Soorten trappen

Wanneer u een nieuw huis laat bouwen, of wanneer u de aanblik van uw huidige entree wilt veranderen, dan hoeft u niet alleen te kijken naar de deuren of ramen, ook de trap is van belang. Er zijn tegenwoordig vele materialen geschikt voor het maken van trappen. Zo kunt u kiezen uit houten, stalen, glazen en betonnen trappen. Ook trappen van natuursteen of aluminium zijn mogelijk. Meer informatie van een professional?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina vindt u meer informatie over de verschillende voor- en nadelen van deze materialen en de mogelijkheden bij een nieuwe trap.

soorten trappen

Vergelijk gratis diverse trappen offertes.

Expert in het plaatsen van stalen, betonnen en houten trappen. Vraag nu meerdere offertes aan.

Houten trappen

Houten trappen waren tot voor kort de meest gebruikelijke keuze. Dit komt doordat houten trappen gemakkelijk te maken zijn, in elke gewenste vorm. Een houten trap wordt over het algemeen gemaakt van eiken hout. Eiken is hiervoor geschikt door de stevigheid van het materiaal en de levensduur die het kent. Het nadeel van houten trappen is dat u deze gemakkelijk kunt beschadigen. Daarnaast zult u deze van het benodigde onderhoud moeten voorzien. Door een houten trap te bedekken met een vloerbedekking of deze te lakken voorkomt u onnodige slijtage en bevordert u het wooncomfort. Wilt u graag een houten trap ontwerpen? Neem dan contact op met een trappenspecialist uit uw regio. Deze kan u van begin tot einde bijstaan met het ontwerp- en productieproces.

Betonnen trappen

Wilt u graag origineel zijn in het ontwerp van uw bedrijfstrap? Kies dan voor een betonnen variant. Hoewel in de meeste gevallen beton alleen wordt gezien als een prefab product voor trappenhuizen, kent het in praktijk veel meer mogelijkheden. Zo is het mogelijk om betonnen elementen te combineren met staal, glas of eiken voor een uniek resultaat. Dankzij de voordelen van het materiaal is het bovendien mogelijk om een betonnen trap te creëren met zwevende treden.

Tot slot zijn betonnen elementen zeer geschikt voor het gebruik buiten. Kies voor een betonnen bordestrap. In combinatie met een verfijnde vormgeving en afwerking zorgt het beton voor een stabiel fundament.

Stalen trappen

Veel mensen vinden staal een materiaal zonder karakter, zonder uitstraling. Het is echter een zeer geschikt materiaal voor het creëren van een trap. Zo is het dankzij de kracht van het staal mogelijk om zeer elegante en verfijnde modellen te ontwerpen. Daarnaast zijn stalen producten zeer duurzaam doordat het product gemakkelijk te verkrijgen is, en goed te recyclen. Dit leidt er eveneens toe dat stalen voorwerpen relatief goedkoop zijn.

Wilt u graag een trap in elegante vormgeving, tegen een aantrekkelijke prijs? Kies dan voor een stalen trapmodel. De mogelijkheden hiervoor zijn zeer uitgebreid. Denk bijvoorbeeld aan een wenteltrap of spiltrap. Met een poedercoating of verzinking is de afwerking bovendien variabel naar uw wensen.

stalen trappen

Aluminium trappen

Hoewel aluminium het meest gebruikt wordt voor trappen en ladders in de bouw, is het ook mogelijk om te kiezen voor aluminium als basis voor uw trap binnenshuis. Aluminium is een zeer duurzaam en stevig materiaal. Dit betekent dat het een groot gewicht kan dragen, terwijl de basis niet heel breed is. Het voordeel van aluminium trappen is dan ook dat u hiervoor weinig materiaal nodig heeft, wat leidt tot lagere prijzen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor aluminium als grondmateriaal voor uw trap? Vul dan ons contactformulier in. Wij brengen u graag in contact met een ervaren vakman, die al vele aluminium trappen heeft gemaakt.

Glazen trappen

Glas heeft een zeer exclusieve uitstraling wanneer het wordt toegepast in de bouw. Glazen trappen vormen dan ook een direct middelpunt in uw woning, waar het oog naartoe getrokken zal worden. Wanneer u de glazen onderdelen combineert met andere materialen zoals eiken hout, zal bovendien een uniek resultaat worden gecreëerd. Glazen treden kunnen snel beschadigen. Vraag daarom aan uw leverancier of deze garant kan staan voor een slijtvaste en duurzame variant. Wilt u voor de vrouwen in uw gezin wel zorgen voor enige privacy bij het traplopen? Kies dan voor een glazen trap met diffuus oppervlak. Er zijn vele opties mogelijk!