traprenovatie Amersfoort

Traprenovatie Amersfoort

Traprenovatie laten doen in Amersfoort? Uw trap is een onderdeel in huis dat veelvuldig gebruikt wordt. Het is dan na verloop van tijd noodzakelijk om te trap te laten renoveren. Vaak is het niet nodig om een volledig nieuw trapmodel te laten plaatsen, maar kunt u de trap vernieuwen door te bekleden, te schilderen of overtreden te plaatsen.

In dit artikel leest u wat de mogelijkheden zijn omtrent het renoveren van trappen en over trapbekleding. Bovendien komen de verschillende methodes en materialen aan bod. Op zoek naar advies over traprenovaties en meer weten over de kosten? Vraag gratis en vrijblijvend prijsopgaven aan bij diverse trapspecialisten uit Amersfoort.

Voordelen van onze dienstverlening

 • Nieuwe trappen en traprenovatie
 • Keuze uit allerlei materiaalsoorten
 • Gratis en vrijblijvend prijsopgaven aanvragen

Gratis offertes vergelijkenTraprenovatie of nieuwe trap? (*)

Gewenst materiaal (*)

Model van de trap (*)


Omschrijving (*)
Navigeer op deze pagina naar:

Traprenovatie binnen 1 dag

Traprenovatie op de planning? Veel mensen denken dat dit een tijdrovende klus is. Dit hoeft echter niet zo te zijn. Bij een traprenovatie wordt namelijk eerst de oude trapbekleding verwijderd, om vervolgens bekleding te plaatsen. Er is geen hak- of breekwerk nodig, dus deze klus kan al binnen 1 dag gebeuren. Handig, want dit scheelt u niet alleen op de totaalprijs, maar u gebruikt de trap gewoon dezelfde dag nog.

traprenovatie kosten Amersfoort

Mogelijkheden bij traprenovatie

Onder traprenovaties vallen alle werkzaamheden die ervoor zorgen dat trappen er weer als nieuw uitziet. Een bekende methode is het schuren of zandstralen van de traptreden, om deze vervolgens te oliën of te schilderen. De klus neemt behoorlijk wat tijd in beslag en het is aan te raden om een trapspecialist uit Amersfoort in te schakelen. Naast schuren en verven is het herstellen van deuken en scheuren of het vervangen van de trapleuning ook een renovatie. U kunt er ook voor kiezen om de complete trap te stofferen of bekleden. Er is keuze uit diverse materialen en soorten: bekleed de trap bijvoorbeeld volledig met eiken. Weinig budget? Dan is laminaat goedkope en duurzame optie. De meest uitgevoerde renovatiewerkzaamheden aan trappen zijn:

 • Het schuren en schilderen van houten trappen
 • Het stofferen en aanbrengen van trapbekleding
 • Het vervangen van de trapleuning

Traprenovatie kosten

U laat een traprenovatie doen door een trapspecialist uit Amersfoort. Natuurlijk bent u benieuwd naar de prijzen.

De kosten voor het renoveren zijn opgebouwd uit drie onderdelen, namelijk uit de vorm van de trap, het gebruikte materiaal en extra opties zoals verlichting of een leuning. De prijs voor een traprenovatie heeft u volledig zelf in de hand.

Heeft u een rechte trap? Dan bent u vaak een stuk goedkoper uit. Dit trapmodel heeft namelijk minder materiaal nodig. Een goedkope optie is laminaat of het laten stofferen met tapijt. Een renovatie met tapijt heeft u al vanaf €1.400,-.
Dichte trappen hebben meer materiaal nodig, maar ook hier kunt u de prijs zo hoog maken als u zelf wilt.

Speelt geld geen rol? Dan is echt hout, zoals eiken, een mooie optie. Eiken is prijzig en u moet dan ook rekenen op zo’n €3.500,-. Bekijk onderstaande tabel voor de gemiddelde prijzen van een traprenovatie.

Prijstabel: wat kost een traprenovatie?

Type traprenovatie (gesloten trap)Gemiddelde totale kosten, inclusief montage
Zandstralen€30,- tot €40,- per m²
Schilderen / oliën€350,- tot €750,-
Traprenovatie tapijtVanaf €1.400,-
Traprenovatie laminaatVanaf €2.300,-
Traprenovatie vinyl / PVCVanaf €2.500,-
Traprenovatie eiken houtVanaf €3.500,-

* Let op: Dit zijn gemiddelde en vanaf prijzen. Bij een gesloten trap gaan wij uit van 14 traptreden. De prijs is inclusief materiaal, montage en btw.

