Traprenovatie Noord-Holland

Door slijtage is het gemiddeld eens in de 15 jaar een renovatie van de trapbedekking noodzakelijk. Hoewel de meeste mensen kiezen voor het stofferen van (houten) treden, is het tegenwoordig ook mogelijk om uw trap te bekleden met vinyl. Het installeren van nieuwe trapbekleding is niet de enige optie, ook het plaatsen van een volledig aangepaste trap van beton of natuursteen valt binnen de mogelijkheden.

Woont u in Noord-Holland, en bent u op zoek naar een specialist op het gebied van traprenovatie? Bij van der Kolk beheren wij een netwerk van trappenspecialisten. Geef via het contactformulier uw wensen aan ons door, en wij sturen u gratis en vrijblijvend offertes toe van specialisten uit Noord-Holland.

traprenovatie in Noord-Holland

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gratis en vrijblijvend traprenovatie offertes aan en bespaar tot wel 30% op de totaalprijs!

Gratis offertes aanvragen

Wat zijn de mogelijkheden bij traprenovatie?

Zijn uw traptreden na verloop van tijd gaat slijten? Of is uw trapbekleding her en der los gaan laten? In dat geval is het hoog tijd voor een renovatie van uw trappen. Met renovatiewerkzaamheden bedoelen we alle werkzaamheden die de staat van uw trap weer in ere herstellen. Na een traprenovatie zien trappen er niet alleen mooi en strak uit, maar is het ook een stuk veiliger om de trap op en af te lopen. Dit is zeker verstandig in woningen waar oudere mensen of kleine kinderen rondlopen. Klanten uit Noord-Holland vragen ons geregeld welke werkzaamheden onder het renoveren vallen. Dit zijn onder andere:

 • Het schuren en schilderen of oliën van trappen. Vaak doet de trapspecialist uit Noord-Holland dit door middel van zandstralen.
 • Het bekleden van uw trappen met overzettreden. Overzettreden zijn voordelig en verkrijgbaar in vele verschillende soorten en maten.
 • Het in ere herstellen van uw houten trappen door deze te zandstralen en lakken.

Traprenovatie of nieuwe trap?

Klanten uit Noord-Holland vragen ons wel eens of het verstandiger is om te renoveren of te vernieuwen. In de meeste gevallen raden wij u een renovatie aan. Renovaties zijn stukken voordeliger dan het aanschaffen en laten plaatsen van nieuwe trapmodellen. Bovendien behalen wij met renovaties hetzelfde resultaat. Door de traptreden te bekleden met trapbekleding of door het oppervlak te schilderen krijgen trappen een volledig nieuw uiterlijk. Bovendien verkleint u hiermee de kans op uitglijden. In sommige gevallen zult u echter wel een nieuw trapmodel moeten aanschaffen. Bijvoorbeeld wanneer u bent uitgekeken op de trapsoort die u nu in huis heeft, of als het materiaal zodanig is aangetast dat dit niet te herstellen is. Hoewel klanten uit Noord-Holland vaak denken dat ze kunnen kiezen uit elke willekeurige trapsoort is dit niet altijd het geval. Een trapspecialist uit Noord-Holland kan u adviseren over de mogelijkheden.

Maatwerk tegen een scherpe prijs

Bent u aan het nadenken over de renovatie van uw trap? Wilt u weten wat beter past in uw woning; trappen van natuursteen, of een houten model? Hebt u behoefte aan meer informatie over de mogelijkheden voor opzettreden, of trapbekleding door middel van PVC? Bij van der Kolk bent u aan het juiste adres. Wij proberen zo goed mogelijk uw wensen voor traprenovatie uit te laten komen, door u in contact te brengen met een specialist uit Noord-Holland die aan de gestelde eisen voldoet. Uw wensen staan voorop!

Besparen? Offertes vergelijken!

