Traprenovatie Amersfoort

Heeft uw trap een renovatie nodig in Amersfoort? Wacht dan niet langer en laat de professionals uit het netwerk van Van der Kolk uw traprenovatie uitvoeren! De professionals helpen u met alle facetten van een traprenovatie: het ontwerpen van nieuwe modellen, het aanbrengen van de trapbekleding, of het herstellen van een antislip laag. U bent bij onze leveranciers niet alleen aan het juiste adres voor standaard eikenhout, ook natuursteen en beton vormen geschikte oplossingen als trapbedekking.

In Amersfoort werken wij samen met allerhande professionals, die u graag een adviesgesprek geven toegespitst op uw situatie. Via het contactformulier kunt u gratis en geheel vrijblijvend meerdere offertes aanvragen. Wij voorzien u van maatwerk in Amersfoort!

traprenovatie in Amersfoort

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gratis en vrijblijvend traprenovatie offertes aan en bespaar tot wel 30% op de totaalprijs!

Gratis offertes aanvragen

Wat zijn de mogelijkheden bij traprenovatie?

Tot traprenovaties behoren alle werkzaamheden die uw trap er weer als nieuw uit laten zien. Eén van de meest bekende renovatiewerkzaamheden is het schuren en verven van de treden. Dit is een klus die veel woningeigenaren in Amersfoort zelf uitvoeren. Hoewel de werkzaamheden relatief eenvoudig zijn, is het schuren en verven echter een enorme klus die zeker meerdere werkdagen in beslag neemt. Andere mogelijkheden bij een renovatie is het herstellen van scheuren en deuken. Een trapspecialist uit Amersfoort zal deze eventueel vullen met een houtvuller voordat hij het oppervlak opnieuw afwerkt. Het vervangen van uw trapleuning is eveneens een renovatie. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de complete trap te stofferen of bekleden met trapbekleding. Er is de keuze uit verschillende materialen en soorten: bekleed de trap bijvoorbeeld volledig met eikenhout of kies voor houten overzettreden als u een beperkt budget hebt. De meest uitgevoerde renovatiewerkzaamheden aan trappen zijn:

  • Het schuren en schilderen van houten trappen
  • Het stofferen en aanbrengen van trapbekleding
  • Het vervangen van de trapleuning

Traprenovatie of nieuwe trap?

Wij worden vaak gevraagd wanneer klanten moeten kiezen voor een traprenovatie en wanneer zij de complete trap moeten vervangen. In de meeste gevallen zijn traprenovaties echter voldoende om de trap weer in ere te herstellen. Bovendien is een renovatie vele malen goedkoper dan het aanschaffen van een nieuw trapmodel, en behaalt u hetzelfde resultaat. Door trapbekleding aan te brengen geeft u het geheel een compleet andere uitstraling: niemand zal doorhebben dat dit nog steeds dezelfde trap is. In slechts enkele gevallen zullen wij aanraden om een nieuwe trap te plaatsen. Wanneer u een oud en vervallen huis heeft gekocht, bijvoorbeeld, en de complete woning in Amersfoort wilt renoveren. Ook kiezen steeds meer klanten uit Amersfoort voor een nieuwe trap omdat zij de oude trapsoort willen vervangen. U kunt hierbij denken aan het plaatsen van een vaste trap naar zolder of het vervangen van een oude spiltrap in de woonkamer.

Maatwerk tegen een scherpe prijs

Ons devies is dat de klant koning is. Om dit te ondersteunen, laten we u bij ons netwerk profiteren van het werk van diverse professionals. Door onze contactbutton in te klikken en uw voorkeuren op te geven, vraagt u automatisch een offertevoorstel bij meerdere experts aan. U ontvangt kosteloze en vrijblijvende voorstellen van goede specialisten in Amersfoort, waarna u zelf bepaalt met wie u in zee gaat. Wij garanderen dat alle vakmannen u snel en vakkundig zullen ondersteunen, tegen aantrekkelijke prijzen. Uw traprenovatie is bij ons in goede handen.

Besparen? Offertes vergelijken!

