Trap bekleden met hout

Is uw trapbekleding aan vervanging toe of heeft u een woning gekocht en bent u deze aan het opknappen? Het bekleden van de trap met hout geeft niet alleen een heel mooi effect, het gaat ook nog eens erg lang mee. Hout slijt niet zo snel als bijvoorbeeld laminaat of vloerbedekking. Onze vakmannen hebben meer dan 30 jaren ervaring in trapbekleding, traprenovatie, trappen en kozijnen. Een voordeel voor u is dat wij een groot netwerk van professionals hebben verzameld in ons netwerk zodat er altijd een vakman bij u in de buurt is. Vergelijk nu vrijblijvend maximaal 5 offertes en kijk welke voor u de beste prijs heeft.

Houten trapbekleding

Uw trap een nieuwe look geven met houten trapbekleding!

Maak gebruik van ons netwerk en laat uw houten trapbekleding professioneel aanleggen.

Voordelen trap bekleden met hout

Er zitten een paar voordelen aan het bekleden van een trap met hout in plaats van met laminaat, vinyl of vloerbedekking. Het grootste voordeel is de duurzaamheid die een hout heeft ten opzicht van de andere trapbekleding. Hout slijt niet snel en gaat erg lang mee, bovendien is het een erg sterk materiaal waar minder snel putjes of deukjes in zullen komen dan bijvoorbeeld laminaat. Een ander groot voordeel van hout is dat het makkelijk schoon te maken is. Bij hout hoeft u geen zorgen te maken over huismijt en u kunt een houten vloer prima dweilen of afnemen. Een derde voordeel is dat hout een isolerende werking heeft en dus niet koud aanvoelt zoals bijvoorbeeld bij vinyl wel het geval kan zijn.

Verschillende soorten hout

Hout is er in vele soorten. De meest gebruikte houtsoorten voor een traprenovatie zijn: eiken, beuken, essen, vuren, mahonie en grenen. De kleur van het hout hangt erg af van het soort en waar het vandaan komt. Vuren, essen en grenen hebben een iets lichtere houtkleur dan bijvoorbeeld eiken en beuken. Eiken heeft een iets grijzere tint over het hout en beuken een iets warmere gloed. Mahonie is de meest donkere houtkleur. De kleur van het hout kan ook bepaald worden door het toevoegen van een olie aan het hout. Deze hardwaxolie beschermt het hout. De prijs van de ene houtsoort verschilt met de prijs van een andere. Teak is bijvoorbeeld veel duurder dan grenen of vuren, het is wel belangrijk dat u daar op let bij het kiezen van een houtsoort.

Prijzen

Er zijn meerdere factoren belangrijk bij het bepalen van de prijs van een trapbekleding met hout. De voornaamste factoren zijn: het aantal treden dat de trap telt, het soort trap, of er stootborden zijn en de hoogt van de trap. De gemiddeld kosten voor het laten bekleden van een trap zijn dus niet zo makkelijk te berekenen. Wanneer u vrij handig bent kunt u ervoor kiezen om zelf de klus aan te pakken. Hiermee bespaart u op de arbeidskosten die u anders kwijt zou zijn aan een bedrijf. U heeft echter geen garanties op het werk en zal veel van uw tijd in beslag nemen. De kosten van de trapbekleding hangen natuurlijk ook erg samen met de houtsoort die u kiest. De kosten van traprenovatie specialisten verschillen vaak ook heel erg. Om een goed beeld te krijgen van de kosten kunt u het beste offertes vergelijken. Als u het contactformulier invult met de maten van uw trap en wat u graag wilt kunnen wij u verschillende offertes opsturen van traprenovatie experts die aan ons gelieerd zijn. Zij zullen u dan een prijs opsturen voor de kosten.

Gratis offertes aanvragenTraprenovatie of nieuwe trap (*)

Gewenst materiaal (*)

Omschrijving (*)


Gewenste eerste werkdag (*)


Trap bekleden hout

Zelf de trap bekleden met hout

Wilt u zelf uw trap bekleden met hout dan heeft u wel redelijk wat kluservaring nodig. Het bekleden van uw trap is geen makkelijke opgave. Als u de volgende tips en stappen volgt moet u met succes uw traprenovatie kunnen voltooien. Ter voorbereiding moet u het aantal rechte treden van uw trap tellen en het aantal met voor de draai van de trap. Wilt u de stootborden ook opnieuw bekleden? Tel deze dan ook op. U weet nu hoeveel hout u nodig hebt. De volgende stap is het verwijderen van de oude trapbekleding. Lijm van oude vloerbedekking kunt u wegsteken met een plamuurmest. Als u alle lijm weg heeft gehaald kunt u de treden glad schuren. Schrijf nu op elke trede een nummer. Met behulp van een trapspin kunt u alle traptreden opmeten. De werking van de trapspin staat duidelijk aangegeven in de handleiding. Zaag elke overzettrede op maat met een decoupeerzaag en zaag vanaf de bovenkant om houtsplinters te voorkomen. Als u een overzettrede op maat hebt kunt u op de achterzijde een nummer zetten dat correspondeert met de bestaande trede. Doe dit totdat elke trede afgemeten is. Nu begint u met het lijmen van de treden, begin bovenaan zodat u niet over de net gelijmde treden loopt. Meet ook het stootbord op en zaag het overzetstootbord (indien u deze gebruikt) op maat. Zet vervolgens deze ook vast met montagekit. Werk op dezelfde manier elke trede van uw trap af. Gebruik afwerklijsten om de onderzijde van de trap netjes af te werken. Nu u klaar bent met de traprenovatie mag u er 24 uren niet op lopen, zodat de kit tijd heeft om te drogen. Als u de trap nog met een olie wil behandelen om deze te beschermen of meer kleur te geven zult u de trap nog een keer licht moeten opschuren. Breng de olie aan en laat het 6 uren drogen.

Vrijblijvend contact

Bent u niet zo handig dat u zelf uw trap kan bekleden of vindt u het simpelweg te veel werk? Vraag dan vrijblijvend offertes aan van traprenovatie specialisten bij u in de buurt. Door het vergelijken van de prijs kunt u de kosten laag houden en een goede keus maken. Al bedrijven die aan ons gelieerd zijn hebben jarenlange ervaring in het vak en staan voor kwaliteit en service. Ook als u meer informatie wilt of advies over de kosten van een traprenovatie, het bekleden van uw trap of andere vragen kunt u bij ons terecht.

Trapbekleding hout offerte