Traprenovatie Bergen op Zoom

Trappen, en dan met name de trapbekleding, slijten naar verloop van tijd. Dit betekent dat u gemiddeld eens in de 15 jaar de trap opnieuw moet bekleden. Een dergelijke traprenovatie kan bestaan uit het stofferen van het geheel, of het plaatsen van opzetstukken als trapbekleding. Daarnaast kunt u er voor kiezen om een volledig nieuwe trap te installeren, van bijvoorbeeld beton of natuursteen. Wat het plan ook is, met Van der Kolk trappen en kozijnen kiest u voor kwaliteit en betrouwbaarheid tegen lage prijzen. Wij beheren een netwerk van trapspecialisten, die allen een ruime ervaring hebben binnen het vakgebied. Zoekt u een specialist voor het installeren van een trapleuning of een volledige trapbekleding? Wij sturen u met plezier enkele vrijblijvende offertes toe van menig traprenovatie expert uit Bergen op Zoom.

Traprenovatie Bergen op Zoom

Vind een trappen specialist via ons netwerk. Vergelijk prijzen!

Onze experts staan voor u klaar op het gebied van trappen, traprenovatie, en trapbekleding. Zet ons ook in voor kunststof en houten kozijnen.

Trappen

Een trap kan een groot deel van de uitstraling binnenshuis bepalen. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen de traditionele houten trappen met een laklaag, en de nieuwe kunststof modellen met gedeelde loper. Bij vrijwel elke trappenfabriek kunt u standaard modellen bestellen, of trappen op maat laten maken. Hebt u een keus gemaakt uit het grote aanbod aan trapmodellen? Dan is het nog van belang te kiezen voor een juiste trapbekleding.

Van der Kolk trapbekleding

Bij Van der Kolk trappen en kozijnen werken we met een landelijk netwerk van specialisten die allen een ruime kennis hebben op het gebied van traprenovatie en trapbekleding. Zij kunnen trappen bekleden met laminaat of vinyl, of stofferen deze voor een compleet nieuwe look. Dankzij het landelijke netwerk, is er ook altijd een professional aan het werk in Bergen op Zoom. Dit voorkomt lange wachttijden. Doordat de aan ons gelieerde bedrijven regelmatig kennis en ervaring uitwisselen met de dichtstbij gelegen trappenfabriek, profiteert u tevens van de nieuwste ontwikkelingen voor renovatie en bekleding.

Stofferen of laminaat?

Er zijn verschillende vormen van trapbekleding. Zo kunt u kiezen voor het bekleden van de (houten) trap met laminaat, vinyl, vloerbedekking of PVC. Het grote voordeel van het bekleden met laminaat is dat hiermee de trap makkelijk schoon te houden is. Door uw trap te stofferen profiteert u echter van een goede geluidsdemping, houdt u warme voeten, en glijdt u niet makkelijk uit. Kijk eventueel bij een trappenfabriek of traprenovatie expert in Bergen op Zoom om de verschillende materialen met elkaar te vergelijken.

Werkzaamheden trappenfabriek

Voor wat meer achtergrond is het leuk om een kijkje te nemen in de keuken van de trappenfabriek. Bij elke gemiddelde trappenfabriek maakt men gebruik van de nieuwste technieken om trappen te ontwerpen en nieuwe vormen van traprenovatie uit te vinden, die zo weinig mogelijk hak- en breekwerk met zich mee brengen. Zo is bij een trappenfabriek bijvoorbeeld het opzetstuk ontwikkeld voor specialisten in traprenovatie. Dit opzetstuk van hout vormt een alternatief voor nieuwe bekleding. Bij een trappenfabriek worden daarnaast ook trappen geproduceerd en getest op gebruiksgemak.