Heeft u een vraag over traprenovatie? Wilt u meer informatie over het verschil tussen vinyl en PVC? Of bent u benieuwd naar wat voor trapbekleding wij verkopen? Stel u dan via ons netwerk in contact met een bedrijf uit de regio van Amersfoort. U doet dit door het contactformulier in te vullen. Hierna ontvangt u kosteloze en vrijblijvende voorstellen van diverse aangesloten specialisten. U vindt zo altijd de relevante trappenfabriek of professional bij u in de buurt! Wist u dat u door het vergelijken van offertes kan besparen op de totale investering van de klus? Wij zien uw offerteaanvraag graag tegemoet.

Vergelijk diverse offertesTraprenovatie of nieuwe trap (*)

Gewenst materiaal (*)

Omschrijving (*)


Gewenste eerste werkdag (*)traprenovatie kosten Amersfoort

Open trap bekleden

open trap bekleden
Nu er steeds meer open trappen worden geplaatst in Amersfoort krijgen wij ook steeds vaker de vraag om dergelijke trappen opnieuw te bekleden. Het aanbrengen van een trapbekleding op een open trap kan dan ook het beste door een erkend vakman worden uitgevoerd. Dit komt doordat de techniek voor deze klus zeer veel nauwkeurigheid en een ruime ervaring binnen het vakgebied vereist. Hebt u een dichte trap in huis en overweegt u een open trap te kiezen? Het voordeel van open trappen is een grote ruimtelijkheid en een moderne uitstraling. U loopt echter wel het risico op meer valpartijen, en zult extra stookkosten moeten betalen. Pas dus op met kleine kinderen.

Dichte trap bekleden

dichte trappen bekleden
Het bekleden van een dichte trap is gemakkelijker dan een open variant. Overweegt u om een trapbekleding aan te brengen om zo de slijtage van de dichte treden te verbergen? Dan raden wij u aan om toch een kleine renovatie toe te passen. Dit kan al door te kiezen voor houten opzettreden. Deze opzettreden zorgen ervoor dat beschadigingen niet groter worden, en zullen het gebruiksgemak verbeteren. De houten treden zijn bovendien met elk gewenst materiaal te bekleden, of kunnen van een loper worden voorzien om kosten te besparen. Wij garanderen dat u door de medewerkers van een trappenfabriek altijd spoedig zult worden geholpen.

Traprenovatie kosten

Zoals wij al eerder lieten weten is een traprenovatie een voordelige manier om de uitstraling compleet te transformeren. Er is de keuze uit diverse mogelijkheden. Houten trappen knappen al enorm op door deze te zandstralen en te schuren. Dit is direct de meest voordelige manier om de traptreden te renoveren. Het zandstralen kost gemiddeld slechts €30,- tot €40,- per vierkante meter en het schilderwerk kost u in totaal ongeveer €350,- tot €750,-. De totaalprijs is onder meer afhankelijk van het aantal traptreden, de kosten van het materiaal en de arbeidskosten. Vergelijk gratis offertes van verschillende aanbieders zodat u er zeker van bent dat u de scherpste prijs betaalt voor uw renovatie. Meer informatie over de kosten van een traprenovatie? Bekijk dan deze pagina.

kosten trapbekleding
Type traprenovatie (gesloten trap)Gemiddelde totale kosten, inclusief montage
Zandstralen€30,- tot €40,- per vierkante meter
Schilderen / oliën€350,- tot €750,-
Traprenovatie tapijtVanaf €1.400,-
Traprenovatie laminaatVanaf €2.300,-
Traprenovatie vinyl / PVCVanaf €2.500,-
Traprenovatie eiken houtVanaf €3.500,-

* Wij zijn van een gesloten trap, met 13-14 treden uitgegaan. De totaalprijs is inclusief materiaal, montage en btw.

Wilt u uw trap in Amersfoort laten renoveren?

Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30% op de totaalprijs!

Gratis offertes aanvragen

Overzettreden

Eén van de mogelijkheden bij het stofferen, is het plaatsen van overzettreden. Hierbij plaatst de trapspecialist nieuwe traptreden over de oude. Zo beschermt u de originele traptrede van slijtage, waarmee u de levensduur verlengd, en zorgt u voor een ander uiterlijk. Het aanbrengen van overzettreden is een relatief voordelige manier van renoveren en er is een ruim aanbod aan materialen beschikbaar. Houten overzettreden zijn in Amersfoort erg populair, hier wordt veelal een harde houtsoort zoals beuken- of eikenhout voor gebruikt. Andere mogelijkheden zijn onder meer laminaat, tapijt en PVC. Zowel laminaat als PVC is goedkoper dan een echte houtsoort, maar beide materialen kunnen de uitstraling van eikenhout goed nabootsen.