Vraag via het contactformulier geheel gratis en vrijblijvend verschillende offertes aan. Wij zoeken op basis van de geleverde informatie enkele aan ons gelieerde bedrijven in Noord-Holland uit, die een speciale offerte voor u opstellen. Deze offertes vergelijkt u dan persoonlijk op basis van materiaalkosten en aanbiedingen. Zo kiest u zelf voor een vakman of trappenfabriek uit de omgeving van Noord-Holland die bij u past. Door het vergelijken van de offertes is het mogelijk om tot wel 30% te besparen op de uiteindelijke investering.

Vergelijk diverse offertesTraprenovatie of nieuwe trap (*)

Gewenst materiaal (*)

Omschrijving (*)


Gewenste eerste werkdag (*)kosten traprenovatie Noord-Holland

Open trap bekleden

bekleden van open trap Noord-Holland
Open trappen worden steeds populairder bij onze klanten uit Noord-Holland. Dit komt doordat een open trap een ruimtelijke aanblik biedt, die zeker in bedrijfsruimten zeer gewaardeerd wordt. Hoewel een open trap dus vele positieve eigenschappen heeft op het gebied van uitstraling, kunnen ze een risico vormen voor de veiligheid van kinderen, deze kunnen gemakkelijk door de treden wegglijden. Daarnaast zorgen open trappen voor hogere stookkosten. Dit ondervangt u door het plaatsen van een tussendeur bovenaan de trap. Het stofferen en bekleden van open trappen laat u het beste over aan een erkend specialist van een trappenfabriek voor een optimaal resultaat.

Dichte trap bekleden

bekleden van dichte trap Noord-Holland
Het bekleden van een dichte trap is gemakkelijker dan een open trap. Toch is ook bij het aanbrengen van een trapbekleding op dichte trappen een nauwkeurige werkwijze vereist. Wanneer de bekleding namelijk te los wordt aangebracht, dan heeft dit wellicht tot gevolg dat er mensen uitglijden over de treden. Wilt u uw dichte trap niet alleen stofferen maar van een complete renovatie voorzien? Dan kunt u de klussen het beste combineren. Zo zult u aanzienlijk op de prijs besparen en ondervindt u maar een relatief korte tijd overlast van de werkzaamheden. U hoeft voor een dergelijke (dichte) traprenovatie geen specialist of trappenfabriek in te schakelen.

Traprenovatie kosten

Klanten uit Noord-Holland die geïnteresseerd zijn in traprenovaties vragen zich vaak af wat dit precies gaat kosten. Het is lastig om vooraf een indicatie te geven, omdat dit afhankelijk is van een aantal persoonlijke factoren. De arbeidskosten, bijvoorbeeld, maar ook de trapsoort en het materiaal zijn van invloed op de kosten. De arbeidskosten kunnen per specialist in Noord-Holland tot wel honderden euro’s verschillen. Wilt u de beste prijs? Vergelijk dan meerdere offertes via ons contactformulier. Wilt u de trappen laten bekleden? Dan bent u met tapijt het voordeligst uit: dit kost vanaf €1.400,-. Als u graag de warme uitstraling van hout wilt hebben dan betaalt u al snel vanaf €3.500,-. Lees hier meer over de kosten van een traprenovatie.

kosten trapbekleding Noord-Holland
Type traprenovatie (gesloten trap)Gemiddelde totale kosten, inclusief montage
Zandstralen€30,- tot €40,- per vierkante meter
Schilderen / oliën€350,- tot €750,-
Traprenovatie tapijtVanaf €1.400,-
Traprenovatie laminaatVanaf €2.300,-
Traprenovatie vinyl / PVCVanaf €2.500,-
Traprenovatie eiken houtVanaf €3.500,-

* Wij zijn van een gesloten trap, met 13-14 treden uitgegaan. De totaalprijs is inclusief materiaal, montage en btw.

Op zoek naar een trappenspecialist in Noord-Holland?

Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30% op de totaalprijs!