Wilt u uw trap in Amersfoort laten renoveren?

Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30% op de totaalprijs!

Gratis offertes aanvragen

Trap bekleden Amersfoort

Een traprenovatie betekent naast het plaatsen van overzettreden ook trapbekleding laten leggen. Uw trap is versleten, beschadigd of heeft zijn beste tijd gehad. Dan is het aan te raden om te renoveren door middel van trapbekleding. Het bekleden van trappen geeft het namelijk een frisse uitstraling, zorgt bovendien voor een goede isolatie én is geluiddempend. Er zijn ontzettend veel materiaalsoorten beschikbaar. U kunt denken aan duurzame materialen zoals natuursteen of hout in de vorm van eiken. Het is ook mogelijk om pvc, vinyl of beton te kiezen. Een laag budget? Ga dan voor stofferen of laminaat.

pvc trapbekleding Amersfoort

Traprenovatie PVC Amersfoort

De totaalprijs voor het renoveren van een trap met PVC begint bij €2.500,-. Dit is voor een dichte trap met veertien traptreden en inclusief montage, materiaal en btw. Het gebruik van dit materiaal heeft vele voordelen, daarom is het ook een zeer populair materiaal in Amersfoort. PVC is namelijk onderhoudsarm, sterk en heeft een lange levensduur. Met PVC zijn er verschillende designs mogelijk, ook een hout- of betonlook. Deze bekleding is niet van echt hout of beton te onderscheiden. Het onderhoud van trappen met deze bekleding is zeer laag. U hoeft het niet te verven bijvoorbeeld. Af en toe schoonmaken is al voldoende.

traprenovatie laminaat Amersfoort

Voordelige traprenovatie van laminaat

Er zijn twee varianten laminaat geschikt voor trapbekleding, namelijk CPL en HPL. Continious Pressed Laminate (CPL) wordt geleverd op een rol en op maat gesneden voor uw trap. High Pressured Laminate wordt op een andere manier geproduceerd en heeft hierdoor een hardere toplaag. Deze toplaag bestaat uit meerdere melaminelagen en is stootvast en slijt minder snel. HPL is daardoor iets duurder dan CPL, maar gaat wel langer mee. Het laminaat wordt met montagekit aan de trap vastgemaakt, meestal wordt er gekozen voor overzettreden van dit materiaal. De kosten beginnen vanaf €2.300,-.

traprenovatie met betonlook

Traprenovatie betonlook

Een betonlook is zeer populair in Amersfoort. Het past niet alleen uitstekend in een modern interieur, maar ook in een klassiek interieur. Beton kunt u namelijk goed combineren met natuurlijke materialen. Voor het bekleden van trappen met een betonlook wordt geen echt beton gebruikt. Dit materiaal is namelijk veel te zwaar en kostbaar en daarnaast voelt het ook nog eens koud aan. Om deze redenen wordt er vinyl, laminaat of PVC met een betonlook gebruikt. Deze zijn niet van echt te onderscheiden en voelen niet koud aan. Houd rekening met een prijs vanaf €2.300,-. Laminaat is de goedkoopste optie en PVC of vinyl zijn iets duurder.

trapbekleding van hout

Trap bekleden met hout

Vaak kiest men voor het bekleden van een trap voor hout vanwege de warme en authentieke uitstraling. Er zijn meerdere houtsoorten geschikt voor trapbekleding. Welke geschikt is voor u, is afhankelijk van uw budget en uw persoonlijke voorkeur. Mahoniehout is bijvoorbeeld donkerder dan beukenhout of vurenhout. Naast deze houtsoorten is eikenhout ook een populaire houtsoort in Amersfoort. Kies daarbij duurzaam hout met het FSC-keurmerk. De kosten voor een traprenovatie met hout is onder andere afhankelijk van de houtsoort waar u voor kiest. De prijs voor eikenhout begint vanaf €3.500,-.

Traprenovatie eiken

Een traprenovatie met eikenhout is één van de duurste opties. De prijs begint namelijk vanaf €3.500,-. Maar eikenhout gaat zeer lang mee en slijt niet snel. U hoeft niet na een aantal jaar de trapbekleding weer te vervangen omdat het versleten is.