Wat zijn de voordelen van overzettreden?

Doordat de nieuwe traptreden over de oude geplaatst worden, is deze klus in relatief korte tijd af te handelen. Hierdoor is het een populaire renovatiemethode, omdat u op de arbeidskosten een stuk voordeliger uit bent. Bovendien liggen de materiaalkosten ook een stuk lager dan wanneer u ervoor zou kiezen om de volledige trap te bekleden met trapbekleding. Dat komt omdat er nou eenmaal een stuk minder materiaal nodig is. Wat ook niet geheel onbelangrijk is, is de vernieuwde uitstraling en verhoogde veiligheid. Uw trap is met nieuwe traptreden een echte blikvanger in de woonkamer of hal, en door het ruwere oppervlak zal u minder snel uitglijden.

  • Goedkoop geprijsd
  • Snel geplaatst, dus geen last van de werkzaamheden

Kosten van overzettreden

Wanneer u een trapspecialist uit Amersfoort inschakelt voor het aanbrengen van overzettreden, dan rekent hij in de meeste gevallen een gemiddelde prijs per traptrede. De prijzen die in de tabel hieronder genoemd worden zijn allen vanafprijzen inclusief arbeidskosten en BTW. Per specialist kunnen de kosten verschillen. Voor overzettreden van laminaat betaalt u ongeveer €125,- per traptrede. Tapijt is verkrijgbaar vanaf €135,- per overzettrede en PVC kost ongeveer €145,-. Wilt u liever echt eikenhout? Hiervan ligt de gemiddelde vanafprijs rond de €160,- per traptrede! Gemiddeld genomen bestaat een trap uit ongeveer 13 tot 14 traptreden, dus dan liggen de gemiddelde totaalkosten tussen de €1.600,- tot €2.240,-, afhankelijk van de materiaalkeuze.

kosten trap renoveren met overzettreden
Materiaalsoort overzettredeGemiddelde vanafprijs, inclusief plaatsing en btw
Laminaat€125,- per trede
Tapijt€135,- per trede
PVC/vinyl€145,- per trede
Eiken€160,- per trede

Snelle en voordelige traprenovatie met overzettreden?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van trapspecialisten uit Amersfoort!

Offertes aanvragen

Trap bekleden met hout

trapbekleding hout
Is het hoog tijd om uw trapbekleding te vervangen door nieuw materiaal? Of wilt u het aanzicht van uw trappen verbeteren door deze opnieuw te bekleden? Dan hebt u de keuze uit verscheidene materialen. Zo kunt u uw trappen voorzien van vinyl, laminaat en PVC. Een andere optie is om te kiezen voor hout als basismateriaal voor uw trapbekleding. Hout is het beste toepasbaar bij het bekleden van een betonnen trap, maar is tevens in te zetten bij andere trappen door deze te bedekken met behulp van opzet traptreden. Dankzij een unieke lijm plakken deze uitstekend aan de ondergrond, waardoor u krakende treden voorkomt.

Eiken

renovatie van eiken trap
Tot een aantal jaar geleden was hout het meest gekozen basismateriaal voor het ontwerpen van trapmodellen. Het soort hout dat hiervoor het meeste gebruik werd is eiken. Het grote voordeel van eiken woononderdelen is dat men deze gemakkelijk kan bewerken, en dat met een toplaag een grote stoot- en krasbestendigheid ontstaat. Daarnaast biedt een eiken woononderdeel altijd een lichte aanblik, wat in kleinere ruimtes natuurlijk handig is. Vindt u eiken hout geen mooie uitstraling bieden, of past een donkerdere houtsoort beter bij het interieur? Kies dan voor mahonie in plaatst van eiken. Deze duurzame hardhoutsoort kent hoge kosten, maar is uitzonderlijk duurzaam.

