Schuifdeuren

Schuifdeuren zijn steeds meer in trek, zowel binnenshuis als voor de schuifpui naar buiten. Ze nemen veel minder ruimte in beslag, doordat u niet last heeft van de draaihoek. Door de soepele bediening voelt het erg luxe aan. U heeft nooit meer last van dichtslaande deuren en u kunt van één ruimte twee ruimten maken. Wilt u schuifdeuren laten plaatsen?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Er zijn veel verschillende soorten schuifdeuren en schuifdeurkozijnen verkrijgbaar. Van der Kolk trappen en kozijnen heeft een ruime keus in schuifdeuren en schuifdeurkozijnen. Wij bestaan uit een netwerk van vakmannen. Vergelijk gratis meerdere offertes en kies de vakman die het beste bij uw opdracht past.

schuifdeuren

Schuifdeuren en nieuwe schuifdeurkozijnen? Vergelijk diverse offertes!

Wij adviseren u graag over een houten, kunststof of aluminium of stalen schuifdeur en schuifdeurkozijn.

De voordelen van onze dienstverlening

  • U ontvangt snel een reactie
  • Bespaar door gratis offertes te vergelijken
  • Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend
  • Altijd een vakman uit de buurt

Schuifdeurkozijnen van hout

Wanneer u kiest voor houten schuifdeurkozijnen en schuifdeuren kunt u door te variëren met houtsoort en kleur zelf kiezen voor de gewenste uitstraling.

Een houten schuifdeurkozijn isoleert uitstekend en geeft door de natuurlijke uitstraling een warm gevoel. Bijkomend voordeel is dat u niet jaren vastzit aan de kleur.
Even schuren en verven en u heeft een vernieuwde uitstraling.

Kiest u een massief houten deur? Houd er dan rekening mee dat het openduwen iets zwaarder gaat. Nadeel van de houten variant is dat bepaalde houtsoorten relatief duur zijn en meer onderhoud vereisen.

Onderhoudsvrije kunststof schuifdeuren

Gaat het om schuifdeuren voor uw schuifpui? Dan zijn kunststof schuifdeuren en schuifdeurkozijnen een goede, onderhoudsvrije optie. Zo’n schuifdeur is erg stevig en gaat jaren mee.

De isolatiewaarde van een kunststof schuifdeur is tevens erg hoog. Het grootste voordeel is het minimale onderhoud van de schuifdeur.

Het nadeel is dus dat u niet elke paar jaar van kleur kunt veranderen bij een kunststof schuifdeur. Daarnaast is een eventuele reparatie vaak relatief duur.

Grote doorgang? Aluminium schuifdeuren

Een aluminium schuifdeur is erg modern. Het geeft een strakke look die voornamelijk in nieuwbouw en moderne huizen gewenst is.

Een aluminium schuifdeur is zeer duurzaam en stevig. De schuifdeur gaat jaren mee en raakt niet zomaar beschadigd. Daarnaast is het licht van gewicht. Hierdoor kunt u de schuifdeur gemakkelijk open en dicht schuiven. Ook is het brandwerend. Nadeel is dat een schuifdeur van aluminium vrij prijzig is. De isolatiewaarde is tevens lager dan bij een kunststof of houten schuifdeurkozijn. Snel even van kleur veranderen is geen optie. Denk dus goed na over de kleur van het aluminium.

Harmonica schuifdeuren

Een harmonica schuifdeur is absoluut het overwegen waard. Een harmonica systeem oogt erg modern en luxe en zorgt ervoor dat u het buitengevoel naar binnen haalt. Reguliere schuifdeuren worden vaker gebruikt omdat ze goedkoper zijn. Met een schuifdeur kunt u echter maar een kleiner gedeelte van de pui openen en dat geeft dus minder licht en ruimte. De harmonica schuifdeuren zijn erg eenvoudig in gebruik en doordat ze naar één zijde tegen elkaar schuiven blijft uw terras vrij. U kunt dus de gehele opening in het mestelwerk openen. Ook de prijs van een exclusieve harmonica schuifdeur daalt langzamerhand. Steeds meer mensen kiezen dus voor de luxe harmonicadeuren. Harmonicadeuren worden ook binnen toegepast. Er is veel keuze in de materialen, denk aan: houten, kunststof, aluminium en stalen harmonicadeuren. Met name de stalen harmonicadeuren geven een luxe effect.

schuifdeurkozijn merken

Bekende schuifdeurkozijn merken

Bekende merken zijn: Berkvens, Theuma, Eclisse en Andusta. Berkvens levert schuifdeursystemen voor binnenshuis, inclusief deurkozijn en schuifdeur. Een schuifdeurkozijn van Berkvens staat bekend om zijn praktische eigenschappen. Een schuifdeursysteem van Theuma bestaat uit een stalen schuifdeurkozijn met bijpassende schuifdeur. Theuma schuifdeuren worden naar keuze afgewerkt met een krasvaste laklaag of HPL-deklaag. Eclisse heeft diverse schuifdeursystemen, inclusief schuifdeur en schuifdeurkozijn. Er zijn enorm veel mogelijkheden met de Eclisse schuifdeursystemen. Denk aan glasdeuren, gelamineerde deuren en diverse schuifdeurkozijnen. Het laatste bekende merk is Andusta. Dit bedrijf levert ook diverse uitvoeringen van schuifdeuren en schuifdeurkozijnen. Andusta levert zowel standaard maten als deuren op maat.

Veelvoorkomende problemen

Schuifdeuren en schuifdeurkozijnen hebben onderhoud nodig. Een veelvoorkomend probleem is dat een schuifpui zwaar schuift. Reinig dan alles tijdens het onderhoud en spuit de rails in met siliconen spray. Wat tevens vaak voorkomt is dat het dubbele glas lek is. Overweeg altijd of het nog wel zin heeft om de huidige schuifpui te renoveren. Soms is het beter om een nieuwe, energiebesparende variant te plaatsen. Laat u informeren door Van der Kolk over Berkvens, Theuma, Eclisse en Andusta schuifdeursystemen. Bij een prijsaanvraag krijgt u dus meerdere offertes toegestuurd. Zo kiest u altijd de aanbieder uit uw regio die het beste bij u past.