Gratis offertes aanvragen

Overzettreden

Een andere renovatiemethode is het bekleden met overzettreden. Overzettreden zijn als het ware kant en klare traptreden, waarmee u uw bestaande treden gaat bekleden. Overzettreden zijn verkrijgbaar in diverse materialen en afwerkingen. Laminaat is een voordelige optie, maar u kunt ook kiezen voor overzettreden van echt eikenhout. Hiervan ligt de prijs gemiddeld hoger, maar u bent nog steeds voordeliger uit dan wanneer u houten trapbekleding aan laat brengen. Wilt u wel de uitstraling van echt hout maar heeft u een beperkt budget? Dan is PVC of vinyl een geschikte optie. Beide materialen zijn verkrijgbaar in diverse patronen die eikenhout goed kunnen nabootsen.

Wat zijn de voordelen van overzettreden?

Overzettreden bieden vele voordelen ten opzichte van reguliere trapbekleding. Eén hiervan is de prijs. U betaalt voor overzettreden een stuk minder dan trapbekleding, terwijl u een soortgelijk resultaat behaalt. Een tweede belangrijk voordeel is dat er ruim de keuze is uit diverse materialen en patronen, zodat u uw trap de uitstraling geeft die u wenst. Bovendien is het bekleden met behulp van overzettreden relatief eenvoudig. Doordat de trapspecialist uit Noord-Holland veel minder tijd kwijt is, bespaart u nog eens flink op de arbeidskosten.

 • Veel keuze uit verschillende materialen
 • Snel en eenvoudig geplaatst

Kosten van overzettreden

De kosten van de overzettreden wordt sterk beïnvloed door uw materiaalkeuze. Bent u op zoek naar trapbekleding en heeft u een beperkt budget? Kies dan voor laminaat. Hiermee kunt u de warme uitstraling van een echte houtsoort eenvoudig nabootsen voor een goedkope prijs. Gemiddeld kost u dit €125,- per trede. Voor een open trap van 13 treden kost dit ongeveer €1.650,- in totaal. Overzettreden van tapijt kosten gemiddeld €135,- per vierkante meter en de prijzen van PVC of vinyl liggen rond de €145,- per vierkante meter. Tot slot kunt u kiezen voor echt eikenhout. Voor eiken liggen de prijzen in Noord-Holland gemiddeld rond de €160,- per trede.

kosten van overzettreden
Materiaalsoort overzettredeGemiddelde vanafprijs, inclusief plaatsing en btw
Laminaat€125,- per trede
Tapijt€135,- per trede
PVC/vinyl€145,- per trede
Eiken€160,- per trede

Snelle en voordelige traprenovatie met overzettreden?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van trapspecialisten uit Noord-Holland!

Offertes aanvragen

Trap bekleden met hout

trap bekleden met hout
In de meeste Nederlandse huishoudens is het nodig om eens in de 15 jaar de trapbekleding te vervangen door nieuw materiaal. Dit komt onder andere doordat veelvuldig gebruik de bovenzijde van de trapbekleding doet slijten. Hoewel u de keus hebt uit de vele materialen, zoals vinyl, pvc en natuursteen, is het ook een optie om hout te gebruiken om uw trap mee te bekleden. Diverse houtsoorten vormen een geschikte oplossing voor een dergelijke klus. Kies bijvoorbeeld voor licht esdoornhout voor een modern resultaat, of creëer een geheel nieuwe stijl met door te gaan voor wat meer donkere houtsoorten.

Eiken

eiken traprenovatie
Hout was lange tijd het meest gebruikte basismateriaal voor het ontwerpen van trap, trapleuning en andere traponderdelen. De houtsoort die daarbij de grootste aftrek vond was eiken. Het voordeel van eiken is dat dit uitstekend bewerkbaar is, en weinig plaatsingstijd vraagt. Een eiken trapleuning of trapbekleding geeft een lichte uitstraling, en vereist weinig onderhoud. Wel raden experts aan om te kiezen voor een extra topcoating, om zo de kans op krassen en verkleuringen te verminderen. Wilt u wel graag het trapoppervlak bedekken met hout, maar is eiken niet naar uw wens? Een prima alternatief is het gebruik van mahonie of douglas hout.

