Trap bekleden met linoleum

Wilt u een traprenovatie laten uitvoeren en de trap een andere uitstraling geven, waarom laat u deze dan niet bekleden met linoleum. Linoleum kent veel voordelen en is gemakkelijk te leggen. Het komt in allerlei verschillende soorten en maten, de mogelijkheden zijn eindeloos. Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Daarnaast gaat dit heel lang mee omdat het erg slijtvast is. Het wordt veel op scholen gebruikt als vloerbedekking, het is namelijk gemakkelijk schoon te houden en het kan heel veel hebben. Daarom is het ook heel geschikt voor het bekleden van uw trap.

trap bekleden met linoleum

Trap bekleding met linoleum? Vergelijk diverse offertes!

Specialist in het bekleden van trappen met allerlei soorten trapbekleding.

De voordelen

Linoleum is zeer geschikt voor het bekleden van een trap, soms wordt het ook wel marmoleum genoemd. Het is een milieuvriendelijk en duurzaam materiaal. Daarnaast is het eenvoudig om te onderhouden.

U hoeft het niet te schuren of te verven. Het is al voldoende als u het af en toe schoonmaakt. Het trekt daarnaast geen stof of vuil aan en daarom is het ook zeer geschikt bij allergieën.

In tegenstelling tot laminaat is linoleum zachter en hierdoor is het geluiddempend. Geen last van bonkende geluiden als iemand de trap op- of afloopt.

  • Eenvoudig te onderhouden
  • Duurzaam en milieuvriendelijk
  • Uiteenlopende kleuren en stijlen

De nadelen

Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen. Eén van de nadelen van linoleum is dat het niet vochtbestendig is.

Wanneer er vocht in de naden komt kan het materiaal gaan opbollen. Daarnaast is het belangrijk om een goede kwaliteit linoleum te gebruiken bij de traprenovatie.

Een zeer dunne variant is weliswaar goedkoper, maar gaat ook minder lang mee. Daarnaast kan het sneller scheurtjes of barsten vertonen.

  • Niet vochtbestendig
  • Niet bestand tegen agressieve schoonmaakmiddelen
  • Te dunne linoleum beschadigt snel

Prijzen

Wilt u een traprenovatie laten uitvoeren en de treden bekleden met linoleum trapbekleding? Dan bent u vast ook benieuwd naar de kosten. De totaalprijs is afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan de vorm van de trap (recht of gedraaid), het type trap (open of gesloten) en het aantal traptreden. De gemiddelde prijs voor het bekleden van een rechte open trap van 14 treden is €1.330,-. Deze prijs is inclusief montage, materiaal en btw. Trapbekleding voor een gesloten trap is iets duurder met een gemiddelde prijs van €115,- per trede. Bij een gesloten trap worden niet alleen de traptreden bekleedt, maar ook de stootborden. Vraag offertes aan om te besparen op de kosten.

Prijzen linoleum trapbekleding

Materiaal Soort trap Gem. prijs per trede Gem. totaalprijs*
Linoleum Open trap €95,- per trede €1.330,-
  Gesloten trap €115,- per trede €1.610,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief montage, materiaal en btw voor een rechte trap met 14 treden. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Linoleum leggen

Voor het bekleden met linoleum is het belangrijk dat er een goede ondervloer ligt. Hierbij is het van belang dat de vloer glad, egaal en sterk is. Bij verschillen van meer dan 2 millimeter moet de vloer eerst geëgaliseerd worden. Voor de ondergrond wordt vaak MDF gebruikt of een vloeibaar egaliseermiddel. Voor het leggen van deze trapbekleding is het verstandig om een vakman in te schakelen. Er zijn meerdere technieken voor het bekleden van een trap: een klik-systeem of door het vast te lijmen op de ondergrond. En beide gevallen worden de naden gelast, zodat ze helemaal waterdicht zijn.

trapbekleding linoleum

Linoleum klik-systeem

Eén van de methodes die wordt gebruikt bij het bekleden van een trap is door middel van een kliksysteem. Hierbij is linoleum aangebracht op HDF- of MDF-panelen. Bij een klik-systeem klikt de vakman verschillende panelen in elkaar. Het is mogelijk om zelf de panelen te leggen, maar voor de volgende stap, het lassen, heeft u een vakman nodig. De naden moeten erg goed op elkaar aansluiten, zodat er geen water tussen kan komen. Dit veroorzaakt vochtproblemen en rot.

