Trap bekleden met linoleum

Wilt u een traprenovatie laten uitvoeren en de trap een andere uitstraling geven, waarom laat u deze dan niet bekleden met linoleum. Linoleum kent veel voordelen en is gemakkelijk te leggen. Het komt in allerlei verschillende soorten en maten, de mogelijkheden zijn eindeloos. Daarnaast gaat dit heel lang mee omdat het erg slijtvast is. Het wordt veel op scholen gebruikt als vloerbedekking, het is namelijk gemakkelijk schoon te houden en het kan heel veel hebben. Daarom is het ook heel geschikt voor het bekleden van uw trap. Benieuwd naar de prijzen? Vergelijk vrijblijvend tot maximaal 5 offertes via ons netwerk!

trap bekleden met linoleum

Trap bekleding met linoleum? Vergelijk diverse offertes!

Specialist in het bekleden van trappen met allerlei soorten trapbekleding. Vraag nu meerdere offertes aan.

Voordelen

Zoals net al genoemd heeft deze materiaal soort meerdere positieve eigenschappen. De slijtvastheid, veel verschillende soorten en maten, gemakkelijk schoon te houden en erg sterk. De trap in een woning wordt erg veel gebruikt, er wordt dagelijks heel wat over gelopen. Een traprenovatie zal na tientallen jaren noodzakelijk zijn. Een linoleumvloer kan gemakkelijk 25 tot 30 jaar blijven liggen. Zelfs wanneer u zware objecten op de vloer zet zal de linoleumvloer zich goed houden.

De trap bekleden

Bij een traprenovatie hebt u keuze uit drie verschillende vormen van linoleum. De keuze bestaat namelijk uit banen, stroken of tegels. Afhankelijk van de keuze die u maakt zal de manier van leggen verschillen. Er zijn manieren waar u een specialist bij nodig hebt, maar er zijn ook manieren die u zelf kunt uitvoeren. Het kliksysteem is een manier waarop u zelf uw trap kunt bekleden, door de speciale panelen kunt u ze makkelijk aan elkaar klikken. Hierdoor is het mogelijk om een traprenovatie zelf uit te voeren. Dit systeem is echter niet waterdicht doordat er water tussen de kieren door kan komen. Het is daardoor ook niet geschikt voor in vochtige ruimtes. Ligt het op uw treden, laat er dan niets vochtigs op liggen of vallen. De kans is dan groot dat het linoleum los laat of uiteindelijk gaat rotten. Stroken of tegels lijmt men aan de ondergrond, deze naden last men aan elkaar. Het lassen is een belangrijk onderdeel, omdat er absoluut geen vocht onder mag komen. Wanneer alles goed gelast is, kan het ook op vochtige plekken gelegd worden. Voordat u het gaat de trap gaat bekleden, is het verstandig om het net als met laminaat een 24 uur te laten acclimatiseren. Daarbij moet de minimum temperatuur van de ruimte wel 17 graden zijn.

Lassen

Het lassen is het moeilijkste onderdeel waar u zeker een vakman bij nodig hebt. Want om de naden dicht te maken, hebt u voegentrekguts nodig met een lasföhn om het lasdraad mee te smelten. Pas als de twee zijden goed zijn gelijmd en er een kleine naad is kan er goed gelast worden. Met de guts opent u de naad geopend, daarna zuigt u deze schoon. In de naden drukt u het lasdraad. Met een warmte van 400 graden smelt het lasdraad in de naden. Er zal altijd een stukje lasdraad uitsteken na het lassen. Dit wordt met een speciaal steekmes verwijderd zodra alles is afgekoeld.

Gratis offertes aanvragenTraprenovatie of nieuwe trap (*)

Gewenst materiaal (*)

Omschrijving (*)


Gewenste eerste werkdag (*)


Extra afwerkingen

Alleen linoleum kan erg saai zijn, daarom is het ook mogelijk om de hoeken van de treden af te werken met een metalen antisliprand. Of u laat in de stootborden spots plaatsen om de trap te verlichten wanneer het donker is. Zo kunt u langer genieten van uw gerenoveerde traptreden.

Prijzen

Het is een trapbekleding met heel veel voordelen, dat uitstekend is voor iedere woning en op iedere trede. Door de geluiddempende eigenschap van het materiaal zal het geluid van het traplopen flink gereduceerd zijn. Het is wel een stukje duurder dan bijvoorbeeld vinyl of tapijt, maar het kent ook veel meer voordelen. Door de lange levensduur zal het ook een investering in de toekomst zijn, de komende 30 jaar hoeft u geen andere trapbekleding meer te leggen. De prijzen zijn afhankelijk van het soort linoleum dat gebruikt wordt, het aantal treden van de trap, het uurtarief dat de traprenovatie specialist rekent en het type trap.

Specialist inschakelen

Het bekleden van uw traptreden met een linoleum trapbekleding is een lastige klus en is niet voor een ieder weggelegd. Gelukkig zijn onze experts zich gespecialiseerd in het leggen van alle soorten trapbekleding. Nadat zij klaar zijn met de traprenovatie zult u uw eigen trap niet meer herkennen. Wilt u graag meer weten over het bekleden van een trap met linoleum trapbekleding, vul dan het contactformulier in. Ook als u al weet wat u wilt kunt u het webformulier invullen om geheel gratis en vrijblijvend prijzen te vergelijken van verschillende aanbieders. Vervolgens kunt u genieten van een snelle plaatsing en veel plezier van een onderhoudsarme en mega sterke trapbekleding.

linoleum trapbekleding