Betonlook

betonlook traprenovatie Noord-Holland
Als het hoog tijd is om uw trap te renoveren, dan hebt u een ruime keus uit stijlen en designs voor de nieuwe uitstraling. Eén van de nieuwste oplossingen binnen de trappenbranche is het creëren van een betonlook. Veel mensen denken dat de betonlook alleen geschikt is voor bedrijven en industriële panden. Dit hoeft echter niet, door de betonlook te combineren met natuurlijke materialen, zoals een eiken trapleuning ontstaat een authentieke en robuuste look. De betonlook passen de specialisten uit ons netwerk in Noord-Holland enkel toe bij dichte traptreden, om zo de stevigheid van het geheel te waarborgen, en eenheid in uitstraling te behouden.

Laminaat / HPL of CPL

laminaat als trapbekleding
Bent u op zoek naar een nieuwe trapbekleding die gemakkelijk schoon te houden is, weinig kost en een lange levensduur heeft? Dan is laminaat de beste keuze voor u. Laminaat is een zeer duurzaam materiaal, en zal niet snel slijtplekken of beschadigingen tonen. Een ander voordeel van het product is dat het is te recyclen. Blijkt na een tijdje dat uw trap bekleden met laminaat (CPL/HPL) toch geen goed plan was, dan past u de planken gemakkelijk ergens anders toe. Laminaatplanken bestelt u eenvoudig bij een bouwmarkt, in twee mogelijke varianten: HPL en CPL. HPL producten hebben een zeer sterke bovenlaag, die uitstekend bestand is tegen vallende voorwerpen. In tegenstelling tot HPL planken kent CPL trapbekleding een dunnere bovenlaag. CPL is echter flexibeler en daardoor gemakkelijker te leggen. Zowel CPL als HPL producten kennen, in vergelijking met andere opties, een relatief lage prijs.

Vinyl / PVC

trapbekleding met pvc of vinyl
Wanneer u de trappen van uw pand in Noord-Holland gaat stofferen, dan moet u een keuze maken uit diverse materialen. Naast laminaat, houten planken en vloerbedekking is het ook mogelijk te kiezen voor het bedekken van een trap met PVC of Vinyl. Deze twee producten lijken sterk op elkaar, maar er zit wel degelijk een verschil tussen. Zo vormen zowel vinyl en PVC beide zeer onderhoudsvriendelijke vormen van bekleding, en zijn beide ook zeer vochtbestendig. PVC heeft daarnaast nog enkele extra voordelen. Zo is het product zeer kleurvast, en kunt u hier uw trap makkelijker mee renoveren. Een ander voordeel van PVC ten opzichte van vinyl is dat het een zeer duurzaam basismateriaal is. Bij vinyl is dit afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal. Deze kwaliteit is tevens van invloed op de aanschafprijs. Vinyl kent zeer aantrekkelijke prijzen, maar is minder duurzaam dan PVC.

Linoleum

linoleum trap
Linoleum is tevens een zeer geschikt basisproduct voor een traprenovatie. Linoleum is een zeer uniek product dat gemaakt wordt van jute, lijnzaadolie en kurk of houtmeel. Dit betekent dat het een natuurlijk product is, met weinig invloed op het milieu. Wanneer het linoleum verwijderd wordt, dan is het bijvoorbeeld te recyclen tegen lage kosten. Dankzij de diverse grondstoffen is linoleum zeer sterk en stootvast. Dit leidt ertoe dat het ook een zeer geschikt product is voor het bekleden van vloeren van openbare ruimtes. Andere voordelige eigenschappen van linoleum woononderdelen zijn de geluidsdemping, luxe uitstraling en de lange levensduur. Kiest u voor dit basismateriaal? Dan moet u vervolgens kiezen uit twee verschillende vormen: stroken of tegels. Hiermee kunt u eenvoudig en snel zelf de trap herstellen. Met name de stroken worden door onze experts uit Noord-Holland aangeraden, vanwege de eenvoudige installatie, en het lage onderhoud.

