Trapbekleding verwijderen

Soms is het tijd voor wat nieuws, of misschien bent u net verhuisd en wilt u de trap anders hebben. In het geval van traprenovatie moet de huidige trapbekleding verwijderd worden. Het verwijderen van de trapbekleding is een behoorlijke klus, waarbij u moet letten op een aantal dingen zodat de nieuwe trapbekleding er goed uit komt te zien. Wilt u de klus uitbesteden?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Een specialist verwijdert de trapbekleding en helpt desgewenst de verdere traprenovatie en het bekleden van uw trap.

Trapbekleding verwijderen

Trapbekleding verwijderen? Vraag meerdere offertes aan!

Expert in het verwijderen van trapbekleding en het opnieuw bekleden van een trap. Vraag nu gratis diverse offertes aan.

Lijmresten verwijderen trap

Trapbekleding zoals tapijt bevestigt men vaak met lijm, waardoor het verwijderen hiervan lastig is. Alle lijmresten moeten verwijderd worden om ervoor te zorgen dat het opnieuw bekleden van de trap zo mooi mogelijk wordt.

Om de lijm te verwijderen moet achterhaald worden of de lijm op waterbasis is of op basis van wasbenzine. Lijm op waterbasis is eenvoudig los te maken en weg te halen met water. Lijm op basis van wasbenzine moet verwijderd worden met een speciale verwijder middel voor vloeren.

Laminaat of linoleum verwijderen

Het verwijderen van laminaat of linoleum kan makkelijk gaan, maar ook moeilijk. Het hangt van de hoeveelheid lijm af die is gebruikt bij het bekleden. Hoe meer lijm, hoe meer lijmresten, wat het moeilijker maakt om trappen schoon te krijgen en het laminaat of linoleum weg te halen.

Linoleum is over het algemeen moeilijker te verwijderen dan laminaat, aangezien linoleum sowieso vastgeplakt zit. Dit hoeft met laminaat niet het geval te zijn. Linoleum verwijdert u met een stanleymes door stroken te snijden. Bij laminaat gebruikt u een sloophamer, samen met een plamuurmes.

Traprenovatie

Onderdeel van traprenovatie is het weghalen van de huidige bekleding, om de trap vervolgens opnieuw te bekleden met het materiaal naar uw wensen. Door middel van traprenovatie, bespaart u in de kosten. Zo valt traprenovatie meestal minder duur uit dan de aanschaf van een nieuwe trap. Wij voeren traprenovatie aan uw trappen uit en bekleden uw trappen, zodat u hier weer jaren van geniet. Onze specialist informeert u over de mogelijkheden op het gebied van traprenovatie en het bekleden van de trap.

Soorten trapbekleding

Er zijn vele soorten trapbekleding. Denk bijvoorbeeld aan het bekleden met tapijt, ook wel stofferen genoemd. Ook heeft u de keuze uit laminaat, linoleum, hout of beton. Daarnaast is er de optie om halve maantjes, verkrijgbaar in vele materialen, maten en kleuren, te laten leggen als vorm van bekleding. Ook is het bij houten trappen mogelijk om deze te laten verven. Door de vele mogelijkheden voor het bekleden van uw trap, is er altijd een vorm van trapbekleding die bij uw wensen aansluit.

Trap stofferen

Voor een warme uitstraling van uw trap, is het stofferen hiervan als vorm van trapbekleding een uitstekende keus. Stofferen is het bekleden van trappen met tapijt. Dit voelt natuurlijk erg prettig aan uw voeten en het zorgt vaak ook voor het dempen van geluid als iemand de trap afloopt. Er zijn vele soorten tapijt beschikbaar die kunnen dienen voor het bekleden van trappen. Het stofferen is zelf uit te voeren, maar u schakelt ook gemakkelijk een vakman op het gebied van trapbekleding in.

Trap bekleden

Kosten

De kosten voor het verwijderen van trapbekleding hangen af van de hoeveelheid werk het is. Zo zullen lijmresten op waterbasis sneller weg te halen zijn dan lijmresten op basis van wasbenzine. Hierdoor zal het verwijderen van lijmresten op basis van wasbenzine hoger zijn in de kosten. Het bekleden van trappen zal ook hoger uitvallen in de kosten. Zo moet u voor het bekleden van trappen nieuwe materialen aanschaffen, wat bij het verwijderen hiervan niet hoeft. Onze specialist informeert u verder over de kosten.

Zelf doen of uitbesteden?

Het verwijderen van trapbekleding kan een lastige klus zijn, evenals het opnieuw bekleden van de trap. Als u weet wat u doet, is het vaak goedkoper om de klus zelf uit te voeren. In het geval u niet zo’n klusser bent en weinig verstand hiervan heeft, is het verstandiger om het verwijderen van trapbekleding over te laten aan de professional. Wij helpen u hierbij, tegen lage kosten. Neem nu contact op om de klus uit te besteden tegen lage kosten.