Trap bekleden met tapijt

Een andere uitstraling is snel gecreëerd met een traprenovatie. Met trapbekleding komt er een nieuwe laag over uw treden heen waardoor het er weer als nieuw uit ziet. Er zijn veel mogelijkheden als het gaat om trapbekleding, zo hebt u keuze uit veel verschillende soorten materialen. Benieuwd naar de verschillende keuzes?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

In veel gevallen wordt er gekozen voor tapijt, dit omdat het zacht en warm is voor de voeten, maar ook het gemakkelijkste is om de trap mee te bekleden. Tapijt komt in verschillende uitvoeringen, zo hebt u namelijk de keuze uit hoogpolig of laagpolig. Deze keuze hangt van uw situatie af.

trap bekleden met tapijt

Vergelijk gratis diverse offertes bij experts uit uw regio

Specialist in het bekleden van trappen met allerlei soorten trapbekleding. Vraag nu meerdere offertes (maximaal 5) aan.

Hoogpolig of laagpolig

Er zit verschil in hoogpolig of laagpolig, hoogpolig tapijt heeft langere haren en is heerlijk zacht aan de voeten.

Laagpolig heeft minder lange haren en is gemakkelijker schoon te houden omdat er minder vuil kan nestelen tussen de haren. Tevens hebt u de kans dat u het tapijt gaat ‘platlopen’, de haren willen dan niet zo goed meer recht staan en dat ziet er niet zo mooi uit.

Wanneer u een duurdere tapijtsoort koopt voor op de trap, hoeft u zich hier geen zorgen over te maken, dit kan namelijk wel 10 jaar meegaan zonder dat het plat gaat liggen. Aan de andere kant moet het wel vaak schoon gezogen worden.

Wanneer dit niet gebeurd kan er vuil en stof tussen de pollen nestelen. Uiteindelijk kan dit voor allergische reacties zorgen. Laagpolig is wat gemakkelijker schoon te houden en zal minder snel platgelopen worden.

Het is dus een kwestie van smaak of u hoogpolig of laagpolig vloerbedekking kiest als trapbekleding.

Voordelen en nadelen van vloerbedekking

Bij een traprenovatie moet u zeker kijken naar de voordelen van het soort vloerbedekking waar u de trap mee wilt bekleden. Het grote voordeel van tapijt is dat de traptreden makkelijk te bekleden zijn en dat het relatief goedkoop in de aanschaf is. Het is heerlijk zacht aan de voeten en het zal ook het geluid van het lopen op de trap reduceren. Toch zitten er ook enkele nadelen aan tapijt, zo worden de plekken waar het meeste over gelopen wordt minder mooi en kunnen plat gaan liggen. Daarnaast vraagt vloerbedekking om wat extra onderhoud, regelmatig stofzuigen is eigenlijk een vereiste. Vlekken op het tapijt zijn moeilijk schoon te maken en kunnen blijvend zijn.

Prijzen

Vloerbedekking is relatief goedkoop vergeleken met andere soorten trapbekleding. Het leggen is ook een stukje gemakkelijker. De prijzen voor deze klus zullen daarom ook minder hoog uitvallen. Het totaalbedrag is afhankelijk van het aantal treden op de trap die u wilt laten bekleden, het uurtarief dat legger rekent, het soort tapijt en de vorm van de trap.

Traprenovatie in zijn werking

Bij een traprenovatie wordt uw huidige trap weer als nieuw gemaakt, met trapbekleding worden de oude treden in een nieuw jasje gestoken. De treden bekleden met vloerbedekking is niet heel moeilijk, het gaat erom dat het strak tegen de treden komt te liggen. Voor een extra demping kunt u kiezen voor een ondertapijt op de treden. Met een lijmkam strijkt u tapijtlijm uit over de trede en plakt u het stuk vloerbedekking vast. Met en hamer tikt u de randen stevig vast. Vervolgens lijmt u het uiteindelijke tapijt vast, eerst de treden en later de stootborden. Zo krijgt u het mooiste resultaat. Het belangrijkste is dat er goed gemeten wordt en precies wordt gesneden. Meet van te voren ook eerst het geheel op om vervolgens genoeg vloerbedekking aan te schaffen om het bekleden gemakkelijker te maken. Zo hoeft u tijdens het bekleden niet meer naar de winkel om meer aan te schaffen.

Huur een expert in

Wilt u graag het beste resultaat voor uw trap, waarom laat u de traprenovatie dan niet uitvoeren door een ervaren specialist? Wij hebben veel ervaren werknemers die het bekleden van uw trap uit handen kunnen nemen. U bent verzekerd van het beste resultaat. Tevens geven onze specialisten u graag advies op maat. Zit u nog met vragen en wilt u graag meer weten over het bekleden van uw trap? Vul dan het contactformulier in op de site. Bent u zeker van uw zaak en wilt u graag hoogpolig tapijt op uw trap, vraag dan geheel gratis offertes aan. Onze specialisten komen bij u langs en toveren uw trap om tot een waar kunstwerk die weer jarenlang mee kan gaan.

tapijt trapbekleding