Tapijt

Tapijt is van oudsher één van de meest gebruikelijke producten om uw vloeren en trap mee te bekleden. Hoewel dit vaak uit gewoonte gebeurt, bezit een tapijtlaag vele voordelen. Ten eerste is het in zeer veel verschillende kleuren en designs verkrijgbaar: het past daarom altijd binnen het interieur van uw pand in Noord-Holland. Een tweede positieve eigenschap is dat u met vloerbedekking altijd warme voeten houdt, en dat het een goede isolerende werking kent. Aan tapijt als trapbekleding zit nog een derde voordeel verbonden, namelijk dat u niet snel van de traptreden zult glijden. Dit is zeker aan te raden in een gezin met kinderen. Gaat u zelf aan de slag met de traprenovatie en is een vloerbedekking het materiaal van uw keuze? Zorg er dan voor dat u minimaal een halve meter extra stof heeft, om ook de naden goed af te dekken. De kosten voor het product hangen af van diverse factoren zoals de hoogte van de pooldraden en het gekozen design.

trap stofferen Noord-Holland

Uw traptreden opnieuw laten bekleden?

Vraag eenvoudig vrijblijvende traprenovatie offertes aan en bespaar tot wel 30% op de kosten!

Gratis offertes

Traprenovatie met behoud van karakter

Houten trappen hebben een bepaalde charme, daarom is het bij een trapspecialist uit Noord-Holland mogelijk om uw trap in ere te herstellen. Hiervoor zult u de traptreden volledig moeten schuren, zodat alle lagen verf verdwijnen. Wilt u dit zelf doen? Houd er dan rekening mee dat het schuren van traptreden een erg tijdrovende klus is. U heeft dit waarschijnlijk niet in één dag gedaan. U kunt hiervoor gebruik maken van een schuurmachine, maar eventueel komen afbijtmiddelen of een verfbrander ook van pas. Veel klanten zien echter zo tegen het schuurwerk op, dat zij hiervoor liever een professioneel trapspecialist uit Noord-Holland inschakelen.

Bestaande trap schilderen of oliën?

Begint de bovenste verflaag af te bladderen? Of heeft u slijtageplekken ontdekt op uw traptreden? Dit is niet gek: uw trap is één van de meest gebruikte onderdelen van het huis en slijtage is onvermijdelijk. Dit zorgt er echter wel voor dat veiligheid op de trap enorm daalt. Daarom raden wij u aan de trap opnieuw te schilderen en te oliën. Het is belangrijk dat u hiervoor de juiste verfsoort kiest. Een verfsoort met een hoogglans lak is vaak de glad, wat glijpartijen veroorzaakt. U kunt het beste een officiële trapverf gebruiken. Wanneer u een trapspecialist inschakelt kunt u ervan op aan dat hij enkel trapverf van de beste kwaliteit gebruikt.

Trap zandstralen

trappen zandstralen Noord-Holland
Zoals wij eerder al benoemden is het schuren van de trap een zware klus. Om tijd te besparen zou u hiervoor een trapspecialist uit Noord-Holland kunnen inschakelen. De vakman maakt gebruik van een zandstraalmethode. Hiermee is het hele oppervlak in korte tijd egaal geschuurd, zodat u de trap opnieuw kan afwerken met lak of een trapverf. Het zandstralen is enkel geschikt voor harde houtsoorten. Dit komt omdat de zachtere houtsoorten te veel beschadigd raken door het straalmiddel. Het zandstralen van eiken- of beukenhout is doorgaans geen probleem. Is uw trap van een zachte dennenhout? Laat u dan informeren door een trappenspecialist uit Noord-Holland alvorens u het oppervlak laat zandstralen.

Extra opties bij traprenovatie

traprenovatie opties
Naast het aanbrengen van trapbekleding of het schilderen van de traptreden, is het mogelijk om bij een renovatie te kiezen uit tal van extra opties. Deze vergroten de veiligheid en verbeteren het aanzicht. Laat bijvoorbeeld een trapmat of antislip strips plaatsen om uitglijden te voorkomen. Trapmatten kosten gemiddeld €20,- tot €65,- per mat en een antislipstrip kost slechts €3,- tot €15,- per meter. Een optie die in Noord-Holland erg populair is, is het aanbrengen van trapverlichting. Dit geeft een stijlvol resultaat en zorgt ervoor dat u in het donker goed kan zien waar u loopt. Goede trapverlichting kost ongeveer €10,- tot €40,- per lichtpunt.

