Soorten trapleuningen

Iets wat in elke woning is te vinden, is de trapleuning! Dat iedereen dit in huis heeft betekent echter niet dat deze allemaal hetzelfde zijn. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten! Een trapleuning kan worden aangepast aan de stijl van uw huis en de vorm van de trap. De trapleuning is verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals RVS of touw, maar je kan ook kiezen voor een houten trapleuning. Benieuwd naar meer info over de verschillende materialen en opties?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Een leuning is niet alleen belangrijk voor de uitstraling van uw woning, maar is ook enorm belangrijk voor uw veiligheid. Het verkleint namelijk de kans op vallen.

trapleuningen

Uw trap een nieuwe look geven met een nieuwe trapleuning!

Via ons netwerk vergelijkt u gratis meerdere offertes voor traprenovatie, trapbekleding of het vervangen van trapleuningen.

RVS

Roestvrijstaal (RVS) is een veel voorkomend materiaalsoort dat gebruikt wordt. Dit materiaal is erg duurzaam en sterk. Daarbij krijg je bij dit materiaal geen last van slijtplekken en het is gemakkelijk schoon te houden. Trapleuningen van roestvrijstaal zijn altijd op maat te maken, wat dus betekent dat het in elk huis mogelijk is. Veel mensen kiezen voor een ronde RVS trapleuning omdat deze gemakkelijk vast te houden is, maar het is ook mogelijk om een vierkante of rechthoekige RVS trapleuning te krijgen. Dit soort trapleuningen worden vaak gemaakt in combinatie met andere materialen zoals glas, hout of marmer. Een leuning van RVS zorgt voor een strakke uitstraling van uw huis.

Hout

Een houten leuning is klassiek en tijdloos. Er zijn veel verschillende soorten hout met ieder haar eigen unieke eigenschappen, sfeer en uitstraling. Denk hier bijvoorbeeld aan een prachtige warme houten leuning van mahoniehout. Mahoniehout is een zachte houtsoort met een verfijnde uitstraling. Deze houtsoort wordt vaak met hoogglans afgewerkt. Andere soorten hout die gebruikt worden zijn: gestoomd beuken, rubberwood, merbau, essen maar ook het hout van eiken, hard maple of iroko wordt gebruikt bij een houten trapbekleding of traprenovatie.

Touw

Touwen zijn er natuurlijk in allerlei verschillende kleuren te verkrijgen, maar ook in verschillende diktes. Trapleuningtouw is van hoge kwaliteit, wat zorgt voor stevigheid. Daarnaast zijn touwen altijd aan te passen aan de stijl in jouw huis. Denk bijvoorbeeld aan een moderne of juist industriële uitstraling. Manillatouw en henneptouw zijn touwsoorten die veel gebruik worden als trapleuningtouw. Manillatouw is vrij ruw aan de handen. Henneptouw is zachter voor de handen, maar wel duurder.

Overige materialen

Andere materialen waarvan trapleuningen kunnen worden gemaakt is staal, aluminium of laminaat. Een voordeel van een stalen leuning is dat deze gemakkelijk schoon te houden is. Daarnaast kan staal zowel binnen als buiten geplaatst worden, wat betekent dat de inrichting van binnenshuis ‘door kan worden getrokken’ naar buiten. Trapleuningen kunnen ook gemaakt zijn van aluminium. Aluminium is licht van gewicht. Daarnaast is het erg sterk en heeft een lange levensduur net als een houten trapleuning.

Kosten

De prijs van de trapleuning hangt af van het materiaal waarvan deze moet worden gemaakt, de gewenste vorm van de trapleuning en de vorm van uw trap. Het ene materiaal is natuurlijk duurder dan het andere, denk bijvoorbeeld aan de verschillen in prijzen voor hout. Om enige indruk te krijgen van de kosten: voor ongeveer €75, – per meter kunt u een RVS trapleuning plaatsen. De montage kosten van €165, – komen hier dan nog wel bovenop. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf de nieuwe leuningen te monteren.

trapleuning renovatie

Gratis offertes

Wilt u de exacte prijzen weten van een trapleuning naar keuze? Heeft u interesse in een houten trapleuning of is uw woning toe aan traprenovatie? Of heeft u een andere vraag? Via het contactformulier kunt u gratis een offerte aanvragen. Wij beantwoorden graag al u vragen en helpen u aan de geschikte trapleuning!

Verlichting

Het is tegenwoordig ook mogelijk om verlichting in uw trapleuning te plaatsen. Dit zorgt er natuurlijk voor dat uw trapleuning ‘s nachts ook goed zichtbaar is. De verlichting is niet te voelen in het materiaal, omdat het door een led strip in de trapleuning verwerkt zit.