Vergelijk diverse offertes

Traprenovatie of nieuwe trap (*)

Gewenst materiaal (*)

Omschrijving (*)Bij Van Der Kolk is de klant nog koning

Trapbekleding Bergen op Zoom
Wanneer u kiest voor een samenwerking met Van der Kolk, dan zullen wij er alles aan doen om uw wensen voor de traprenovatie waar te maken. Of het nu gaat om een nieuwe trap van natuursteen, hout of beton, wanneer u een trapleuning of trapverlichting wil installeren, of uw buitentrap wil renoveren: wij zoeken een leverancier uit Bergen op Zoom die u hierbij van dienst kan zijn. Uw persoonlijke wensen en budget staan voorop. Niet voor niets heeft Van der Kolk een naam opgebouwd waar we trots op zijn!

Vrijblijvend offertes aanvragen

Trappen Bergen op Zoom
Vraag via het contactformulier gratis meerdere offertes aan. Vermeld hierbij zo nauwkeurig mogelijk waar u naar op zoek bent, en welke specifieke eisen u hebt. Zo kunnen wij uit ons aanbod aan leveranciers uit de omgeving van Bergen op Zoom kiezen voor aanbieders die aan uw trapwensen kunnen voldoen. De door ons toegestuurde offertes mag u daarna vergelijken op basis van prijs en aanbod. U kiest zelf voor de specialist in traprenovatie en trapbekleding uit Bergen op Zoom die bij u past.

Trap bekleden met hout

houten trapbekleding
Is uw huidige trapbekleding aan een renovatie toe? Of bent u uitgekeken op de aanblik van uw trap? Het is mogelijk om trappen te bekleden met hout, zodat deze een geheel nieuw aanzicht krijgen. Het voordeel van hout is dat dankzij de diverse houtsoorten een trap in elke gewenste stijl leverbaar is. Kies bijvoorbeeld voor standaard licht esdoornhout voor een modern en functioneel resultaat. Of creëer een landelijk effect met behulp van rustiek eiken. Tot slot bestaan er ook diverse donkere houtsoorten waarmee u een zeer verrassend en stijlvol resultaat bereikt.

Traprenovatie prijzen

traprenovatie prijzen Bergen op Zoom
Wilt u een erkend trapspecialist inschakelen voor het uitvoeren van de traprenovatie? Dan dient u rekening te houden met een opsomming van de prijzen voor het materiaal, de plaatsingskosten en extra kosten wanneer u een deel van het pand dient te verbouwen om de traprenovatie op de juiste wijze af te ronden. Hoe hoog de prijs uitvalt voor het renoveren van uw trap hangt met name van de materiaalkeuze af, en de vraag of uw trap open of gesloten is. Zo kost een renovatie van een dichte trap van PVC ongeveer €1.800,- terwijl het bekleden van een open trap met tapijt uitkomt op ongeveer €900,-.

Eiken

traprenovatie eiken
Wij gaven hierboven al aan dat het een optie is uw binnentrap met losse traptreden van hout te overdekken. De houtsoort die hiervoor het meest geschikt is, is eikenhout. Eiken overzettreden past een specialist zowel bij het renoveren van open als dichte treden toe. Het grote voordeel van eiken als basisproduct is dat het een zeer lichte en ruimtelijke uitstraling biedt. Met name in donkere hallen en gangen is eiken daarmee een goede oplossing. Wilt u meer diepte in het hout? Overweeg dan om te kiezen voor mahonie of het steeds populairdere Douglashout. Een expert informeert u desgewenst over de mogelijkheden en aanschafkosten.

Betonlook

betonlook trapbekleding Bergen op Zoom
Wanneer de specialisten uit ons netwerk tegenwoordig een traprenovatie uitvoeren, dan wordt er steeds vaker gevraagd om het creëren van een betonlook. Met name voor dichte traptreden in een bedrijfspand is de betonlook een geschikte keuze. De robuuste uistraling van de betonlook combineert het beste met natuurlijke materialen zoals hout, maar ook een moderner ontwerp met glas is een optie. Omdat het werken met beton tijdens een renovatie relatief nieuw is, zal men dit niet bij elke trappenfabriek in Bergen op Zoom aanbieden. Laat u daarom goed informeren over de opties bij verschillende aanbieders. Let daarbij tevens goed op de aangeboden prijzen.