stootborden voor trap

Stootborden

Veel mensen met een houten trapoppervlak weten dat deze ontzettend kan kraken. Dit komt doordat na verloop van tijd het hout gaat werken, en daardoor soms iets minder strak in elkaar zit. Gelukkig is het relatief eenvoudig om zelf de stootborden weer kraakvrij te maken. Hiervoor moet u eerst nagaan waar precies teveel speling zit. Wrik vervolgens het problematische stootbord los, en maak deze volledig schoon met een plamuurmes. Breng daarna nieuwe lijm aan, en timmer de stootborden weer vast. Gebruik bij het renoveren eventueel een latje om het stootbord met de trede te verbinden. Dit zal de speling en daarmee het kraken voorkomen.

antislip strip

Antislip strips

Hoewel het zeer belangrijk is om aandacht te besteden aan de uitstraling van een trap, adviseren wij ook om rekening te houden met de veiligheid van uzelf en uw huisgenoten. Een gelakt of geschilderd trapoppervlak is soms spiegelglad, wat betekent dat antislip strips een noodzakelijkheid vormen. Antislip strips bestelt u bij elke bouwmarkt in diverse soorten, afhankelijk van uw eisen. Kies bijvoorbeeld voor een antislip oplossing die enkel over het voorste randje valt, of juist strips die de helft van een trede beslaan. Vindt u antislip strips geen mooie aanblik bieden? Een alternatief is de plaatsing van een loper over het midden van de trap.

trapleuning laten vervangen

Trapleuningen

Bij het renoveren van trappen, kijken vele klanten uit Noord-Holland alleen naar de traptreden, het is echter ook een optie om de trapleuning te vervangen of vernieuwen. Een standaard trapleuning is gemaakt van hout, en met enkele schroeven in de muur gezet. Bij de renovatie van een trapleuning kan een specialist de leuning opnieuw lakken, of de schroeven vervangen. Daarnaast is het een mogelijkheid om de hele trapleuning te renoveren. Kies bijvoorbeeld voor een trapleuning van een boomtak, of overweeg om kleine stukjes leuning langs de muur te plaatsen. Kijk voor inspiratie bij een online webwinkel, of ga langs bij een woonboulevard.

traprenovatie met trapverlichting

Trapverlichting

Een laatste onderdeel van een renovatie waar wij graag uw aandacht op willen vestigen is het installeren van trapverlichting. Het grote voordeel van speciale trapverlichting is dat deze aan sensoren te koppelen is. Dit betekent dat de trapverlichting geactiveerd wordt op het moment dat iemand hier langs loopt. Zo hoeft de trapverlichting niet de hele nacht te branden, maar profiteert u wel van de voordelen. De meeste trapverlichting bestaat uit LED lampjes, welke bekend staan als een duurzame oplossing. Wilt u meer weten over de mogelijkheden en kosten voor trapverlichting? Vraag vrijblijvend offertes aan van trapspecialisten uit Noord-Holland.

doe-het-zelf trap bekleden

Zelf een trap bekleden?

Steeds meer mensen uit Noord-Holland kiezen voor een traprenovatie. Dankzij de renovatie zal niet alleen het gebruiksgemak verhogen, ook de aanblik van een hal of woonkamer zal verbeteren door het renoveren van de trap. Een traprenovatie, maar ook enkel het aanbrengen van de trapbekleding kan echter hoge prijzen met zich mee brengen. Wilt u besparen op het bekleden van de traptreden? Dan is het een mogelijkheid om dit zelf uit te voeren. De specialisten van een trappenfabriek uit ons netwerk hebben hiervoor een eenvoudig stappenplan opgesteld dat u gemakkelijk kunt volgen voor een snel en vakkundig resultaat. Dit stappenplan is specifiek gericht op het stofferen van de trap, maar kan ook als basis worden gebruikt voor het aanbrengen van andere materialen.