Een ander voordeel van eikenhout is dat het een duurzaam product is. Voor de trapbekleding wordt meestal eikenhout uit Europa gebruikt waarbij verschillende afwerkingen mogelijk zijn. U kunt uw houten traptreden natuurlijk laten verven, maar om het karakter van het hout te behouden kiest men er meestal voor om het materiaal te oliën. Een renovatie met eikenhout kost rond de €3.500,-.

Linoleum

Naast vinyl is linoleum ook zeer geschikt voor trapbekleding. Er zijn verschillende diktes linoleum verkrijgbaar. Dunner linoleum is goedkoper, maar slijt sneller. Daarom is het verstandiger om te kiezen voor een dikkere variant. Deze is misschien iets duurder, maar gaat een stuk langer mee. Voor het schoonmaken van linoleum is het belangrijk om geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken, deze tasten het materiaal namelijk aan. Een vakman brengt het linoleum aan met speciale hulpmiddelen, de naden moeten namelijk waterdicht afgewerkt worden. Hiervoor gebruikt hij speciale lastechnieken met onder andere een lasdraad, föhn en een voegentrekguts.

trapbekleding vinyl in Amersfoort

Vinyl

Vinyl en linoleum lijken misschien veel op elkaar, maar er zijn wel degelijk verschillen tussen deze twee materialen. De verschillen zien we voornamelijk in de opbouw van het materiaal. Vinyl bestaat namelijk volledig uit kunstmatige materialen, namelijk kunststof. Voor het maken van linoleum worden er, naast kunstmatige, ook natuurlijke materialen gebruikt. Vinyl bestaat uit een transparante sterke toplaag, deze beschermt het materiaal. Doordat vinyl uit meerdere lagen is opgebouwd, is het veerkrachtig. Deze eigenschap zorgt voor de demping van het geluid. Houd rekening met een prijs vanaf €2.500,- voor het bekleden van uw trap met vinyl.

trappen stofferen

Trap stofferen Amersfoort

Het stofferen van de trap is de goedkoopste optie. De prijzen beginnen al vanaf €1.400,- voor een dichte trap van veertien treden. De totaalprijs is afhankelijk van de vorm van de trap, de tapijtsoort en de arbeidskosten. U heeft de keuze voor laagpolig- of hoogpolig tapijt.

De meeste mensen kiezen voor laagpolig tapijt. Dit vangt namelijk minder stof, is gemakkelijk om schoon te maken en er komen minder snel slijtplekken in het materiaal. Het tapijt wordt aangebracht met speciale lijm, waarbij het belangrijk is dat er geen luchtbubbels onder komen. Dan slijt het materiaal sneller.

Nieuwe trapbekleding nodig in Amersfoort?

Vraag eenvoudig vrijblijvende traprenovatie offertes aan en bespaar tot wel 30% op de kosten!

Gratis offertes

Overzettreden Amersfoort

Eén van de mogelijkheden bij het stofferen, is het plaatsen van overzettreden. Hierbij plaatst de trapspecialist nieuwe traptreden over de oude. Zo beschermt u de originele traptrede van slijtage, waarmee u de levensduur verlengd, en zorgt u voor een ander uiterlijk. Het aanbrengen van overzettreden is een relatief voordelige manier van renoveren en er is een ruim aanbod aan materialen beschikbaar. Houten overzettreden zijn in Amersfoort populair. Hier wordt veelal hout zoals beuken- of eikenhout voor gebruikt. Andere mogelijkheden zijn onder meer laminaat, tapijt en PVC.

Wat zijn de voordelen van overzettreden?

Doordat de gloednieuwe traptreden over de oude geplaatst worden, is deze klus in relatief korte tijd af te handelen. Hierdoor is het een populaire renovatiemethode, omdat u op de arbeidskosten een stuk voordeliger uit bent.

Bovendien liggen de materiaalkosten ook een stuk lager dan wanneer u ervoor zou kiezen om de volledige trap te bekleden met trapbekleding. Dat komt omdat er nou eenmaal een stuk minder materiaal nodig is.

Wat ook niet geheel onbelangrijk is, is de vernieuwde uitstraling en verhoogde veiligheid. Uw trap is met vernieuwde traptreden een echte blikvanger in de woonkamer of hal, en door het ruwere oppervlak zal u minder snel uitglijden.

 • Goedkope manier van renoveren
 • Snel geplaatst, dus geen last van de werkzaamheden
 • Lage materiaalkosten

Welke materialen zijn mogelijk?