Laminaat / HPL of CPL

Laminaat trapbekleding Bergen op Zoom
Voor het stofferen van de trap bij uw pand in Bergen op Zoom kunt u kiezen uit diverse materialen. Eén van de materialen die momenteel steeds meer populariteit krijgt is laminaat. Laminaat is technisch gezien een composiet plaatmateriaal dat uit verschillende lagen is opgebouwd. Hierdoor levert het product verscheidene extra functies die met één laag niet bereikt kan worden. Laminaat is in de volksmond de term voor een kunststof vloerbedekking uit losse panelen, en is verkrijgbaar in vier varianten: HPL, DPL, CPL en DLP. Voor het bekleden van een trap kiest men over het algemeen tussen HPL of CPL. Het verschil hiertussen is dat HPL over een sterke bovenlaag beschikt, die stoot- en slijtvast is, terwijl CPL trapbekleding juist een dunnere toplaag heeft. Het voordeel van CPL ten opzichte van HPL trapbekleding is dat de laatste gemakkelijker is aan te brengen. Vraag vrijblijvend offertes aan.

Vinyl / PVC

Vinyl trapbekleding Bergen op Zoom
Wilt u een houten trap in uw pand te Bergen op Zoom bedekken met een extra laag? Dan is ook PVC of vinyl mogelijk. Hoewel veel van onze klanten denken dat PVC e n vinyl precies dezelfde producten zijn, bestaat hier wel degelijk een verschil tussen. Zo is PVC een duurzamer product dan vinyl, en levert deze een betere geluidsdemping. Bovendien is PVC erg kleurvast, in tegenstelling tot vinyl. PVC is in veel verschillende kleurstellingen verkrijgbaar, en zal daarom qua kleurstelling altijd aansluiten bij de rest van het interieur. Beide materialen kennen een eenvoudig onderhoud, zijn zeer gemakkelijk te leggen, en hebben een hoge hygiënegraad. Kijken naar de aanschafprijzen zien we wel dat PVC aantrekkelijke prijzen rond de €20,- per vierkante meter heeft, terwijl de kosten voor vinyl afhankelijk zijn van de kwaliteit van het materiaal. Het verschilt daarom per merk wat de prijs per vierkante meter is.

Linoleum

Linoleum trapbekleding
Bij een traprenovatie is het tevens een optie uw trap te bekleden met linoleum. Dit product is uitermate geschikt als bovenlaag bij dichte trappen en kent diverse voordelen. Zo is linoleum zeer milieuvriendelijk, en geluiddempend. Daarnaast zullen slijtageplekken minder goed opvallen, en kent het een lange levensduur. Dankzij de diverse mogelijkheden qua designs heeft een linoleum trapbekleding een zeer luxe uitstraling. Maak een keuze uit stroken of tegels bij één van onze leveranciers. De duurzaamheid van het linoleum wordt door onze klanten uit Bergen op Zoom tegenwoordig als één van de grootste voordelen gezien. Zo kan onder andere kurk, maar ook hars en jute, of kalksteen en lijnolie onderdeel van het linoleum vormen. Elk van deze producten is biologisch afbreekbaar en vraag weinig verwerking.

Tapijt

Tapijt trapbekleding
Uw trappen van natuursteen zult u natuurlijk niet snel bekleden met vloerbekleding. Voor de renovatie van een eiken of betonnen trap, is tapijt echter ideaal. Tapijt is verkrijgbar in een eindeloos aantal kleuren en designs, waardoor u met een eenvoudige traprenovatie al een geheel nieuwe sfeer creëert bij uw bedrijf of woning in Bergen op Zoom. Het stofferen van een trap is bovendien relatief eenvoudig eigenhandig uit te voeren. Zo bespaart u al gauw tot wel honderd euro op de kosten voor een trapbekleding. Gaat u zonder professionele ondersteuning uw trap bekleden? Zorg er dan voor dat u over alle benodigde gereedschappen beschikt, en van te voren het materiaal goed heeft uitgemeten. Zo voorkomt u onnodige moeilijkheden of een slechte afwerking, met daarbij de kans op vallen of uitglijden.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen van traprenovatie?