Betonlook

betonlook trapbekleding Amersfoort
Wanneer het tijd is om uw traptreden te renoveren, dan kunt u natuurlijk kiezen voor de standaard oplossing: eiken opzettreden, en eventuele antislip stroken om valpartijen te voorkomen. Wil u echter de aanblik van uw hal of woonkamer aanpassen? Kijk dan eens bij de alternatieve oplossingen, zoals bijvoorbeeld het creëren van een betonlook. De betonlook was lange tijd alleen maar populair bij industriële bedrijven in Amersfoort, maar steeds meer particulieren hebben interesse in de mogelijkheden. Een renovatie naar een betonlook neemt enige dagen in beslag, en het is dan ook aan te raden hiervoor de hulp van een erkend trapspecialist in te zetten.

Laminaat / HPL of CPL

trap renoveren met laminaat
Bij veel trapspecialisten uit Amersfoort bent u op de juiste plek voor het bekleden van trappen met laminaat. Dit is een soort kunststof die bestaat uit vier verschillende lagen. Een onderlaag van het kunststof melamine, een dragende laag van fibreboard, een laag bedrukt papier voor het design en een kunststof toplaag. Laminaat kent diverse voordelen als trapbekleding. Zo heeft het een chique uitstraling, is het zeer onderhoudsvriendelijk, en is het zowel antiallergisch als milieuvriendelijk. Bovendien is dit product verhoudingsgewijs relatief goedkoop. Kiest u voor laminaat om uw trap bij een pand in Amersfoort mee te renoveren? Dan heeft u de keuze uit zowel CPL als HPL planken. CPL staat voor Continuous Pressed Laminate, wat betekent dat de toplaag verhoudingsgewijs dun is. Dit betekent dat CPL trapbekleding op rollen wordt geleverd, erg flexibel is, en makkelijk te plaatsen. HPL staat voor High Pressed Laminate en is in vergelijking met CPL een stuk beter bestand tegen vallende voorwerpen. Bepaal op basis van de bovenstaande elementen welke variant het beste bij u past.

Vinyl / PVC

pvc of vinyl
Bent u op zoek naar een vorm van trapbekleding die onderhoudsvriendelijk, hygiënisch en geluidsdempend is? Kies dan voor vinyl of PVC als basismateriaal voor uw traprenovatie. Beide producten zijn zeer geschikt om uw trappen mee te bekleden, dankzij een eenvoudige plaatsingstechniek. Bovendien zijn zowel PVC als vinyl vloeren en trapbekleding gemakkelijk schoon te houden door de coatinglaag die op de producten is aangebracht. Ten opzichte van vinyl heeft PVC nog enkele extra voordelen. Dit zijn onder andere de hoge kleurvastheid van het product, dit is bij vinyl afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal. PVC is bovendien een duurzaam product, het is namelijk altijd voorzien van een extra PU-beschermlaag. Bij vinyl is de duurzaamheid evenals de kleurvastheid afhankelijk van de kwaliteit van het basismateriaal. Goedkoop vinyl is een aantrekkelijke optie voor het renoveren van trappen, maar de levensduur is vaak beperkt. U dient dan ook een goed geïnformeerde keuze te maken tussen prijs en kwaliteit voor de trapbekleding bij u in Amersfoort.

Linoleum

linoleum trap
Bent u sterk gericht op duurzaamheid en wilt u ook uw traprenovatie uitvoeren met een zo’n klein mogelijk invloed op het milieu? Wellicht is linoleum dan een goede keuze voor u. Het product wordt gemaakt van diverse natuurlijke producten zoals lijnzaadolie, jute en kurk of houtmeel. Dit product door deze combinatie van grondstoffen niet enkel milieuvriendelijk, maar ook zeer slijtvast, geluiddempend en geeft het een luxe uitstraling. Besluit u om de trap van uw pand in Amersfoort te bekleden met linoleum? Dan hebt u de keus uit tegels of stroken in diverse kleuren en designs. Beide vormen zijn door uzelf of professionals gemakkelijk te plaatsen. Uw traprenovatie zal dan ook verhoudingsgewijs weinig tijd in beslag nemen. Dankzij de uitstekende eigenschappen hoeft u bovendien weinig aandacht te besteden aan het onderhoud en schoonmaak. De aanschafprijs voor het linoleum liggen iets hoger dan voor andere materialen. Op de lange termijn zult u deze investering echter gemakkelijk terugverdienen door de lange levensduur.

