Kozijnen schoonmaken

Om uw kozijnen en kleuren hiervan mooi te houden en te voorkomen dat u vroegtijdig uw kozijnen moet laten vervangen, is het belangrijk dat u regelmatig zorgt voor het schoonmaken met een reiniger. Alle materialen waarmee kozijnen gemaakt worden hebben een andere manier van schoonmaken en een andere reiniger nodig. Zo is voor aluminium en kunststof poetsen met een vochtig doekje vaak voldoende, maar komt bij een houten kozijn veel meer kijken. Schakel daarom een specialist in!

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Om te zorgen voor goed onderhoud en reinigen is het belangrijk dat u weet uit welk materiaal uw kozijn bestaat en hoe u het schoonmaken en reinigen verzorgt. U kunt het schoonmaken en reinigen van uw kozijnen zelf doen, maar onze specialisten helpen u ook graag met reinigen en schoonmaken.

kozijnen schoonmaken

Van Der Kolk, vergelijk gratis kozijnen offertes.

Tips voor schoonmaken en reinigen van kunststof, houten en aluminium kozijnen met een goede reiniger.

kozijnen reinigen
kunststof kozijnen reinigen

Kunststof kozijnen

Bij kunststof kozijnen is het reinigen of poetsen met een vochtige doek vaak voldoende. U kunt kunststof één keer in het jaar schoonmaken met warm water en een schoonmaakmiddel. Wel is het verstandig dat in de reiniger geen bleek of schuurmiddel in zit, dit kan het kunststof kozijn juist beschadigen.

Na het reinigen kan het kunststof kozijn in de wax gezet worden, al kan dit niet bij elk kunststof raamkozijn. Doordat u zorgt voor een wax laag, hecht vuil zich niet zo snel aan het kunststof. Hierdoor blijven de kunststof raamkozijnen en de kleuren mooier. Ook betekent dit dat u minder om hoeft te kijken naar uw kunststof raamkozijnen en dus minder tijd kwijt bent aan het reinigen van het kunststof.

Houten kozijnen

Houten raamkozijnen vragen meestal om het meeste onderhoud van alle materialen. Om houtrot te voorkomen en om ervoor te zorgen dat u uw kozijn niet te vroeg hoeft te vervangen, is het belangrijk om te zorgen voor goed en juist onderhoud.

Zo moet u houten raamkozijnen jaarlijks schoonmaken en moet u eens in de vijf jaar zorgen voor het schuren en schilderen van de raamkozijnen voor mooie kleuren.

Tijdens het reinigen, wat u elk jaar doet, kunt u meteen controleren of alle houten kozijnen nog in goede staat zijn. Zo bent u op tijd bij eventuele schade en lost u dit meteen op wat meer en grotere problemen voorkomt.

Aluminium kozijnen

Net zoals kunststof heeft aluminium weinig onderhoud nodig en hoeft u dus vaak alleen maar te reinigen met een reiniger. Ook bij aluminium zorgt u één keer in het jaar voor schoonmaken met een normaal schoonmaakmiddel of reiniger en een zachte doek. Na het schoonmaken kan het aluminium in de wax gezet worden. Bij veel vuil kunt u kiezen voor een speciaal schoonmaakmiddel voor aluminium om te poetsen. Na het schoonmaken is het belangrijk dat u goed naspoelt met water. Hierdoor vraagt het reinigen van aluminium iets meer dan het schoonmaken van kunststof. Wilt u meer weten over het schoonmaken of reinigen van aluminium of kunststof? Onze specialist helpt u graag verder.

Hang- en sluitwerk

Om te zorgen voor goede, stevige kozijnen, moet u het hang- en sluitwerk zeker niet vergeten. Dit zorgt ervoor dat het raamkozijn op zijn plaats blijft en het zorgt voor een extra stuk beveiliging. Door stevige scharnieren en sloten is het moeilijker om in te breken, waardoor uw woning veiliger wordt. Controleer daarom ook regelmatig uw scharnieren en sloten en zorg voor nieuwe sloten en scharnieren wanneer dit nodig is.

Onze specialist kan u helpen bij het installeren van nieuwe sloten en scharnieren en geeft u graag meer informatie hierover. Neem daarom contact op door het contactformulier in te vullen.

kozijnen reinigen

Ander onderhoud

Wanneer u zorgt voor het schoonmaken van uw raamkozijnen en scharnieren en sloten met een reiniger is het belangrijk dat u controleert op eventuele beschadigingen of andere gebreken. Wanneer u er op tijd bij bent, kunt u dit laten repareren. Zorg er dus voor dat u regelmatig uw kozijnen gaat reinigen, zodat u beschadigingen op tijd ontdekt en om de kleuren mooi te houden. Als uw kozijnen of scharnieren en sloten te erg beschadigd zijn moeten deze vervangen worden. Onze specialist zorgt voor regelmatig onderhoud van uw raamkozijnen en zorgt voor reparaties wanneer deze beschadigd zijn. Neem daarom contact met ons op en laat het poetsen en ander onderhoud over aan onze specialist.

Gratis offertes aanvragen

Wilt u uw kunststof, houten of aluminium schoonmaken, reinigen of poetsen om de kleuren mooi te houden? Bent u op zoek naar een professional die u hierbij helpt? Of wilt u hulp bij het onderhoud van uw scharnieren en sloten van de kozijnen? Onze specialist helpt u graag. Vul het contactformulier in en ontvang gratis offertes.