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan. De bedrijven uit ons netwerk renoveren en bekleden jaarlijks voor vele klanten de trap.

Trappen offerte

Open trap bekleden

open trap bekleden
Het renoveren van een open trap brengt een aantal aandachtspunten met zich mee. Hoewel een dergelijke trap het zeer goed doet in moderne woningen, is het een risicovol model voor gezinnen met kleine kinderen. Daarnaast zullen de open treden zorgen voor enig warmteverlies. Dit ondervangt u door boven aan de trap een tussendeur te installeren. Het bekleden van een open trap gebeurt altijd rondom. Dit betekent dat er zowel aan de voor- als achterkant een neuslat wordt geplaatst. Om eenheid in het resultaat te krijgen worden vervolgens de bovenkant en onderkant van de traptreden met hetzelfde materiaal bekleed.

Dichte trap bekleden

dichte trap bekleden Bergen op Zoom
Het stofferen of bekleden van een dichte trap is een stuk eenvoudiger dan een open trap. Het is daarom ook mogelijk om eigenhandig deze klus af te ronden. Wilt u liever dat een vakman de renovatie voor u uitvoert? Maak dan zelf eerst een keuze uit de vele materialen die bij een trappenfabriek of trappenspecialist in Bergen op Zoom worden aangeboden. Onze professionals helpen u onder andere graag bij het plaatsen van vloerbedekking, kunststof en hout als trapbekleding. De kosten voor het renoveren hangen af van het soort basismateriaal waar u voor kiest, de klusduur en de afmetingen van de trap.

Stootborden

stootborden
Voor elke dichte trap is het bij een renovatie niet alleen nodig om te kijken naar de bovenkant van elk trede, ook aan de stootborden moet u aandacht besteden. De stootborden zorgen voor meer stevigheid, voorkomen ophopingen van stof en vuil, en beschermen kleine kinderen tegen valpartijen. Het belangrijkste van een stootbord is naast een goede stevigheid, ook dat deze kraakvrij is. Niemand vindt het prettig om midden in de nacht gewekt te worden door iemand die even naar het toilet moet, en daarbij op een krakend stootbord stapt. Houdt u van een unieke touch? Er bestaan tegenwoordig ook krijtbord stootborden.

Antislip trap

antislip trap
Voor elke houten trap geldt dat deze na verloop van tijd zal slijten. Dit is in principe niet erg, maar het verhoogt wel het risico op valpartijen. Daarom biedt menig trappenfabriek tegenwoordig antislip oplossingen aan. De meest standaard oplossing is de plaatsing van een antislip strip. Dit is een strip die u over de bovenste hoek van de traptrede plaatst, en welke meer grip bieden. Naast kleine antislip strips, bestaan er ook brede strips die ongeveer de helft van de trede overdekken. Vindt u antislip strips geen optie? Een alternatief is om een loper te leggen voor minder kans op valpartijen.

Trapleuningen

trapleuning plaatsen
De meeste mensen denken dat er bij een renovatie alleen aandacht wordt besteed aan de treden, een traprenovatie kan echter ook bestaan uit het aanpassen van de trapleuning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het ontwerpen van een geheel eigen trapleuning, het plaatsen van een extra kinderleuning, of het schuren en verven van de bestaande leuning. Vaak kiest men bij een trapleuning voor een standaard model, meestal gemaakt van een eiken balk. Daarnaast bestaan er ook alternatieven, zoals een trapleuning in de vorm van een boomtak, of korte losse knoppen langs de muur. Het renoveren van een trapleuning kost over het algemeen weinig geld.

