Traprenovatie

Vul vrijblijvend het offerteformulier in

Vul vrijblijvend het formulier in en wij verzorgen de verdere afhandeling. Uw aanvraag zetten wij door naar zorgvuldig geselecteerde specialisten bij u uit de buurt (maximaal 5). Op korte termijn ontvangt u vrijblijvend diverse voorstellen die u met elkaar vergelijkt. Kies de beste aanbieding en bespaar!

Gratis traprenovatie offertes aanvragen

Is uw trap verouderd of zitten er veel beschadigingen op? Met een traprenovatie ziet uw trap er snel weer als nieuw uit.

U heeft verschillende mogelijkheden voor het renoveren van trappen. Kies bijvoorbeeld zandstralen bij houten traptreden om beschadigingen weg te werken of plaats mooie overzettreden. Schakel een vakman in voor het beste resultaat. U vindt snel en eenvoudig de beste vakman door het offerteformulier in te vullen.

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

U ontvangt dan meerdere gratis en vrijblijvende offertes. Vergelijk de aanbiedingen en bespaar op de kosten!

De voordelen van onze dienstverlening

  • U ontvangt snel een reactie
  • Bespaar door gratis offertes te vergelijken
  • Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend
  • Altijd een vakman uit de buurt

Vergelijk offertes voor uw traprenovatie

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan voor het renoveren of de reparatie aan uw trap!

Traprenovatie kosten

Een aantal factoren beïnvloeden de kosten van een traprenovatie. Denk hierbij aan het materiaal waar de trap van gemaakt en het materiaal waar u voor kiest om te renoveren.

Het aanbrengen van eikenhout is bijvoorbeeld duurder dan vinyl of pvc. De kosten van eikenhout beginnen vanaf €3.500,- en laminaat begint vanaf €2.300,-.

Daarnaast zijn de kosten ook afhankelijk van de renoveertechniek. Schilderen begint vanaf €350,- en zandstralen vanaf €400,-. Tot slot worden de prijzen nog beïnvloed door het aantal traptreden en het type trap (open of gesloten).

Let op: In de prijstabel vindt u nog meer gemiddelde prijzen. De prijzen in de tabel zijn gemiddelde kosten inclusief montage, materiaal en btw bij een gesloten trap met 13 tot 14 treden. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Kosten van een complete traprenovatie

Werkzaamheden Vanaf prijs*
Schilderen/oliën Vanaf €350,-
Schilderen/oliën Vanaf €350,-
Zandstralen Vanaf €400,-
Tapijt leggen Vanaf €1.400,-
Overzettreden plaatsen Vanaf €1.625,-
Laminaat leggen Vanaf €2.300,-
Vinyl/PVC aanbrengen Vanaf €2.500,-
Eikenhout aanbrengen Vanaf €3.500,-

Mogelijkheden van traprenovatie

U heeft de keuze uit verschillende mogelijkheden voor de traprenovatie. Heeft u last van een krakende trap? De vakman plaatst dan extra latjes of bevestigd de stootborden opnieuw voor een kraakvrij trap. Zandstralen is een handige techniek om een houten trap te vernieuwen. Alle beschadigingen worden hierdoor weggehaald. Maak de renovatie af door de treden te schilderen of te oliën. Of plaats overzettreden over de bestaande treden voor een vernieuwde look. De overzettreden worden van verschillende materialen gemaakt, zo is er altijd een materiaalsoort dat goed bij u past. Tot slot is het ook mogelijk om te kiezen voor laminaat, pvc of vinyl voor het renoveren.

Schilderen of oliën van een trap

Het voordeel van hout is dat u het materiaal in elke kleur kunt verven. Bent u na een paar jaar zat van die witte kleur, dan schildert u hem eenvoudig in een andere kleur.

Wilt u liever het natuurlijke karakter houden van het hout? Kies er dan voor om het hout te oliën. Olie dringt tot diep in het hout en beschermt het hout van binnen- en buitenuit. Hierdoor blijft de mooie houtnerf zichtbaar en behoudt u de authentieke uitstraling.

trapbekleding tapijt

Tapijt

Het grootste voordeel van tapijt is dat het geluidsdempend werkt. Geen last meer van bonkende geluiden als iemand naar boven of beneden loopt. Een ander voordeel is dat u de keuze heeft uit vele kleuren en stijlen. Last van een allergie? Dan is het verstandig om te kiezen voor laagpolig tapijt. In tegenstelling tot hoogpolig tapijt vangt dit minder stof en is het gemakkelijker om schoon te maken. Bij het leggen van tapijt is het belangrijk dat dit zeer strak gebeurd om luchtbubbels te voorkomen.