Tapijt

Tapijt is één van de meest gebruikte vormen van vloer- en trapbekleding in Amersfoort. Dit komt doordat tapijt van oudsher is gezien als een geschikt materiaal. Een vloerbedekking heeft dan ook diverse positieve eigenschappen zoals een goede geluidsdemping, een hoge mate van isolering en het vermindert de kans op uitglijden. Wilt u graag uw trap voorzien van een tapijtlaag? Houd dan rekening met de variatie aan eigenschappen tussen de verschillende tapijtsoorten. Of een bepaalde tapijtsoort aan uw wensen voldoet controleert u aan de hand van de PIT symbolen op een tapijtstaal. Hierop staat aangegeven in welke toepassingsgebieden het product het meest geschikt is en over welke kwaliteiten het beschikt. Hoewel een stoffen bovenlaag niet veel hoeft te kosten, raden wij aan niet zomaar voor de meest goedkope variant te kiezen. Deze zal snel slijten, waardoor uw traprenovatie naar verhouding duurder uit zal vallen. Om de kosten van het stofferen enigszins te beperken, kunt u ervoor kiezen dit zelf te doen. Kijk voor tips en tricks bij ons stappenplan.

trap stofferen Amersfoort

Nieuwe trapbekleding nodig in Amersfoort?

Vraag eenvoudig vrijblijvende traprenovatie offertes aan en bespaar tot wel 30% op de kosten!

Gratis offertes

Traprenovatie met behoud van karakter

Met het aanbrengen van trapbekleding transformeert u eenvoudig de uitstraling van de gehele trap. In sommige gevallen willen klanten uit Amersfoort echter het karakter behouden. Dit gaat vaak op bij prachtige authentieke wenteltrappen. Vooral in oudere jaren ’30 woning vinden klanten uit Amersfoort het behoud van het originele karakter erg belangrijk. Het aanbrengen van een trapmat of trapbekleding voelt ongepast en past ook niet bij het interieur. Dit wordt door trapspecialisten uit Amersfoort op verschillende manieren gedaan. In de meeste gevallen zal de specialist ervoor kiezen om de trap enkel goed te schuren of zandstralen en vervolgens te lakken.

Bestaande trap schilderen of oliën?

Heeft u een prachtige houten wenteltrap in uw woning in Amersfoort en wilt u deze renoveren zonder daarbij het karakter te verliezen? Dan zal een trapspecialist u aanraden om deze te schilderen of lakken. Als u de treden laat verven, dan brengt de specialist uit Amersfoort in de meeste gevallen een gekleurde verf aan. De houtnerf is hierbij niet meer zichtbaar. U kunt er echter ook voor kiezen om een transparante beits aan te brengen. In dit geval is de originele houtkleur en de houtnerf zichtbaar. Dit is exact de charme van houten trappen. U kunt het oppervlak niet onbewerkt laten, omdat het dan enorm snel zal gaan slijten. U heeft de beits nodig als beschermlaag.

Trap zandstralen

trap zandstralen Amersfoort
Voordat de specialist uit Amersfoort de trap kan gaan verven of oliën zal eerst de oude verflaag verwijderd moeten worden. U kunt dit zelf met de hand of een schuurmachine doen, maar het is tevens mogelijk om dit uit te besteden aan een trappenspecialist. In de meeste gevallen zal deze door middel van zandstralen alle oude verflagen verwijderen. Het zandstralen is relatief eenvoudig en zorgt ervoor dat het oppervlak in korte tijd volledig egaal is geschuurd. Zandstralen is niet perse voor elke houtsoort geschikt. Heeft u een trap van een zachte houtsoort? Geef dit dan aan. Als het straalmiddel onder te hoge druk gespoten wordt, zal dit namelijk beschadigingen opleveren.