Trapverlichting

trapverlichting Bergen op Zoom
Een laatste onderwerp waar wij u graag wat meer informatie over willen geven is trapverlichting. Iedereen die wel eens heeft geprobeerd in het donker naar beneden te lopen weet dat het dan heel gemakkelijk is om de laatste tree te missen. Het grootste deel van onze klanten uit Bergen op Zoom vindt het echter ook niet prettig om de hele nacht het licht aan te laten. Daarom bestaat er de zogeheten trapverlichting. Deze trapverlichting kan bestaan uit ledstrips die op basis van sensoren aanklikken. Het laten plaatsen van trapverlichting hoeft niet heel duur uit te vallen, maar het is ook een mogelijkheid om dit zelf te doen.

zelf trap bekleden

Zelf een trap bekleden

Het stofferen van trappen is een tijdrovende klus doordat dit zeer nauwkeurig moet gebeuren. Met name het meten van de verschillende onderdelen vergt heel wat tijd. Door zelf de traprenovatie uit te voeren, is het mogelijk om aanzienlijk op de kosten te besparen. Omdat wij begrijpen dat u geen idee hebt waar u met deze klus moet beginnen, hebben wij een stappenplan voor u opgesteld, waarmee het stofferen van trappen een taak wordt die ook u kunt uitvoeren. Hoewel het stappenplan is gericht op stoffering, kunt u ook met behulp van de stappen vinyl leggen. Lees dan wel goed de handleiding die bij het materiaal wordt geleverd. Hebt u tijdens het klussen toch nog een vraag of hebt u de hulp van een ervaren vakman uit Bergen op Zoom nodig? Aarzel dan niet om alsnog contact met ons te zoeken. Wij ondersteunen u met alle plezier.

Stappenplan

  • Stap 1. Begin met een goede voorbereiding: verwijder het oude tapijt van de traptreden en controleer de staat van het ondertapijt. Als ook dit aan vervanging toe is dient u deze eveneens te verwijderen. Let hierbij goed op het verwijderen van de lijmresten.
  • Stap 2. Bereken hoeveel basismateriaal u nodig hebt. Dit doet u door alle dieptes van de treden en stootborden te meten (op het diepste punt), en hierbij de dieptes van de neuslatten bij op te tellen. Vervolgens adviseren wij om minimaal een halve meter extra te bestellen om rekenfoutjes op te vangen. Voor ondertapijt geldt dat u enkel voldoende product moet bestellen voor de trede-afmetingen.
  • Stap 3. Meet voor het ondertapijt de traptreden op met papier, waarbij u de neuslat meeneemt. Snij om het papier heen het ondertapijt uit, waarvoor u ongeveer twee centimeter extra aan alle zijden dient te nemen.
  • Stap 4. Lijm het ondertapijt vast.
  • Stap 5. Meet opnieuw de traptreden op met papier voor het plaatsen van de bovenlaag. Meestal komt er door het ondertapijt ongeveer één tot drie centimeter bij.
  • Stap 6. Snij de treden uit, en lijm ook deze vast. Klop eerst met een hamer de tapijtlaag glad voor een optimaal resultaat. Met name in de hoeken is dit noodzakelijk.
  • Stap 7. Meet nu de stootborden één voor één uit. Lijm vervolgens het boventapijt met een lijmkam vast. Zorg ook hierbij weer dat de tapijtlaag glad tegen de borden aankomt.
  • Stap 8. Werk het geheel af door losse draden weg te knippen.

Wij helpen u graag!

Bent u benieuwd naar de kosten voor het renoveren van uw trappen? Wilt u weten wat er mogelijk is op het gebied van trapverlichting en antislip strips? Of hebt u behoefte aan meer informatie van een erkend trappenfabriek? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Wij zorgen ervoor dat u spoedig antwoord krijgt, en sturen u desgewenst een vrijblijvende offerte toe voor het laten plaatsen van trapbekleding. Vergelijk deze offerte zelf op basis van kosten en aanbod met andere offertes, en kies zo voor de trapspecialist uit Bergen op Zoom die aan al uw eisen voldoet!

trapbekleding offerte