelijk betaalt voor uw wensen. Daarom brengen wij u in contact met een vakman welke werkzaamheden uitvoert tegen lage prijzen. Vul het formulier in en omschrijf de werkzaamheden omtrent de roeden, kozijnen, dubbel glas en glasprofielen, wij sturen u vrijblijvende offertes toe.