overzettreden

Overzettreden

Overzettreden zijn nieuwe treden die over de bestaande worden geplaatst. Het voordeel van overzettreden is dat een traprenovatie zeer snel klaar is. Binnen één dag heeft u een compleet vernieuwde trap. Een ander voordeel is dat dit een zeer voordelige manier van renoveren is. De opzetstukken worden gemaakt van verschillende materialen, bijvoorbeeld laminaat, vinyl of echt hout. Maar ook roestvrij staal of een betonlook behoren tot de mogelijkheden met overzettreden.

Laminaat

De meeste mensen kennen laminaat als materiaal voor vloeren, maar wist u dat u ook uw traptreden ermee kunt bekleden? Een traprenovatie met laminaat wordt vaak gebruikt bij een dichte trap. Eerst worden de oude bekleding en lijmresten verwijderd. Daarna zaagt de vakman het laminaat op maat voor de treden en de stootborden. Hoe lang de renovatie duurt is afhankelijk van de vorm van de trap. Het renoveren van een rechte trap is eenvoudig en dus sneller dan in het geval van een trap met ronding.

Vinyl/PVC aanbrengen

Voor het aanbrengen van vinyl of pvc is het belangrijk dat de traptreden en de stootborden helemaal glad zijn. PVC en vinyl wordt geleverd in stroken die eenvoudig op maat te snijden zijn. De vakman brengt eerst een primer aan op de treden om te zorgen dat het materiaal beter blijft plakken. Daarna worden de stroken precies op maat gemaakt. Voor het aanbrengen van de stroken vinyl of pvc wordt er speciale tape in een raster gebruikt. De traptreden worden afgewerkt met een beschermend trapprofiel.

eikenhout op trap aanbrengen

Eikenhout aanbrengen

Eikenhout is een veelgebruikt materiaal voor trappen. Het is hard en beschadigt niet snel. Daarnaast geeft het uw trap een mooie authentieke en warme uitstraling. Het past zowel in een modern interieur als in een landelijke of klassieke woning. Het eikenhout kunt u laten oliën of beitsen voor bescherming. Het renoveren met eikenhout duurt vaak iets langer dan vinyl/pvc of laminaat. Het oliën moet bijvoorbeeld twee keer gebeuren, zodat er een goede laag op zit en het goed is ingetrokken.

open trap

Open of dichte trap renoveren?

Het renoveren van een dichte trap is eenvoudiger en vaak goedkoper dan een open trap. Een open trap moet namelijk rondom gerenoveerd worden. Bij het bekleden van een open trap heeft u de keuze om alleen de bovenkant en voorkant te bekleden of om te kiezen voor bekleding rondom. Bij een dichte trap kun je ervoor kiezen om alleen de traptreden te renoveren, maar het is verstandig om ook direct de stootborden mee te nemen.

Extra opties traprenovatie

Om uw trap helemaal af te maken heeft u de keuze uit vele extra opties. Plaats bijvoorbeeld trapverlichting voor meer veiligheid in het donker. Dit kan bijvoorbeeld met de zuinige LED-lampen.

Meer veiligheid creëert u ook met een trapleuning. Trapleuningen geven meer houvast als u de trap gebruikt.

Trapspecialisten raden daarnaast ook aan om antislip strips toe te voegen. Plaats bijvoorbeeld een dunne strip aan het uiteinde van de trap of kies voor een brede strook. Antislip strips zijn in diverse kleuren verkrijgbaar. Met antislip voorkomt u uitglijden op de trap.

Traprenovatie in 1 dag en andere opties

Offertes voor traprenovatie

Wilt u een traprenovatie laten uitvoeren? Een verstandige keuze. Door uw trap te renoveren zien de traptreden er weer als nieuw uit, zonder dat u daarvoor de gehele trap hoeft te vervangen. Dit betekent niet alleen dat u niet lang in de rommel zit, maar dat het ook een stuk goedkoper is dan een nieuw exemplaar. Schakel een vakman in voor de renovatie. De traprenovatie verloopt zeer snel, een stuk sneller dan een doe-het-zelf project. Daarnaast bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit. U bespaart op de kosten door prijsoffertes te vergelijken. Vul het offerteformulier in voor gratis en vrijblijvende offertes. Vergelijk en kies de beste specialist!

traprenovatie offertes