Extra opties bij traprenovatie

opties bij renovatie trap
Met het plaatsen van trapbekleding of het schilderen van uw traptreden, heeft u het uiterlijk al compleet getransformeerd. Er is echter ook de keuze uit diverse extra opties, die traprenovaties compleet maken. In de meeste gevallen hebben deze extra opties betrekking op de veiligheid: het plaatsen van een nieuwe trapleuning, antislip strips of een trapmat bijvoorbeeld. Een nieuwe trapleuning kost ongeveer €50,- tot €100,- per trap, antislip strips kosten gemiddeld €3,- tot €15,- per meter en voor een trapmat betaalt u gemiddeld €20,- tot €65,- per mat. Het plaatsen van trapverlicht is tevens een optie en behalve het vergroten van de veiligheid, zorgt dit ook voor een stijlvolle uitstraling. Dit kost gemiddeld €10,- tot €40,- per lichtpunt.

stootborden traprenovatie

Stootborden

De meest gehoorde klacht binnen de trappenbranche is dat een trap van hout op een gegeven moment gaat kraken. Veel van onze klanten uit Amersfoort denken dat zij dan hun volledige trapoppervlak moeten renoveren. Dit is echter niet het geval, vaak is een renovatie van één of enkele stootborden voldoende. Op het moment dat een stootbord iets losraakt, zal deze namelijk kraken als iemand erover loopt. De renovatie en het kraakvrij maken van een stootbord is eenvoudig zelf af te handelen. Wrik hiervoor het betreffende bord enigszins los, en haal de lijmresten volledig weg. Lijm het stootbord daarna opnieuw, of gebruik spijkers voor meer stevigheid.

antislip trap

Antislip strips

Wij gaven eerder al aan dat de renovatie van een bestaande trap niet perse heel veel geld hoeft te kosten. Zo is het bijvoorbeeld een mogelijkheid om bij een renovatie enkel de antislip strips te vervangen. Hebt u nog geen antislip strips? Overweeg dan om deze alsnog te plaatsen. Een antislip strip zorgt ervoor dat uw voeten meer grip hebben. Met name op gelakte en geschilderde trapoppervlakken is dit bijna noodzaak. De antislip strips schaft u eenvoudig bij een bouwmarkt of trappenleverancier uit Amersfoort aan. U krijgt hierbij de keus uit een ruim assortiment, met name in kleuren en afmetingen.

trapleuningen Amersfoort

Trapleuningen

Vindt u het niet nodig om uw traptreden te renoveren, maar wil u wel de sfeer in de hal wijzigen of het wooncomfort verhogen? Kijk dan eens naar de opties voor het vernieuwen van de trapleuning. Een standaard trapleuning bestaat over het algemeen uit een eiken balk, eventueel gelakt, gebeitst of geverfd. Houdt u niet van standaard oplossingen? Er bestaan heel wat alternatieven voor de eiken trapleuning. Kies bijvoorbeeld voor een trapleuning van een PVC buis, een touw of zelfs een paar losse knoppen aan de muur. Voor welke trapleuning u ook kiest, hou hierbij rekening met uw huisgenoten: kinderen en ons oudere medemens hebben een stevige houvast nodig.

trapverlichting installeren Amersfoort

Trapverlichting

Tot slot willen wij u nog enige informatie geven over de voordelen en mogelijkheden van trapverlichting. Door te zorgen voor een permanente trapverlichting voorkomt u dat iemand in het donker van de trap afstommelt, of zelfs valt. Daarnaast is de trapverlichting een prima alternatief voor een overloop licht. Vindt u het niet prettig om de hele nacht het licht aan te houden? Kies dan niet voor een statische, maar een dynamische trapverlichting. Een dynamische trapverlichting werkt op basis van sensoren, en springt alleen aan na beweging. Bij de wat duurdere soorten dynamische trapverlichting bepaalt u zelf de intensiteit en verlichtingsduur.

zelf de trap bekleden stappenplan

Zelf een trap bekleden?

Door onze klanten uit Amersfoort wordt steeds vaker de vraag gesteld of het mogelijk is om zelf trappen te bedekken. Dit is zeker een optie, met name wanneer het om dichte trappen gaat. Omdat wij begrijpen dat een traprenovatie niet een klus is die u regelmatig uitvoert, hebben de professionals van een aan ons gelieerde trappenfabriek een stappenplan voor u opgesteld. Met dit stappenplan is de klus relatief eenvoudig. Wil u liever uw trap bekleden dan stofferen? Ook dan kunt u van de basisprincipes in dit stappenplan uitgaan. Het is echter mogelijk dat u een andere onderlaag moet aanbrengen. Het bedekken van een open trap is een lastigere klus omdat u dan rondom een toplaag moet aanbrengen. Weet waaraan u begint voordat u de klus start. Wij informeren u desgewenst met alle plezier.