Wanneer u kiest voor overzettreden om de trap in uw woning in Amersfoort mee te bekleden heeft u de keuze uit vele materiaalsoorten. De totaalprijs voor de traprenovatie is onder andere afhankelijk van het materiaal. Hieronder volgt een lijstje met alle materiaalsoorten en de voordelen:

 • Eiken: eén van de populairste materiaalsoorten in Amersfoort. Eikenhout is duurzaam, slijt bijna niet en gaat zeer lang mee. Verkrijgbaar in verschillende houttinten voor een authentieke uitstraling.
 • Laminaat: dit is een duurzaam materiaal en verkrijgbaar in allerlei kleuren en houtstructuren. Ook een leer- of betonlook is mogelijk. Laminaat is krasvast en één van de goedkoopste opties.
 • Tapijt: tapijt heeft twee grote voordelen, het is namelijk voordelig om aan te brengen en werkt geluidsisolerend.
 • PVC/vinyl: PVC en vinyl worden beide gemaakt van kunststof en zijn onderhoudsarm. Beide materialen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren designs. Vinyl is daarnaast nog geluidsdempend.

Kosten van overzettreden

Wanneer u een trapspecialist uit Amersfoort inschakelt voor het aanbrengen van overzettreden, dan rekent hij in de meeste gevallen een gemiddelde prijs per traptrede. De prijzen die in de tabel hieronder genoemd worden zijn allen vanaf prijzen inclusief arbeidskosten en de btw. Per specialist kunnen de prijzen verschillen.

Voor overzettreden van laminaat betaalt u ongeveer €125,- per traptrede. Tapijt is verkrijgbaar vanaf €135,- per overzettrede en PVC kost ongeveer €145,-. Wilt u liever echt eikenhout? Hiervan ligt de gemiddelde vanaf prijs rond de €160,- per traptrede. Gemiddeld genomen bestaan trappen uit ongeveer 13 tot 14 traptreden, dus dan liggen de gemiddelde totaalkosten tussen de €1.600,- tot €2.240,-, afhankelijk van de materiaalkeuze.

De materialen van overzettreden

Een trapspecialist vertelt in deze video meer over de mogelijkheden.

Prijstabel: wat kosten overzettreden?

Materiaalsoort overzettredeGemiddelde vanafprijs, inclusief plaatsing en btw
Laminaat€125,- per trede
Tapijt€135,- per trede
PVC/vinyl€145,- per trede
Eiken€160,- per trede

* Let op: Dit zijn gemiddelde en vanaf prijzen, inclusief materiaal, montage en btw. Vraag voor exacte prijzen gratis en vrijblijvende offertes aan!

Snelle en voordelige traprenovatie met overzettreden?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van trapspecialisten uit Amersfoort!

Offertes aanvragen
open trap bekleden in Amersfoort

Open trap bekleden

Over het algemeen geldt dat het renoveren van een open trap voordeliger is dan de renovatie van een dichte trap. Het bekleden van een rechte open trap is eenvoudiger dan een gebogen model, daarom is dit goedkoper. Er is namelijk minder materiaal nodig, omdat een open trapmodel geen stootborden heeft. U heeft de keuze uit verschillende soorten trapbekleding. Denk aan het stofferen van de treden met tapijt of overzettreden van PVC, vinyl of laminaat. Ook hout wordt gebruikt om een open trap mee te bekleden. Tijdens een traprenovatie is het mogelijk om de traptreden dicht te maken. Hierdoor verliest u onder andere minder warmte.

dichte trap in Amersfoort bekleden

Dichte trap bekleden

Voor het bekleden van een dichte trap brengt een trappenmaker uit Amersfoort trapbekleding aan op zowel de treden als de stootborden. Hierbij is het mogelijk om een stootbord een andere kleur te geven als de treden. Het kleurverschil geeft een mooi effect. Eventuele extra’s zijn het aanbrengen van antislip en verlichting. Voor het bekleden worden diverse materialen gebruikt, bijvoorbeeld voerzettreden of tapijt. Een vakman verwijdert eerst alle oude bekleding en eventuele lijm- en kitresten. Hij zorgt ervoor dat de traptreden helemaal egaal zijn voor het aanbrengen van de trapbekleding. Hij bekleedt eerst de treden en daarna de stootborden.