Lassen

Om te zorgen dat alle naden helemaal waterdicht wordt er gebruikt gemaakt van een lastechniek. Voor het lassen gebruikt de vakman een voegentrekguts, een lasföhn en een lasdraad. De naden van het linoleum worden eerst aan elkaar vastgeplakt. Nu kan het materiaal drogen. Met de voegentrekguts wordt de naad weer openhaald en helemaal schoongemaakt. Met de lasföhn en de lasdraad worden de zijkanten van het linoleum gesmolten, zodat het uitvloeit in de naad en waterdicht wordt.

Extra opties

Alleen linoleum kan erg saai zijn, daarom is het ook mogelijk om de hoeken van de treden af te werken met een metalen antisliprand. Hierdoor zorgt u voor extra veiligheid en oogt uw trap direct anders.

Of u laat in de stootborden spots plaatsen om de trap te verlichten wanneer het donker is. Dit zorgt ervoor dat u ook in het donker eenvoudig de trap gebruikt. Zo geniet u langer van uw gerenoveerde traptreden.

Kleuren en designs

Eén van de voordelen van linoleum is dat u uit vele soorten kleuren en designs kunt kiezen. Er is dus altijd een kleur of stijl die past bij uw interieur en uw wensen. Niet alleen zijn effen kleuren mogelijk, maar ook een houtlook. Echt hout is vaak zeer kostbaar, met marmoleum heeft u een goedkopere optie met dezelfde uitstraling. Eiken, mahonie of een moderne grijze kleur? Geen probleem. Of wilt u graag een tegelvloer? Linoleum is verkrijgbaar met de uitstraling van allerlei tegelsoorten. Natuursteen behoort tot de mogelijkheden, maar ook een betonlook.

Tips voor onderhoud

Het is belangrijk om geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken voor het onderhoud van een linoleumtrap. Deze schoonmaakmiddelen beschadigen de trap.

Hetzelfde geldt voor middelen met een schurende werking. Gebruik daarom speciaal schoonmaakmiddel voor linoleum. Deze maakt u trap helemaal schoon en zorgt tegelijkertijd voor een goede bescherming.

Maak uw treden af en toe schoon met een zacht doekje. Natuurlijk is het gewoon mogelijk om de trap te stofzuigen. Voordeel van de trapbekleding is dat het antistatisch is en dat het geen stof aantrekt. Verleng de levensduur en behoudt de kleur met een speciale coating.

Waarom een specialist inschakelen?

Soms denkt men dat het erg gemakkelijk is om linoleum te leggen bij een traprenovatie, maar dit is niet het geval. Daarom is het verstandig om een vakman in te schakelen en niet zelf te beginnen aan het bekleden van de treden. Daarnaast heeft u allerlei speciaal gereedschap nodig, zoals een voegentrekguts en lasdraad. De vakman heeft dit allemaal al, dus u hoeft dan zelf geen dure gereedschappen te kopen. De naden goed aan elkaar bevestigen is het lastigste aan het bekleden. Wanneer dit niet op de juiste manier gebeurt, is er kans dat er vocht onder het materiaal komt. Dit veroorzaakt rot en hierdoor moet u de trap opnieuw bekleden. De belangrijkste voordelen:

  • U hoeft geen duur gereedschap of ander materiaal te kopen.
  • De trapspecialist heeft veel ervaring en heeft het bekleden in een mum van tijd geklaard.
  • Krijg waardevol advies over het onderhoud.
linoleum trapbekleding

Ontvang gratis trapbekleding offertes

Wilt u uw trap bekleden met linoleum? Schakel dan een trapspecialist in voor het beste resultaat en hoogwaardige kwaliteit. Met linoleum heeft u de keuze uit vele kleuren en stijlen. Bespaar op de kosten van de traprenovatie door offertes te vergelijken. Vul vandaag nog het offerteformulier in voor gratis en vrijblijvende prijsoffertes. Wij zijn een netwerk van trapspecialisten. Er is dus altijd een vakman uit ons netwerk bij u in de buurt. U bespaart daarmee al op de voorrijkosten. Vergelijk de aanbiedingen op basis van prijs, aanbod en voorwaarden en kies de beste trapspecialist!