Stappenplan

  • Voorbereiding. Zorg ervoor dat u voordat u begint met het plaatsen van het nieuwe tapijt de oude bekleding volledig verwijdert. Niet alleen het materiaal maar ook nietjes en lijmresten moet u verwijderen. Een tweede stap in de voorbereiding is de aanschaf van de juiste gereedschappen en materialen. Meet de traptreden, neuslatten en stootborden op voor een indicatie van de hoeveelheid tapijt (en eventueel ondertapijt) die u dient te bestellen.
  • Plaatsen ondertapijt. Het ondertapijt is een tapijtlaag die alleen op de treden en neuslatten wordt aangebracht voor meer vering, isolatie en een langere levensduur van de bovenlaag. Meet voordat u het materiaal plaatst de treden op met papier, en snij daarom heen het ondertapijt uit. Houdt een rand van 2 centimeter extra aan om meetfoutjes te ondervangen.
  • Plaatsen bovenlaag Het echte renoveren van de trap gebeurt wanneer u de bovenste laag tapijt aanbrengt. Deze bovenlaag moet een prettige aanblik bieden, en zal daarom nauwkeurig moeten worden aangebracht. U optimaliseert de aanblik door de trapbekleding in de hoeken goed aan te duwen en stevig vast te zetten met lijm en eventueel enkele nietjes.
  • Stofferen stootborden. Bij het aanbrengen van de bovenlaag dient u eerst alleen de treden en neuslatten te bedekken, en daarna pas de stootborden. Op deze manier voorkomt u dat de tapijtlagen elkaar overlappen. Druk ook bij de stootborden de hoeken goed vast.
  • Afwerking.Tot slot adviseren wij om de bevestiging van de verscheidene lagen goed te controleren en eventuele losse draden af te knippen.

Traprenovatie uitbesteden? 2 bespaartips!

Hoewel een traprenovatie door veel klanten uit Amersfoort als doe-het-zelf klus wordt beschouwd, is dit een enorme taak die meerdere dagen in beslag neemt. Wilt u de klus uitbesteden en toch zo veel mogelijk geld besparen? Dan hebben wij twee belangrijke tips voor u. Allereerst: vergelijk de offertes van verschillende aanbieders! Dit kan u tot honderden euro’s op de totaalprijs schelen. Een tweede tip om zoveel mogelijk op de kosten te besparen, is het uitvoeren van alle voorbereidende werkzaamheden. Verwijder de oude trapbekleding, plak de muren alvast af of dek alle meubels af. Dit zorgt ervoor dat de specialist uit Amersfoort direct kan beginnen met renoveren.

Voordelen traprenovatie

Vraagt u zich inmiddels nog steeds af of u toe bent aan het renoveren van uw trappen? Twijfel niet langer! Renovaties brengen enorm veel voordelen met zich mee. Allereerst op esthetisch vlak: de trap ziet er weer strak uit, een echte blikvanger. Wilt u de woning op termijn verkopen? Dan kunt u een hogere prijs vragen dan wanneer uw trap oud en vervallen is. Toch liggen wellicht de belangrijkste voordelen bij de verhoogde veiligheid. Door slijtage worden de traptreden glad, waardoor de kans op glijpartijen enorm is. Hier moet u toch niet aan denken! Na een traprenovatie is er voldoende grip zodat de kans op een val minimaal is.

renovatie van trappen Amersfoort

Offertes van trapspecialisten

Het is gratis en vrijblijvend.

Vrijblijvende offertes aanvragen!

Wilt u graag weten wat het kost om een traprenovatie uit te laten voeren door een specialist uit Amersfoort? Of hebt u vragen over de opties voor trapbekleding? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Wij sturen uw hulpvraag zo spoedig mogelijk aan verschillende experts door, zodat u binnen korte tijd meerdere offertes met elkaar kunt vergelijken. Kijk hierbij naar prijs en aanbod, en kies zo voor de trappenfabriek of –specialist uit Amersfoort die het beste aan uw wensen voldoet. Of het nu gaat om het monteren van een trapleuning of het aanpassen van de trapverlichting. Wij garanderen een snelle en vakkundige hulp. Bezig met een complete renovatie van uw woning, inclusief kozijnen? De kozijnen specialisten uit ons netwerk helpen u graag.