Traprenovatie met behoud van karakter

Met het aanbrengen van trapbekleding transformeert u eenvoudig de uitstraling van de gehele trap. In sommige gevallen willen klanten uit Amersfoort echter het karakter behouden. Dit gaat vaak op bij prachtige authentieke wenteltrappen. Vooral in oudere jaren ’30 woning vinden klanten uit Amersfoort het behoud van het originele karakter erg belangrijk. Het aanbrengen van een trapmat of trapbekleding voelt ongepast en past ook niet bij het interieur. Dit wordt door trapspecialisten uit Amersfoort op verschillende manieren gedaan. In de meeste gevallen zal de specialist ervoor kiezen om de trap enkel goed te schuren of zandstralen en vervolgens te lakken.

Bestaande trap schilderen of oliën?

Heeft u een prachtige houten wenteltrap in uw woning in Amersfoort en wilt u deze renoveren zonder daarbij het karakter te verliezen? Dan zal een trapspecialist u aanraden om deze te schilderen of lakken. Als u de treden laat verven, dan brengt de specialist uit Amersfoort in de meeste gevallen een gekleurde verf aan. De houtnerf is hierbij niet meer zichtbaar. U kunt er echter ook voor kiezen om een transparante beits aan te brengen. In dit geval is de originele houtkleur en de houtnerf zichtbaar. Dit is exact de charme van houten trappen. U kunt het oppervlak niet onbewerkt laten, omdat het dan enorm snel zal gaan slijten. U heeft de beits nodig als beschermlaag.

Trap zandstralen

trap zandstralen Amersfoort
Voordat de specialist uit Amersfoort de trap kan gaan verven of oliën zal eerst de oude verflaag verwijderd moeten worden. U kunt dit met de hand of een schuurmachine doen, maar het is tevens mogelijk om dit uit te besteden aan een trappenspecialist. In de meeste gevallen zal deze door middel van zandstralen alle oude verflagen verwijderen. Het zandstralen is relatief eenvoudig en zorgt ervoor dat het oppervlak in korte tijd volledig egaal is geschuurd. Stralen is niet per se voor elke houtsoort geschikt. Heeft u een trap van een zachte houtsoort? Geef dit dan aan. Als het straalmiddel onder te hoge druk gespoten wordt, zal dit namelijk beschadigingen opleveren.

Krakende trap?

krakende trap
Een veelvoorkomend probleem bij houten trappen is het feit dat deze na een tijdje gaan kraken. Een krakende trap is erg vervelend, u kunt dan namelijk niet meer zachtjes omhoog of naar beneden lopen. Om het probleem van de krakende trap op te lossen kunt u kiezen voor een volledige traprenovatie, bijvoorbeeld door de trap te laten stofferen of overzettreden te plaatsen. Het is ook mogelijk om een of enkele stootborden te renoveren en opnieuw te bevestigen. Dit verhelpt vaak de krakende trap. U kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen. Echter is het advies om dergelijke klussen uit te besteden aan een erkend vakman uit Amersfoort.

Hoe maakt u uw trap veilig?

De trapspecialist geeft u in deze video aantal praktische tips.

Trapspecialist nodig voor een goedkope en vakkundige traprenovatie?

Bespaar aanzienlijk op de kosten door kosteloos offertes met scherpe prijzen te vergelijken!

Gratis offertes

Extra opties bij traprenovatie

opties bij trap renoveren
Het laten renoveren van uw trap brengt extra opties met zich mee. Naast een transformatie van het uiterlijk, is het ook verstandig om aan de veiligheid te denken. Bijvoorbeeld het plaatsen van een trapleuning, het laten leggen van antislip strips of een trapmat of het toevoegen van trapverlichting.

Wat zijn de mogelijkheden?

 • Antislip strips
 • Trapleuningen
 • Trapverlichting

Antislip strips

antislip strips Amersfoort
Wij gaven eerder al aan dat de renovatie van een bestaande trap niet per se heel veel geld hoeft te kosten. Zo is het bijvoorbeeld een mogelijkheid om bij een renovatie enkel de antislip strips te vervangen. Hebt u nog geen antislip strips? Overweeg dan om deze alsnog te plaatsen. Een antislip strip zorgt ervoor dat uw voeten meer grip hebben. Met name op gelakte en geschilderde trapoppervlakken is dit bijna noodzaak.