Stappenplan

 • Stap 1. Verwijder de oude trapbekleding. Zorg daarbij dat tevens de lijmresten verwijderd worden. Dit kan met behulp van stoom, een mesje of een speciaal reinigingsmiddel.
 • Stap 2. Bestel de juiste hoeveelheid tapijt en ondertapijt. Ondertapijt plaatst men enkel op de traptreden en neuslatten om zo meer vering in het materiaal te hebben. Meet voor de bovenlaag altijd de diepte van de traptreden (op het diepste punt), de hoogte van de stootborden op het hoogste punt, en de hoogte van de neuslatten. Neem altijd een halve meter tot een meter extra om problemen te voorkomen.
 • Stap 3. Breng eerst het ondertapijt op elke trede aan. Meet daarvoor de traptrede uit in papier, en snijdt het tapijt. Neem ongeveer 2 centimeter extra zodat alles goed bedekt wordt.
 • Stap 4. Smeer met een lijmkam lijm op het oppervlak en plaats het ondertapijt. Verwijder overtollige randen met behulp van een hobbymes.
 • Stap 5. Meet daarna het boventapijt uit dat nodig is voor het bedekken van de treden. Dit dient u opnieuw te doen omdat het ondertapijt hier enige verandering in zal hebben gebracht.
 • Stap 6. Lijm de bovenlaag vast, en zorg er hierbij voor dat u de tapijtlaag goed in de hoeken drukt. Dit kan eventueel met behulp van een hamer.
 • Stap 7. Meet daarna de stroken uit voor de stootborden. Ook hierbij is het weer van belang dat u extra centimeters snijdt.
 • Stap 8. Lijm de trapbekleding vast, en controleer of alle onderdelen bedekt zijn. Vervolgens kunt u de losse draden en onderdelen wegknippen voor een optimale aanblik.

Traprenovatie uitbesteden? 2 bespaartips!

Ziet u het niet zitten om de renovatiewerkzaamheden zelf uit te voeren? Natuurlijk kunt u de renovatie dan uitbesteden! Hiervoor hebben wij twee belangrijke tips voor u: allereerst raden wij u altijd aan om meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. Omdat elke specialist zijn eigen uurtarief mag hanteren, kunnen de arbeidskosten in totaal tot wel honderden euro’s per specialist verschillen. Om er zeker van te zijn dat u de juiste prijs betaalt is het verstandig om de prijzen van diverse specialisten te vergelijken. Onze tweede tip is belangrijk als u zoveel mogelijk geld wil besparen: voer de voorbereidende werkzaamheden zelf uit. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van oude trapbekleding.

Voordelen traprenovatie

Zit u nog steeds te twijfelen over het uitvoeren van een traprenovatie? Niet doen! Een traprenovatie biedt vele voordelen. De verhoogde veiligheid is waarschijnlijk het belangrijkste voordeel. De kans op glijpartijen is erg klein en met trapbekleding beschermt u het onderliggende materiaal tegen slijtage. Bovendien geeft u de hal in korte tijd een complete make-over. De trap ziet er weer strak en als nieuw uit, wat uw woningwaarde ten goede zal komen. Er komt geen breekwerk aan te pas, waardoor er minder afval ontstaat. Hierdoor is het renoveren van trappen een stuk milieuvriendelijker dan het vervangen van trappen.

trap renovatie Noord-Holland

Offertes van trapspecialisten

Het is gratis en vrijblijvend.

Vrijblijvende offertes aanvragen!

Wilt u graag weten welke mogelijkheden er bestaan op het gebied van traprenovatie en trapbekleding? Hebt u behoefte aan een rechtstreekse verbinding met de medewerkers van een trappenfabriek? Of hebt u vragen over de prijzen voor het renoveren van uw eiken trap met natuursteen? Vul dan vandaag nog het contactformulier in. Geef hierop uw wensen nauwkeurig aan, en wij beantwoorden uw hulpvraag binnen korte tijd. Desgewenst sturen wij u bovendien enkele offertes toe van specialisten uit de regio Noord-Holland die u zelf mag vergelijken op basis van prijs en aanbod. Elke expert helpt u met plezier bij iedere renovatie, installatie en al het onderhoud. Dat geldt tevens voor uw kozijnen in Noord-Holland.