De antislip strips schaft u eenvoudig bij bouwmarkt of trappenfabriek uit Amersfoort aan. U krijgt hierbij de keus uit een ruim assortiment, met name in kleuren en afmetingen. De gemiddelde kosten van antislip strips zijn €3,- tot €15,- per meter. Een trapmat is wat prijziger en kost gemiddeld €20,- tot €65,- per mat.

Trapleuningen

trapleuning vervangen
Vindt u het niet nodig om uw traptreden te renoveren, maar wil u wel de sfeer in de hal wijzigen of het wooncomfort verhogen? Kijk dan eens naar de opties voor het vernieuwen van de trapleuning. Een standaard trapleuning bestaat over het algemeen uit een eiken balk, eventueel gelakt, gebeitst of geverfd. Houdt u niet van standaard oplossingen? Er bestaan heel wat alternatieven. Kies bijvoorbeeld voor een variant die gemaakt is van een Pvc-buis, een touw of zelfs een paar losse knoppen aan de muur. Voor een trapleuning betaalt u gemiddeld €50,- tot €100,- per leuning.

Trapverlichting

trapverlichting Amersfoort
Door te zorgen voor een permanente trapverlichting voorkomt u dat iemand in het donker van de trap afstommelt, of zelfs valt. Daarnaast is trapverlichting een prima alternatief voor licht op de overloop. Vindt u het niet prettig om de hele nacht het licht aan te houden? Kies dan niet voor een statische, maar een dynamische trapverlichting. Deze werkt op basis van sensoren, en springt alleen aan na beweging. Bij de wat duurdere soorten dynamische trapverlichting bepaalt u de intensiteit en verlichtingsduur. U heeft al trapverlichting vanaf €10,- per lichtpunt.

Zelf een trap bekleden?

Wilt u uw trap bekleden, dan moet u rekening houden met een aantal factoren. Zo heeft u speciaal gereedschap en ander materiaal nodig voor het plaatsen van trapbekleding. Bijvoorbeeld lijm, montage-strips of kit en een trapspin om de treden goed op te meten. Zonder dit gereedschap is het zeer lastig om de juiste maten te verkrijgen.

Het renoveren van de trap gaat een stuk sneller met een trapspecialist uit de regio Amersfoort. Soms is een traprenovatie al mogelijk binnen 1 dag! Bovendien hoeft u dan geen duur gereedschap aan te schaffen. Volg het onderstaande stappenplan wanneer u de trap gaat bekleden.

trap renoveren Amersfoort

Stappenplan

 • Voorbereiding
  Zorg ervoor dat u voordat u begint met het plaatsen van het tapijt de oude bekleding volledig verwijdert. Niet alleen het materiaal maar ook nietjes en lijmresten moet u verwijderen. Een tweede stap in de voorbereiding is de aanschaf van de juiste gereedschappen en materialen. Meet de traptreden, neuslatten en stootborden op voor een indicatie van de hoeveelheid tapijt (en eventueel ondertapijt) die u dient te bestellen.
 • Plaatsen ondertapijt
  Het ondertapijt is een tapijtlaag die alleen op de treden en neuslatten wordt aangebracht voor meer vering, isolatie en een langere levensduur van de bovenlaag. Meet voordat u het materiaal plaatst de treden op met papier, en snij daarom heen het ondertapijt uit. Houdt een rand van 2 centimeter extra aan om meetfoutjes te ondervangen.
 • Plaatsen bovenlaag
  Het echte renoveren van de trap gebeurt wanneer u de bovenste laag tapijt aanbrengt. Deze bovenlaag moet een prettige aanblik bieden, en zal daarom nauwkeurig moeten worden aangebracht. U optimaliseert de aanblik door de trapbekleding in de hoeken goed aan te duwen en stevig vast te zetten met lijm en eventueel enkele nietjes.
 • Stofferen stootborden
  Bij het aanbrengen van de bovenlaag dient u eerst alleen de treden en neuslatten te bedekken, en daarna de stootborden. Op deze manier voorkomt u dat de tapijtlagen elkaar overlappen. Druk ook bij de borden de hoeken goed vast.
 • Afwerking
  Tot slot adviseren wij om de bevestiging van de verscheidene lagen goed te controleren en eventuele losse draden af te knippen.

Laat u trap renoveren door een specialist voor het beste resultaat!

Vul het offerteformulier in en kies eenvoudig de beste trapspecialist uit Amersfoort!

Gratis offertes

Traprenovatie of nieuwe trap?

Kiest u voor een renovatie of een complete nieuwe trap? In de meeste gevallen zijn traprenovaties echter voldoende om de trap weer in ere te herstellen. Bovendien is een renovatie vele malen goedkoper dan het aanschaffen van een nieuw trapmodel, en behaalt u hetzelfde resultaat. Door trapbekleding aan te brengen geeft u het geheel een compleet andere uitstraling: niemand zal doorhebben dat dit nog steeds dezelfde trap is. In slechts enkele gevallen is het aan te raden een nieuwe trap te plaatsen. Wanneer u een oud huis heeft gekocht of de complete woning in Amersfoort wilt renoveren. Ook kiezen steeds meer klanten uit Amersfoort voor een nieuwe trap omdat zij de oude trapsoort willen vervangen. U kunt hierbij denken aan het plaatsen van een vaste trap naar zolder of het vervangen van een oude spiltrap.

traprenovatie Amersfoort

Traprenovatie uitbesteden? 3 bespaartips!

Een traprenovatie is vaak niet een klus die u zelf wilt uitvoeren. Het neemt namelijk veel tijd in beslag en is soms een behoorlijk specialistisch werkje. Wilt u het renoveren uitbesteden en toch zo veel mogelijk geld besparen? Lees dan onderstaande tips door:

 • Verwijder de oude bekleding: door de oude bekleding te verwijderen, bespaart u op de totaalprijs. Een specialist hoeft dan alleen nog maar de bekleding te leggen.
 • Denk van tevoren goed na over het materiaal: kijk welke materialen er beschikbaar zijn en wat uw budget is. Als u goedkoop uit wilt zijn kiest u bijvoorbeeld voor stofferen met tapijt of laminaat.
 • Vergelijk offertes: door diverse offertes aan te vragen en onderling te vergelijken bespaart u op de kosten.

Voordelen traprenovatie Amersfoort

Renovaties brengen enorm veel voordelen met zich mee. Allereerst ziet de trap er weer strak uit, een echte blikvanger. Wilt u de woning op termijn verkopen? Dan kunt u een hogere prijs vragen dan wanneer uw trap oud en vervallen is. Toch liggen wellicht de belangrijkste voordelen bij de verhoogde veiligheid. Door slijtage worden de traptreden glad, waardoor de kans op glijpartijen enorm is. Een traprenovatie met eventuele extra’s waarborgt de veiligheid. De voordelen op een rijtje:

 • Een snelle manier om uw interieur aan te passen.
 • Het is mogelijk om binnen 1 dag te renoveren.
 • Traprenovatie zorgt voor waardestijging van uw woning.
 • Een gerenoveerde trap zorgt voor meer comfort en veiligheid.
 • Profiteer van vakmanschap en garantie.

Meest recente aanvragen uit de omgeving Amersfoort

Twee volledige traprenovaties in Utrecht
Overzettreden plaatsen op trappen in Amersfoort
Renoveren van een trap met PVC in de buurt van Veenendaal
Stofferen van trappen in kantoorgebouwen in Nieuwegein
Renovatie van drie houten trappen in Zeist
Open trap renoveren in de omgeving van Houten
Antisliptreden plaatsen op een trap in Soest
Plaatsen van nieuwe trapleuningen in Maarssen
Bekleden van trappen in woningen rondom IJsselstein
Nieuwe trap plaatsen in een woning in Woerden
trap renoveren
Offertes van trapspecialisten

Gratis en vrijblijvend!

Vrijblijvende traprenovatie offertes

Denkt u aan een traprenovatie door de treden te bekleden met overzettreden? Vaak is de renovatie al binnen 1 dag afgerond! Of laat uw houten trap zandstralen om het terug te brengen in de oorspronkelijke staat. Schakel een specialist uit Amersfoort in voor het renoveren van de trap. Vul het offerteformulier in om te besparen op traprenovatiekosten. Door offertes te vergelijken weet u zeker dat u niet te veel betaald! Deze offertedienst is geheel gratis en vrijblijvend! Kozijnen laten vervangen? Ook dan is het mogelijk om een specialist in te schakelen!

Meer weten?

 • Meer weten over laminaat? Bekijk dan de pagina op wikipedia.
 • Meer informatie over het FSC-keurmerk vindt op fsc.nl.
 • Wat is PVC precies? Bekijk de uitleg op wikipedia.